Førdetur, hjelpemiddelsentralen og tur østover

God morgen. I går var eg til Førde sammen med min gode vennine Reidun, som eg har kjent nesten siden vi kom til Høyanger. Ho stiller alltid opp om ho kan. Eg skulle til Førde i går for å prøve ut ein stol på  hjelpemiddelsentralen. Og tør ikkje å kjøre så langt med kneet. Trodde først eg måtte ta buss. Men så hørte eg om ho hadde fri formiddagen og det hadde ho. Og ho vlle veldig gjerne vere med meg til FØrde. Vi ahdde ein veldig trivelig dag. Ho hadde også ærend der. 

Det er mye arbeide på veien fra Vadheim til Førde. Med fare for flere stopp, så vi dro i veldig god  tid. Heldige oss slapp å vente masse. Dermed rakk vi eit par ærender før eg skulle på hjelpemiddelsentralen. Der skulle eg prøve ut stol til kjjøkkenet. Trodde ein stol var ein stol eg. SÅ eg var litt irritert fordi eg måtte dra heilt til FØrde. Kunne eg ikkje berre få ein stol. Men etter at eg har vore der, så skjønner eg at ein stol ikkje er ein stol. Der stod oppleine ein drøss stler som eg skulle prøve ut. Prøvde vel 5 stykkjer. Da fann eg den som passet best for meg. Her er eg igang å prøve


Det vart ikkje denne stolen, men ein som var veldig lik. Da kan eg lage mer mat på kjøkkenet ute å få så vondt i kneet og ryggen. Og siden den har jul, kan eg ta den med til andre steder også. Gleder emg til eg får den. Håper den er komen til eg kjem heim.

JA for i dag reiser eg østover att. Vi reiser begge to ned til søstra mi noen dager. Vel søstra mi er bortreist fra i morra, men vi skal alåne huset da. T drar heim på mandagen. Eg flytter da i første omgang til Monika. Men skal vere litt hos søstra mi også. Da skal ho vere der også. Planen er å trene på treningsstudio sammen, lage oss god middag og kose oss på kvelden. Blir nok mest hos Monika. Samtidg besøke mor mi flere ganger sammen med Trym. Vi tar det som det kommer. Skal også treffer gamle venner og eksene om eg får det til. 

T kjem ned att til 17. mai og har ei  uke ferie. Da bor vi litt på hotel og litt hos søsteren og så avslutter vi med å dra inn til Oslo til pinse før vi drar heim. Da har eg vore der nede i nesten 5 uker. Regner med at helsen har fått eit løft. Både på grunn av klimaet og fordi eg får vere med familie heile tida. Eg er eit familie menneske og lider nok ein del av savnet etter familien, spes om vinteren. Spes denne vinteren vart det ikkje mange ganger vi var sammen med familie. Hadde besøk fra våre kjære fra Bergen noen ganger, men eg fikk ikkje til å dra til Bergen. Men til neste vinter skal eg vere friskere så eg kan reise mer til Bergen også. Slik at livet blir litt enklere å takle på den tiden av året. Men nok om det. No skal eg vere østafor  i nesten 5 uker og det ser eg veldig frem til. Resten  av sommeren blir vi mest heime men noen korte turer til Bergen og rundt omkring er planen. Så håper og tror vi på besøk fra familien i løpet av sommeren. Den årstiden er det enklere for alle å reise. 

Eg har dreve å pakka i dagsvis. Det er jammen ikkje enklet. Eg er ikkje flink til å pakke. Vil gjerne ha med for mye og spes når eg skal vere så lenge. Lyst til å bruke litt forskjellige klede. Kan jo vaske der nede og det skal eg jo når eg er så lenge. Det kan jo bli kjølige dager der øst også i mai, så eg må ha med klede til alle anledninger. Til og med til 17. mai. Men bunaden får bli heime. 

Har pakka om strikkekurven til flere strikk og garn til andre. Kjem vel ikkje til å strikke mye, men om kvelden er det kjekt  å slappe av med eit strikk. Eg kjem til å blogg denne gangen, men ikkje kvar dag. Når eg bor hos Trine blir det kanskje morra blogging ellers om kvelden. Får sjå men eg skal ikkje holde meg vekke i ein månad. Får ta alt som det kommer.

Da får eg hive emg rundt. Ordne noen klede, gjøre meg klar til trening.Må få med meg den i dag også. T skal på eit møte så vi  drar ikkje herfra før 12.30. Kjem ikkje frem før på kvelden, men det får våge seg det da. Ha ein fin dag så ses vi kanskje alt i morra. Må tidlig opp  da, så det blir nok eit innlegg da.

21 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug.

23.04.2015 kl.08:38

Lykke til med pakkinga, turen og " ferien". Det er helsebot i forandring. Det er da en ser hvor godt en har det hjemme---heldigvis. Kjør forsiktig. Her er det snø på veiene over fjellet etter natta. Glad vi tok turen vår i går.

gretashobby

23.04.2015 kl.08:43

Ellbjørg Skinderhaug.: Takk, er snart i mål med pakkingen no. Det er vel på tide hehe. JA det skal gjøre godt å komme vekk og da blir det nok godt å komme heim også. vi har piggfri vinterdekk så vi har valgt å ikkje skifte før vi drar nedover no. vi skrives nok vi to ha ein fin dag.

Liv

23.04.2015 kl.08:51

Hei! God tur og godt opphold. Kose dere! Klem.

Oddbjørg

23.04.2015 kl.08:52

God tur Greta! Voner opphaldet gir deg masse ny energi!

Her vakna vi til 10-12 cm ny, blaut snø! Ikkje noko vår enno på desse kantar av landet.

gretashobby

23.04.2015 kl.08:56

Liv: Tusen takk vennen. Vi holder kontakten vi :)

gretashobby

23.04.2015 kl.08:57

Oddbjørg: Takk skal du ha. Så kjedelig da. Snø vil vi ikkje ha no nei. Håper den forsvinner fort. Klem

irene

23.04.2015 kl.10:21

Hei. Fine sokker du har laget igjen. Blir så fint mønster i fabel garnet. Vil ønske deg en god tur østover. Ha en fin tid med familie og venner. Klem

mimouna

23.04.2015 kl.11:14

Så bra at du får en slik stol. Godt med ting som gjør hverdagen enklere. :)

Kjekt å få så mye tid med familien, og å komme til et klima som er snillere med helsen din. God tur østover!

fruensvilje

23.04.2015 kl.11:42

den stolen såg flott ut,har en stol jeg også men skulle gjerne hatt en med rygg,hmmm kanskje eg skal ta en prat med ergoterapauten her .

Du får det nok fint på tur ja ,men eg ser det med klede men som regel går det bra og skulle du mangle noe er det nok råd for det også.

Nå har jeg vært med legen,hun mener noe ligger i klem og vil prøve å få rask time hos nevrolog i Ålesund til meg,for er det en nerve i klem er det viktig å få tatt det før jeg får en permanent skade,forhåpentligvis får jeg beskjed i dag eller i morgen om eg kjem raskt til

gretashobby

23.04.2015 kl.14:43

Takk for det. Det blir fint mønster ja. Takk det skal eg. klem

gretashobby

23.04.2015 kl.14:45

Ja synes det var bra eg og. Det er det. Ja det er veldig kjekt. Håper veret viser seg fra sin beste side også. Takk vennen. klem

gretashobby

23.04.2015 kl.14:50

Tror det skal bli kjekt å ha den stolen ja. Det kan du gjøre ja. kan trenge en slik en du også.
Høyres ikke godt ut med den armen. Håper du får time fort. Det gjør du sikkert når du er der du er. .
sitter på andre ferge No. Ha en fin dag videre.

Trulte H

23.04.2015 kl.17:10

God tur sør over.

Jeg har hatt en slik stol i mange år og er fornøyd med den. Den hjelper masse på mine smerter i rygg og ledd. Jeg kjøpte min selv, bra du får din på hjelpemiddelsentralen. Min må byttes ut snart og da får jeg den der fra jeg også.

Hobbystua

23.04.2015 kl.18:10

Det blir nok godt for deg og få noe godt og sitte på når du skal gjøre noe på kjøkkenet Greta:-) Og om du er på farten alt så håper jeg turen din går bra nedover til Vestfold. Blir sikkert godt for deg og være nede i traktene med din familie igjen og jeg håper virkelig for din del at du og T kan få kjøpt dere noe der også snart og være i nærheten av dine kjære. Både klær og garn kan du få kjøpt, så skal du jo bo hos din familie så klesvask burde jo la seg ordne da::-) Vi blogges og kos deg masse:-)

malla

23.04.2015 kl.20:24

Så heldig du er som skal være med familien i 5 veker, det blir kos å være så mykje saman med barnebarnet! Kos deg . Håper du får fint vær. Vi skal også austover å feire 17.mai.

gretashobby

24.04.2015 kl.08:15

Trulte H: Hei og god morgen. Veldig kjekt med slike hjelpemiddel ja. No har eg fra før kontorstol og så denne til kjøkkenet er kjempekjekt å ha. Da kan eg stå lage mat uten å å stå hehe. Så bra du får din nye derifra da.

gretashobby

24.04.2015 kl.08:20

Hobbystua: God morgen. JA det blir kjekt. Da kan eg spare både kne og rygg. Det blir kjekt å tilbringe så lang td her nede. Blir litt snn nomadeliv, siden vi skal bo litt her og litt der, men det er kjekt det og. Da får man jo vere med dei man bor hos meir.
Ja vi får håpe eet. Men det blir nok ikkje på eit par år enno. Vi tar det som det kjem.
JA det er ikkje noe problem, men eg liker å ha litt å velge i hehe. Men skal vaske litt også ja. Enkelte ting må eg jo vaske. Undertøy f.eks. J det gjør vi og ja det skal eg. Det må edu også klem :)

gretashobby

24.04.2015 kl.08:21

malla: JA ikkje sant eg er det. Det blir det heilt kalrt. Eg kal kose emg eg. Veret er i dag overskya og ca 9 grader. Men mulig det lysner og kalrner opp utpå dagen. KAn sjå slik ut. Veret får vi ta som det kjem. HA ei fin helg vennen. klem

Hekleri og Ra

01.05.2015 kl.14:05

Så godt det skal bli for deg å komme ned til tørrere strøk og ikke minst til familien. Skikkelig ferie dette her ;-) Skulle ha fått tatt en tur og hilst på deg når du skal være så lenge her, men jeg vet ikke om jeg får det til.

Selv om du ikke hører fra meg så ofte, så følger jeg med ;-) Stoor klem

gretashobby

01.05.2015 kl.21:50

Hekleri og Ra: Eg ser at du følger med emg. Kommenterer alt, men ofte i ett rafs. Men det er kjekt det. HAdde vore kos det, men viss ikkje så aknskje vi kan få til noe i sommer når du er i Jølster. EG skal vere heime i sommer. klemmen

Hekleri og Ra

01.05.2015 kl.23:30

Håper ikke det er plagsomt ...

Hehe ... sånn blir det når jeg ikke er innom hver dag. Skal se om vi kan få til noe i sommer :-) Vi skal en tur vestover ja ;-)

Klem

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits