Små ekkle kryp(eller), bribngebærsyltetøy og ein cape som vokser sakte :)

God morgen godt folk. Stod opp til ein vakker dag i dag også. I følge vermeldingene er det kanskje den siste seinsommerdagen, så den må nytes. Når eg har fått i meg frokosten, så får eg komme meg på trening. Vaske litt klede er vel lurt siden det er klestørk fortsatt. Så får dagen gjøre seg sjølv etterpå.

På turene våre i helga, så går T med mobilen i hendene. Før glemte han som regel mobilen heime, men no  er den med over alt. Ettter at han oppdaga kor bra bilder det vart med kameraet. Hehe. Ikkje alle bilder eg liker, men disse som kjem no er jo tøffe da, men ekle. 


Store maur, og kva som er under dei veit eg ikkje. Men T sa at dei levde dei og. Huff kor ekkelt. Glad eg ikkje fikk dette med meg.


Glad eg ikkje fikk med meg denne heller eg da.

Grunnen til at eg blogger dei, er jo at T lurte meg da. HAn meinte han hadde noen bilder eg aldri ville tørre å blogge. Slike bilder fans ikkje meinte eg. Og han utfordra meg. Men no har eg gjort det. Over til noe mye meir kjekt.

I går viste eg jo bringebæra vi fant på lørdag. I går fann vi vel ein halv kg til. Brukte vel eit par timar på  å finne dei da. Men det vart ein fin tur også. No var det blitt så mye at vi fant ut at eg skulle sylte dem. 


Ikkje dei voldsomme mengdene, så klart. Men det vart ekslusiv sylte


Den vart så god. Skikkelig heimelaga. Bruker halvt om halvt med Tagatesse og sukker i sylta. Og på 1100g brukte eg knappe 200g med søtt. Den vart knallgodt. Som eg skreiv på facebook i går. Denne blir brukt til å servere spesielle venner når dei kjem på besøk :) Så lenge det varer da. :)

Sjølv om dagen gjekk med til mye anna, som å skifte på sengane, vaske eit par tre maskiner, (Fikk foresten lagd på att dei segkleda vi hadde. Herlig duft av nyvaska senklede ja). Så fikk eg strikka noen få omganger også. Men fort går det ikkje


Fremdeles ikkje lett å sjå at dette skal bli ein cape. Men det går vel fortere etter kvart. HAr liksom ikkje heilt komt i cape modus. Andre ting går fortere. Får legge den vekk att. Så kanskje den vokser fortare neste gang eg prøver. i dag skal eg finne frem att shortsen, tenkte eg. Ting tar jo tid når man apsolutt skal ha så mange strikk hehe. Denne er altså i to lilla farger, ikkje blå og lilla som eg fikk frem på mi maskin. Veldig enkel struktur det her da. Bare man starter med rett maske i starten av omgangen hehe. Egentlig veldig kjekt å strikke, så eg skjønner ikkje kvifor  det går så seint. Bruker godt garn også. MErino ekstra fin fra Drops. 

Nei da får vi vel slutte for i dag, skal eg kome meg på  trening. HA ein super  dag folkens. 

 

#maur #åme, #ekle kryp #Merino ekstra fin #Cape #heimestrikka #bringebærsylte #sensommer

25 kommentarer

Oldemorbloggen

24.08.2015 kl.09:03

Då eg leste overskrifta, trudde eg det dreia seg om krypdyr i bringebærsyltetøyet ditt. Det er noko eg alltid er redd for, og det er at det skal ha snike seg ein makk som eg ikkje har sett under renskinga.

gretashobby

24.08.2015 kl.09:07

Oldemorbloggen: Heldigvis var det ikkje det hehe. Ja det er eg også. Så eg såg godt over bæra før eg kokte den :). Men det fantes ikkje tegn til udyr i bringebæra

Liv T gjesdal

24.08.2015 kl.09:22

Hei hei.skal si du strikker på mye foskjellig,Plutselig er de ferdige nesten samtidig.Nå har jeg bare halsen igjen på kofta og den passet perfekt.Blir så gla når det er akkurat sånn jeg vil ha det,Mye arbeid med stolpene og belegg men nå er det gjort.Satt ute å nøyt sola igår men skal pusse opp idag,Ha en fintreningstime og en flotte dag og en goe klem

Liv

24.08.2015 kl.09:36

Månings. Krypa viser seg ute nå når varmen kom, nett som oss. 😃 Veldig gode kamera på dei fleste mobila for tida visstnok.

Skal forstå at strikket ditt vokse seint. Annakvar maske med farge en og to? Fytti katta. Blir sikkert fin til slutt, det bør den bli med alt det arb.

Tar bussen som går i 11 tida idag. Har med ei bok, så eg har eg noe å lese i når vi må vente. Starta ikkje på et nytt strikk, rekna med å finne noe i Førde.😳 Jamen trur eg det...😃 Har time 14.20. så eg har jo litt tid i sentrum.

Ha en strålande dag da. Klem.

fruensvilje

24.08.2015 kl.09:58

villbringebær sylte er en favoritt ,skal nok koke litt eg også ,men enn så lenge frys eg bæra :) blir fin cap,men skjønner godt det tar tid eg da,for du må jo bytte tråd hele veien :)) ha en god treningsøkt

fruensvilje

24.08.2015 kl.09:59

ps på det føste bilde var det masse bladlus som blir spist av maur :)

Hobbystua

24.08.2015 kl.10:41

God mandag Greta:-) Godt det ikke var i bringebærene disse krypene var på da. Men ikke noe som er så godt som hjemmelaget syltetøy så her har du litt godt og ta frem når du lyster på noe godt på vaffelen eller på brødskiva. Nydelig lillafarge på strikketøyet ditt og jeg kan godt forstå at dette tar tid og strikke med bytte av tråder. Men for deg som er så dyktig så vokser det nok fort i rekkene. Vi får bare nyte resten av penværet nå for skal visst snu til regn og torden. Så ha en riktig fin dag med dine gjøremål og selv skal jeg hive meg rundt og få gjort litt selv. Er hjemme nå så litt og ta tak i her:-)

gretashobby

24.08.2015 kl.12:45

Liv T gjesdal: Hei på deg. JA eg gjør visst det. Og da ingen ting ferdig hehe. Nå nei, så enkelt er det nok ikkje hehe. Så kjekt at kofta passa så flott da. man blir gjerne glad av slikt. Tenker det bli ut i på veranden for emg og. Spørs om eg får parasollen til å stå oppreist. Orker ikkje sitter der i sola. Stor klem fra meg

gretashobby

24.08.2015 kl.12:50

Liv: Halloen. God formiddag sei no eg. Ja dei gjer visst det. Ekkle men dei er vel nødvendige for balansen i verden.
Det som er så kjekt med den der er at det ser ut som det er mye arbeide, men det er såre enkelt. Skal vise deg når du kjem på kaffi :).
Da går du nok og rusler i sentrum no tenker eg. Finn deg heilt sikkert garn til minst eit strikk. Fortjener det når ein skal til tannlegen. Kos deg så best du kan.
Dagen skal nytes det er klart. Du får nyte ettermiddagen heime du da. klem

gretashobby

24.08.2015 kl.12:53

fruensvilje: Den var nydelig. Eg må jo koke det tvert eg da. Siden som sagt har dårlig med fryser plass. Det blir nok noe av det første som blir kjøpt inn.
Det er så enkeltt og ser så avansert ut. Men likevel går det seint. Trenings økta var flott den.

gretashobby

24.08.2015 kl.12:53

fruensvilje: Ja det var det vi lurte på det var. Fryser på ryggen når eg tenker på bildet

gretashobby

24.08.2015 kl.12:57

Hobbystua: God mandags formiddag Marianne mor. Da hadde det ikkje blitt mye syltetøy for å sei det slik hehe. Ja dette blir tatt frem i spesielle anledninger eller når man har veldig lyst på noko godt.
Det er det som er så gøy med dette strikkeet. Det ser ut som det er mye arbeide og mye bytting, men det er berre ein farge pr omgang. Men likevel går det seint. Det er nok fordi dama strikker seint det. Og ikkje strikker mye hehe.
Har planer om å vaske tom kleskurvene. Første vask er hengt opp og neste holder på å bli vaska. Blir det regn i morra, er det greit å slippe klesvask noen dager.
Nei no får eg og strikketøyet gå ein tur ut. Så får eg sjå om eg strikker ein omgang eller to. Stor mandagsklem med sol i fra Greta

mimouna

24.08.2015 kl.13:46

Insekter er da spennende å studere. Og så lenge de er ute i naturen er det meste greit. Ikke fullt så gøy med maur og slikt innendørs.

Syltetøyet så deilig ut. Da mangler bare vaflene! ;)

Håper du får en fin ny uke. *klem*

annebe

24.08.2015 kl.14:17

Sånne kryp er litt ekelt ja..men de hører til i naturen og har vel muligens en "misjon "...tøffe bilder i allefall..og du la dem ut enda han trodde du ikke turte..hehe...

Syltetøyet så deilig ut..de siste åra har vi bare plukket blåbær og tyttebær..men bringebær syltetøy en lager selv er jo utrolig godt :))...håper treninga var effektiv...så får du strikke og kose deg i kveld :) Mandagsklem <3

Ellbjørg Skinderhaug

24.08.2015 kl.15:38

Den fotografen din har sannelig blikket med seg----😊 og attpåtil plukker han litt bær--. Han der må du sannelig beholde😘 jeg plukker solbær ( to saftkokere) og i kveld må jeg fare over bringebæra. Johan kjører den knusktørre bjørkeveden inn i garasjen . Smått om senn kommer høstforberedelsene i gang.

gretashobby

24.08.2015 kl.16:57

mimouna: JA det liker jo du. Eg liker helst å holde meg unna eg da. Ja og eg slepp og sjå dem hehe. Inne skal vi ikkje ha noko slike kryp. Da lager eg lyd.
Det blir på onsdag når Liv kjem det. Da blir det vaffler og bribgebærsylte:)
Takk, det samme til deg vennen. Klem

gretashobby

24.08.2015 kl.17:01

annebe: Ikkje litt ekle, veldig ekle. Hehe. Dei har nok sin misjon ja. Vi får bare vere glad for at dei finnes i naturen. Ja eg la dem ut og frikk skryt når han kom heim fra jobb.

Det var deilig, veldig deilig. JA det er kjempegodt. Treninga var veldig god. Takk det skal eg vennen. Håper du har hatt ein flott dag du også.

Hanne

24.08.2015 kl.17:02

Dette lyser idyll for meg.. :) Håper dagen din ble knall og kvelden like fin. :)

gretashobby

24.08.2015 kl.17:06

Ellbjørg Skinderhaug: Ja det har han. KAsnkje litt for godt med seg av og til hehe. Ja, tusen kunstner ... Skal gjøre så godt eg kan hihi.
Å så heldig du er. Solbærsaft er no godt da. Hm fare over ja ja.
Tørr bjørkeved er ikkje å forakte. Håper eg får meg vedovn når eg flytter. Da må eg og ha ved.
Dere er flinke da. Veldig flinke <3

gretashobby

24.08.2015 kl.17:07

Hanne: Takk vennen det var ein fin kommentar. Den vart den og kvelden skal bli stille og rolig. Klem til deg

fjellgeitbundingen

24.08.2015 kl.18:03

Hei, må si til mannen at jeg likte bildene hans godt. Deilig når ikke alt bare skal være så fint hele tiden. Får litt spader av det, selv om det ikke er alt man trenger å vise fram da. Så var disse bildene tøffe og verd å vise fram :) Blir spennende å se hvordan capen blir. he,he selv om det ikke er lett å se hva det blir :)

gretashobby

24.08.2015 kl.18:08

fjellgeitbundingen: Hei, skal vurdere det. :). Det er vel sant det. Du har eit poeng der .)Finne frem den gyldne middelvei :). Takk han ble gald for skryt. Det blir veldig spennede ein gong.

Hekleri og Ra

24.08.2015 kl.19:37

Mmm det så utrolig godt ut med heimelage bringebærsylte! Men maurene og larva kan jeg styre min glede over ...

Den cape'n ser ut til å bli veldig flott. Gleder meg til å se den videre ;-) Ha en utrolig flott kveld min venn :-) Klem

Tone

24.08.2015 kl.20:18

Ekle, vakre kryp. :D Du har mange stikkeild i jernet eller...jern i ilden, kanskje. Det tar jo tid. Men jammen synes jeg du er rask med tanke på alle de 1000 ting du holder på med samtidig. :)

Deilig syltetøy. I morgen har jeg fri etter helgejobbing og fikk så fryktelig lyst til å komme meg ut på bærtur. Blir smittet...

bodil

24.08.2015 kl.21:41

Mmmmm, så godt syltetøy. Masse fine bilder, og mange flotte strikketøy du held på med for tida. Ynskjer deg gode dagar :)

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits