Jada eg er på galeien igjen...

Morgen i det ganske land. Klokken er snart 7 og eg nyter frokosten, masse kaffi og blogger litt eg da. Og kva skal eg skrive om i dag da. Kasnkje eg skal begynne med noe så kjedelig som sokker. Eller vent, sokker er vel ikkje kjedelig. Ullsokker i forskjellig tjukkelser hjelper jo  så vi ikkjr fryser på beina. Noen sier, men sokker er kjedelig å strikke. Uenig der og. Uansett om det er mønster eller ikkje sokker er gøy. Men sier noen, det er jo to av dem. Når du er ferdig med den første, så må ein jo lage ein lik ein. Ja, sier eg, det er jo det som er så gøy hihi


Dette var visst ikkje noe  godt bilde. Feil bakgrunn skjønner eg. Men no har eg lagt den i  kurven med påbegynte strikk.  For jada eg er på kjøret att. Strikker på ein ting ein dag og så legger eg det vekk og starter på noe nytt dagen etter. På den måten slipper eg å få noe ferdig som eg må feste tråder på hehe. Neida det er ikkje helt slik da. Eg har bare så lyst å lage mye sokker. Og så får eg ein ide og så  må eg strikke så langt at eg hugser den til seinare. For så kan eg begynne på nye ideer. Ingen avanserte ideer, men litt forandring fra det vanlige. Her er det litt flette, glattstrikk parti og litt flette att. Tror eg vil prøve dette på større eller lengre strømper også. 

Ja det betyr jo bare at eg koser meg med strikketøyet. Skal ikkje holde på så lenge med å starte på noe nytt kvar dag, tror eg. Men har ein ny ide for i dag. Så strikker eg ikkje så mye heller da. Driver på med andre ting. I går kveld tok vi inn juletreet. Så da er det jo mulig at eg pynter det i dag. Veit at det er veldig tidlig, men har eg lyst har eg lov. Sånn er reglene her i huset. Men før eg finner ut om eg pynter i dag, så skal eg nedover å ta årets siste klipp. HAr utsatt det litt, så no gleder eg meg til å få det gjort. Plukker vel med meg eit par tre matvarer på veien heim også. Det blir nok ikkje tatt frem hverken garn eller pinner før etter lunch i dag heller. Men det er greit. Ingen ting som haster. 

Kva planer har du i dag da?

22 kommentarer

tankenemine67

08.12.2015 kl.07:39

Så herlig at du koser deg med strikkingen og gir deg selv frie tøyler.

Lisbeth

08.12.2015 kl.07:50

Hei! Takk for en koselig blogg! Jeg sitter og strikker barnesokker, helt vanlige med striper. Skal ha de med i en julegave. Sitter her i huset vårt i Canada og her er det snart sengetid. Du får ha en fin dag videre!😊🎄

birdbay

08.12.2015 kl.07:50

Synes de så helt fantastisk fine ut jeg:) Du er jo så flink atte:) Ja har man lyst har man lov, det er en god leveregel:) Da blir det juleklipp på deg i dag da, godt å få tatt det også:) Ønsker deg en nydelig dag, med alt du skal gjøre, jeg har i grunnen ingen konkrete planer i dag:) Dagen får bli litt som den blir:) En stor klem sendes fra Østfold med ekspress post:)

Liv

08.12.2015 kl.08:04

God morgen. Eg tenke du gjør som du vil med ditt eige håndarb. Hadde vel vært gale om vi som leser bloggen din skulle bry oss om det. Blir fine sokker dette.

Jula er full av tradisjona, sånn skal det være. At dere tar inn juletreet nå er og noe dere bestemme sjøl, og har tilført julefeiringa deres. Dere om det, men viser og så ulikt det kan være. Juletreet, som har stått i vatn siden eg kjøpte det, er det siste eg tar meg av på lillejulafta før kvelden skal nytast. Fordi da er alt klart til neste dag. Jaja, smaken er som baken...og tradisjonane er ulike.

Er noe som er kjempeviktig for heile fam., og kommer aldri til å bli endra på her i huset. 🎄

Dere skal vel til Bergen til helga? Hørte på værmeld. idag at lørdag skal bli litt lettare. Vi får tru på det da. Ha en fin tirsdag. Klem.

gretashobby

08.12.2015 kl.08:08

tankenemine67: Ja uten strikkingen vet ikkje eg kva eg skulle gjort. Strikking er terapi, avslapping og nyttig på samme tid. Kva mer kan ein ønske seg

tankenemine67

08.12.2015 kl.08:09

Hehe nei si det! Utrolig bra at du har funnet det som funker for deg.

gretashobby

08.12.2015 kl.08:09

Lisbeth: Hei. Så koselig at du syns det. Da liker du å strikke sokker du også. Så gøy å få kommentarer helt fra Canada. Tusent akk for at du stakk innom og kommenterte. Setter pris på det. Fortsatt fin førjulstid. Klem

gretashobby

08.12.2015 kl.08:12

birdbay: Tusentakk skal du ha. Hehe, Må smile litt av deg :). Men på en god måte. Du er no bare herlig da.
Ja det skal bli godt å få stelt topplokket litt, så får innholdet vere som det er.
Kos deg med dine gjøre mål når du fnner ut kva du skal bruke dagen til. Klem fra sogn. Tror min klem fra meg til deg tar fly. Sikrere det :)

gretashobby

08.12.2015 kl.08:14

tankenemine67: Ja det er kjekt. Lærte å strikke da eg var 6 av min kjære flotte bestemor. Strikking og skriving har hjelpt meg i tunge stunder i livet. Skriving er veldig viktig da

tankenemine67

08.12.2015 kl.08:20

Ja, jeg har bare skrivingen. Men gud bedre så mye den gir meg!

gretashobby

08.12.2015 kl.08:22

Liv: Mor morn oppe i bakkane. JA eg gjør det. Ingen tvil om det :). Ja, men det skjer hehe.
Vi har laga våre eigne tradisjoner her i heimen ja. Litt spes må man vere. Men ikkje alle år tar vi det inn så tidlig. Men vi vil ha litt glede av treet og siden vi ikkje skal vere her, så koser vi oss med det litt ekstra. Eit år vi feira i Bergen, hadde vi ikkje juletre. Kom att i romjula og det var enormt trist at vi ikkje hadde noe tre. Så det gjør vi ikkje om att.
Vi har noen tradisjoner på lillejulaften vi også, som vi alltid ahr fått med oss. Noen ting må vere som det alltid ahr vore. Og sjølvsagt på julaften da.
Ja det skal vi. Å så bra da. Sist eg såg så var det ikkje noe fint på lørdag. Vi reiser tidlig fredag, så vi får vel bade dårlig og godt ver da.
Ha ein fin dag oppe i bakkane klem

gretashobby

08.12.2015 kl.08:22

tankenemine67: Det er bra at den gir deg masse :)

Hobbystua

08.12.2015 kl.10:09

Hei Greta:-) Det er langt fra kjedelig og strikke sokker så der er det nok mange som tror feil ja. Jeg syntes det er bare artig og så slipper man og følge med på mønster og samtidig kan en se på tv og la praten gå:-) Ta og pynt treet du og så kan du kose deg hjemme frem til dere reiser nedover til jul. Her er det skikkelig gråvær og regn igjen og jeg skal pakke inn julegaver og etterpå blir det og lage en hjemmelaget fiskegrateng i dag. Klippet håret i går så er glad jeg slipper og gå ut i møkkaværet nå. Kos deg med frisørtimen og ha en riktig så fin dag. Klemmer fra Marianne.-))

Liv T gjesdal

08.12.2015 kl.10:34

Hei.Jeg synes og det er kjekt å strikke sokker det går liksom av seg selv.Men liker ikke for tynt garn.Ja igår fikk jeg pakket inn og gjort klar alle julegavene En deilig følelse når det er gjort,Tenk på alt jeg kan begynne på nå blir spennende å se hva det blir men flere sokker blir det for lageret mitt er nesten tomt nå.Ellers går det fremover med lille Magnus,Kos deg hos frisøren og ha en fine dag ,Goe klem får du og

gretashobby

08.12.2015 kl.12:15

Hobbystua: Hei Marianne. Ja eg veit du liker det godt. HAr noen likhetspunkter eg og. :). Ja det er sant. Strt sett da. Viss ein ikkje plutselig må lage noe etter ei oppskrift andre har laga. Men i sokkeverden er det sjlden eg gjør det.
Det er pynta, i hvertfall nesten ferdig. T skal få ta den siste finisjen når han kjem heim.
Koselig å pakke inn gaver. Det gjør seg det.
Koste meg veldig med frisøren i dag. Det var deilig. Sikkert godt med heimelga fiskegreteng. Har ein som ikkje akn tenke seg tanken å spise det en gang, så her blir det grilla kyllng og salat i dag. Klem fra Høyanger. Mildt og fint, men no mørkner det ute fjorden hm

gretashobby

08.12.2015 kl.12:24

Liv T gjesdal: JA det er kjekt. Og så kan man veksle mellom lett og avansert. Ja der er eg enig. Deilig med alt som er ferdig. Er så kjekt å bare strikke på lykke og fromme av og til. Skal snart legge opp til eit nytt strikk eg også no. Og ja det blir mer sokker hehe.
Så bra da. Håper khan kommer seg hjem til jul da. Det var deilig hos frisøren. Kos deg du og klem

mimouna

08.12.2015 kl.14:14

Det er gøy å teste ut nye ideer! Og du har jo vært superflink til å fullføre alt i kurven tidligere, så det går nok bra denne gangen også. Greit å ha litt forskjellig liggende som man kan velge mellom.

Håper dagen din blir fin! :)

fruensvilje

08.12.2015 kl.15:09

sokker er digg og kan lages i utrolig mange variander farger og mønster og trengs til alle aldre og kjønn,sånn er det med den saken ))

Koselig å ta inn juletreet da,hadde eg og gjort om eg skulle vekk i jula )) kos dokke med det i kveld

gretashobby

08.12.2015 kl.17:32

mimouna: Ja det veldig gøy. Koser meg no. blir nye påbegynte strikk vkar dag hehe. Kva så. Det blir ferdig før eller seinare uansett. fin kveld til deg snuppa

gretashobby

08.12.2015 kl.17:33

fruensvilje: Der f8kk du sagt det eilt koorekt Connie. Slik er det med sokker :). Takk, i morgen blogger eg det. No skal eg bort i sofaen og kose emg og nyte treet og litt anna.

irene

08.12.2015 kl.18:04

Hei. Fint mønster på sokkene. Når du har et mønster i hodet,da er det bare å finne frem pinner og garn. Det var en fin tur til Bygstad og vi fikk mye god mat og drikke. Det var mye stopp med lys fra Vadheim til Sande,men det blir bra når det blir ferdig. Eg sitter nå her og strikker på sokker og votter. Det blir nå ikke strikket så mye, når eg har vært på jobb en hel dag. Det blir nå ferdig til helgen i allefall. Kos deg med sokkestrikking. Klem

gretashobby

09.12.2015 kl.07:58

irene: God mrogen. Ja det er sant. Ein må bare få det ned, og sjå om det blir som ein trrur. Ikkje alt blir det. Men må jo prøve da.
Bra at dere hadde ein fin tur til Bygstad, sjølv om veret ikkje var heilt på deres side. Ja det er mye stopp på den vegen. Ein må ha tolmodighet skal ein til Førde. Men det blir bra til slutt og det er jo hovedsaken.
Ein skal ikkje stresse med strikkingen sin, det skal jo bare vere kos. Det er vel nok å gjere på jobb for tida, så eg tenker det er godt å bare slappe av når du kjem heim. Håper du får ein fin dag. Klem

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits