Sola skinner fortsatt og i går begynte eg på ein kjole :)

Vel eg regner hvertfall med at sola skin, siden det er blå himmel. Men sola  den ser eg ikkje  på noen timer enno. Men det er så mildt og fint at det gjer ingen ting. Skal eg vere heilt ærlig, så sat eg mye under parasollen i går når eg var på verandaen. For varmt for ei gammel dame og sitte i sola på verandaen :)

Begynner med strikketøyet først i dag. 


Det tar nok litt tid, når ein ikkje kjem lengre på ein dag. Kjekk å strikke. Enkel og fint mønster. Gjorde littt om på starten i forhold til oppskrifta. Tror det var greit. Strikker i lille lerke fra Dale. Det er faktisk originalgarnet i oppskrifta også. Varierer sterkt om eg bruker rett garn. Ikkje så nøye det, bare ein bruker rett tjukkelse. 

Tenkte så at eg kunne vel ta noen bilder av blomstrene som har trivdes på verandaen i sommer. Til tross for regnet vi hadde før vi fikk  denne seine sommeren.


Denne har hengt under tak så den har klart seg fint


både denne


Denne 


og denne har klart seg fint. Dei har stort sett stått i  regnet. Denne fikk foresten masse vann etter at eg tok bildet. Den begynte å henge litt med nebbet :)


Denne henger også sånn ca under tak. Den er hardfør. For når nesten alle andre blomstrer nesten drukner, så er det verre å huske å vanne dei som treng det . Den har klart seg godt og no bader den nesten i vann hehe.

Eg skriver jo denne og denne da. For meg og  blomsternavn, det er svært vanseklig. Men eg veit kva som er orkide og det skal eg vise dere om noen dager. 

Kva gjorde eg ellers i går. Hadde meg ein trimtur som bestod av gange sykling gange sykling gange sykling hehe. Var ein fin tur. Var foresten ein liten kjøretur med bilen tidlig på dagen. Hadde så lyst til å sjekke om det var noe bringebærbusker på dei gamle plukkeplassene våre. Nei, dei  er borte. Såg litt umoden bringebær på ei av strekningene eg gjekk i går. Men dei var små. Bringebær finner eg altså ikkje i år. Bærsesongen er visst heller dårlig for meg. Derfor var det litt kjekt å plukke litt rips i går da. Plukket ikkje så mye, men sånn at vi har noen prosjoner med dessert. 

I dag har eg ikkje planlagt så mye. Skal på trening om knappe timen. Og tenkte å legge opp til ei enkel lue, når eg skal kose meg på verandaen. Ellers får eg ta dagen som den kjem. Nyte veret så lenge vi har det. Kan hvertfall ikkje vere meir inne enn nødvendig. Gjer så godt for kroppen min dette veret. Sjølv om eg no har funne ut at til neste vår/sommer må eg har bedre stoler eller sofaer til å sitte på verandaen i. Ikkje optimalt for  ryggen dei eg har no. Noko skal eg jo klage over da hehe. Håper dere får ein fin dag. Satser på at min blir det. 

28 kommentarer

fruensvilje

20.08.2015 kl.08:55

god morgen.Det blir en søt kjole,mye jobb ja men du liker jo å strikke disse flettene du :)

Sommerblomstene dine er nydelige,den første er jo en petunia,videre har du 3 spanske margeritter og til sist en lobelia :)Såg etter mer bringebær eg også i går men fant ikke der eg såg,men men eg har da 1,2 kilo så eg skal ikke klage :) ha en fin dag,her er sommerkjolen lett fram så det blir ingen rotejobb på denne fruen

Liv T gjesdal

20.08.2015 kl.09:01

SÅflotte kjole i nydelig farge,dETERDAVELDIGSOMDUBEGYNNERPÅnye strikk.Men du er utrolig flink og det mener jeg.Blir lite strikk på meg nå For jeg og en venn av meg har begynt å malle stuen jeg skal ha,Kjenner godt jeg ikke er ung lenger Var helt flata ut igår etter 6 timer med planlegging handling og diverse ting.Ønsker deg en fin treningsøkt og kos deg på terassen ,Jeg får ikke tid til det heller men godt å få rommene mine ferdige.Goe klem

gretashobby

20.08.2015 kl.09:04

fruensvilje: God morgen til deg også. Ein del jobb ja, men ja eg liker veldig godt å strikke desse flettene og disse flettene er veldig enkle.
Tenkte at du ville kunn oppdatere meg på kva blomster eg hadde ja. Lobelia husker eg faktisk når eg tenker meg om :). Må prøve å huske resten også. Da er det enklere å vite kva eg skal ha til neste sommer. Har hatt to andre sorter også. Men dei skal eg ikkje ha meir.
Du har sorten du. Verre med meg hehe.
Eg veit ikkje kva eg skal kle meg i etter trening og reingjering. men det blir noe lett og ledig hvertfall. :) Kos deg med fineveret

gretashobby

20.08.2015 kl.09:10

Liv T gjesdal: Hei. Takk ja den blir fin når den blir ferdig. Veit du ikkje kvar tasten er som tar vekk det du har skreve. Var ikkje lett å lese den setninga der i store bokstaver hehe. Men skjønte det til slutt. Ja eg begynner på mye no. Men det er slik eg liker det. OG så har eg mye å velge i når eg skal strikke.
Godt å få hjelp til å pusse opp. Greit at det er godt ver, for da har man meir energi. Men det er klart at ein orker ikkje like mye som da ein var ung. Men du greir det meste du. HA ein god oppussingsdag. klem herfra

Tone

20.08.2015 kl.09:52

Den kjolen kommer til å bli kjempefint. Har strikken en del i lille lerke, samme farge. :)

Så koselig med alle de sommerblomstene på verandaen. Blir utedag på meg, sol her også.

Ha en flott dag, og ta godt vare på ryggen din. :)

fjellgeitbundingen

20.08.2015 kl.10:06

En rød fin hals, et par blå selbuvotter, påbegynt caps, kjole, bilder av fjell, blomster og fin tekst om hyggelig samvær, trimturer og solens gleder og utfordringer. Å lese hos deg i dag, gjør at jeg skjønner at det er ei stund siden sist og at jeg ikke er helt oppdatert, men samtidig gleder jeg meg da ekstra over flere innlegg. Jeg håper også du får en fin dag.

Hobbystua

20.08.2015 kl.11:23

Heisan Greta:-) Nå måtte jeg bare ta og bla meg igjennom fra den siste tiden på bloggen din og jeg ser jo at du har vært iherdig med både strikkepinner og kost deg på både turer i regn og sol. Flotte bilder fra både Høyanger og fra Bergen. Men må si du har skjønne blomster på din veranda,så dette vekker nok lysten ekstra godt til og sitte der ute og kose seg i sol og varme. Ja i går så ble det ganske så hett og det er jo synd at de fleste har gjort seg ferdige med feriene sine,,,slik skulle en nok hatt det noen uker tidligere også. Men deilig er det:-) Kos deg så mye og selv skal jeg nå ut i solen og frem med sokkestrikket mitt:-) Gode klemmer fra Marianne:-))

Hobbystua

20.08.2015 kl.11:25

Glemte og kommentere kjolen du har begynt på,,denne blir fin Greta. Herlig mønster som vi begge er glade i:-))

gretashobby

20.08.2015 kl.12:08

Tone: Ja det tror eg også. Var fast bestemt på å legge opp eit nytt strikk i dag og, men er ikkje heilt sikker. Lyst å strikke emr på kjolen. Men får sjå.
Må jo ha litt hage følelse eg også. Skal ut i sola no når den endelig kom seg over fjellet.
Takk skal du ha vennen. Ska gjøre mitt beste. Nyt dagen du også.

gretashobby

20.08.2015 kl.12:10

fjellgeitbundingen: Det var mye skryt her. Ein påbegynt cape ikkje caps men ellers var alt rett. :). Kjekt du koser deg når du leser deg opp hos meg. Da veit eg at du får med deg alt som skjer i mitt veldig spennende liv hihi. takk det samme til deg. klem

gretashobby

20.08.2015 kl.12:14

Hobbystua: Hei kjære deg. Tar vel litt tid å lese seg opp visst du skal få med alt fra mitt utrolige spennende liv hihi. Ironisk der. Men det har ikkje vore så verst dette livet i det siste.
Må ha litt bloster rundt seg, sjølv om eg ikkje ahr hage.
vi får nyte varmen vi som kan det. Verre for dei som svetter på jobb så klart.
skal ut eg også no. For no kom sola for 14 min siden. Blir lunch og et strikketøy eg ikkje er heilt sikker på kva blir enno. Nyt dagen vennen. klemmer i fleng

gretashobby

20.08.2015 kl.12:15

Hobbystua: Takk vennen. Ja det er mønster vi liker begge to.

tovepia

20.08.2015 kl.13:39

Hei på deg Greta, ja været er helt upåklagelig, jeg nyter hver dag:)

Nydelig kjole du har startet på, og blomster av ymse slag har jeg også rundt omkring:)

Nyt dagene, klem:)

annebe

20.08.2015 kl.14:24

Så søt den kjolen ser ut :)) Her er det nydelig vær om dagen..men trekker fort i skyggen jeg også...men jeg liker at det er finvær ...alt blir litt triveligere da :))

Så flotte blomstene dine er enda...kasta de siste her om dagen jeg..orka ikke stelle mere med dem...så nå får det bli litt Erika/Lyng etterhvert..i allefall ved inngangsdøra :) Håper du har fått til ei treningsøkt da..her blir det å besøke mamma på sykehuset etterpå og kanskje en tur innom mormor :)) Klem fra meg <3

mimouna

20.08.2015 kl.15:12

Likte kjolen, den blir lekker.

Masse fine blomster hos deg. Tror blomstene har hatt en grei sommer, de liker nok regnet bedre enn det vi gjør. Men dumt at det blir så lite bær.

Jaja, vi får ta det vi får, og nyte disse fine dagene vi har nå. :)

Oddbjørg

20.08.2015 kl.15:58

Flott kjole og fine blomar!

Nyter godveret eg og.

Hanne

20.08.2015 kl.17:01

Fin farge på den kjolen :) Du imponerer med strikkingen din, blir så fint alt du lager :)

Håper dagen din er fin og at du har fått oppleve solen :)

gretashobby

20.08.2015 kl.18:01

tovepia: Hei vennen. Det gjør eg og. Tror den blir fin eg og. Blomster må han ha rundt seg. Takk det må du også

gretashobby

20.08.2015 kl.18:15

annebe: Takk, tror den blir fin eg og. Heilt greit at det er så fint ver, og så kan ein velge om ein vil oppholde seg i sola eller ikkje :).
Desse eg har steller seg sjølv. Berre dei får vann eller ikkje drukner så er dei fornøgd.
Hadde ei veldig god treningsøkt. Og i ettermiddag har vi vore på fjellet. Spent på om det gjekk bra med kneet. Det ser vi i morra.
Håper besøket på sjukhuset gjekk fint og at du orket å besøke mormor også. Klem fra meg <3

gretashobby

20.08.2015 kl.18:19

mimouna: Eg og tror den blir fin ja. Den som henger under taket, den liker ikkje regn. Men den ahr jo ikkje fått det. Dei spanske margerittene toler mye regn, men er finest når det ikkje regner. Lobelian liker seg også best under tak. Men vil samtidig vere ganske så våt.
Har sjekka fjellet i dag. No har det blitt noen kart og ein del knopper. Men det treng fortsatt lang var høst.
Heilt kalrt nyte det vi har så får vi sjå kva vi får

gretashobby

20.08.2015 kl.18:21

Oddbjørg: Takk ja tror den blir fin. Vi må jo bare nyte det no

gretashobby

20.08.2015 kl.18:22

Hanne: Ja det er eg enig i. Tusen takk det var fint sagt av deg. Eg gjør så godt vi kan. Sola har eg fått nytt ja og dagen har vore fin. Det har vel din også. klem

Liv

20.08.2015 kl.18:38

Hei eller god kveld. Da er snart kvelden her igjen. Dagane er over så fort at eg henger ikkje med. Er ute så mye som mulig sjølsagt. Vi var en tur på hytta igår. Var godt å komme opp igjen.

Rekna med kjolen er et ønske fra ei av jentene, blir kjempefin.

Ha en fin kveld.

gretashobby

20.08.2015 kl.18:46

Liv: Hei. Ja dagen er over, men kveldener enno ung. Er enig med deg. Men bare vi nyter den så er det vel greit det. Å så kjekt da. Endelig kom dere dere opp. Det var jammen emg kjekt å høre.
Du har nok rett der ja. Det tror eg også. Takk det samme vennen klem

fjellgeitbundingen

20.08.2015 kl.21:41

Hm, ja cape. Har nok lest det som caps, og det var jo ikke så lett å se på bildene ennå..Ethvert liv er et unikt, spennende liv :) Det å gløtte inn i andres fære er spennende, forsøke å sette seg inn i den andre personen. Hvorfor handler den som den gjør? Hva opptar eller provoserer den andre?

irene

21.08.2015 kl.09:09

Hei. Den kjolen blir lekker. Nydelig farve. Mange fine blomster du har. Hos meg spiser de brune krypene opp blomstene mine. Nyt solen. Klem

gretashobby

21.08.2015 kl.10:13

fjellgeitbundingen: Det er greit det. Nei det var ikkje lett å sjå, det er eg enig i hehe. Håper du får ein fin dag og at festen blir vellykka. klem

gretashobby

21.08.2015 kl.10:14

irene: takk det tror eg også. Enig med deg i det. JA m ha litt vakkert å sjå på på verandaen. Det er fordelen med å bo i blogg. Vi har ingen brune kryp på verandaen. Nyt dagen du og klem

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits