Skulle nesten tro det var julaften i går.

God morgen i blesten. Akkurat no er det ikkje mye regn, og vinden tar ikkje så godt her ved blokka vår. Men eg tror det blåser ein del med på andre siden av bygda. På formiddag når det har blitt lyst, skal vi ut å bevege oss å sjå om helgens dårlige ver har gjort noen skade eller skapt noen fine motiv. Det var hvertfall planen vår i går, så får vi sjå

I går etter frokost heiv vi oss rundt og tok stor helgavask. Etter det begynte eg på jobben med å pakke inn gaver. Det låg strødd av gaver, papir og anna rot det fører med seg. Veldig godt når det var gjort og eg fikk rydde opp att. 

På ein tide å dra ein tur i sentrum og kjøpe noen småting , mente T . Ja eg ordna meg og vi gjorde det. T bruker å kjøpe ein liten juleting kvart år. Men i år var han fult bestemt på at no var det nok før vi flytta. Men han hadde visst ombestemt seg. Syns at det var på tide å pynte opp i vinduet østover.


Da ble det eit par nye planter og juletreet i midten. Tror dere dama vart glad? Det hører liksom med å  få noe hvert år. Sjølv om vi skulle vere fornuftige i år da. Dei to nissekonene er ikkje nye. 


Litt anna vinkel og bildet vart slik. Stemningsfult det og. 

Ikkje nok med dette. Fikk overaskelse i posten i går av skjønne Connie. Eller fruensvilje som bloggen heter. 


Eit nydelig heimelaga julekort, men koselig helsing inni og ein kjærlighet på pinne. Ho sendt litt kjærleik ut til venner i førjulstida. Det var veldig koselig. No fann eg ikkje kjærleiken i det eg skulle ta bilde. Men den skal eg spare på :)

Så som dere skjønner så vart det julestemning hos oss i går. Med gaver og papir over alt og så overaskelsene etterpå. Godt fornøgd kunne eg rydde bordet og sette frem det siste av småpynt på spsiebordet.


Ikkje heilt godt bilde dette, men eg syns vi ahr det koselig no. Bare juletreet som mangler. Og kjenner eg min kjære rett, er det ikkje så lenge før det kjem inn på stua. Sånn er min T

Vart ikkje så mye strikking i går og ikkje dagen før heller. Men eg har fått ferdig eit sokkepar


Dette er super enkle fabel sokker. Eg må bare holde i pinnene, så gjør det seg sjølv. Men trenger litt slike strikk no ei stund fremover. Syns jo det er morsomt med slike sokker også eg da. 

Utenom turen ut i dag, så blir det kanskje tvtitting på sport og litt strikking. Ingen alvorlige planer. Vi hører vel kanskje eit par cd av lydboka også vil eg tro. Ser frem til ein rolig dag. Håper dagen smiler til deg

24 kommentarer

Liv

06.12.2015 kl.08:14

Morgen. Kanskje det kan bli meir bygete idag, men meldingane er omtrent som i går. Vi får sjå ka det bli til.

Julepynt blir det visst aldri nok av, merka til det eg og. Hehe. Blei fint i vinduet deres. Har fått det for meg at eg vil sortere julepynten etter nyttår. Er så mye eg ikkje bruka, har samla i 54 år så det har jo blitt litt. Hehe. Ungane får sjå over, noe på Bruktbutikken og sikkert en del til Vaim. Har en plan...😃

Gode sokker du har strikka. Eg fikk et ønske om ei lue, den er endelig ferdig i dag.Blei mye rot og opprekking med den lua, har brukt lang tid på den. Trudde ikkje det var mulig. Får sjå ka det blir til nå. Har jo garn, så et eller anna på pinnane blir det jo. Men ikkje før i ettermiddag, har litt plana for de første timane. Ha en fin dag der nede.

Liv

06.12.2015 kl.08:19

Glømte å komm. kortet fra fruensvilje. Var kjempefint, er jo "heimeindustri" dette der og. 😃

gretashobby

06.12.2015 kl.08:29

Liv: Morn min venn. Ja vi får ta det veret vi får, sånn er det.
Det er nok ikkje dumt å sortere det. Eg har ikkje samla så lenge som deg. Og ja eg har det sortert i kasser. Har ei kasse med pynt ungene har laga i si tid. Dei har ikkje vore fremme dei siste åra. Men det err klart dei kjem frem at ein gong.
JA gode og heilt greie sokker.
Å så kjedelig med opprekking og slik. Kva lue var det du strikka da da. Var det ei med mye mønster?
Garn har du nok sikkert å ta av vil eg tro. Kva skal du bake i dag da vennen?
Kos deg med dine gjøremål oppe i bakkane. klem

Ellbjørg Skimderhaug

06.12.2015 kl.08:32

Det vart et riktig trivelig julevindu. Dere lager julestemning litt etterhvert hele desember ser jeg. Her kommer all julepynten lille juleaften-- gardinene på kjøkenet kommer opp til advent --- Slik skal det være . Vi er alle forsjellige , heldigvis. Det gjør verden spennende😊

Må le når jeg ser din forklaring på hvordan sokker blir til. Du holder pinnene, og vips så skjer det😂

Ha en trivelig dag.

gretashobby

06.12.2015 kl.08:33

Liv: JA ho er veldig flink til å lage kort. HAr bestilt av henne for ei sit par år siden. Ho kan det der

gretashobby

06.12.2015 kl.08:36

Ellbjørg Skimderhaug: Takk og eg er jo enig da. JA vi gjør det. Liker det begge to. Ein har sine egne tradisjoner alle. Vi har alltid gjort det slik. Heilt klart.
Hehe, ja sånn er det jo, hvertfall nesten når det er så enkle sokker. Lærte jo å strikke sokker av bestemor da eg var 6 år.
Takk det same vennen

Oldemorbloggen

06.12.2015 kl.08:37

No blei det fint julestemning i heimen din. Det er lurt å vera litt i forkant med pakkane, eg har ikkje byrja å pakke inn enno. Sokkar som strikkar seg sjøl er ikkje verst.

gretashobby

06.12.2015 kl.08:39

Oldemorbloggen: Ja no kan vi bare kose oss i stua vi to her. JA eg liker å vere ferdig tidlig. Blir stressa om eg ikkje får slikt ferdig i god tid.
Ja ikkje sant. Greit å lage slike sokker av og til

birdbay

06.12.2015 kl.09:09

Du har magiske strikkepinner du da:) Sånn ser det nemlig ikke ut når jeg holder i strikkepinnene:) haha.. Så koselig det ser ut hos dere:) Det er jo så koselig å pynte opp litt også da:) Ønsker deg den aller beste dagen vakre greta. Kos deg på tur, og nyt dagen. Har ikke kommet i gang med vaskingen enda jeg:) Godt jeg har friuke nå:) hehe... En stor adventsklem fra meg i dag:)

gretashobby

06.12.2015 kl.09:15

birdbay: Å ja det har eg veit du hehe. Er du sikker på det?Eg ahr strikket sokker siden eg begynte på skolen. Bestemor lærte meg det.
Tusen takk, vi er godt fornøgd med kossen det ahr blitt hos no: Ja det er veldig koselig å pynte, spes i denne mørke tida.
Tusen takk kjære venn. Du er så god. Blir nok ein frisk tur, for no blåser det kraftig, men det gjør seg med ein tur uansett.
Stor førjuls klem til deg vennen

Marit Barsnes Krogsæter

06.12.2015 kl.10:34

Så flott du har pynta, eg har berre fått på plass litt lilla adventslys. Men mannen min var ute i hagen og hadde lys på eit tre og hengde opp adventsstjerne i nesten alle vinduer, Eit par adventsstaker fekk han også på plass.

Liv T gjesdal

06.12.2015 kl.11:55

Hei.Så flott dere har pyntet.Ble veldig koseligt.Blir ikke så mye pynting med meg men sånn er det.Jeg strikker og på sokker nå .Rannveig hadde lyst på sokker så da var det bare å sette i gang og den ene ble ferdig i går kveld,Var innvitert på thaimat igår og det er så nydelig så så vi på Tore på sporet og plutselig var sokken ferdig og fikk lagt opp til neste så får ta den idag.Det blir så fint mønster med fabelgarnet.Har ikke fått pakket inn så mye julegaver ennå for jeg må ut å kjøpe putefyll til trekkene jeg har strikket, Får se om jeg får gjort det i morgen.Ønsker dere en fredfylt dag med tenning av 2 lys,Goe klem fra en kjempegla dame

gretashobby

06.12.2015 kl.12:01

Marit Barsnes Krogsæter: Tusen takk. Syns det er kjekt å pynte i god tid. HAr fått pynte ein del du også da. Må lyse opp no når det er så mørkt ute

gretashobby

06.12.2015 kl.12:22

Liv T gjesdal: Tusen takk, syns det er koselig eg og. Kjekt å strikke sokker når noen ber om det. Ja av og til går det veldig fort. Kjekt å få dem ferdig fort da.
Ja det er litt morro å strikke fabel sokker eller anna flerfarget sokkegarn.
Du har god tid enno. Eg bare måtte få det ferdig. Sånn er det.
Ønsker deg ein fin dag. Kjære venn

mimouna

06.12.2015 kl.17:53

Godt å ha det koselig innendørs nå når det er så utrivelig ute. Litt pynt, noen nye planter og levende lys gjør dagene mye triveligere.

Kos dere på søndagskvelden!

fruensvilje

06.12.2015 kl.18:21

ja nå ser det ut som jula har kommet til dere,kjekt å ha litt jul hjemme når en skal bort når jula egentlig skal være )) se det ja,tenkte nok att T hadde noen planer i år også,og plantene koser du deg med nå,når dere flytter har dei sikkert takket for seg.

Det var jo hyggelig att kortet kom en dag da det var litt jul i heimen hi hi

Hobbystua

06.12.2015 kl.19:35

God kveld i julehjemmet ditt:-) Virkelig fint bilde av nissene dine og den lysende staken i vinduet var nydelig. Er koselig med litt nytt uansett om dere skal flytte,og det er jo nå det trengs både lys og blomster inne for og kvikke litt opp for mørketiden. Fine sokker har du strikket også.-) Ble overrasket selv i går med vakkert julekort fra Connie. Så vi er heldige som har flere gode bloggvenner rundt i landet. Nå vil jeg få ønske deg en fortsatt fin kveld og snart skal jeg se på finalen i farmen:-) Gode klemmer fra Marianne.-)

gretashobby

07.12.2015 kl.08:08

mimouna: God morgen. Ja det er det heilt klart. Det er heilt sant. Liker det eg ja.
Takk vi gjorde så godt vi kunne. Fin dag til deg vennen

gretashobby

07.12.2015 kl.08:09

fruensvilje: MAngler bare juletreet. Jada han klarte ikkje å la vere. Og ja da plantene er nok takka for seg før vi flytter. Så det går bra. Ja det passet så bra. Du ahr virkelig strødd om deg av førjulsgleder skjønner eg. Så koselig atte. klem

gretashobby

07.12.2015 kl.08:12

Hobbystua: God morgen fra julehjemmet mitt. Bare juetreet som mangler. Og det kommer snart heilt klart. Tusen takk for det. Ja det er jo det. og det tar ikkje så stor plass. Plantene har nok takka for seg før den tid. Takk sokkene er grei nok dem.
Ja Connie har virkelig kost seg og sendt masse førjulhilsner til sine venner. Det var veldig kjekt.
Var det favoritten din som vant da i farmen i går? Eg ahr ikkje grie på det, har ikkje sett det. Men eine finalisten var fra sørsida av kommunen vår. :). Ønsker deg ein flott dag. Ein tørrskodd klem flyger ned til deg uten at vinden kaster den vekk

fruensvilje

07.12.2015 kl.09:00

jeg har nok strødd litt rundt om ja )) men det er jo bare hyggelig å spre litt glede

gretashobby

07.12.2015 kl.09:03

fruensvilje: Det er det heilt klart. <3

akbhandy

07.12.2015 kl.20:16

Så koselig dere har gjort det. skikkelig julestemning der ja. :-) Flotte sokker også. Greit med slikt garn som gjør mønster selv. :-))

gretashobby

08.12.2015 kl.08:04

akbhandy: Tusen takk. JA her har vi jul hele desember :). Ja innimellom er det veldig kjekt med slike sokkegarn.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits