Bergenstur, skokjøp,Strikketøy og litt naturbilder

God morgen. Da er eg tilbake. Hadde ein kjekk men travel dag i går. Det er jo slitsomt å dra til Bergen og tilbake samme dag. Men ein gong i blant så går det bra. Vi dro hjemme fra kl 08 og var vel heime ca 20. Det tar vel 3 timar å reise kvar veg. Mesteparten av tida var vi på kjøpesenteret lagunen. Der vi handla litt alle 3. først var det bare småting fra min sin side. Men så kom vi forbi ein enklere liv butikk. Tenkte at eg kan da gå inn å sjekke desse skoa dei skryt sånn av. Det skulle eg aldri ha gjort, eller det var vel litt feil  sagt. Eg tror at det kan vere noko av det lureste eg har gjort. Dei koster masse. 1999.- Men for noen sko på foten.


Følte at eg bare kunne gå og gå. Etter litt konferering med min kjære, så kjøpte eg dei. Gjekk med dem resten av dagen. Og merket ingen ting i kne og rygg. Veit at med desse skoa og med den nye stolen til å bruke på kjøkkenet, så har eg no mista muligheten til å klage over helsen :) Er i hvertfall i utganspunktet no sikker på at eg er godt skodd :)

Siden eg no har lært meg kossen eg skal strikke når eg kjører bil, så hadde eg sjølvsagt med eit enkelt strikk på turen i går. Tror ikkje eg har vist frem denne jakken før.


Det er eit oppdrag. Egentlig skulle den strikkes i eit tjukkere garn. Så da måtte eg gjere om oppskrifta. Prøv meg frem ei stund. Men no har eg komt frem til at eg bruker største oppskrift og så strikker eg lengden som oppdragsgiver ønsker. 


Bruker Falk og oppskriften ligger ved siden av. Veldig greit bilstrikk. I hvertfall så langt som eg er komen. 

Der ligger som regel noen naturbilder på fotoapparatet når eg legger inn bilder. Desse som eg legger ut no, tok vi forrige helg, da vi gjekk tur i regnet.


Lar dei tale for seg sjølv eg


Vått :)

Avslutter med eit bilde fra Egon der vi spiste litt i går. 


Eldstesonen og eg. Ser ut som vi har det bra hehe. 

'vi spiste der i litt før kl 14. Neste gang vi spiste var etter at vi kom heim og hadde pakket ut det vi hadde med oss. Da var vi i overkant sulten. Ikkje heilt bra. Så når maten var inntatt, vart eg heilt sløv lenge. hehe. JA ja. Det var kjetk og det er mulig det ikkje er så lenge til neste Bergenstur for meg. Har ei strikkevnnine som har "mast" på meg lenge. Får sjå til uka kva det blir til. 

I dag må eg gjere litt fornuftig. Såg brått at det var nødvendig med ein dans med støvkluten på stua. På bade trengs nok ein omgang. Så må eg ut å gå i dei nye skoa. Og sienare i dag, tror eg at Fanakofta skal få seg noen omganger. HA ein flott dag kjære lesere

#Bergens tur #strikketøy #strikka jakke #falkgarn #Enklere liv #sko #Gaitline

20 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug

13.06.2015 kl.09:32

god investering du gjorde der----. Gode sko og andre hjelpemidler til et godt liv er bestandig lurt å satse på. Ha ei fin helg begge😊

gretashobby

13.06.2015 kl.09:34

Ellbjørg Skinderhaug: Tror det eg og. No vurderer T om han skal kjøpe seg slike neste gang vi er ner ein slik butikk. Fin helg til dere begge også <3

fruensvilje

13.06.2015 kl.10:33

Gode sko er det viktigste en kler seg i så får dei bare koste litt,fine var dei også.

Sønnen din var lik sin mor :)) koselig bilde.

Blir ei flott jakke,flink å trylle med oppskriftene du hi hi,ha en fin dag da,skal ut og gå eg også :))

Liv T gjesdal

13.06.2015 kl.11:05

Hei på deg.Flotte sko godt at de er gode det betyr mye for hele kroppenHar prøvd det selv og det er vært alle pengene.Flotte jakke du strikker i et godt garn.Hadde en travel dag på treffen.var mye å gjøre og så var det exsta for fet var en medlem som hadde fylt 80 år dagen før så han spanderte 10 flotte kaker til alle Godt det er ferie nå.Jeg reiser en tur til Danmark i morgen og kommer hjem på fredag,Ellers kunne jeg sitte ute i nydelige sol igår og det var helt skjønt.Håper du får oppleve det samme.Ha en fine lørdag kos deg Goe klem

Liv

13.06.2015 kl.12:21

Hei. Dere var vel heldige med været og igår. Det er jo det beste når en er avgårde med bil. 😊Her var i alle fall opphold med solgløtta. Ser dere kosa dere, ikkje vanskelig å sjå det på deg i alle fall. 😃😃Som eg sa igår, veldig koselig med smilande bilder. Sånn at du veit det...Idag gikk eg nedover og kjøpte avisene, og jamen gikk eg opp igjen og. Skulle hatt dine sko da forstår eg. Fæl pris, men men.

Ser sikkert på prinsebryllup idag. Lika eventyr med happy end. 😊 Trur bryllupet er lenger på TV 2, begynner kl. 14 der, og 16 på NRK. Hehe. Jakka som du strikka på, er det fram og tilbake altså. Uff. Men ser fordelen med å slippe å klippe og strikke knappestolper. Eg har lyst på den der. Fin farge du har. Sa ikkje eg at eg har mønsteret? Kor en finne det, hugsa ikkje det eg. Ha en kjempefin lørdag. Klem.

gretashobby

13.06.2015 kl.13:18

fruensvilje: Det er igrunnen sant Connie. Trodde eg hadde invistert i bra sko, og det har eg joogså. Men desse er supre. Da har eg til alle bruk igrunnen.
Det vart eit tullebilde, men vart ikkje så verst. Er kanskje litt lik meg ja.
Hehe, trulle det klarer eg ikkje, men jakka blir nok fin den.
Vart mest husarbeide på oss og så ein liten tur.

gretashobby

13.06.2015 kl.13:22

Liv T gjesdal: Gode sko må ein ha ja. Desse får eg mye glede av. Skal passe godt på dem.
Tror jakka blir bra ja. og garnet er hvertfall ikkje skuld i det, om jakka ikkje blir bra :).
Så kjekt at det var ein travel men kjekk kveld på treffet. Kaker er tingen vet du.
God tur til Danmark.
Her er nok ikkje sitte ute ver. Men det er ikkje så langt unna. Kasnkje ein av dei nermeste dagene. God tur og kos deg. klem

gretashobby

13.06.2015 kl.13:29

Liv: Veldig heldig med veret. Heilt perfekt ver til slik tur. Vi koste oss ja. Slike bilder lyg ikkje hehe. HAr fått papakkning av barndomsvennina mi at eg smiler forlite. Skal prøve å gjere noko med det.
Da var du flink. Vi tok leiligheta på dugnad og så gjekk vi tur med dei nye skoa bak tunellen. Er veldig fornøgd med dem. Men det må eg no vere også da. Har kjøpt sko for nei, tør ikkje å sei det i år. Men no har eg sko i åresvis.
Blir vel til at det står på sånn litt i bakgrunnen her også, tror eg. Men det blir det korteste bryllupet. Så slipper vi reklamen.
Oppskrifta står i heftet Strikk som var med i ukebladet nr 4. Det er ei drops oppskrift også da. Men eg kan be T scanne den også til deg. For han ahr ikkje fått gjort den andre enno?
Nyt dagen, kanskje eg skal sjekke om det er mulig å sitte ute. hm. Stor klem

Åse Helen

13.06.2015 kl.16:57

Så sprekt med en Bergens tur på en dag og så kjekt at du fant deg så gode sko :-) Sko er utrolig viktig og jeg går mest i joggesko. Går jo ganske mye og med gode sko blir ikke beina så slitne.

Så fint bilde av deg og sønnen og så kjekt dere fikk kosa dere sammen :-) Det er alltid stas med besøk av foreldrene når man bor et stykke unna.

Håper ellers du har det veldig bra og at helgen blir kjempefin for dere :-) Klemmer fra Sandefjord :-)

gretashobby

13.06.2015 kl.18:37

Åse Helen: HEi. Veldig sprekt med ein dagstur til Bergen. Gode sko er veldig viktig ja.
Tror eg bli veldig godt fornøgd med dei. Vi hadde det kjekt alle tre.
Jeg har det bra eg. Takk vi skal kose oss vi. Klemmer til deg i Sandefjord.

mimouna

13.06.2015 kl.20:36

Så bra at du fant de skoene, de høres jo helt supre ut. Og turen høres kjekk ut, selv om det ble litt av et maraton. Mange fine butikker på Lagunen. Koselig bilde av deg og eldstegutten. :)

Kos deg og slapp av resten av helgen. (Hvis du ikke skal ut og løpe med nye sko, da? ;)

Hekleri og Ra

14.06.2015 kl.00:05

De så knallgode ut de skoa :-) Koselig med en Bergenstur, selv om en blir sliten av en lang dag :-) Ser spennende ut det oppdraget ditt :-)

Oldemorbloggen

14.06.2015 kl.00:19

Eg har lest om skoa i reklamen, det var kjekt å sjå at dei verkeleg var gode. Du og sonen såg ut som de har funne tonen, ja. Elles lurer eg på kva metode du brukar når du strikkar i bil. Eg kan berre strikke på rette strekningar og ikkje sjå på strikket, elles blir eg bilsjuk.

gretashobby

14.06.2015 kl.10:19

mimouna: Hei. Så langt er eg veldig fornøgd. Tror dei blir ein skikkelig favoritt. Var ein kjekk tur. Slitsom ja, men det tåler vi. JA LAgunen er igrunnen ein veldig grei plass når ein skal shoppe litt. veldig mange butikker å velge i. Likte meg der. KAnskje vi kan møtes der ein gong eg er i Bergen og skal treffe herlige strikkedamer. Var ikkje på utkikk etter garn. Men syns å huske at der er ein garnbutikk? Er der det?
Det skal eg vennen. Eg skal nok ut å gå med skoa. Det er ikkje løpe sko og løpe det gjør eg aldri. hehe. Håper du får ei flott helg også klem

gretashobby

14.06.2015 kl.10:22

Hekleri og Ra: Dei er knallgode. Sliten blir ein, men når ein har helge å ta seg inn att på, så gjør ikkje det noko. Var i grunnen restituert da eg våkna i går. Flere spennende oppdrag. :)

gretashobby

14.06.2015 kl.10:26

Oldemorbloggen: Dei var mye bedre enn eg trodde. Hadde "gode" sko på beina. Tok på meg ein og gekk litt rundt i butikken. Det var så stor forskjell. Eg anbefaler dei virkelig.
Ja vi koste oss ilag vi tre. Eg strikker uten å sjå på strikket. Så eg m¨ha rettstrikking. Enten så strikker eg rett hele tide og så snur eg og strikke vrangt. Kan ikkje sjå på strikket. Anna enn små gløtt og da på rette strekninger. Første gangen eg strikker på den strekningen. Må velge strikk med omhug.

Tone

14.06.2015 kl.16:13

De skoene har jeg lurt velig på om jeg skal skrive etter. Høres ut som m de er verd det.. Ser du har vært på Lagunen. Det vekker minner. Vi bodde i Fana i mange år før vi satte kursen nordover. Får sug tilbake.

Selvfølgelig må man ha bilstrikk :) . Den jakken ligner veldig en jeg har strikket. Enkel og god. Synes det er så fint med sånne enkle , rene linjer. :)

gretashobby

14.06.2015 kl.19:09

Tone: Ja eg tror det er veldig klokt å skrive etter dem. Eg er hvertfall så langt veldig fornøgd.
Så gøy da. Skjønner at du savner det av og til.
Ja det må ein ha. Av og til det enkle det beste.

Trulte H

14.06.2015 kl.19:56

Ble sliten bare av å lese om en handletur med noe attåt på 12 timer. Det hadde ikke jeg klart med eller uten nye sko. Jeg har også handlet meg sko men de var ikke så dyre som dine, det var sånne helsesko som jeg brukte på jobb når jeg fungerte. Og jeg føler det samme som deg, kroppen fungerer med slike ordentlige sko. Viktig med gode sko.

Jakka ser veldig fin ut. Går sakte med slik glattstrikk syns jeg.

Og fine bilder selvfølgelig. Virker som dere hadde en flott dag i Bergen. Du har vel kost deg med støvklut og vaskefille i går, men ønsker deg en god søndagskveld.

gretashobby

15.06.2015 kl.09:15

Trulte H: Eg err så mye bedre form no enn eg var i vinter. Klarte ikkje den turen før jul eg heller. Men det er alltid håp. :) No når formen er så bra som den er, så må eg bare trene og satse alt som er mulig på at formen varer lengst mulig.
Sko er veldig veldig viktig. Egentlig skulle eg ahtt slike sko både inne og ute. Men no får eg greie meg med det eg har.
Den blir enkel og eg ror den blir fin. Ja det gjer det ofte. Men sitter ein å strikker medan ein er opptatt med å sjå elelr høre på noe, så brått vokser den alikevel. Eg setter alltid eit merke der eg starter, så ser eg kor langt eg kjem.
Eg koste meg med støvklut og Torstein med vaskefille men det var på lørdag. Håper du får ein fin dag.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits