2 garnnøster, rips og enda noen fjellbilder

God morgen. Litt sein i dag. Men bedre seint enn aldri hehe. Har ikkje sove lenge altså, var bare at eg ikkje kom meg til  frokostbordet før no. Verraporten er veldig kjekk for tida. Fortsatt blå himmel og da kjem nok sola kl 12. Det gjorde den hvertfall i går. Kan like å ha det sånn

Eg har tre siverinner i Drammensområdet. Og ei av dei bor sånn ca i sentrum. Eg kjøpte jo masse garn i Drammen da eg var der saman med Monika i vår. blant anna kjøpte eg garn til fleire gensere til meg. Men siden eg prøvde nytt garn og ikkje hadde mønster. Var eg no begynt å få nerver for  at eg hadde forlite. Så da eg var i Bergen for to uker siden, prøvde eg å få  tak  i der. Men fann ikkje og har forhørt meg siden og  ingen i Bergen fører det garnet. Ville jo også gjerne ha samme innfarging så klart. Sendte melding til STella som den eine svigerinna mi heiter. Og i går dukka desse vakkre nøsta opp i posten


No kan eg senke skuldrene og slippe å vere redd for at det blir  for  lite garn. Om det blir for mye,  er jo ikkje noe  problem. HAr alt funne ut kva eg skal bruke  restene til om det blir noen. :). Kjekt å ha snille svigerinner som kan hjelpe  ein .)

I går var planen å starte på ei lue. Men så kom eg på  at vi hadde plukka  rips dagen før. Og i boda stod  ei bøtte med urenska  rips. Ok,  eg kan vel renske litt, tenkte fruen. Liker ikkje å gjere det. Men sidan ein kunne sitte ute, så går det jo  greit. Sjølv om ripsa hopper og sprett litt. 


Rigga meg til under parasollen. Her på  bordet er alt som trengs. Vann, kaffi, bokser til å ha ripsa i og kikkert så eg kan følge med på kven som går langs elva på andre siden av bygda. Sat med  skåla mellom beina, eit fat ved siden av med urensak rips og på golvet stod matavfall korga. Måtte nok rydde litt på golvet etterpå hehe.  tok lengre tid enn eg trodde. Var akkurat ferdig da T kom fra jobb

T trenger å komme seg i frisk luft for tida, så vi tok ein snartur  på fjellet. 


Fortsatt snø i høgfjellet, men no er det meste borte der vi bruker å vandre


sjølv om det har vore fint ver ei  stond no, så er det fortsatt ganske vått mange steder


Men vakkert er det når sola skin.

Det tikka nett inn ei melding her om eg hadde lyst på  formiddagsbesøk i dag. Så da er det vel bare å hive seg rundt litt da. For  besøk i  sommersola sei vi ikkje nei til. Ikkje at eg har så masse eg skal gjere før eg får besøk, men det er sikkert noe som bør gjøres. Håper dere får ein fin fredag og at sola fortsatt skinner på dere

10 kommentarer

Liv T gjesdal

21.08.2015 kl.09:37

Fantastisk flotte bilder,Å jeg glemte å si du har mange flotte blomster,Jeg har hatt noen dager med vondt i brystet når jeg hoster har heldigvis ikke hostet så mye men i går var stemmen min nesten borte men er bedre idag Fikk strikket en kjøkkenklut i går.Den heter bird cherry,Har og netopp strikket Amor så litt blir det innimellom.Idag begynner stoppen så jeg må nok der en tur ,Har ikke sett de siden ferien.Ha en solrik fin dag og kos deg med besøket Skulle så gjerne ha vært med,Goe klem fra Ålgård

fruensvilje

21.08.2015 kl.09:45

rense rips er kjedelig,så mine bær til deserst og sylte blir rensket rett fra busken,resten går til saft hi hi,men så har eg 5 busker også da :)

Veldig greit å få litt ekstra garn av samme sort ja,rester er det som regel ingen problemer å få til,en har da alt fra votter,pulsvarmere,pannebånd,luer osv :)))

Nyt dagen og kos deg med besøk.

Her ble det legebesøk på meg ,så om en time henter taxien meg

gretashobby

21.08.2015 kl.10:15

Liv T gjesdal: Takk for det. Hehe, det går bra. Nyt dagen så best du kan. Så skal eg nyte min her. Snakkes vennen.klem

gretashobby

21.08.2015 kl.10:19

fruensvilje: Ja og ikkje helsesamt merrka eg i natt. Sat nok litt vel framoverbøgd. Måtte sitte litt rart for å holde skåla mellom beina. Men no er det gjort.
Eg rensa rett fra busken da vi plukket. Men T ville få med litt mer bær. Dermed plukka han med stilken.Har lovd å prenske plukke neste gang vi plukker sammen.
Ja vart så glad da eg fikk pakken og såg at dei hadde hatt fra samme parti. Da kan eg slappe av. Ja rester finnes det mye å bruke til.
Tenkte meg det ja. Håper det ikkje er Flottbitt. Da kan du bli plaga. Men greit å få det sjekka ja. Lykke til og fin dag til deg uansett.

mimouna

21.08.2015 kl.10:55

Så bra at du fikk hjelp med garnet. Og rips er deilig, men kjedelig å rense. Godt å få det gjort!

Kos deg med besøk!

(Litt kry for at jeg blogget FØR deg i dag, hihi. Det har nok aldri skjedd før. )

Hanne

21.08.2015 kl.11:56

Så fine bilder!! :) I år kommer jeg ikke til å utnytte bærressursene rundt oss, vi har hatt en meget spesiell sommer. Men neste år skal jeg plukke og sylte :)

Du har vel solen straks hos deg nå, håper den varmer godt i dag og. God Fredag :)

gretashobby

21.08.2015 kl.15:19

mimouna: Ja det var kjekt. Da trenger eg ikkje å stresse med det mer. Enig i det.
Koste meg virkelig med besøk. Det var fullklaff.
Jammen gjorde du det. Eg er ganske treig for tiden hehe..

gretashobby

21.08.2015 kl.15:21

Hanne: Takk for det. Alt til sin tid. du kommer sterkere att til neste år. Og da er kasnkje bære moden i normal tid også. Du har skjønt det du. I dag kom den 12.02. Den varmer meg godt i skuggen. for varmt i sola på terassen. God fredag videre til deg også.

Tone

23.08.2015 kl.21:29

Å, så bra at du fikk ta i samme garnet. Så ergerlig når man ikke får tak i samme farge.

Ja, du hadde alt du trengte der for en koselig ripsrensking, kikkert er et must. :) men det tar tid, I know.:)

gretashobby

24.08.2015 kl.09:00

Tone: Ja det er kjempekjekt. Er redd det hadde vist godt om eg ikkje fikk det. No er det bare å strikke videre, uten å vere redd for å gå tom. Men ikkje akkurat no. I dag er det shorts som skal vokse noen få cm.
Det hadde eg ja.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits