Dem får desse kan ikkje fryse på beina

2. desember og dagene går. God morgen til  dere. HAr no tent alle lys, skrudd opp  varmovnene og laga meg maase kaffi. Så går det vel bra i dag også. Klart det går bra i dag. Eg fårda besøk fra ei kjkkk u g dame. Tror nesten at det snart er eit år siden sist ho var her. Planen var at i år skulle vi treffes oftere. Slik gikk det ikkje. Men i dag skal vi kose oss til lunch. Tror det blir ovnsomelett i dag. Men er ikkje heilt sikker. Kjekt blir det no uansett

Så til dagens overskrift. Når noen fryser på beina, trenger dei  varme tlfler/sokker. Og dette er vel  tøflesokk er det ikkje?


Dette ble feil farge men skal ta med blits også


Den ble litt lys men ok det får holde. Det erei drops oppskrift. Skulle strikkes i Alaska på p nr 6. Det var det eg las først. Alaska til noe man skal gå på blir feil, så lenge det ikkje skal toves. Derfor valgte eg Sterk. Tok eit ekstra nøste for å vere sikker. HAdde 4 nøster og det var bra. For eg hadde ikkje lest oppskrifta før eg starta. Det skulle strikkes med dobbel alaska. Ok kva gjer eg da. Da er det ikkje nok med dobbel sterk hvertfall. Siden dei skulle strikkes i to deler. valgte eg to alternativer. Eg strikket lesten i 4 dobbel sterk. på  p nr 6. Det vart ganske så tett ja. Eg klarer jo ikkje å strikke løst heller. Så strikket eg overdelen i 3 dobbel sterk på samme inne. Det var bra eg valgte å gjere det. For det holdt akkurat med ganr til sammensying. Desse skal både vere utrolig sterke og varme. KAn ikkje skjønne anna. Desse blir nok pakka inn til jul ja. Likte dem veldig godt. Så det er ikkje umulig eg strikker flere slike. Det sei eg ofte og ganske ofte blir det ikkje slik, men vi får sjå

I går koste eg meg på kafe og ein liten butikkrunde med vennina mi Reidun

Her koser vi oss på kafe


Her vart vi sittende i halvanna time og vel så det. Da begynte vi å bli litt småkald og gikk på butikkrunde. Tenkte egentlig å  kjøpe noen smågaver, men det får eg gjøre ein dag åleine. Fikk sjå kva dei hadde da. Så er det enklere når ting skal kjøpes. 


Dette er inne i eit telt som står på utsiden av blomster butikken i bygda. Her var mye fint både ute og inne.. Det var surt i går, så etter vi var ferdig her, dro vi heim. Da var det godt å komme i  kosebuksa og varme seg saman med gjengen i kroken. 

Ein trenger mye lys i denne mørketida. Så tenn minst eit lys i dag. 

31 kommentarer

tankenemine67

02.12.2015 kl.07:39

Fy søren for noen flotte tøfler/sokker! Og så genialt! En blanding av tøffel/sokk! Vidunderlig! :)

Marianne

02.12.2015 kl.07:45

Kjempefine tøfler :)

gretashobby

02.12.2015 kl.07:54

tankenemine67: Tusen takk for det. Det var kjekt skreve. Ingen dum ide nei. håper du får ein fin dag

tankenemine67

02.12.2015 kl.07:55

Takk i lige måde! :)

gretashobby

02.12.2015 kl.07:57

Marianne: Tusen takk for det. Ha ein fin dag :)

Ellbjørg Skinderhaug

02.12.2015 kl.08:04

Hvordan klarer du å strikke så jevnt med firedoblet garn og tykke pinner? Fint ble det.

Starter dagen med varm te , radio og aviser. Radioen melder om bombing i Syria og flyktninger som prøver å komme til Sverige i båt----- hvordan skal dette ende?

Kos deg med kaffen og lysene og la dagen sige innover deg.

gretashobby

02.12.2015 kl.08:15

Ellbjørg Skinderhaug: Vet ikkje , det blir bare slik. Men det er stramt da.Tusen takk for det
Dei må få slutt på krigen i Syria, og det fort. elelrs veit eg ikkje kossen det skal ende. Til Sverige i båt. Eg må visst gå inn på nettavisa etterpå.
Tusen takk for fine ord. Håper du har ein god dag å sjå frem til. Og ikkje stress da. Det er ikkje vits i

Liv

02.12.2015 kl.09:01

Hei. Koselig på kafé. Eg og noen damer på Høgereina sitte gjerne der når vi venta på bussen.

Flotte sokker/tøfler. Strikka ikkje du sånne i fjor og? Jo tettare de er jo varmare er de.

Idag må eg nedover på handel, blir bil da heldigvis. 😃Seinare skal eg kline i hop et par Delfiakaker.

Noe av julestrikket blir ei pute med Setesdalsmønster. Et ønske fra eldstejenta. Men må vel ha noe mer tenke eg.Ha en flott dag. Klem.

fruensvilje

02.12.2015 kl.09:11

ja det var supre tøffler,noen slike kunne eg og tenkt meg hi hi.Du er flink til å beregne utifra eget hode ))

Turen dere hadde sammen i går så trivelig ut,og så vakkert som blomsterbutikken hadde pyntet da,) håper dere får en like fin dag i dag også når du får besøk ))

Oddbjørg

02.12.2015 kl.09:25

Kjempefine tøflar! Slike skulle eg ha strikka meg.

I dag vert det ein del strikking. Er litt på etterskudd då eg har vori heimafrå nokre dagar. Har det koseleg her eg sit med tente lilla telys, varme i omnen og lydbok.

Ha ein fin onsdag!

annebe

02.12.2015 kl.10:35

De så både tøffe og varme ut...sikkert gode å ha på også :)) Så hyggelig med kafè besøk med venninne og hun ser jo blid og hyggelig ut også :)

Koselig julestemning i butikken, jeg liker også best å handle når jeg er alene ..men som du sier greit å se hva som finnes og få litt inspirasjon :)) Nå skal jeg en tur i butikken og det har snødd litt her i løpet av natta :)) Klem <3

birdbay

02.12.2015 kl.14:42

Kan jo ikke si noe annet enn at de var super lekre jeg:) Blir nok aldri noe annet enn skryt fra denne kanten:) Så koselig med kafebesøk og handling:) Jeg er også best på å handle når jeg er alene:) Koselige bilder og bra at du koser deg:) Ha en fortsatt nydelig dag, og jeg kunne godt tenkt meg å krype oppi kosebuksa sjøl nå merker jeg:) Stor klem fra meg:)

irene

02.12.2015 kl.15:55

Hei. Så fine tøfler du har strikket. De er sikkert god og varm. Eg gleder meg til eg er ferdig med presangene,sånn at eg kan strikke noe til meg eller noe annet enn sokker. Listen min er lang. Her er det grått og trist. Mørkt kl 6 om morgenen og mørkt kl 3 når eg kommer hjem. Heldigvis er det ikke lenge til solen snur igjen. Kos deg i kveld med strikk eller noe annet. Klem

akbhandy

02.12.2015 kl.16:09

Dette ser virkelig ut som noen herlige tøfler. Flott med den fletta øverst. Ser ut som det har vært et koselig venninnetreff også. Lurer på om jeg ikke kjenner meg igjen på den kafeen? :-) Ha en fortsatt fin ettermiddag og kveld.

gretashobby

02.12.2015 kl.16:41

Liv: Hei Liv. God ettermiddag. Ja det var kjekt på kafe i går. Ja det tenker eg at dere gjør. Koselig det.
Takk for det. Eg strikka noe liknende, men ikkje heilt og desse er varmere og sterkere.
Kjekt med bil når ein skal handle litt da. Og i dag har det hvertfall ikkje vore kosever ute.
Delfiakake har eg faktisk aldri laga. Tenker puta er ferdig før jul eg, så du må ha deg eit anna i sjølve jula. Fin kveld til deg vennen. Klem

gretashobby

02.12.2015 kl.16:49

fruensvilje: Tusen takk. Ja desse er varme dei. Ja enten fr du bestille dem da, eller så må du alge deg sjølv :). Takk men ikkje like flink bestandig da, men prøver så godt eg kan.
Ja var ein veldig fin dag i går. Og har hatt veldig koselig besøk i dag også. Trenger å kose seg litt no når det er så ekkelt ver ute. og ein ikkje sover noe serlig på natta.

gretashobby

02.12.2015 kl.16:52

Oddbjørg: Tusen takk. JA det bør du. Tror eg må skaffe meg slikt garn og strikke ti meg sjølv. Viss eg ikkje finn noe anna garn i lageret mitt.
Du har vore vekke og vore bestemor nokre dager no da. Da blir det lite strikking. Men du tar det nok att. Koser deg no skjønner eg. Fin onsdagskveld til deg og.

gretashobby

02.12.2015 kl.17:02

annebe: Tuen takk, vaarme og tøffe tøfler er vel ein god karaktrestikk. Ja det var veldig koselig og du har heilt rett. Veldig trivelig dame dette her. Ja det var veldig koselig på blomsten. Det er enklest da. Spørs kva det er sjølvsagt. Men slike gaveting er enklest åleine.
Håper du får ein fin kveld vennen. Stor klem <3

gretashobby

02.12.2015 kl.17:04

birdbay: Tusen takk skjønne venn. Du kan vel ikkje det nei. JA det var veldig koselig i går. Og eg ahr kost meg i dag også. HAr vore flink til å tatt vare på emg sjølv i det siste. Det er jo nbra da. hehe.
JA no er det atter kosebukse tid. Nyt kvelden og ikkje stress. klem

gretashobby

02.12.2015 kl.17:10

irene: Tusen takk for det. Dei er heilt klart varme. Skjønner det. Du har tatt på deg for mye julegavestrikking no da. Men er jo kjekt å gi noe du har laga også da. Det blir nok strikk og lydbok her i kveld. Kanskje litt tv også. Stor klem fra ei som også strikker sokker i kveld

gretashobby

02.12.2015 kl.17:13

akbhandy: Tusen takk. Det tror eg apsolutt at det er. Du burde lage deg slike. JA det var kjekt det. Og eg tror vi sat på samme bord da dere var der. Takk det samme og hils din kjære og den firbeinte. :)

Oldemorbloggen

02.12.2015 kl.17:33

Tøflelubbene såg kjekke ut, men å strikke med firdobbelt garn? Det må vel vera litt vanskeleg, kan eg tenkje meg.

gretashobby

02.12.2015 kl.17:41

Oldemorbloggen: Tusen takk. Ikkje vanskelig, men litt tungt.

Lillemor

02.12.2015 kl.17:50

Hei vennen, lenge siden sist :-) Så bra at du er i gang med litt av hvert i denne søte førjulstid. Jeg har tatt masse undersøkelser pga vektnedgang osv. Har fått høyt stoffskifte og knutestruma - ikke noe verre enn det, he he. Til uken skal kjertelen 'tas livet av' og etter det blir det piller for lavt stoffskifte. Sånn er det å bli gammel, men vi tenner lys og koser oss i mellomtiden. Gode klemmer med litt hvitt på til deg der vest<3<3

Hobbystua

02.12.2015 kl.20:21

Heisan igjen Greta:-) Tror det skal mye til for og fryse i beina med slike tykke fine sokker/tøfler. Disse var jo helt supre og fine med fletten som gjør det lille ekstra vet du:-) Tror nok du hadde en hyggelig stund sammen med din venninne og det er jo koselig og kunne møtes slik innimellom da. Nå har jeg selv vært på kjøpesenteret her og fått unna en god del julegavekjøp,så nå blir det bare en liten tur til byen en dag og gjøre siste rest der. Så da er jeg godt i gang med denne stria:-) Nå skal jeg kose meg med luestrikk og litt tv og prate litt med mannen min føre han drar på nattjobb:-) Fortsatt fin kveld til dere begge to. Klem fra Marianne:-)

fjellgeitbundingen

02.12.2015 kl.21:33

Hei Greta, en kjapp kikk innom deg i dag, og ser fine tøffler :) Skal komme tilbake å se på det du har laget når jeg får litt kontroll med alt. Kanskje fredag, at jeg får litt mer egentid... Gleder meg til det. Nå er det klart for farmen og siste tommel. Ha en god kveld, fineste Greta :)

gretashobby

03.12.2015 kl.07:43

Lillemor: HEi kjære deg. Ja no har eg savna deg igjen. Eg strikker og elelrs bare koser meg så godt eg kanfor tida eg da.
Det er da ille nok det da. Du er ikkje gammel, men håper bare du får hjelp og du blir bra. Masse lykke til med det. Tenner masse lys her også. HAdde tenkt å ikkje bruke så mye lys i år, men det klarer jo ikkje eg da hehe.
Håper dere får ein fin dag. Her blir det bare noen våte klemmer. No er det ikkje kvitt i regnet lengre. Lev vel

gretashobby

03.12.2015 kl.07:49

Hobbystua: God morgen Marianne. Det tror eg også. Eg tror det måbli eit par til meg også. Ja fletten gjør seg den. Fletter gjør seg alltid. hehe.
JA eg og Reidun koste oss på "byen" på tirsdag og i går hadde eg kjempekjekt besøk av Anneli. Er sosial for tida. Det veksler veldig med meg.
Godt å vere nesten ferdig med alle juleinnkjøp. Vi skal gjere oss ferdig neste helg. Da skal vi til Bergen.
Da kommer det vel lue på bloggen snart da. Håper du får ein flott dag. Og koser deg masse med det duhar lyst til god klem fra din vennine i Høyanger

gretashobby

03.12.2015 kl.07:50

fjellgeitbundingen: Hei vennen. Tusen takk skal du ha. Du må senke skuldrene og kose deg litt også. Men det har eg vel sagt før. Skal inn å sjå på vottene dine no, såg dei lag klar. Ha ein fin dag og pass på deg sjølv. klem

mimouna

04.12.2015 kl.11:00

De var flotte! Godt med varme tøfler, og med det garnet varer de en stund også.

Koseleig med kafebesøk. Og godt å komme hjem igjen i varmen etter en tur ut, det er jammen surt og kaldt nå. Å tenne lys hjelper både på humøret og temperaturen. :)

gretashobby

04.12.2015 kl.12:40

mimouna: Tusen takk, godt fornøgd med desse ja. Ja det skulle vel nesten vere uulig å få hull på desse.
Ja det er alltid koselig det. Ja det er heilt sant. Har vore i snetrum i dag og. Det var så godt å komme inn att. No skal eg snart kosestrikke litt.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits