Ei vinterlue i sommersol, besøk og hasselnøtter

God morgen. I dag regner det, men vi har håp om at det skal lette utpå dagen. For på både yr og storm er det ikkje meldt regn i dag. Så da regner eg med at det letter før vi skal sykle nedover å handle om ei stund. 

I går fikk eg veldig kjekt besøk. Glemte å ta bilde og veit ikkje om eg hadde fått lov heller. Men vi koste oss hvertfall på verandaen under parasollen. Den er litt liten. Parasollen altså, så vi måtte flytte på den etter kvart som sola vandra over himmelen. Torild bodde i bygda i mange år. Eg visst kven ho var, men vi snakka aldri saman. ho flytta for ein del år sidan. Så begynte ho å kommenetere på bloggen min. Og etter kvart skjønte eg kven ho var. Dattra bodde i samme blokk som oss ei stund. vi vart venner på facebook. Og i går kom ho på besøk. Ho er i bygda på besøk hos dattra. Eg syns egentlig at det er dumt at vi aldri vart kjend da ho bodde her. For vi hadde så god tone. Koste meg veldig i hennar selskap. 

Måtte ha eit enkelt strikk i går. Så da la eg opp til lua eg skulle legge opp til dagen før. 


Den er strikket i Big Delight på p. nr 5.5 Strikket dem på firkanta trepinner. Det er første forsøk og eg likte det. Veldig enkel og grei lue. Godt garn å strikke av. Eg liker ikkje vanlig delight, men bigg var noko heilt anna. 


Forfra, ikkje lett å sjå lua.

Det vart ein luftetur i går også. Bak tunnelen denne gangen. Er ei stund siden vi var der sist no. T knipset i vei og her er dei bilda vi tok vare på.


Det ser ut som det blir ein fin nøttehøst. 


Fleire nøtte bilder


Eit lite blinkskudd spør du meg. 

Deilig tempratur og  eg hadde ikkje lyst inn i går. Men så er det litt greit å sjå litt på tv'en også før ein legg seg. Vi såg litt på serie i går. Måtte ein tur på verandaen før eg la meg. Stod der bare og nøt den gode lufta. 

Det såg ut som det letta opp her, men så begynte det å regne att. Jaja, det får så vere. I morra skal det jo bli fint at. Så får vi heller handle i regnklede i dag. Men ser det litt ann enno. Resten av Norge har fint ver. Så nyt dagen alle sammen

#lue #Big Delight #hasselnøtter #besøk #sommer 

25 kommentarer

22.08.2015 kl.09:48

Takk for i går, det var veldig koselig.

Lua ble flott den. Blir sikkert god og varm å ha på til vinteren.

Ha en fin dag videre, så får vi håpe sola kommer utover dagen :-)

Liv T gjesdal

22.08.2015 kl.10:07

Hei,Alltid koselig med besøk og for en flott lue i fine farger,Her har vi sol men litt skyer men varmt og godt,Jeg strikket en ny kjøkkenklut igår men nå ma jeg se å få montert kofta Må ha litt mer garn så da må jeg inn til Oltedal.Har tarr fri i helgen med opp pussingen Mistet stemmen min på torsdag 0g har hatt litt hoste nå men ser ut som det værste er gjort.Idag er det litt husrengjøring og skifte på sengen ,Klarer ikke følge med for dagene er blitt så korte,Håper sola dukker opp hos dere ,Flotte bilder ,Ønsker dere en fine dag og goe klem

Liv

22.08.2015 kl.10:18

Morgen. Eg er veldig klar for en regndag. 😃 Har gjort litt innejobb, så nå er eg klar for VM. Hehe. Kjekt at du fikk besøk av en FB venn. Eg gleda meg så masse til neste helg og jubileet. Kommer mange utflyttera hit i anledningen, så da får eg treffe igjen folk som eg ikkje har sett på årevis. Morro. 😃

Eg har strikka noen halsa nå i sola. Kjekt å ha...Lua di var veldig fin. Supert å få vite at det tjukkaste garnet er bra, det tynne måtte eg legge vekk. 😝

I værmeldinga idag tidlig sa de at det bli lettare i været i kveld, fint imorra. Er jo super meld. det. ☀️Ha en finfin lørdag.

fruensvilje

22.08.2015 kl.11:10

deilige bilder da :) og en fin og fargerik lue.Kjekt med besøk,jeg får ikke legge ut bilder av mine venninner og det lyt respekterast.

Det var melt enkelte regnbyger i kyststrøka,men det skulle gå over ut på dagen.Det er skyet her men vi våkna til godt over 21+ så jeg rusler rundt i kortebukse og singlett :)

Vi tar en bobiltur om en times tid,så får vi se hvor vi ender

mimouna

22.08.2015 kl.12:41

Det ble en fin lue, og greit å vite at Big Delight er bedre å strikke med enn det tynne. Noteres. ;)

Kjekt at dere hadde det koselig på terrassen i går. Litt kjedelig med regn i dag, men blir det fint igjen i morgen kan vi vel leve med det.

God helg!

gretashobby

22.08.2015 kl.13:04

Anonym: Sjølv takk. Ja det var det virkelig. Ja den vart ikkje så verst. Greit med noko enkelt og greit av og til. Takk, eg tenker det blir ein fin dag. Mildt og fint hvertfall og der kjem litt sol også.

gretashobby

22.08.2015 kl.13:07

Liv T gjesdal: Ja det er det. Var veldig trivelig. Sola er nok på veg no.Har nesten kome igjennom skydekket. Blir nok ein flott dag i dag også. Gdo bedring og ikkje gjør for mye no da. klem

gretashobby

22.08.2015 kl.13:14

Liv: Eg er vel nesten aldri klar for ein regndag. Men det blir ikkje regn heile dagen heller. Det er vel fare for at det blir nok ut i uken. Vi får håpe det letter til helgen att.
Vm står på i bagrunnen her også. Vi har nett sykla nedover og gjort ukeshandel.
Ja det er det. Og så er det litt rart at vi er blitt så godt kjent no, men ikkje kom i kontakt da ho bodde her. Men sånn er livet.
Det tviler eg ikkje på. Håper det blir bra ver. Må vel i sentrum og sjå og få med meg noe av det eg og da.
Kjekt med småstrikk i sola. Lua gjorde seg sjølv den, var bare å passe på å strikke to rett og to vrang
Eg hadde ikkje tenkt å kjøpe det, da eg misliker det tynne. Men ho i butikken lovde meg at det var veldig godt. Så eg tok sjangsen og angra ikkje på det.
Er flott no, nesten sol og så får vi fint i morra og mandag. Så får vi sjå kva som skjer uti i uka. Kos deg med Vm og strikking og ellers det som er kjekt resten av dagen

gretashobby

22.08.2015 kl.13:17

fruensvilje: Takk Connie. Enkel og fin lue ja.
Veldig kjekt med besøk. Aner ikkje om eg hadde fått lagt ut bilde, og det er greit det.
Det letta opp her også. Sykkla nedover og gjorde ukeshandel. Og sykla i knebukse og t shorte. Så varmen er god her også.
God tur og kos dere.

gretashobby

22.08.2015 kl.13:23

mimouna: takk enkel og grei. Ja det er igrunnen greit å vite.
Ja vi koste oss i går. Kjekt med slike møter og at praten går så lett. Her har det slutta å regne for ei stund siden. Vi sykla nedover å gjorde ukes handel. No ser eg at sola prøver å komme igjennom skydekket. Blir nok ein god dag uansett. kos deg klem

Hanne

22.08.2015 kl.14:30

Har du hasselnøtt-tre? De har jeg ikke sett mange av før. Den luen var skikkelig flott, liker fargene godt :)

Ønsker deg en flott helg, håper regnet holder seg borte :)

annebe

22.08.2015 kl.14:43

Håper det har slutta å regne hos dere nå...men koselig det var sol da du hadde hyggelig besøk i går da :)) Lua ser fargerik og fin ut...men her er det varmt og sol nå..ikke luevær enda heldigvis :))

Nydelige naturbilder..tydelige å fine :) Vi var på badetur i går...deilig vann også :)) Nå skal jeg på sykehuset til mamma en tur ....Fin helg videre og klem fra meg <3

irene

22.08.2015 kl.15:11

Hei. Å for en fin lue du har strikket. Fine farger. Nydelige naturbilder som alltid. Solen vil ikke komme igjennom skydekke, men det er godt og varmt. Har gått en tur,så nå sitter eg på altanen og strikker litt. Fester litt tråder,kjedelig arbeid. Ha en fin lørdag. Klem

gretashobby

22.08.2015 kl.18:08

Hanne: Eg har ikkje det. Men det er det på ein av turstedene våre. Bak ein av tnellene inn til bygda.
Takk, veldig grei lue å strikke da. Bqre lq opp og strikket og felte etter 25 cm. Veldig greit med nøster som er flerfarga.
Regnet tok slutt ganske fort. Og resten av helgen skal vere flott. Ønsker deg ein fin helg også. Med hunder, døtre og mann .)

gretashobby

22.08.2015 kl.18:13

annebe: Det gjorde det veldig fort. Så vi fikk sykla nedover og ta ukes handelen. Ja det var veldig kjekt. Lua er enkel og grei. Og heldigvis ikkje temp til å bruke slik her heller no. Varmt og godt sjølv om vi ikkje har hatt sol. Plukka bringebær i dag.
Takk, min kjære T som tar dem med mobilen. Deilig, Du får virkelig nytt sommeren og bada no, det Høyres deiligt ut. Tror ikkje vannet her har badetemp for meg i år.
Håper det ble ein fin tur til mamma og kos deg resten av kvelden klem <3

gretashobby

22.08.2015 kl.18:18

irene: Hei, takk for det. Det er jo ei veldig enkel og grei lue. Som farger seg sjølv. Det er slik som vi har det her det. Deilig temp da. Høyres deilig ut. Feste tråder er kjedelig men sånn som må gjerast. Det er det som er så fint med slike plagg som lua. Bare to tråder å feste. Ein ved opplegget og ein i toppen. Fin lørdagkveld til deg og klem

Oldemorbloggen

22.08.2015 kl.20:19

Kjekk luve, men firkanta pinnar? Det har eg aldri høyrt om før. Kva fordel har dei?

Ellbjørg Skinderhaug

22.08.2015 kl.20:24

Fint bilde av hasselnøttkrullen---kommunevåpenet vårt er en slik nøttekrull😀

Vi har mye hasselskog rundt om i kommunen, så det er vel en av grunnene. Ser du hadde en trivelig dag med trønderbesøk. Arti😊 og lua ble til helt av seg selv---. God helg.

fjellgeitbundingen

23.08.2015 kl.08:19

Så fint hasselnøtttre. Ante ikke slikt vokste her til lands. Artig. Og flott lue, selvom jeg akkurat nå om dagene ikke tenker så masse på høsten og vinteren som kommer. Deilig fine sommerdager her i Nord. Over ei uke med sol og tp over 20 grader (Ja, ikke på natta da..) Artig dere har blitt kjent likevel. Det kan vel ofte bli slik.

gretashobby

23.08.2015 kl.10:26

Oldemorbloggen: Ja ei heilt enkel og grei lue. Eg måtte ha nye pinner trudde eg da eg var i Oslo i vår. Men så hadde eg pinner likevel med emg. Så eg ahr ikkje prøvd dei før no. Dei var ekstremt god å holde i. Vart meir avslappa holding. Likte dei veldig godt.

gretashobby

23.08.2015 kl.10:29

Ellbjørg Skinderhaug: Så stilig da at dere ahr det i komunevåpenet. Dei var så store nøttene i år. Skal følge med og så kjem vi vel til å høste inn litt utpå høsten. Viss det er litt størrelse på nøttene så er dei knallgode.
Ja besøk av trøndere er alltid kjekt det. Venter på at du skal kome no :).
Ja det ble de3n faktsik. Var veldig godt å strikke den på firkanta pinner.
God søndag til deg :)

gretashobby

23.08.2015 kl.10:31

fjellgeitbundingen: Hei. Der er mange mange trær der bak tunellen på ein av turløypene våres.
Skal ikkje tenke så masse på høsten no. Men det var ei som ville ha akkurat ei slik lue, og da strikket eg den eg da.
Vi har fortsatt sommer her også. I dag blir det nydelig, bare sola kjem seg over fjellet.
16 g no, men det stig nok fort om eit par timer.
Ja det var veldig kjekt å bli kjent. Og det var vel no det var rett tid sikkert. HA ein flott sommerdag i nord

Tone

24.08.2015 kl.19:33

Spennende med nye vennskap, som vokser ut fra et gammelt bekjentskap.

Kjempeflott lue. Er også mer glad i big delight enn vanlig delight. :) Du har det med å stikke lue i sommersol, du også :)

Nydelige bilder.

akbhandy

25.08.2015 kl.17:36

Så flott den lua ble, i herlige farger. Koselig med besøk og kunne sitte på verandaen. Flotte bilder har T tatt også. :-)

gretashobby

25.08.2015 kl.17:37

akbhandy: Takk for det. Enkel og grei lue det der. JA vi koste oss på verandaen den dagen

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits