Hjernen har begynt å jobbe med eit par nye prosjekt

God morgen 2. januar. Tror formen er stigende i dag. For hjernen har begynt å jobbe for seg sjølv. Kva jobber så min hjerne med. Jo nye strikkeprosjekt sjølvsagt. Eg har lyst å strikke meg eit skjørt og så vil eg lage ei strikkebukse. Måtte sjekke kva garn eg har. For eg har lyst til å sjå kor lenge eg klarer å la vere å kjøpe nytt garn. Da ser eg bort ifra bestillings produkt. Da må eg jo kjøpe nytt garn. 

Måtte først sjekke skuffene med aktuelt garn


Dette er karisma. Mulig det kan bli  ei bukse av dette


Dette er falk. Det er jo eit godt garn til bukse. Hm, kva farger kan passe sammen til det?


Eg har nok rødt Merino men har eg lyst på eit rødt skjønt, eller skal eg strikke bukse eller barne genser av det ?. Godt eg har sjalet i ein god del dager enno. For er bare i tenke boksen. Mønster til buksa har eg heller ikkje funne meg. KAn vere striper eller ensfarga med mønster elelr begge deler. Skjørtet må vel bli ein avart av Klompelompe skjørtet. Eller kanskje til og med heilt etter oppskrifta.  Eg tror hjernen får jobbe litt på eiga hånd ei stund. Så får vi sjå kva eg begynner med.

Håper dagen i dag blir ein del meir aktiv enn i går. For dagen i går tilbrakte eg enten sittende elelr liggende på sofaen. Har lyst til å gjøre litt i dag. Så  får vi sjå kor mye dama orker. Må kanskje tenke på å begynne å ta ut att jula snart også. Er liksom så mye mer mer gøy å  ta den frem eller å pakke den ned hehe.

Kva har du tenkt å gjere i dag da?. Nyte siste helga før kvardagen kjem att for fult kanskje?Eg tror det blir ein kombinasjon her, med mest kvile. Men det er jo greit det. HAr jo lov og når vi er berre oss to, så er det ingen ting ein må gjere. 

Tar gjerne imot tips om strikka bukser og farge samansettninger om du har lyst til å dele. Uansett kva du gjør i dag så gjør det fordi det er du som vil det. 

40 kommentarer

birdbay

02.01.2016 kl.08:15

Så spennende da_) Gleder meg til å se hva du kommer opp med her:) Når hjernen arbeider på egenhånd må det vel bare bli bra:) Jeg var ikke ute av a pysjen en gang i går jeg:) hehe.. Men i dag skal vi på middag til strømmen så da får jeg vel få på meg noe mer anstendig:) Ønsker deg en strålende og energisk dag:) Klem fra meg:)

gretashobby

02.01.2016 kl.08:29

birdbay: HEi, ja det er litt spennende når ein er i startfasen og ikkje heil veit kva det blir til. Får håpe det. Men det kan ta litt tid. Så det er mulig det tar ei stund før eg veit kva eg skal sette igang med. Men enn så lenge så har eg sjalet mitt.
Så herlig da. Slik skal det vere. Bare nyte dagen. Det er nok best. Passer seg vel ikkje heilt å dra i middagsselskap med pysj på.
Takk for det. Energisk dag, blir det neppe, mene g må få igang kroppen att, for no er det sint på meg fordi eg har latt den vere i ro så lenge. Ha ein fortreffelig dag vennen. Klem til deg

birdbay

02.01.2016 kl.08:33

Må ikke være sint på den:) Det er ingenting som ikke lar seg rette på etter hvert:) Av og til trenger den faktisk litt ro og hvile også:)

gretashobby

02.01.2016 kl.08:35

birdbay: Eg er ikkje sint på kroppen, den er sint på meg Og når kroppen er sint på meg, så verker eg hehe. Ja det er sant, men min kropp får så vondt av for mye stille sitting og ligging. Men alt går eg til Og ja kroppen trenger hvile også. Ikkje alltid like lett det der

Liv T gjesdal

02.01.2016 kl.08:38

Hei Hørtes spennende ut med buksen gleder meg til å se den ferdig Jeg har og tenkt på skjørte men vet ikke om jeg er for rund til å ha det men tiden får vise,Ble ikke mye strikking igår Følte meg helt uttappet men jeg er og bedre i dag men har mye snørr.Skal bare hadle litt idag og legge sammen klær og henge opp noen nye.Håper på å få strikket litt idag på jumperen .Ermene er nesten ferdige men de er korte.Så er det sokker var så mange som ønsker flere.Ønsker dere begge en fine lørdag og trøst dere med at sola har iallefall snudd.Goe klem

birdbay

02.01.2016 kl.08:39

Nei det forstår jeg:) Det er ikke alltid de spiller på lag dessverre:) Men forhåpentligvis så kommer du deg fort i gang igjen da og kroppen blir både glad og fornøyd:)

Lillemor

02.01.2016 kl.09:00

Hei vennen :-) Håper formen din er stigende - hjernen ser på garnet som et luksusproblem - du som klarer å strikke det meste :-D Strikket meg en kjole med rullekrage for noen år siden, nederdelen ble foret så den er like fin, heldigvis. Her er det snart frokost med gutta og meg til bords :-) De skal se på langrenn i dag og jeg skal pakke vekk det lille vi har fremme av julepynt. Ha en fin dag der vest, hva du enn orker og finner på. Klemmer på vei<3<3<3

gretashobby

02.01.2016 kl.09:15

Liv T gjesdal: Hei. Det kan ta ei stund, siden eg ikkje ahr bestemt kva garn , mønster og farger eg skal bruke enno. Men den blir ferdig ein dag.
Eg er sikker på at du ahdde passa i eit skjørt. Er hvertfall godt å ha rundt hoftene når kulden setter inn.
Du får bare passe på deg sjølv. Så kjem du deg til hektene snart. Kos deg med strikketøyet ditt du og hold deg varm. Klem

gretashobby

02.01.2016 kl.09:16

birdbay: Den blir nok glad og fornød etter kvart. Takk for fine ord gode skjønn venn

Oldemorbloggen

02.01.2016 kl.09:16

Eg stussa litt på det der med bukse, til deg sjøl? Er det ei strømpebukse du tenkjer på, den kan jo bli varm og god viss det blir skikkeleg vinter ein gong.

gretashobby

02.01.2016 kl.09:20

Lillemor: Hei kjære venn. Ja eg er på vei tilbake, sjølv om eg ikkje akkurat har stort overskudd enno. Men det err jo bare ein virus da. Så egentlig har eg ingen grunn til å klage.
Hehe, spent på å sjå kva eg får til. Den kunne eg tenkt meg å sett ?
Kva for gutter har du på besøk, sønnen eller barenbarn?
HAr lyst til å begynne å ta vekk litt av jula eg og i dag. får begynne ein plass å sjå kva eg får til. HA ein stråalndes dag og nyt livet . Vi ahr jo eit heilt nytt år å ta av og det går mot lyere tider. Klem fra vest til øst

gretashobby

02.01.2016 kl.09:21

Oldemorbloggen: Huff nei. Barenstrikkebukse tenkte eg da. Eg skal ikkjes trikke emg bukse.

Lillemor

02.01.2016 kl.09:34

Det er våre b.barn, sønnens to gutter som er her og koser seg og får gjøre som de vil :-) Det betyr bl.a at frokosten er forsinket, de har ikke stått opp enda, greit nok. C. og jeg sitter her og det rumler i magen, men pytt, pytt, vi nyter livet med en kaffekopp. Klemmer igjen til dere begge<3<3<3

Ellbjørg Skinderhaug

02.01.2016 kl.11:03

Ser flere enn jeg lurte på den buksa--- . En tights til en av jentene ville nok bli populært. Du har jo mange fine farger i Karisma. Det er et slitesterkt garn som klør lite. Skal du lage skjørt til buksa ville det bli fint med noe av skjørtfargen i buksa. Der ser du---no satte du igang hjernen til oss andra og😅Det kan sannelig trengs i disse late dagene .

Jeg fikk strikka på og maska sammen den grå genseren i går. No er den 10 cm lengre og har dobbel armbrett, vaska og god som ny. Da slipper jeg å strikke på den til våren. Du som satte inn jula så tidlig syns vel den har vart lenge nok. Vi lar den nok vare til uti neste uke. No kommer sola og lurer seg gjennom et lett skydekke. 3 plussgrader, men kulden sniker seg nok innover oss etterhvert .

Oddbjørg

02.01.2016 kl.11:52

Godt Nytt År Greta!

Tusen takk for fine ord på bloggen min! Eg har ikkje vori så mykje ved PC-en den siste tida, men no har eg lesi dei siste innlegga dine. Ikkje moro å få slik sjukdom; veit om andre som hadde det eit år tidlegare. Men reknar med du er betre etter som du er i gong med strikkinga att. Sjalet ditt vert kjempefint, og allereie nye prosjekt i tankane. Eg har berre strikka vanlege ullbukser til born. Fargar er du flink med, så det fiksar du nok sjølv :-).

Dei siste julegjestene reiste i går, så no verkar det litt tomt. Eg har nesten ikkje tatt i strikking i jula, men no er ein vanleg, "kjedeleg" lest på pinnane. Restegarn frå vottar yngstejenta har strikka. Vert nok ein del mindre prosjekt ei stund framover. Som så mange år tidlegare ved nyår tenkjer eg å bruka mest mogleg av garnlageret. Men veit at eg må kjøpa garn til ein damegenser neste gong eg kjem meg til byen. Tenkjer det same om stofflageret - no må det minka.

Dagen i dag? Ja, vaskemaskina går for fullt. Elles nyta dagen saman med min mann som har frilaurdag. Godt ver, så vi tar nok ein tur ut. Reknar elles med at eg kjem lengre på lesten før kvelden er omme.

Hilsen frå Nord-Noreg

Liv

02.01.2016 kl.12:16

Hei. Strikkebukse er godt å ha for en liten kropp. Eg ha ikkje fantasi til tips. Men såg ei Fanabukse en gang der stripene var strikka i ulike farga, den var fin. Hvis du går inn på Strikkesidene og bruker søkefeltet, skriv strikkebukse, så kanskje du får et tips eller to.

Eg har ikkje vært på tur siden før jul, føler meg litt råten etterkvert. Hehe. Ser i grunn fram til kverdagen igjen nå.

Idag blir det mye TV, pluss en middagsgjest. 😃 Imorra skal eg i bursdag til et oldebarn som er blitt 5 år idag. Gleda meg til det! Ha en fin lørdag. (Måtte tenke meg om da eg skulle skrive åssen dag det er. Hehehe.)

gretashobby

02.01.2016 kl.12:55

Lillemor: Kjekt å bo hos farmor og farfar og bli litt bortskjemd. Dere kunne jo bare spist frokost da og så spist lunch når dei spsite frokost :)Klemmings

gretashobby

02.01.2016 kl.13:01

Ellbjørg Skinderhaug: Ja skjønner at det var litt uklar formulering her. Men det er nok ei barenbukse elelr muligens tights og skjørtet var jo egentlig til meg. Men vi får sjå. KAnskje eg får andre ideer etter vart som eg les kommentarer.
Kjekt å sette igang andre sine hjerner også hehe. Skal strikke ferdig sjalet før eg starter å strikke noe anna. Men alle trådene på sjalet får eg ta langs med.
Godt å få strikka på det som trengtest med ein gong, så er du ferdig med det. Blir best reultat også da.
Jula får nok vere litt lengre her også. Hadde visst ikkje energi til det i dag alikevel. Tok litt på badet og da var eg tom. Ja ja, det gjør vel ingen ting.
+5 her og ganske fint ver. Kulda kjem nok etter kvart her også

gretashobby

02.01.2016 kl.13:07

Oddbjørg: Takk det samme kjære deg. Så kjekt at du likte det eg skrev. Eg er bedre ja, men akk så lite energi. Trodde det var mer der. Men det går seg nok til. Strikke har eg gjort litt k ar dag hehe. Tror det blir ganske spesielt. No har eg skifta farge ein gong til. Blir hvertfall bare eg som har akkurat likt hehe.
Strikke får ein gjøre når lysta og anledningen er der. Skal prøve å bruke restegarn eg og ja. Så holder det så lenge det holder. Enten garnet eller prinsippet om å kjøpe mer :)

Høyres ut som ein god dag for dere dette. Kos dere på tur ut. Hils din mann og kos dere i nord

gretashobby

02.01.2016 kl.13:11

Liv: Hei vnnen. Ja det er kjekt å ha det. Det er eg viss på at du har, men vil bare ikkje dele dei gode ideene hihi.
Ja kjem nok til å gjere det, om eg treng det når eg er kalr til å starte.
Har du ikkje gått nedover siden før jul?. HAr hatt sjåfør heile jula da? Eg ser frem til at energien skal komme att. Har vaska litt på badet og så var vi ein snartur nedover og no er det heilt tomt.
Ja det er greit med mye sport på tv når ein er i humør til å sløve elelr formen ikkje er på topp.
Det høyres ut som du har flere gode ting å sjå frem til dei nermeste dagene. Det er bra. Fin dag til deg vennen. klem

mimouna

02.01.2016 kl.13:21

Mange fine fargekombinasjoner i garnet ditt. Har litt dilla på hønsestrikk for tiden, jeg. Masse mønster og farger. Da trenger du ikke å velge, men kan bruke alt. De små restene også.

Håper dagen din blir bedre enn den forrige, høres ut som om gnisten er tilbake, i alle fall. Så får du ta det piano og kjenne etter når det er nok.

God helg! :)

Hekleri og Ra

02.01.2016 kl.13:47

Så spennende da :-) Det er ikke så mye prosjekter som svever i hodet her i dag. Vi skal feire eldstemann som blir 18 på tirsdag, så her har vi huset fullt av familie :-) Mine prosjekter i dag har vært kakebaking ;-)

Det var mange flotte farger og gode garn å velge i her ja :-) Gleder meg til å se hva du ender opp med ;-)

Ha en flott lørdag :-) Stooor klem

P.S. De beste ønsker for 2016 :-)

annebe

02.01.2016 kl.15:37

Så bra formen din er stigende..jeg har sovet så dårlig ett par netter nå..så håper på bedre søvn i natt :))

Så mye deilig garn i fine farger..blir moro å se ferdige produkter :)) Vi har vært en tur i Drammen i dag..og innom å besøkt mamma :)) Nå er det sport på tv og taco i kveld :)) Klem og godt nyttår <3

gretashobby

02.01.2016 kl.18:16

mimouna: Tror ikkje det blir hønsestrikk. Men eg tror eg velger meg eit par farger bare. Veit ikkje meir enno. Får sjå kva eg finner på i morra.
Den ahr vore bedre dagen, men energi det er det lite av men det retter seg etter kvart det også. Hodet begynner å vokne. Det er bare så kjedelig at kroppen henger etter. Det ble nok altfor tidlig. Fikk ikkje gjort stort. Men kva så det går vel bra det og.
Fin kveld i heimen.

gretashobby

02.01.2016 kl.18:18

Hekleri og Ra: Ja spennende ja. Litt for spennede kanskje. Vanskelig å bestemme seg. Gratulerer med dagen til eldstemann. Så gøy at han har blitt så stor da. Voksen gut.

Eg og gleder emg til å sjå kva eg ender opp med hehe.
Godt nyttår til dere vennen. Og håper dagen har vore flott for både jubilant og resten av gjengen din. klem

gretashobby

02.01.2016 kl.18:22

annebe: JA det er bra, sjølv om eg manbgler heilt energi.
Så trasigt da. Håper du får sove til natta da. Veit kor kjedelig det er å ikkje få sove. Og utmattende. Er det hodet elelr kroppen som holder deg våken?
Før det kan bli ferdige produkter må eg finmønster til eg vil strikke. Elelr alge sjølv. Vi får sjå.
Ein grei dag for deg da. Eg var ein snartur på butikken og vasket litt rundt vasken og slikt på badet. Da var eg heilt heilt tom. No skal eg snart i sofaen att. HA ein fin kveld vennen min. stor klem fra meg. Sov godt skjønning. <3

fruensvilje

02.01.2016 kl.21:57

det blir et produktivt år for deg i år også skjønner eg,uansett hva du tryller frem så blir det spennende å følge med ))Skal buksa være til deg selv eller et av barnebarna ?

jeg ser fram til hverdagen igjen jeg også,koselig med julepyntet hjem,men over helgen er det uansett slutt))ha en fortsatt koselig lørdagskveld

annebe

02.01.2016 kl.22:09

Både hodet og kroppen holder meg våken..nå nakke og skulder verker blir jeg liggende våken og tenke..og når jeg ligger der å tenker får jeg bare mer vondt..og sånn fortsetter det ..men har noen perioder jeg sover litt bedre også..heldigvis :)) Klem <3

tepausen

02.01.2016 kl.22:13

Vil ønske det et riktig godt nytt år. I kveld skal jeg bare sløve og fyre i peisen. Lese litt og drikke mange gode kopper med te. I morgen kanskje det samme men går en tur. Har veldig lyst til å begynne å strikke litt

lulltove

02.01.2016 kl.22:43

Ser ut som et stort prosjekt du har på gang der...... Men kjenner jeg deg rett blir det lekkert :) Jakka som du strikket til meg må jeg sloss med datteren min om å bruke :)

fjellgeitbundingen

03.01.2016 kl.00:50

Hvis det er til barn, så vet jeg monsterbukse er populært. Tror det er mønster gratis på drops sine sider..

gretashobby

03.01.2016 kl.09:11

fruensvilje: ja får håpe at det blir det. Må jo gjøre noe eg og :). Så kjekt at du ser frem til å følge kva eg lager.
Buksa skal vere til Knerten ikkje meg nei. Liker jo ull eg og.Men Strikkabukse har eg ikkje heilt klart for emg at eg vil bruke enno nei.
Ja det blir nok litt godt med kvardager att. Er jo kjekt med selskap, men alt til sin tid. Ha ein fin dag

gretashobby

03.01.2016 kl.09:20

annebe: Så kjedelig da. HAr du ikkje noe smertestillende som kan hjelpe deg?. Når eg vokner av smerter, som eg gjør kvar natt. Står eg opp og beveger meg og så legger eg meg og sovner att. Viss hodet ikkje begynner å male. Heldigvis ikkje ofte. Men når det gjør det må eg ofte opp att og vandre og snakke til meg sjølv før eg sovner att. Håper du kan få litt hejlp for søvnplagene det blir verre å funke på dagtid når ein mangler søvn klem<3

gretashobby

03.01.2016 kl.09:22

tepausen: Godt nytt år til deg også. Det høres koselig ut. Savner ein vedovn elelr peis eg og. Da bør du virkelig starte å strikke det er så givende.

gretashobby

03.01.2016 kl.09:31

lulltove: Det har vore mitt julestrikk og sjølve strikkingen er no ferdig. Så gøy da. Har ikkje hørt om den så det gleder emg at den blir brukt.

gretashobby

03.01.2016 kl.09:42

fjellgeitbundingen: HAn har monsterbuks fra før. Så eg tror det blir ei litt enklere ei .Men takk for tipset

fjellgeitbundingen

03.01.2016 kl.10:32

Sikkert vært kult med Minionsbukse også :)

gretashobby

03.01.2016 kl.13:37

fjellgeitbundingen: HEilt sikkert. Men eg tenkte eg skulle lage ei der eg slipper å leige noen til å brodere på. For det får eg ikkje til.

fjellgeitbundingen

03.01.2016 kl.16:23

Nei, er ikke så flink til det jeg heller, men kan jo hekle et øye da :)

gretashobby

03.01.2016 kl.17:39

fjellgeitbundingen: Tror eg dropper det. Får sjå kossen den blir no da

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits