Kva kan skje når ein drar ut feil skuffe?

God morgen. Ja sei det du kva kan skje. Det kjem vel litt ann på kva komode eller kva skuffe det er det da. Eg skulle hente to nøster til ei lue. Og drog ut skuffa over. Den var full av falkgarnet mitt. Eg fall i staver og bare såg og såg. Hodet jobbet på høg kant. Skubba den inn att og dro ut rett skuffe og fant dei to nøsta eg skulle ha. gjekk inn på stua og la opp til ei lue. Strikka tre omganger og la så strikket fra meg. Henta så skuffa med falk garnet og la ein el av det utover komfyren. 


Veit at det er ein merkelig plass å legge garn hehe. Men det hadde sin grunn. Der er godt lys. Så prøve eg å legge garnet i rekkefølge og prøvde  sjå for meg kossen ting kunne bli. Ikkje lett det. Stod der ei stund, gav meg og gjekk og hengte opp ein klesvask. Kom tilbake og prøvde att. Holdt vel på halvanna time før eg bestemte meg. Jo i løpet av våren skal det bli eit sjal til. Enda eit fargerikt eit. Har egentlig planer om å lage eit i lyse farger. Nermest einsfarga, men det har eg ikkje garn til og kanskje ikkje heilt lysta til akkurat no. Det blir spennende å sjå om eg får dette bra til da. Det er lov å håpe. 

Brått har eg altså 3 påbegynte strikk + 3 sokkepar i den kurven. Så vil eg strikke Michel Kors skjerf, eller etterlikning. Men ahr ikkje bestemt meg om eg skal strikke det i enkelt eller dobbelt merino enno. Store verdens problemer eg har. 

Når eg er inne på temaet verdensproblemer, så er eg ganske så glad for at det ser ut som ei sak ahr løst seg. Det er ikkje verdensproblem, men ei Norsk sak. Mobbing. Er glad for at Malvik kommune har trekt ankesaken mot mobbeoffer Line. Det gjer så godt å vite at det kan nytte til slutt. Samtidig er eg redd for at den nye saken om den 13 år gamle jenta som døde nyttårsaften er noe av samme slaget. Men skal vere forsiktig å uttale meg for mye der. For vi veit ikkje alle fakta i saken. Tragisk er det uansett og det har vore mobbing inne i bilde. Sikker på at skolene gjør mye, men er redd for at det i enkelte tilfeller er viktigere å vise til at skulen ikkje ahr mobbing, enn å ta tak i sakene dei virkelig kunne gjort noe med. Ja ja eg måtte bare nevne det. 

I dag skal eg på årets første trening og den treng eg. Samtidig skal eg vere ytters forsiktig. Denne gangen har eg jo ikkje bare vore fraverende fra trening, men også vore heilt ute av drift. Må nok ta noen økter før eg er tilbake i fult vigør att. Heldigvis slapp eg å gå til og fra. T fikk sitte på med noen andre. Det er godt. For eg såg ikkje for meg å gå heim svett i - 7 grader. Ille nok å sette seg i ein kald bil. 

Da skal eg få i meg frokosten og svare på noen kommentarer. Ha ein stråalndes dag. Kjære lesere

38 kommentarer

birdbay

05.01.2016 kl.08:53

Det er mye kreativt som rører seg inne i hodet på denne dama her skjønner jeg:) Den arbeider jo helt på egenhånd den:) Spennende:) Ønsker deg en nydelig dag og lykke til på trening:) Husk å ta det litt med ro så du ikke blir sittende i hele morgen:)hehe Stor klem fra meg:)

Marianne

05.01.2016 kl.08:59

God morgen.

Du er allerede i gang med tenking over nye prosjekt du ja....sånn er det når en plutselig kommer over noe. En får jo ikke fred i tankene etterpå før en har funner ut noe. Eg skal.....skal gjøre ferdig litt mer før eg begynner på noe nytt, må få det til.

Ja det var kjekt å våkne opp til gladnyheten om at Malvik kommune hadde tatt til vett, det synes eg. Har fulgt med på saken via en annen blogger og var ganske oppgitt over kommunen. Men heldigvis....nå kan den jenta få fred og prøve å se fremover.

Ja eg har vært innom sammenligning i hode mitt når deg gjelder det tragiske dødsfallet nyttårsaften eg også. Men en skal vel ikke tenke så mye før en vet litt mer kanskje. Forferdelig tragisk i alle fall.

Her er det sokkeparet i hønsestrikk som skal ferdigstilles først og fremst i dag....så får eg se hva eg finner på etter det.

Ha en fin trening og en fin dag :)

fruensvilje

05.01.2016 kl.09:00

Garnlageret ditt får bein å gå på skjønner eg hi hi ,ikke alltid like lett å hvite hva en skal lage av det en har i hus ) men et trekantsjal blir fint ,

Her er det bare 1- i dag så jeg skal nok ut og gå,må det for å tilfredstille mitt nye armbånd hi hi ,ja og ryggen min,for hjelpes kor stiv den var da jeg skulle ut av sengen i dag .

Kos deg på trening og start rolig ja ,det høres fornuftigt ut

Ellbjørg Skinderhaug

05.01.2016 kl.09:04

Sjå der ja--- godt å sjå at du tar sats og slipper " sofakanten" etter en dårlig periode som du viser til. Du er så målbevisst -- !!

Og den skuffen med Falkgarn blir spennende å følge mot ferdig sjal. Du har taket på dette med stripete sjal. Skulle tro du var glad i å feste tråder---😂du drømte nok bare om ensfarget sjal mens du drev og plundret med endene på det stripete---- 😡

Jeg fann to bunten sjøgrønn Daletta i går kveld og la opp til en pulsvarmere jeg såg bilde av i jula. Måtte prøve de nye strikkepinnene jeg fikk i julegave. Firkantet 5pinner nr 2,5 kjennes gode ut , men de var litt korte til dette bruket. Kanskje koster jeg på meg ett par litt lengre.

Ha en fin treningsdag. Jeg begynner å plukke ut jula--🌲

Liv T gjesdal

05.01.2016 kl.09:22

HEI Flotte farger på nok et sjal du er jammen goe.Guttene og jeg vat i Oltedal i går å skulle besøke Lafthuset men det var stengt.De hadde varopptelling Vi reiste opp til Gjesdal garnutsalg og de hadde oppe.Vi koste oss med mat og drikke og en is til slutt.Da sa Mathias jeg har ikke vært så mett før.Så på litt garn men kjøpte kun 2 mønstre Har så lyst å strikke pute i voss mønster .Lagde pannekaker før vi reiste så de hadde spist det og.Hadde en veldig koselig dag med 2 skjønne gutter,Fikk strikket ferdig sokkene og har lagt opp til nye .Måtte prøve de nye strikkepinnene fra knitPro.Kjendes veldig bra ut,De solgte de ut for kr,50 hadde kostet 120 men det var nr 375.Håper det går bra på treningen men vær forsiktig kjære deg og ta det litt rolig,Ha en superfin dag og en goe klem

Merima

05.01.2016 kl.09:55

Go' morgen!

Alltid full av planer. Det er bra! :)

Vil bare ønske deg en fin dag!

Her er det og -7.Ikke morsomt.Og jeg er og på vei ut til fysioterapi.

Gode klemmer! <3

gretashobby

05.01.2016 kl.12:42

birdbay: Hvertfall mye rart som rører seg i hodet mitt hehe. Den arbeider heilt på eiga hånd og både seint og tidlig. Merkelig det der. Men kasnkje det kjem noko vetigt ut av det. hehe. Tusen takk skjønne venn. Og ja eg var flink på trening i dag. gjorde ikkje meir enn eg skulle. Stor stor klem fra meg

gretashobby

05.01.2016 kl.12:46

Marianne: Når hodet er i det lune, så ahr det kome mye lengre enn eg klarer å holde tritt med. Nye ideer og ting vil bli lagd, mene g rekker ikkje å følge med. Nei ein gjør nok ikkje det. Da er det bare å stå på da. Skal få ferdig dei påbegynte sokkene også som ligger i kurven og alt det andre eg vil strikke. Det går seg til. Tenker eg.
Ja det var virkelig kjekt. No kan ho starte Livet sitt med å komme seg til att.
Det er vel meir og meir som tyder på at det er mobbing som egentlig har tatt livet av ho også.
Lykke til med sokkeparet ditt. Klem fra ei som sitter her og er fornøgd etter trening og som ikkje rekker alt ho hadde tenkt i dag heller :)

gretashobby

05.01.2016 kl.12:48

fruensvilje: Ja no minker det kraftigt i garnlageret og det er jo gøy da. Gøy å sjå kor mye ein kan få laga uten å kjøpe nytt garn. Alltid mye ein kan lage av det ein ahr i hus hihi.
Trodde det var kroppen du skulle tilfredsstille eg hehe. Godt for dere begge. Har planer om å komme meg ut i morra uansett tempratur. Såfå vi sjå om eg klarer å holde det.
Var flink og starta rolig. Nesten for rolig på eine avelsen. Fin dag til deg

gretashobby

05.01.2016 kl.12:54

Ellbjørg Skinderhaug: Hehe, må vere litt målbevisst da. Og skal ein få eit godt liv i år, så må ein vel gjere noko sjølv. No er eg fornøgd med emg sjølv hittil i dag. HAr insett at eg ikkje får gjort alt eg hadde tenkt i dag heller. Men ikkje så verst at ein ikkje rekker alt vel.
Ja eg har visst ein viss forkjælighet for stripete sjal hehe. Men skal alge eit einsfarga eit ein gong. tør ikkje å sei neste gang lengre.
Ja ein skulle kanskje tro det og så er det vel kanpt noen som misliker det så sterkt. Men kanskje eg er ein sjølvpiner.
Kanskje det var det som holdt meg voken i natt. Su skal ikkje sjå vekk ifra det hehe.
Firkanta pinner er ikkje så dumt. Må få sjå dei pulsvantane når du kjem eit stykkje. Bruker bare trepinner eg av forskjellige slag ikkje bambus.
Du har vore flink med å plukke ut jul kan eg tenke emg. Fortsett i passende tempo. Det er ikkje noko som brenn Kose deg også

gretashobby

05.01.2016 kl.12:57

Liv T gjesdal: Vi får håpe det blir bra når eg setter dei sammen også. Kan jo bli for mye farger også veit du.
Det var vel ikkje noe garn du trengte da sikkert. Kjekt med skikkelig strikkepinner. Eg bruker bare slik og andre liknende.
Tok det med ro på trening og no er det snart tid for litt strikking, tror eg. Ha ein super dag vennen

gretashobby

05.01.2016 kl.12:58

Merima: God formiddag min venn. Alltid er vel ikkje heilt rett, men no har eg fått gnisten tilbake og da må eg utnytte den.
håper du fikk hjelp på fysio og at dagen ble bedre enn forventet. Stor klem fra meg

Lillemor

05.01.2016 kl.13:52

Hei kjære venn :-) Vi har alle våre problemer med 'ting', men du slår alle rekorder med alt garnet :-D Husk nå på at Michael Kors skjerf skal være ribbesrikket med vrangbord i år, lært av b.barna, moten skifter brått vet du ;-) Ellers var vi tidlig oppe i dag, C. skulle på kroppsøving, ha ha og jeg har hatt besøk av, bokstavelig talt, en gammel venninne. Skravla gikk om alt og ingenting, men jeg blir fort sliten, dessverre. Skal til legen på mandag og kommer til å få en reprimande for lav vekt, julen hjalp ikke meg. Bare blodprøvene er i orden, så får jeg skrangle rundt, he he. Ha en fin vinterdag, her er det nesten sol. Klemmer fra meg som tar en time på sofaen før jeg starter med middagen<3<3<3

birdbay

05.01.2016 kl.14:24

Det er bra:) Må passe litt på den nye vennen min jeg vet du:) Klem:)

irene

05.01.2016 kl.14:49

Hei. Fine farger til ett nytt sjal. Du skulle jo hatt ett par armer til, med alle de prosjektene du har i hodet. Godt at det gikk bra på trening. Er bedre i hoften idag,de første tabelettene tok de værste smertene. Nå skal eg strikke siste rest på vognteppe. Ha en fin dag. Klem her ifra.

Tone

05.01.2016 kl.16:01

Oi. Farlig å trekke ut feil skuff. Men skjønner godt du måtte tilbake igjen, nydelige farger. Gleder meg til å se resultatet.

Jeg engasjerer meg jo stort i mobbespørsmål. Jeg vet at å kjempe for at barna sal bli hørt og forstått, samtidig som de har det vondt, kan slå en mamma nokså ut. Så om en blir psykisk syk av det slik at man ikke klarer å handle rasjonelt i kritiske situasjoner, ja, det kan man ikke se bort fra. Ja det er vanskelig å uttale seg og forstå saker en kun ser gjennom media. Men jeg har hatt en helg med mye opprør i kroppen... Stakkars barn, uansett.

Så flink du er med trening da. :) Jeg er i motivasjonsstadiet. Ha en fortsatt fin dag. :)

gretashobby

05.01.2016 kl.17:31

Lillemor: Hei kjære gode venn. Hehe har store store problemer der. Det er faktisk litt plagsomt for tida. for eg vil stadig begynne på noe nytt. Prøver ut ting og rekker opp, men no får eg ta å strikke videre på noko eg har begynt på fra før. Så det er ikkje erlestrikket skjerf som er inn i år. Da tror eg eg lager min egen vri på skjerf. Men eg vart fryktelig usikker. HAr begynt på eit i lyslilla og kvitt og strikker falsk halvpatent. Men veit ikkje om det blir bra. Kan også strikke rundt og få glattstrikka med striper. Fy altså no går det trill rundt der oppe.
Tenker C er flink til å trene eg. Liker ikkje at du ikkje går opp i vekt. Klart du blir fort sliten viss du er underærnert. Skulle vore der og fora deg skjønner eg.
Fin vinterdag til deg også. Klemmen <3

gretashobby

05.01.2016 kl.17:33

birdbay: Du er no god da. Klem

gretashobby

05.01.2016 kl.17:36

irene: Takk for det. Tror eg skulle hatt flere par armer og eit hode som virker. For no går det i stå der oppe. Vil lage skjerf.¨, men veit ikkje heilt kossen det skal sjå ut. anna ett det bør vere lys lilla og kvitt/offwhite
Så bra at hofta alt er bedre. Du er vel ikkje vand med å ta tabeletter så da virker dem jo mye bedre enn hos visse andre :(. Kos deg med vognteppe strikking. klem

gretashobby

05.01.2016 kl.17:45

Tone: Veldig farlig og det var visst farlig å sjå den skuffa eg henta garn til lua i også. Dette går bare ikkje bra. Hodet står snart stille. Eller hjernen vil ikkje mer. For no blir det kluss i kluss der oppe. Vil lage skjerf og har 8 måter å lage det på og klarer ikkje å bestemme meg for korleis det skal bli esj. Får vel ta ein avgjørelse slik at eg får sove i natt.
Har ikkje gjort mer på sjalet i dag så det går trekt emd, men det veit eg jo sånn ca kossen det skal bli.
Eg veit også bitte litt om dette spørsmålet men ikkje i slik omfang som her. Vi måtte ta affere. Men det var ein enkelt elev som gjorde livet surt for dattra. Men vi fikk ordna det.
Tror det er mye rart her i denne saken. kommer frem mer og mer og eg veit ikkje om eg ahr tillit til hverken skoleledelser elelr politiet her. Men nå får vi vente å høre kva som kjem frem etter kvart ja. Det er tragisk uansett.
Det var godt å komme igang. Må jo trene skal eg ikkje stivne heilt. Og det er motivasjon god nok det. Håper du har det bra og at kvelden blir din

fruensvilje

05.01.2016 kl.17:53

etter 10 timer med armbåndet på blir dagens aktivitet registrert på ei side på macen min,der får eg høre kor tilfredstillande dagens aktivitetsniva er ) kjedelig om eg får beskjed om eg er for innaktiv da hi hi

gretashobby

05.01.2016 kl.18:01

fruensvilje: Høres farlig ut å ha det arbåndet på Demotiverende om ein har vore for dårlig hehe. Tror ikkje eg tør å skaffe meg eit slikt

fruensvilje

05.01.2016 kl.18:27

neida,da blir en mer motivert for å yte mer neste dag )) sånn tenker iallefall eg,men no bruker jeg min hele dagen som en helt vanlig klokke for det er det også,så jeg tenker ikke skritt og bevegelse hele tiden )

Hobbystua

05.01.2016 kl.18:49

Heisan Greta:-) Jammen er det godt og ha noe garn på lur som en hadde glemt og nå kan du jo lage luer eller sjal av dette også. Rene luksusproblemet dette:-) Ser fint ut det sjalet du har strikket på i julen,,men har du festet tråder på det? Uansett så tenkte jeg nok rett når jeg leser at du igjen har flere påbegynte strikk. Godt og ha noe og gjøre når vinteren er lang. Fortsatt fin kveld til dere begge to i heimen:-))

1

05.01.2016 kl.20:31

Hei, så fint å høre du er ute på trening igjen og at du finner spennende ting i skuffene som kan trylles om til noe fint. Er jo alltid litt vanskeligere å lage noe fint av restegarn, syns jeg..Men du og min bestemor var dyktig der, og jeg har jo som mål å først og fremst bruke garn jeg har nå, så får vi se om jeg blir inspirert til noen skikkelig restegarnsprosjekt etterhvert :) I dag ble det 3 buntermed

nytt vamsegarn, men hvitt tovagarn kunne jeg ikke finne, så jeg håper

jeg har en bunt her hjemme. Ikke helt sikker på hva jeg har igjen.. Blir

spennende å se om UFO-målet mitt blir ferdig denne uka, men må ha noe mer lettstrikket på pinnene også :) Litt masse måling og styring med ufoen ;) På torsdag skal jeg prøve å ta bilder av sjalet utendørs. Litt vanskelig å ta gode bilder av sjal, så vi får se hvordan de blir. Ha en fin kveld. Klem

aina

06.01.2016 kl.04:57

Stadig noe nytt som dukker opp fra intet, men det er jo artig når man finner på noe å bruke det til:) Jeg har nylig avsluttet arbeidet med en marius-genser til yngstesønnen. Den ble litt for liten. Jeg strikker veldig fast, så denne gangen må jeg kjøpe nytt garn og strikke med et halvt nummer større pinner. Det som var litt ergelig var at jeg hadde strikket prøvelapp og ble enig med meg sjøl om at det skulle holde med størrelse 3. Noen ganger er jeg så utrolig treg med å lære...

gretashobby

06.01.2016 kl.08:59

fruensvilje: Så det er sånn det vik\rker hehe. God morgen foresten.

gretashobby

06.01.2016 kl.09:04

Hobbystua: Hie kjære Marianne. JA det er kjekt å ha restegarn og anna garn liggende. Men litt farlig også når ein har så lyst til å lage alt mulig. HAdde ikkje glemt garnet da. Men eg dro i feil skuffe.
Eg har festet 53 tråder. Men eg må innrømme at eg "glemte" å feste tråder i går. Dermed må eg feste 50 tråder før eg får lov til å strikke i dag. Fy meg. Å ja eg har mange påbegynte no og jammen er lista med lyst til å strikke kome opp i 14 til. Ja ja, det roer seg vel snart. JA det er heilt klart ein må ha litt å gjøre.
Fin og god dag til deg og gutta dine. Klem fra kalde Høyanger

gretashobby

06.01.2016 kl.09:11

1: HEi vennen. Eg las kommentareren din på mob i går og der fikk eg ikkje opp bloggadressen din, så eg lurte fælt på kven det var so skrev denne kommentaren. Men no ser eg at det er min kjære venn der i nord.
Restegarn er ikkje bare restegarn her da. Av og til så kan faktisk 6 nøster av samme slag vere restegarn hehe. Og det er mye man kan lage av enkelt nøster eller to av samme sort. Luer skjerf votter halser sjal leggvarmere ja det er mye man kan lage av restegarn.
Har ikkje fått med meg eller så husker eg ikkje kva ufomålet ditt er for noe. Og sjalet ditt hm det har eg vel heller ikkje sett eller..
Ønsker deg ein super fin dag vennen. klem

gretashobby

06.01.2016 kl.09:22

aina: Er alltid noe å bruke garn til. Alltid noe eg vil lage og no er det J... mulig eg vil lage. Har neste vondt i hode over at eg vil lage.
Huff dag så kjedelig at den vart litt liten da. Da er du nok slik som meg da. strikker stramt. eg bruker alltid 1/2 nr tykkere på slike plagg. Kva garn bruker du på genseren da. Siden du brukte p nr 3?

aina

06.01.2016 kl.10:40

Jeg har brukt sisu. Ble anbefalt det fordi det er lettere, sterkere og nupper ikke. Det spørs om det ikke blir samme garnet neste gang også.

gretashobby

06.01.2016 kl.13:09

aina: Ok, eg liker ikkje det garnet. Eg strikker med tykkere garn og sikkert anna oppskrift da. Sisu er av dei få garnsortene eg ikkje kan fordra hehe

Hekleri og Ra

06.01.2016 kl.18:03

Hørtes ut som noen skikkelige "problemer", men det er jo utrolig gøye "problemer". Innimellom så sitter jeg med haugevis av garn og oppskrifter og lurer på hva jeg skal begynne på nå ... hehe ...

Flink du er som er kommet i gang med treninga. Har ikke kommet helt i gang, men satser på ny frisk til uka ;-)

Ha en flott kveld!

aina

06.01.2016 kl.18:23

Det var da tvert motsatt av hva ekspeditrisa sa. Hva er det som gjør at du ikke liker det garnet, og hvilket garn er det du syns er best?

gretashobby

06.01.2016 kl.19:06

Hekleri og Ra: FryFin kveld til deg ogsåktelige problemer har eg nok ikkje ne. Men noe å bruke mitt lille hode på hehe.
Må trene for at kroppen skal funke. Kjenner i dag at det vart nok trening i gr, men det vart ikkje for mye.

gretashobby

06.01.2016 kl.19:07

aina: Det deler seg slik syns eg. Funker ikkje for emg. Eg bruker merino, falk og har også brukt smart til MArius genser

mimouna

06.01.2016 kl.21:11

Sånn kan det gå, hihi. Du må passe på å dra ut riktig skuff.

Her er det best lys over oppvaskkummen, så det har vært nødløsningen når det var for mørkt. Komfyren din gjør nok samme nytten.

Fælt med den 13-åringen som døde. Og skummelt hvor fort både pressen og nett-trollene trekker slutninger og deler ut skyld. Mange ofre i en slik sak, og sikkert mye som ikke kommer fram.

gretashobby

07.01.2016 kl.08:35

mimouna: Ja sånn gjekk det. Hodet fikk mye å teke på og fingrene løp løpsk. Men det gjekk bra og no har eg roa ned litt.
Det er så tragisk og her er det noe som å gjøres over hele landet vil eg tro. Mange skoler det skjer ting som ikkje skulle skje. Vi får vel vite mer for kvar dag her. Mye som ikkje er som det skal hvertfall.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits