Eit oppdrag i eit gammel mønster

Hei alle sammen. Virker faktisk som ingen har glemt meg, sjølv om eg har vore lenge vekke. Har enno ikkje blitt ajour med å lese kommentarer og innlegg. Men det kjem seg. Var ein del andre ting som måtte ordnes i går også. Trening, handling, avbestinnling og bestilling av hotel, bestille garn og mønster. Og så hadde eg eit kaffibesøk som også bestilte noe av meg. Arbeidet fremover har eg. Men skal noen bestille av meg til høsten, så er det faktisk lurt å tenke på det alt no. 

Fikk ei bestilling medan eg vqr østafor og fikk kjøpt med garn til den heim.


Han kan vel regnes som ein fast kunde. Han bestiller ein tjukk genser enten til seg eller samboeren kvart 2. eller 3. år. Denne gangen er det mønster ned ikkje bare bilde og det er kjekt. Det er eit gammel mønster. Tror eg skal starte på denne over helgen. Men eg skal strikke andre ting samtidig. For eg innbiller meg at det kan bli tungt å strikke etter kvart. Det skal strikkes i den største størrelsen. Må nok ha noen små strikk samtidig. Håper på å komme lengst mulig på jakken eg holder på med til meg sjølv først. Men rekker nok ikkje å få den ferdig til over helgen. 

Planen for dagen er å komme litt meir ajour i bloggverden, ordne litt mer klede, stusse håret, strikke litt og gå ein tur i regnveret når T slutter på jobb. Ja så må eg få sendt eit kort og handla noe småtteri. Tror det er noe anna eg skulle ha gjort, som eg ikkje kommer på også. Håper ikkje det hm. No skal eg hvertfall skrive kortet som skal sendes i dag. Veldig viktig jobb. Ha ein flott dag.

22 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug.

27.05.2015 kl.08:39

Du er kommet godt i gang ----😀

Trulte H

27.05.2015 kl.08:56

Den kofta på bildet var fin. Koselig med slike gamle oppskrifter syns nå jeg. Ellers høres det ut som du har fått opp dampen og ha mye å gjøre fremover. Nå må du ikke slite deg ut med en gang da. :) Ta deg tid til å slappe av også. :)

fruensvilje

27.05.2015 kl.09:02

god morgen.Ja du blir ikke arbeidsledige du :) det blir et spennende arbeid med den flotte genseren.Det tar tid å komme i normalen etter uker hjemmefra ,men godt også :)) kos deg i dagen og hygg deg med dagens strikkeri

Liv

27.05.2015 kl.09:40

Hei. Den genseren såg fin ut. Er det tjukt garn? Da blir det jo tungt til slutt.

Eg strikka på Retrojakka til Wiola, str. 10 år. Minste str. er S, så det blir noen jjusteringa. Nepal garn og p. 6. Har strikka ei før i voksen str. som eg ga vekk.

Lurt å tenke gjennom ka en skal ordne utover dagen. Eg må skrive ned ellers....Skal snart til frisør, det blir herlig. 😃 Ha en finfin dag. Klem.

Oddbjørg

27.05.2015 kl.09:42

Velkomen heim! Koseleg å sjå dei daglege innlegga frå deg att.

Fint mønster på genseren; gled meg til å sjå etter kvart.

Her går det tregt med både strikk og søm. Har ikkje tatt i strikkinga på lenge. Veit det er slik kvart år når vi kjem til denne tida av året.

Ha ein fin dag!

Liv T gjesdal

27.05.2015 kl.10:03

Hei Så godt du begynner å komme i gamle vaner igjen vi er mange som har savnet deg,Flott genser du skal strikke Er det i falk garn.Jeg strikker jo babykjole nå i Viking babyull,Et fantastisk godt garn å strikke av.De jeg er ferdige med ligger til tørk under håndkle,Ska ta bilder av de senere.Ønsker deg en fine dag,Kos deg som best du kan og goe klem

mimouna

27.05.2015 kl.10:06

Nå må du ta deg tid til noen pustepauser innimellom også, da. Ikke slite deg ut med en gang du har kommet hjem. Ting tar den tiden de tar, og det er i grunnen greit. ;)

Fin genser du skal strikke. Fritidsgarn går kjapt unna, men det er et litt "seigt" garn å strikke med, synes jeg i alle fall. Så det er nok lurt å ha noe annet å variere med, for det blir tungt for armer og hender. Kjekt med faste kunder som bestiller om igjen, da vet du at de er fornøyde.

Det regner her også, men i neste uke lover de visst at sommeren skal komme. Vi får bare holde ut litt til, så blir det nok bra!

Hobbystua

27.05.2015 kl.11:13

Heisan Greta:-) Nå må du skynde deg langsomt med alt som skal gjøres. Sikkert godt og komme seg hjem igjen men alt trengs ikke gjøres på kort tid:-) Ser da ut som du får nok og gjøre når det gjelder strikking og dette blir nok en fin genser med mønster. Morsomt at du blir spurt om dette og da er det tegn på at mottakeren er fornøyd over det dem får. Håper du får en fin dag og ta deg noen gode pustepauser:-)

gretashobby

27.05.2015 kl.13:07

Ellbjørg Skinderhaug.: Du har tro på meg skjønner eg. Koselig det <3

gretashobby

27.05.2015 kl.13:10

Trulte H: Det er litt kjekt å strikke gamle mønstre ja. Fin genser, men ville ikkje hatt den sjølv. Ja eg ahr ein del å gjøre og garn til ein del ting eg vil gjøre. Får ta det i tur og orden. Skal slappe av snart no. Når eg har lest dagens kommentarer hittil, skal eg slappe av litt i strikkestolen før kjæresten kjem fra jobb og vi skal gå ein tur.

gretashobby

27.05.2015 kl.13:11

fruensvilje: God formiddag. Eg blir ikkje arbeidsledig eg nei. Og det blir ikkje du med hagen din heller. Ja det tar tid. Ser vel slutten no. Men ikkje heilt. Skal snart ta ein liten strikkerunde. Før vi skal gå oss ein tur etter at T er ferdig på jobb.

gretashobby

27.05.2015 kl.13:16

Liv: Hei igjen. Tenker du vart fin på håret. Fikk stussa meg eg også. Men det vart berre ein liten stuss no.
Genseren er fin den. Ja det er tjukt garn, så det blir tungt. Men det går nok bra bare eg ikkje holder på for lenge i gangen med den.
Ser ikkje den kofta heilt for meg. Er det den du strikket til deg, som ikkje passa?.
Ja burde skrive ned litt meir eg også. Men no tror eg at eg har fått gjort det meste som eg har tenkt å gjere i dag. Må henge opp ein klesvask og så skal eg strikke litt. Så får eg sjå om eg orker å ta frem støvkluten eller venter ei stund med det.
Kom ein tur neste uke, så eg får skryte litt da :).
Ha in fin dag klem

gretashobby

27.05.2015 kl.13:18

Oddbjørg: Takk for det. Så kjekt da at du syns det. Ja det er eit fint mønster. blir nok noen bilder etter kvart.
Det er derfor det er så lite innlegg fra deg da. Kan godt hende eg ahr overstt noen da. For no var det så mange som eg skulle sjå igjennom at eg datt visst litt ut. Men heretter skal eg få med meg dine. Haåper strikkelysten kjem at. Ha ein fin dag. klem

gretashobby

27.05.2015 kl.13:21

Liv T gjesdal: Ja det skal bli godt å komme heilt igjenge att. Men livet skal ikkje bestå bare av å strikke fremover. Må få gjort litt anna også.
Nei det er fritidsgarn på denne. Så den blir tung og tjukk etter kvart. ja det er eit godt garn. Strikket heil dress til Trym i det i for. Og det virker veldig godt.
Eg koser meg eg veit du. Klem herfra er å veg

gretashobby

27.05.2015 kl.13:23

mimouna: Hei. Jada vennen gjør jo det. Ja du har nok rett. Liker å ha ting på stell eg da. Men det var jo lettere å få til det denne gangen, siden det var så reint å ryddig her når vi kom heim.
Det er tungt garn å strikke av ja, men det går jo fort siden det er så tjukt da. Men alt er relativt da. Må ha flere strikk når eg strikker slike plagg ja. Ellers blir eg ødelagt. Og det er jo ikkje tv strikk heller, siden det er mønster hele tiden.
Det er sant. Når han kommer at så veit eg at han liker det eg lager.
Ja vi får gjøre det. Ha ein fin dag vennen klem

gretashobby

27.05.2015 kl.13:27

Hobbystua: Heisann vennen. Jada eg skal ikkje stresse. Vil bare ha styr på ting. Liker det eg da. Men er ikkje hysterisk langt ifra. Men litt godt å ha det slik ein er vand med. NEida, men no ser eg snart enden. I morra får eg besøk, så da blir det ikkje gjort mye. Sikkert greit det også.
Trenger ikkje vere redd for at eg ikkje ahr strikk nok nei. HAr ein drøss med oppdrag, mange ting av store og små eg vil strikke også. Så eg ahr vel jobb til eg flytter hehe.
Ja kjekt med faste kunder. Dei er hvertfall fornøgd. Jaja mor eg skal ta pause no snart. HA ein flott dag du også. Kjære Marianne. klem

Lillemor

27.05.2015 kl.16:09

Det var da et stort prosjekt du skal i gang med nå, vi får håpe det ikke blir 30 grader, da blir det varmt å ha gensere i fanget :-D Her har vi klippet gress og kanter, flott vær å drive ute i, men i morgen er det meldt regn. Ellers blir resten av uka travel, b.barna skal være her fra i morgen etter skolen til mandag morgen. Sønnen vår skal på legekongress, det passet ikke akkurat med hans 'pappauke', men vi stiller opp :-) Må handle inn endel i morgen så de får ordentlig og sunn mat, ostesmørbrød duger ikke hver dag, he he. Ha en fortsatt fin uke med ordning og fiksing av det meste ;-) Solklemmer fra øst til vest, de varer lenge <3<3

annebe

27.05.2015 kl.18:48

Glemmer ikke deg vettu..har bare tenkt at du har kosa deg med familien...så de koselige bildene i forrige innlegg også :))

Litt av hvert å tusle med nå da..og det er jo fint..og strikkinga koser du deg vel med :)) ...moro at han bestiller så fast da...tydeligvis fornøyd..og det skjønner jeg jo godt :))

Nå har jeg og eldste sønn gått ei runde oppe der han bor langs elva..og med mye sol...deilig :)) Kos deg med kvelden :) Klem<3

gretashobby

28.05.2015 kl.10:03

Lillemor: Ja det er eit stor prosjekt og eg har mange andre store prosjekt. så tida den strekker nok ikkje til. Heldigvis er det ingen med tidsfrist. Men klart han vil ha genseren til kulda kommer. Kofta får eg ta langs med. Det skal eg gjøre på alt det andre også. Har sagt at eg ikkje strikker på den i sommervarme. Så det går greit.
Her har det stort sett vore regn siden vi kom heim. Men foreløpig er det opplett i dag.
Så godt for sønnen at dere kan ta dei denne uka da. Og ja når det blir over flere dager, må det bli litt anna mat enn ostesmørbrød. Sjølv om det er både sunt og godt det også. Spørs jo kva du ahr på dei da sjølvsagt.
Takk for det. Kommer vel tilbake i normalen att til neste uke.
Takk for solklemmer og du får ein klem som ikkje er våt i hvertfall. Det er jo noe det også

gretashobby

28.05.2015 kl.10:15

annebe: Så kjekt da at du ikkje glemmer meg. Da har du tenkt rett veit du. Kommer flere bildernår vi ahr fått gått igjennom dei. Skal bli eit samle innlegg om oppholdet , har eg tenkt.
Har masse å gjere og så er eg i litt samme modus som da eg var østafore. Eg og Trym gjekk så og sei aldri etter klokka. Rekker nok ikkje alt eg ahdde tebkt å gjere før eg får besøk i dag. Men det får bare våge seg. Eg er ikkje istand til å stresse hehe.
Veldig kjekt med dei som bestiller om att.
så koselig å gå tur med eldste sønn da. Du skal vere så glad at du ahr dei begge så nært deg. Klem fra meg. No må eg komme meg igang. <3

Hekleri og Ra

29.05.2015 kl.18:52

Hehe ... høres ikke ut som du har for lite å styre med Greta ;-) Så artig med faste kunder da ;-)

gretashobby

30.05.2015 kl.09:03

Hekleri og Ra: Trenger ikkje å tvinne tomler dei neste åra eg nei hehe

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits