Noe blir da ferdig, sjølv om eg strt sett bare begynner på noe nytt

God morgen. Ser ut som det kan bli ein ok haustdag. I dag blir det ikkje mange sprela her i gården. Men må ned i sentrum å treffe ei dame som prøver å få genseren mi om til jakke. Og når eg likevel er i sentrum, får  eg fylle på med eit par ting til kjøleskapet. Men denne uken tror eg det blir  minimalt med handling. 

I sommer kjøpte eg en del hesper med eco alpakka fra viking. Tente at eg ville prøve ei  oppskrift eg ahr hatt liggende på lue og votter.


Det ble ikkje så veldig stort settet. Passer nok bedre til ei ung jente enn ei stor dame som meg. Men skulle ikkje ah det sjølv uansett da. Likte godt fellingen på lua


Ble mye finere enn eg trodde


Som ein kan sjå, så er dei litt knapp til mine store hender. Men veit flere som dei kunne passa til. 


Ser jo  ekstra små ut når dei  ligger slik og ikkje  er vaska. Men veldig elastiske da. 


Kanskje eg kunne brukt tynnere garn og lage det om til barensett, hm, det var ein tanke. Men no har eg skreve meg ut og funne frem så mange oppskrifter eg vil prøve. At eg blir ikkje ferdig med å begynne på strikk i år  ein gong. Ikkje om eg begynte på noko nytt kvar dag. Og da blir jo ingen ting ferdig.

Holder med kjolestrikk på kvelden. Blir litt frustrert. For noen av oppskriftene i den boka eg strikker fra, der er det altfor mye garn til kvar ting. Og denne kjolen er eg nesten heilt sikker på at det blir forlite. Og da bruker eg garnet som står i oppskrifta også. Det irriterer meg. Ikkje alger eg den større enn oppskrifta heller. Esj. 

Skulle gjerne hatt eit nøste til. Eg kjøpte det på Strikkelykke i gågata i Bergen. Er det noen som kunne tenke seg å gå innom der å kjøpe eit nøste i Lille Lerke lyseblå farge nr 6621 parti 3858. Eller om noen har det heime og kunne  sende det til meg, så hadde eg blitt knallglad. Betaler sjølvsagt garn og porto. 

Blir mye strikkeprat i dag. Men i dag er det bare det som står i hodet på meg. Tror eg skal legge opp til ein litt spes hals eller i lue. Eller jajda. Har fått tak i så masse oppskrifter som sagt. Får sjå kva eg orker i dag. Ellers ingen planer. Men tror ikkje dagen skal bli kjedelig. Ha ein fin haustdag

 

15 kommentarer

Fru Stussli

29.09.2015 kl.08:50

Du strikker så mye pent!! Håper du får tak i garnnøstet du ønsker deg. Jeg ser at noen ber om hjelp til slikt på facebook og at de ofte får hjelp :-)

Ha en finfin strikkke dag!

gretashobby

29.09.2015 kl.08:59

Fru Stussli: Tusen takk for det. Ja det håper eg også :). Ja får prøve facebook om det ikkje hjelper her på bloggen. Ha ein fin dag du også

Liv

29.09.2015 kl.09:09

Morn. Veldig fint sett det der, både mønster og farge.

Skal nedover om en times tid. Må få rompa i gir å få gjort noe før eg går.

Fin dag. Klem.

gretashobby

29.09.2015 kl.09:11

Liv: Morn morn. Tusen takk vennen. Burde vel fått det eg og. Fin dag klem

fruensvilje

29.09.2015 kl.10:11

god morgen.Dette var et fint sett,og selvsagt likte jeg den spreke fargen :) kanskje det passer ei av småjentene i Bergen :))

Skulle gjerne hjulpet deg med garnet du etterlyser,men lille lerke har jeg nok aldrig kjøpt,du kan jo prøve å ringe butikken da )

Ønsker deg en fin dag,det blir ikke sprell på meg i dag,jeg venter pakke i posten og må holde meg hjemme siden postbudet kommer på døra :) garnpakke fra sparkjøp :)

29.09.2015 kl.12:02

Hei. Nydelig sett du har strikket. Eg likte fargen. Hvis du ringer og hører om de har garnet ditt så kan jeg kjøre og hente det. Klem

29.09.2015 kl.12:07

Hei. På mobil min kom ikke navnet mitt opp. Det er Irene som kan hente nøstet for deg .

gretashobby

29.09.2015 kl.12:44

Anonym: Så bra da. Dei hadde eit nøste att. Da må du kjøpe det og sende det til meg da. Så får du att med meg etterpå. Ta kontakt på mob 991188655

gretashobby

29.09.2015 kl.12:50

fruensvilje: God formiddag. No har halve dagen gått og jammen så har eg ikkje fått strikket alikevel i dag. Det er alltid noe annet som må gjøres.
No ser det ut som det ordner seg med garnet og det er supert. Kanskje det paasser ei av dei, vi får se etter kvart.
Så gøy å vente på garnpakke da. Kva skal du lage no da? Nyt dagen sjølv om du må vente på posten

fruensvilje

29.09.2015 kl.15:46

av garnet blir det nok både sokker og muligens votter,cortina er til toving,men hva har jeg ikke bestemt meg for ennå :)

mimouna

29.09.2015 kl.16:13

Så fint det settet ble. Passer vel kanskje til en av jentene? Småstrikk er kjekt, og du har da stadig vekk noe ferdig å vise fram. Greit å starte på masse nytt når det blir ferdig også. :)

Bra det ordnet seg med garn, ikke gøy å få for lite.

gretashobby

29.09.2015 kl.17:36

fruensvilje: Så bra. Du har tid nok til å finne ut kva du skal lage

gretashobby

29.09.2015 kl.17:38

mimouna: Tusen takk sakl du ha. Kanskje, vi får sjå. Jq det er det. Vel no blir det nok ei stund til, for no begynner eg berre på nytt, og sidene eg gjør så mye anna, så rekk ikkje å strikke noe ferdig. Men til slutt blir det jo ferdig da.
Ja håper det gjør det, for no har eg ikkje hørt fra ho att. Men det ordner seg nok

fjellgeitbundingen

29.09.2015 kl.18:50

Hei, for et nydelig votte og luesett :) Kjempe fint :) Kjenner jeg blir glad av å se alt det fine du lager. Dumt med garnklemma du er havnet i. Håper noen har nøstet du trenger. Ha en fin kveld. Klem

gretashobby

30.09.2015 kl.08:30

fjellgeitbundingen: Tusen takk for det. Neimen så koselig sagt da. Du er no god da. Det gikk bra. Og da er alt bra vet du. Ha ein fin dag. Håper du ikkje har blåst bort. klem

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits