Utfordringa fra i går, retro genseren ferdig montert

God morgen Norge og resten av verden. Ikkje det at eg har så mange utenlandske lesere, men det er noen kvar dag. Da er kvardagen tilbake hos fam Buhagen. T er på jobb. Eg skal vaske klede og rydde i noen blader og oppskrifter. Så lenge oppskriftene eg vil ta vare på, ligger i ukebladene, ja så finner eg dei ikkje. Må sortere dem og sette dei i permen. 

Utfordringa i går skapte masse engasjemang. Mange visste kva det var og har det sjølv. Her ser dere min i bruk


Genial spør du meg. Man putter endene av strikketøyet når det er 5 pinner inn i kvar ende. Eg ahr brukt å surre og surre garn rundt og så legge det i korga. Så har det kanskje godt noen dager før eg strikker på akkurat den der og så har det rota seg til. Eller når du skal putte det i ei veske å  ta det med det. Kanbsjølvsagt brukes på strikk du ahr bare to pinner også. Som ein klut. Vil tro det, sjølv om eg ikkje har prøvd. Den der blir masse brukt hos meg.

Får nok kjøpt slike hos husfliden og eg vil tro at nettbutikker som selger garn vil føre slike også. Denne var kjøpt på https://www.facebook.com/pages/H%C3%A5ndverkshuset-Vi-4/155621334627436 i butikken i Hammerfest. Her skal eg inn å kikke på alt det flotte dei har. 

Før helga fikk eg beskjed om at retrogenseren eg har strikket i sommer,  var ferdig montert. Den vart mye finere enn eg forestilte meg. Må jo ha den på for å  vise den skikkelig frem. '


Det var ein rotete bakgrunn da. Og så varm den var


Var vel ikkje mye bedre denne. Posen og eska den skulle sendes i ligger klar. Den er no sendt til midt Norge. Får håpe at det er lenge til vedkommende treng å  bruke den. Men den var faktsik ikkje så dum på. Passa godt til knebuksa mi ikkje sant hehe. 

Fikk ferdig vesten min i går også. eller eg fikk den ferdig til trådfestinga. Var så usigele trøtt i går, at eg orket ikkje gjere den ferdig. Får sjå om eg elelr vi får fotografert den i dag. KAnskje det bli passende ver til ute fotografering. 

VAr å sykla i går også. Først sykla  eg ei rute på 4,32 km, medan T sprang. Og så sykla eg nesten samme rute ein gong til, medan T gjorde noe anna hehe. Så da vart det neste 9 km i går også. I dag tror eg at eg skal ta det med ro. Vi får sjå formen utover dagen. HAr hatt ei  vanskelig natt. Ikkje slik nettene skal vere om sommeren. Men sånn er det. 

Vi får ellers sjå kva dagen bringer med  seg. Ha ein fin dag kjære lesere

 

 

 

22 kommentarer

Liv

20.07.2015 kl.09:55

Morgen. 😊 Der var hemmeligheten i bruk. Den var smart den, spes. på 5 pinna.

Genseren blei kjempefin, og sjølsagt veldig varm i Fritidsgarn. Men ho som skal ha den har vel bruk for et så varmt plagg til vinteren.

Venta på Eirin, vi skal handle. Ellers trur eg ikkje det blir noe spes. idag. Fin dag til deg. Klem.

gretashobby

20.07.2015 kl.09:57

Liv: Morn du. Ja den er veldig smart. Kjem til å vere i bruk masse den. Den vart veldig bra. Så har vi så god montør som gjør ting bra. Ja den er varm i fritidsgarn, men ho går visst på jakt.
Ha ein fin dag på handle og ellers det du tar deg til. klem

Liv T gjesdal

20.07.2015 kl.10:06

VFlotte genser Du passa den veldig godt.Genialt med den dingsen til pinnene så detter ingen pinner ut.Helt supert.Ja du er flink å trimme men har du gjort for mye nå mon tro.Du må være forsiktig kjære deg.Jeg var til middag hos min datter Anita igår og fikk komle,Det smakte himmelskt-Har nå begynt på ermene men synes det går tregt med strikkingen min nå ,Ellers er her grått men kan jo alltids håpe på lettere vær ut over dagen ,Ha en flotte dag du og husk ta vare på deg selv.goe klem til deg

Fru Stussli

20.07.2015 kl.10:18

Hahaha ikke rart jeg sleit med å finne innlegget med oppskrift :-DDDD Gått litt fort i svingene når jeg leste innleggene her :-DDD

Denne retrogenseren var helt nydelig!!

På enden av pinnene mine trer jeg vinkorker, men dette så jo enda lurere ut :-D

Nå lærte jeg noe nytt igjen!

Ha en finfin sommerdag!

irene

20.07.2015 kl.10:19

God morgen. Den dingsen er veldig praktisk i bruk når du skal ha strikketøy med deg. Veldig fin genser. Eg synes du var fin i den genseren. Flink dere er å trimme,men du må være forsiktig så du ikke får vondt igjen. De sier at den beste trimmen er annen hver dag. Det har de sagt til meg, med mine vonde knær. Her henger skodden nedover fjellsiden, men håper den skal lette snart. Ha en fin dag uansett hva du finner på. Klem

gretashobby

20.07.2015 kl.11:26

Liv T gjesdal: Den vart ikkje dum den nei. Ja den er genial og ein slipper å miste masker. Det har eg ein tendens til når eg ikkje passer på og roter i strikkekorga mi.
Nei da ikkje for mye, men på grensen . Så i dag blir det bare ein liten rusletur. Ja eg skal vere forsiktig. Er så eltt å glemme når ein får til noe.
Potetball er gått ja. Det er noe vi sjelden har, men da smaker det ekstra godt når ein først har det.
Strikkinga går vel best om vinteren. Vi rekker å ta det att. Håper på eit lite solglimt eg, men veit ikkje om eg får det.
Fin dag til deg og ja, eg gskal prøve å vere flink mor :) klem

gretashobby

20.07.2015 kl.11:28

Fru Stussli: Hehe skjønner det. HAr noen matoppskrifter liggende men hehe.
Den likte du nok ja. Må vere heilt i din stil
Mye enklere med denne dingsen ja. Den kjem til å verte mye brukt her. Ha ein flott dag

gretashobby

20.07.2015 kl.11:32

irene: God formiddag
Ja den er genial. Sjølv i heimen. Når eg slenger strikketøyet ned i korga og skal strikke på noe anna i flere dager. Da blir det gjerne rot og pinnene glir litt ut. Digger denne dingsen alt.
Ja eg skal ta meg sammen no. Vil så gjerne trimme kvar dag. men i dag skal eg bare rusle oss ein tur når T er ferdig på jobb. Må sjerpe meg skjønner eg. Vanskelig.
Ja eg veit det. At eg skal bare trimme annen kvar dag. Men så glemmer vi så lett.
Kos deg uansett om skodda henger ned i fjella. Det er jo ferie på deg. Klem herfra

Ellbjørg Skinderhaug

20.07.2015 kl.12:37

Ein skikkelig god gammeldags genser har du strikka der----. Den blir en god vintergenser for eieren.

Sannelig skal jeg få J til å dreie og lage en slik pinnesamler til meg.

Har du overdrevet litt med den syklingen no tru---? Vi har lett for å bli ivrige når det er trivelig vet du😊 Kvil etpar dager og ta en litt kortere tur---- Det har lett for å melde seg på natta---.

Vi driver med ugraset i hagen i dag. Første dag uten regn på nesten ei uke.

gretashobby

20.07.2015 kl.13:26

Ellbjørg Skinderhaug: Ja det er ein gammel genser, eller rettere sagt eit gammelt mønster. Skikkelig varm. Vart varm bare av å ha den på medan T fotograferte.
Ja det kan du gjøre. Den er virkelig genial. Den blir brukt mye fremover.
Kanskje litt hehe. Men skal ikkje sykle i dag. Skal bare rusle ein sakte tur etter at T har blitt feridg på jobb .
Ja eg skal vere flink no. Lover meg sjølv det.
Godt å komme seg ut uten at det regner. Ikkje regn her helelr enno. Satser på å tørke kleda ute. LEtt å ta inn stativet om det skulle komme noen dråper.
vi får håpe på flere dager uten regn :)

Oldemorbloggen

20.07.2015 kl.16:03

Ein slik pinnegreie kunne eg og tenkt meg, praktisk sak. Fin var genseren, men den som skal bruke den må ikkje vera av den typen som klør av ull.

gretashobby

20.07.2015 kl.16:08

Oldemorbloggen: Veldig kjekk. Liker den svært godt eg. Ja dei må ikkje vere redd for at det skal klø. Ingen genser for underteikna

Hekleri og Ra

20.07.2015 kl.20:27

Aha, så det var det som var hemmeligheten ja ;-)

Den genseren ble utrolig flott!

fjellgeitbundingen

21.07.2015 kl.07:20

Fantastisk flott denne ble. En slik genser kunne jeg tenkt meg i tynnere garn. Elsker å bruke tynne ullgensere, men burde jo gå an å lage denne i tynn alpakka også. Må bare trikse litt med maskeantall ;)

gretashobby

21.07.2015 kl.09:20

Hekleri og Ra: Ja det var det som var hemmeligheten :). Veldig praktisk dings. .
Takk ja den vart ikkje verst nei. HA ei fortsatt fin uke. Er du på ferie? klem

gretashobby

21.07.2015 kl.09:23

fjellgeitbundingen: Tusen takk for det. JA i tynnere garn kunne nok eg og vurdert eib slik ein ja. Ja egentlig er det jo bare å regne om masketallet da. Holder på med to tynne ullgensere til emg sjølv. Eg og.

mimouna

21.07.2015 kl.21:30

Jeg leser bloggen din fra det store Ytlandet i dag! *vinker*

Ser jeg hadde rett angående den dingsen din, ja. Har sett noen lage slike av to badegakker med strikk mellom og hull i bunnen. Morsomme!

Genseren ble flott! Og vi tok regnet med oss, hihi. Heldigvis i litt mer moderate mengder.

fjellgeitbundingen

22.07.2015 kl.07:40

Flinka, gleder meg til å få se dem :)

gretashobby

22.07.2015 kl.08:33

fjellgeitbundingen: Takk snille du

gretashobby

22.07.2015 kl.09:32

mimouna: Hi hi. vinker tilbake. Men det spørs om du ser. Skodda er skikkelig tjukk og ligger heilt ned i dag.
Dingsen er veldig praktisk. Har alt brukt den flittig.
Regner med at tempraturen er hyere og litt mindre tåke enn det er her. Nyt ferien

Tone

22.07.2015 kl.11:38

GENIALT. Nå forstår jeg at det er jo et must med sånn pinne-ting-tang. :) Den retroen ble flott, akkurat som jeg tenkte :)

gretashobby

22.07.2015 kl.12:11

Tone: Ja den er genial. Klart det er eit must. Slik ein må du skaffe deg. Ja du sa den kom til å verte fin og du fikk rett. Ha ein fin dag

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits