Tønsberg brygge og rundt der + jakkeprat

God morgen. I går vart eg ferdig å  strikke alle delene til jakka. No må eg berre, men det er ikkje berre berre, sy den sammen og feste tråder. Det er eit stort arbeide. Eg må jo bruke heile spisebordet for å legge ut over delene, få feste dei med sikkerhetsnåler, før eg begynner å  sy. Og så er eg veldig redd for att eg har for lite garn til å sy den sammen. Men da får eg inprovisere. Får sjå kor langt eg kjem i dag. Skal på trening om ein time.  Får ta det som det kjem. 

I dag tenkte eg å legge ut dei bilda eg tok av Tønsberg ein vakker solskinnsdag. VArmt var det ikkje men iikkje så verst når sola skein


Desse vikinge båtene. Ekte kopier av gamle båter, ligger heilt i starten av Bryggen. Heilt bak til venstre på bildet kan ein om ein ser godt etter, sjå at det så vidt er starta på å bygge nye båt. 


Her padler dei opp fjorden. Den lillefjordarmen som deler Tønsberg og Nøtterøy. 


Ikkje mange sjelene på bryggen denne formiddagen, men det blir litt fleire før vi drar heim


Enda eit av bryggen tatt fra gangbrua


Da er eg på brygga og tar bilde. Desse blokkene minner meg litt om Aker brygge. 


Spaserte også igjennom ei lita gågate med gamle hus som er velholdt og det bor folk i alle. Skikkelig stilig strøk dette. Det har sikkert eit speseilt navn, men det veit eg ikkje. Kanskje noen kan informere meg om det. 


Måtte bare ta med denne lille karen som hadde funnet seg eit lite badevann. 


Her er gangbrua som knytter Tønsberg og Nøtterøy sammen. Parkerte på ei stor parkeringsplass på Nøtterøysiden og gjekk over til Tønsberg. Veldig kjekt når det er fint ver. Da slipper ein å kjøre inne i Tønsberg. 

Hadde planer om å ta bilder av flere steder i Tønsberg også, men det får bli ein annan gong. På brygga er er yrende liv og fullt av båter som ligger til kaia om sommeren når veret er fint. Liker godt å vandre rundt der å sjå på folk. Denne gangen var det stilt der. 

Da får dama hive seg rundt. Skal eg rekke treninga. Sover for lenge, så det er vanskelig å rekke ting hehe. 

#tønsberg #bryggen #gangbrua #gågate

32 kommentarer

Kari Furu

01.06.2015 kl.09:36

Takk for flotte bilder fra mitt hjertes by. Flott start på dagen. De gamle husene er nok det som en gang het Fjerdingen. Tror de kaller det Nordbyen i dag. Ble bygget på søppelfyllingen fra borgen på Slottsfjellet rundt år 1000-1100. Søk opp prinsesse Kristina af Tunsberg. Spennende lesning. Ha en riktig god dag.😊

gretashobby

01.06.2015 kl.09:39

Kari Furu: Så gøy da. Det skal eg jammen gjøre seianre i dag. Nå må eg springe. Takk for herlig kommentar

Liv T gjesdal

01.06.2015 kl.10:11

kjekt å få se bilder fra Tønsberg Var flotte bilder du har tatt,Jeg har aldri vært i Tønsberg men det ser ut til å være en flotte by.Skal si du har strikket mye nå når ermene er ferdig,Er spent på å se jakken.God trening og ha en flotte dag,goe klem ska du og få

Lillemor

01.06.2015 kl.11:08

Hei på deg din syvsover :-) Du har virkelig senket skuldrene, selv om du strikker, men er det ikke godt å slappe av, det synes jeg. Tønsberg er en fin by, hadde ikke hatt noe i mot å bo på 'Aker brygge' der, he he. Nå er det stille i huset her, var oppe kl 7, ga b.barna frokost og sendte dem på skolen med matpakke :-) Vi har hatt det koselig, vært på kino og museum i helgen og 'skeiet ut' med vegetarpizza, vi spiser ikke kjøttdeig vet du, da må C. kverne å lage den selv. Ha en sporty dag og kos deg. Klemmer fra øst, iskald vind i dag, men klemmene er varme til deg mellom fjellene<3

Liv

01.06.2015 kl.12:00

Hei. Nydelige bilder. Det meste blir jo vakkert når sola skin. De gamle husa var idylliske, får prøve å få dere et sånt...😊

Blir spennande å få sjå jakka di. Eg gikk nedover og handla idag, tok bussen opp igjen med tungt handlenett. Kom i hus til været satte inn.

Håper du får en fin dag videre. Klem.

Iselin Renée

01.06.2015 kl.12:33

Veldig flotte bilder :)

gretashobby

01.06.2015 kl.12:57

Liv T gjesdal: Bare hygggelig. JA du bør ta deg ein tur dit. Det er ein veldig vakker by. Med yrende liv no på sommeren, om den kjem i år da. Hehe, det var jo bare glattstrikk på ermene da. Du skal få sjå jakka når den blir ferdig. Det tar litt tid å montere den da. Må komme i gang snart no. klem

gretashobby

01.06.2015 kl.13:01

Lillemor: Hei på deg. Tenk at eg skulle bli kaldt syvsover hehe. Ja det er godt å senke skuldrene. Eg koser meg så lenge det varer. Sover 8 timer for natt minst no, sjølv om det ikkje er samanhengende. Før sleit eg med å komme opp i 6 timer. Men så err eg meir klar og våken også da. :).
Tror ikkje eg ville bodd der, men like i nerleiken hadde vore kjekt.
Har kost dere skjønner eg. Trenger ikkje å ha kjøttdeig på pizza det bruker vi aldri. Vi har kokt skinke i små biter vi. Ville aldri ha brukt kjøttdeig. Det spiser o ikkje T heller. Men det har aldri vore aktuelt med kjøttdeig pizza.
Her er det septrember/oktoberver, så klemmen varmet uansett. Håper blomstrene mine overlevde. Du må sjå bildene som eg la ut på lørdag. Da ser du heile Høyanger. klemmene eg sender er godt ment, men dei er nnok både kalde å sers våte

gretashobby

01.06.2015 kl.13:03

Liv: Hei. takk for det. Det har du rett i Liv. Ja der kunne eg nesten tenkt meg å bodd. Men, det koster sikkert mer enn eg kan drømme om.
Jakka skal hvertfall vere ferdig til du kjem, håper eg.
Da var du jammen heldig. Eg vart klissvåt, men veret ahr blitt enda verre etter at eg kom heim. Høsten kom jammen tidlig i år.
Skal kose emg inne resten av dagen. Det skal nok du og. Klem

gretashobby

01.06.2015 kl.13:04

Iselin Renée: Tusen takk for det

fruensvilje

01.06.2015 kl.13:40

veldig fine bilder,skjønner godt att du gjerne vil tilbake dit ja :) og så må du ha lykke til med monteringen,blir spennende det :)

Oldemorbloggen

01.06.2015 kl.14:30

Det ser ut som om Tønsberg er ei fin stad, tur ikkje eg har vore akkurat i den byen.

Hobbystua

01.06.2015 kl.16:00

Heisan Greta:-) Flotte bilder fra Tønsberg og heldig med været når du først tok bildene. Kanskje det blir byen som du og Torstein flytter til etter hvert ,og en leilighet ved promenaden der måtte jo vært flott:-) Men sikkert dyrt? Lykke til med monteringen av jakken din og jeg vil tro det tar tid. Her blåser det noe helt forferdelig nå og trær ligger visst over flere veier så det er ikke mye som stemmer at det er 1.juni:-)

Ellbjørg Skinderhaug.

01.06.2015 kl.16:19

Ser du var ute og vart bløt i formiddag😰vi gikk en tur tidlig på formiddagen og var heldig med det. Det gjør godt å røre på seg selv om det er grått, men gikta er ikke særlig glad i dette været. Sør/vest kuling - 7-8 grader og regn er dårlig gitmedesin.

Tok strykjernet fatt og strøk noen skjorter i ettermiddag--- da blir i alle fall hendene varme😀

Skjura flyg att og fram utom vinduet og lurer på om ho får komme inn og varme seg------

gretashobby

01.06.2015 kl.16:45

fruensvilje: Takk, det er fint der. Men når det er fint ver, så er det vel fint alle steder da.
Holder på, veit ikkje kor lang tid eg bruker. Får sjå kva eg får gjort i kveld.

gretashobby

01.06.2015 kl.16:46

Oldemorbloggen: Det er flott der, som dei fleste steder når veret er fint. Men eg liker meg veldig godt i den byen og omeng

gretashobby

01.06.2015 kl.16:49

Hobbystua: Hei MArianne. Måtte jo ta bildene i fint ver da :). Tenker det blir litt lengre ute på øya. I tønsberg og der ved bryggen spesielt er det veeeldig dyrt. Veit ikkje om eg ville bodd der heller.
Det tar tid ja. Men den blir ferdig ein dag. Da er det ikkje fint ver der øst heller da nei. Og i morra får dere masse regn, men så kommer sommeren hos dere tror eg. Jaja hold deg inne og kos deg med håndarbeide du vennen. Klemmen

gretashobby

01.06.2015 kl.16:57

Ellbjørg Skinderhaug.: OG ein enda bløtere ettermiddag. Her blir det bare verre og verre. Men da snur det vel snart.
Heilt klart dårlig gikt medisn dette veret. Eg fikk kutta ned masse på medisinen østafor og var så bra. Men no begynner eg å kikke er og mer ned i boksene mine. Liker det ikkje. Men det snur vel før eller seinare før neste vinter står for tur. 14 dager til sola snur. Bare så det er nevnt.
Så flink du er da. Tar skjortene fra maskina og henger dei rett på hengere. Så slipper eg nesten å sryke.
Skjønner skjora eg. Men vi får bare kose oss inne, det blir nok bedre snart

Hekleri og Ra

01.06.2015 kl.18:38

Mye flotte bilder :-)

Trulte H

01.06.2015 kl.18:40

Lykke til med jakka. Du får ta den når du har tid og plass.

Tusen takk for titten på fine bilder fra Tønsberg. Har du vært i Munch sommerhuset i Åsgårdstrand rett ved Tønsberg.

gretashobby

01.06.2015 kl.19:34

Hekleri og Ra: Takk vennen

gretashobby

01.06.2015 kl.19:35

Trulte H: Jakka er no ferdig. Men vil vente på bedre fotograferingsver før eg viser den frem, blogger den. så kjekt at du likte titten. Nei det har eg ikkje. Har ikkje røkke å vore skikkelig turist der nede enno. Det bør eg altså?

Trulte H

01.06.2015 kl.19:39

Hvis du liker kunsten hans er det vært et besøk. Han malte mange bilder fra området som sommerhuset ligger i. Jeg har vært der for mange år siden og syns det var interessant å se hvor den store kunstneren holdt hus store deler av året. :)

Gleder meg til det blir fotovær hos deg så jeg får se den berømte tarmjakken. :)

gretashobby

01.06.2015 kl.19:42

Trulte H: Det må vi sjekke opp når eg skal vere turist i nerområdet etter kvart. Du har ikkje facebook vel?

fjellgeitbundingen

01.06.2015 kl.21:13

Nydelig Tønsberg. Det er en koselig by. såvidt jeg husker også :)Ha en fin kveld og takk for at di deler

Trulte H

01.06.2015 kl.21:42

Jo har FB men bruker den ikke lenger. Mulig jeg kommer til å bruke den senere men syns det var så mye nytt og tull at jeg kuttet den ut for et eller to år siden.

gretashobby

01.06.2015 kl.21:46

ok. viss du hadde brukt det, så kunne eg ha sendt deg bilde av jakka med meg inni No ??

Trulte H

01.06.2015 kl.22:11

Får hoppe over det, orker ikke begynne inn på FB nå på vår, sommer den stjeler så mye tid, og så mye nytt jeg må sette meg inn i. Men som sagt mulig jeg gjenåpner den til høsten.

Tone

02.06.2015 kl.17:54

Så fint det er i Tønsberg. Der har jeg faktisk aldri vært. Lykke til med jakkemontering. :)

gretashobby

02.06.2015 kl.17:55

Tone: Hei ja det er fint der. Da bør du ta deg ein tur dit. Jakka er ferdig montert, viss vi får til å ta bilder, så legger eg den ut i morra

mimouna

03.06.2015 kl.11:05

Koselige bilder, Tønsberg er er flott by. Har faktisk vært der en gang jeg også, så jeg kjenner meg litt igjen.

gretashobby

03.06.2015 kl.12:14

mimouna: Tønsberg er ein spesiell og vakker by. Så mye meir eg kunne tatt bilder av. Det får eg gjøre ved eit anna høve. Og når eg har flytta ned dit i området ein plass, så kanskje du kan gjøre alvor av å komme å besøke emg :)

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits