Ei lue, Høyanger jubileum og eit bilde fra T

God morgen. Eg leser jo ein del blogger. Og ser alt  det fine og  flotte andre lager på  håndarbeidsbloggene. Sjelden eg  lager det samme. Liker å lage det eg har tenkt å lage og ønsker fra kunder og familie. Men så har det seg slik  at min kjære vennine som har bloggen http://mimounashobby.sprayblogg.no/ har lagt ut lue etter lue. Ikkje avanserte luer, men luer som gjør seg sjølv sei ho. Slik skulle ikkje eg lage. tenkte eg først. Så skulle eg sette det på strikkelista mi og så måtte eg bare lage den.


Fikk eit nøste med sokkegarn av Mimouna i sommer. KVa passer vel bedre da enn å strikke hennes lue i det garnet


Veldig fornøgd med den enkle luen. T meinte til og med at den passer meg. Veit ikkje om eg er heilt enig med han. Men det er ei anna historie. Veldig greit tv-strikk hvertfall. Kjekt med slikt garn som ein ikkje heilt veit kossen mønsteret blir. 

I dag og resten av helga feirer Høyanger seg sjølv. Det er 100 år siden industrialiseringen starta. Da vart den lille bygda med eit fåtall gårder omgjort til ein tettstad med aluminiussindustri og kraftutbygging. Mye som skjer. Og ein drøss med utflytta Høyangringer kjem tilbake. HAr hørt det er 4 klassefester for "gamle" Høyangringer. HAr noen godt voksne venniner som gleder seg strt til denne helgen. Dei får møte att folk dei ikkje har sett på flere tiår. Mye nostlagi og mye som skjer. Mye skal foregå ute. Håper veret er med dei. Skal ned å sjå litt eg og. Men regner med at det ikkje bir så mye. Får sjå. 

Først skal eg prøve å vaske litt. Hehe skal ikkje gjere så mye i dag tror eg. Gjorde kanskje litt meir enn eg burde i går. Men det er vanskelig når ein først har starta. Men badet og lilledoen er heilt reine hehe. Får sjå kvar eg starter i dag. Men skal prøve å ikkje gjere meir enn eg toler. 

Innlegget mitt kom litt seint i dag. Sleit med å få frem bilde av lua. Men bilde av Høyanger fra i går kom lett frem


Ikkje lenge etter dette bildet var tatt, så høljet det ned. I dag eller no er det opplett. La oss håpe det varer. Skal eg i sntrum skal eg prøve å fange litt av stemningen på bilde. 

Avslutter med eit naturbilde av T


Naturmateriale og båss i skjønn forening.


Nyt dagen. 

#lue #hjemmestrikket lue #sokkegarn #Høyanger #naturbilde

18 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug

28.08.2015 kl.10:22

Den lua likte jeg---selv om jeg ikke er så flink med å bruke lue. Kan være fargen som gjør det ---- høstrengjøringen din går sin gang ser jeg. Ikke bli FOR ivrig no da .

Jeg fikk , luftet og støvet av"" huset i går etter to uker med finvær og mye tråkk ut og inn. No er været mer normal og vi føler en anelse av høsten🍁🍂Naturbildet til T er som vanlig godt.

mimouna

28.08.2015 kl.10:29

Se der ja! Luen ble jo stripete, det hadde jeg ikke trodd. Vanskelig å se på nøstet hvordan det blir oppstrikket, så det er alltid litt spennende. De jeg strikket ble "flekkete", men det er jo ikke samme garn.

T er flink til å finne artige motiver. Trodde først det var tørrfisk, og så var det et trestykke, hihi.

Håper det blir et flott Høyanger-jubileum. Kjekt når folk som er utflyttet samles igjen.

Liv T gjesdal

28.08.2015 kl.10:35

Hei Fikk kjøpt bladet igår å der var det mye fint,Mye galt med kneet men ingen ting farlig men må kansje regne med at med tiden blir det nytt kne Godt å bli ferdig med venting på svar.Skal ta smertestillende å prøve meg på turer.Snart ferdig med toppen har litt hekling igjen rundt halsen og ermene,Flotte lua fint med mønster som lager seg selv.Flotte naturbilder.Må kansje tenke på litt pakking idag så jeg ikke får alt imorgen.Går nok greit.Kosa deg i byen og ha en fine dag ,Klem til deg fra meg

fruensvilje

28.08.2015 kl.10:42

Fin lue,enkel og en som passer dei fleste.

Hørte fra Liv att Høyanger skulle feirast i helgen ja,krysser fingrane for att det ikke blir for mye regn da,uansett så blir det helt sikkert en fin helg :) kos deg med dagen

gretashobby

28.08.2015 kl.13:54

Ellbjørg Skinderhaug: Enkel og grei lue. Lurer på om eg har nok til ei til av det garnet. hm. Ja det fdet skikkelig drittver. Det liker ikkje kroppen, men får gjort litt. Prøver å la vere. Er litt redd for å gjøre for mye. Men det er så kjedelig å ikkje kunne komme så langt ein vil da.
Det er ikkje verst det heller da. Godt å kunne ta det enkelt når veret er godt. Ein rekker jo å ta det att.
Høsten er nok på veg ja. Han kan det :)

gretashobby

28.08.2015 kl.13:57

mimouna: Den vart meir stripete enn eg trodde ja. Litt meir gøy når det blir slik. Da er det spennede å sjå kossen mønsteret blir. Er i tenkeboksen om det blir ei til. For eg tror ikkje det er nok til sokker. 66g att. Har ikkje vegd lua da.
Ja han er det. hehe bra du såg det ikkje var det.
Er så synd at det er så dårlig ver. Veit ikkje om eg orker i sentrum i dag i dette veret. Håper det letter til det skal vere opptog i ettermiddag. Og så skal det vere utefest i kveld. Veret kan ein desverre ikkje styre.

gretashobby

28.08.2015 kl.14:03

Liv T gjesdal: Mye bra i det bladet ja.
Godt å få svar ja. Du får bare prøve deg frem da.
Takk skal du ha.
håper du får ein fin dag og lykke til med pakkingen.

gretashobby

28.08.2015 kl.14:05

fruensvilje: Takk, ja den passer alle og begge kjønn den. Mulig det blir ei til av resten av garnet, vi får sjå.
Det ahr regne mye hittil i dag. Men no ser det nesten ut som det letter opp. Vermeldingen tror det skal vere opplett fra no til kl 20 i kveld. Hadde ikkje vore dumt det. Da kan det hende eg tar ein tur eg og. HAdde nesten slått det fra emg slik det regne for eit kvarter siden.
Det blir uansett ei flott helg for ekte Høyanger folk da. Og dei andre som vil delta. :) Takk det samme til deg

annebe

28.08.2015 kl.14:16

Fint å bli inspirert av andre..det som er bra med ulike typer blogger :)) Lua blei veldig fin den :) Koselig med litt feiringer og at det skjer litt ..men som deg blir det ikke så mye jeg er med på av slikt for tida..men en liten tur og kikke litt kan jo være hyggelig :))

Jeg har vært litt flink i dag og vaska det ene badet..men utenom litt matlaging og klesvask..er det det eneste jeg har gjort i huset denne uka...men det ser ikke sååå ille ut..mannen har jo "dratt"over gulvene ellers i huset :) Fredagsklem <3

gretashobby

28.08.2015 kl.14:23

annebe: Det er litt kjekt. HAr liskom bestemt meg for at eg ikkje skal strikke det mange andre lager. Men så måtte eg bare lage denne luen.
Ja vi er nok litt lik der. For ein del år siden fikk eg med meg det meste. No letter det opp her, så eg må kasnkej ah meg ein tur. Men vi får sjå. da det regna som mest for ein halvtime siden, hadde eg slått fra meg ¨dra ned i dag.
Så flink du har vore da. Ikkje dårlig det for deg. Skal vere glad for alt ein klarer ute å gjere for mye. Fin fredagskveld til deg også klem <3

irene

28.08.2015 kl.19:13

Hei. Kjempe fin lue. Det ble et fint mønster på luen. Nå har vi tatt en tur i campingvognen og skal kose oss og slappe av. Gå noen smågutter hvis været er bra. Ha en fin kveld. Klem

Hobbystua

28.08.2015 kl.19:32

Hei Greta:-) Ja mimouna er jo spesialisten når det kommer til luer . Men ble jo fin denne du har strikket nå også. Er du lik meg så er ikke jeg glad i og bruke luer heller,synes ikke noe kler dette hodet. Men sikkert bare noe en innbiller seg vel. Det er utrolig mye fint og se av ideer på strikk og hekling rundt på diverse blogger. Og slike er jo bare artig og følge med på. Så et sted at Høyanger hadde et jubileum nå. Så du får nok ta en tur og titte litt. Her har vi pakket ned forteltet i dag så nå er campingsesongen over for i år. Må jo passe på når det er sol og ikke regn. Ønsker både deg og T en kjempekoselig helg og han får bare fortsette og knipse bilder av diverse motiver. En helgeklem fra Marianne:-))

Hanne

29.08.2015 kl.00:56

Den luen ser skikkelig tøff ut!! :) Bare innom og ønske god natt :) Dagene flyr..

Tone

29.08.2015 kl.09:08

Så fin den lua ble, enkel og spennende samtidig. Fint med sånt garn der mønsteret blir til underveis.

Du tar det vel litt rolig på vaskefronten i dag...det er jo helg og sikkert mye å være med på i forbindelse med markeringa. Ha ei god helg :)

gretashobby

29.08.2015 kl.09:33

irene: Hei. Takk for det. Ja det vart i grunnen det. Kos dere i campingvogna. Kos dere på småturene deres. klem

gretashobby

29.08.2015 kl.09:38

Hobbystua: Hei Marianne :). Ho har laga noen luer i sitt liv ja hehe. Ja den vart ikkje så verst. Har litt lyst å strikke ei til. Eller så strikker eg pulsvanter kanskje.Har litt att av samme garnet.
Ja det er 100 år siden aliminumseventyret starta. Og bygda vart slik den er no. Synd at veret var så dårlig i går. Men i dag får eg kl meg i regnklede om nødvendig å få med meg litt.
Ja somer med campingsesongen er vel over for deg og no. September er rett rundt hjørnet og da er høsten på veg.
Stor helgaklem fra oss to her.

gretashobby

29.08.2015 kl.09:39

Hanne: Takk vennen. Ja dagene flyt. HVertfall for deg som hadde så stort program i går. Håper du får ein fin dag i dag også

gretashobby

29.08.2015 kl.09:41

Tone: Hei. Takk ja det vart det. Den vart faktisk mye tøffere enn eg trodde. Veit jo aldri med slikt garn. Veldig spennede med slikt garn.
Tok det ikkje så rolig i går. Men kjenner at i dag skal eg ta det mye roligere. Skal få med meg litt av det som skjer i bygda i dag. Prioriterer det tror eg. I går regna alt vekk for meg. Ha ein strålandes dag

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits