For eit rot og det er eg glad for. Og det er mye anna å vere glad for også ;)

God morgen. Fortsatt -7 her. Så vi slipper dei tempraturene som er i nord. Var så vidt innom facebook før eg gjekk til bloggen, og da såg eg at det låg ei liste der med adskillige kaldere grader enn her. Syns det er kaldt nok eg så da er eg glad i dag for at vi har bare -7. Den første tingen eg er glad for.:)

 I mine våkne stunder i natt, har tankane dreid seg om ein ting. Steiking av knekkebrød. Er ei stund siden eg gjorde det. Av den enkle grunn at eg berre åt knekkebrød som brødmat ei stund og gjekk lei. Men det er jo godt da. Så tanken min var å sette i gang i dag å steikeknekkebrød. Problemet i hodet var vel kor mye eg skulle lage. Den siste gangen eg var våken fant eg på den lysende ideen om å sjkke om det er tomt først. Så det var det første eg gjorde da eg stod opp for knappe timen siden. Tror ikkje eg skal steike eit eianste knekkebrød i dag eg. Har 3 bokser att. Ikkje att dei er så store. Men eg har vel 12-15 mål att vil eg tro. Og lager eg nye er det jo dei nye eg kjem til å spise. Så den andre tingen eg er glad for i dag er at eg slepp å lage knekkebrød :)


Sånn skal det ikkje sjå ut hos meg. Men i dag så gjorde det jammen det. Her må det ryddes. Strikk i bokhylla, på krakken og i begge kurvene. Og så står det jammen eit par kurver ved sofaen også. Tror eg får ta meg av dette i dag istede for å bake, kanskje. Liker at ting er lett tilgjengelig, men det får da vere grenser. Nei no får eg finne emg noen poser å ha kvar og eit strikk i kvar sin pose. Nok at det ligger eit  på krakken. Litt jobb der. Men det er jo egentlig eit kjekt "problem". Ja  så  da er eg glad for at eg har evne og glede av å rydde opp i strikke rotet mitt :)

Rundt kl 16.30 i går hadde eg akkurat satt på ei ullvask med sjalet mitt og skulle til å lage ein sein middag. Poff der gjekk strømmen. Vi utsatt middagen litt, men var så sultne att det fort vart brødskiver til middag. Kom på ullvasken og fikk opna maskina tatt ut sjalet og vridd det opp og lagt det i håndkle. inntil videre. Har ødelagt eit plagg ein gong fordi det vart liggende i maskina av liknende grunn. Brødskive går da ann til middag ein sjelden gang. T syns vel egentlig at vi kan ha det oftere. Men i går smakte det ikkje så veldig godt. Men vi vart mett.


Når det er kaldt ut og strømmen går, ja da må vi fyre ekstra på vår måte. Lys over alt og frem med dyna. Var jo litt koselig også da. Og eg var glad for at vi hadde muligheten til å holde varmen, sjølv om strømmen gjekk :)

Fikk gjort unna masse ærender i går og eg er glad for at eg hadde tilgang til bilen. PArkerte i sentrum og gjekk til og fra alle stedene eg skulle innom og gjekk litt omveier tilbake til bilen. Tenk så heldig eg er som kan bruke beina og trimme litt sjølv om eg bare er i sentrum for å handle og fikse ein del ting. Heldig jente ja. 

Eg var litt tung til sisn da eg stod opp i dag. Uten å ha noen grunn. Så eg tenkte eg skulle finne 5 ting eg er glad for. Og tror nok at eg må ha pasert det godt her. OG humøret ja det er stigende. Sitter her og smiler for emg sjølv. Det gjelder jo bare å sjå ting på ein annan måte. Alt det eg har vore glad for i dag, kunne eg snudd til det motsatte. Altså i dag fikk eg vekk det dårlige morgenhumøret med å snu ting på hodet og sjå det poetive i det. Enda ein ting å vere glad for. Glad for at eg har evnen til å sjå posetivt på ting. Sjølv om eg til tider er virkelig fli k til å grave emg ned og tror motsatt. 

Når eg no  er inne på det posetive så er eg så heldig at eg har verdens beste mann og kjæreste. Ikkje alle som kan sei det når ein ahr vore kjærester i 37 år. Vi to har 3 flotte barn, to svigerbarn og dei ahr gitt oss tre herlige barnebarn. Kan ein ha meir å vere glad for ein januar morgen i 2016? Eg har ingen grunn til å vere sur og lei. Så glad i alle mine. 

Håper du ahr ein god dag du som les dette også. 

34 kommentarer

birdbay

07.01.2016 kl.08:06

ET fantastisk gledelig innlegg å lese:) Sitter her og smiler fra øre til øre jeg nå:) Jeg må også øve meg til å huske på og tenke på alt det jeg har å være glad for:) Så skikkelig koselig ut i sofaen der med dyne og masse levende lys:) Ha en strålende og glad dag og kos deg med knekkebrøda:) Jeg lagde det i går så det skal jeg også spise nå:) En stor glad klem fra meg:)

Hege Wiik

07.01.2016 kl.08:26

Så fint innlegg Greta. Det er virkelig en god egenskap å kunne trekke frem det positive på en dag hvor man kanskje er litt lei. Tror jeg skal ta til meg det og følge ditt eksempel når jeg har det slik. Tusen takk for tipset. Kanskje jeg til og med kan formidle det videre. :)

Her på Greverud ( Oppegård litt syd for Oslo) er det kaldt . Minus 14 grader nå, og det vil nok fortsette å bli litt kaldere frem til det blir helt lyst ute. Heldigvis er det tørt og lite vind. Her er det ikke noe husarbeid som står på programmet idag, i dag skal jeg til min venninne Line som driver garnbutikk like i nærheten, sa da blir det strikk og skravling. Gleder meg til det. Ønsker deg en super dag, uten knekkebrødbaking men med rydding og kanskje litt strikk? :)

gretashobby

07.01.2016 kl.08:39

birdbay: God mogen. Tusent akk for det. så kjekt da. Det liker eg å høre. Det er veldig lurt å kunne gjøre det. For vi har mye å vere glad for, sjølv om ikkje alltid ser det. JA det var jo litt koselig da, skal innrømme det. Men vi var glad når strømmen kom att. Liker ikkje å miste strømmen no når vi ikkje ahr mulighet til å fyre med ved.
Takk det samme til deg. Skal spise opp dei gamle før eg lager nye ja. Nyt dagen klem fra meg

gretashobby

07.01.2016 kl.08:43

Hege Wiik: Tusen takk for det. Hege. Måtte bare gjøre noe. Kunne ikkje fortsette dagen i de humøret eg var i. Veldig kjekt å kunne inspirere på slike punkt også :)Det kan du vet du. Bare hyggelig det.
Oisann noe kaldere enn vi ahr her da ja. Det høres ut som ein perfekt dag. Tenk å kunne tilbringe dagen i ein garnbutikk. Høres himmelsk ut :).
Tak for det. Det blir nok noe strikking også ja. Har jo 10 stykkjer å ta av :) Håper dagen og uken vider blir fantstik fin og god. klem

Ellbjørg Skinderhaug

07.01.2016 kl.09:06

Ha-ha--- godt lyset kom tilbake så du fekk sjå rotet ditt. Da har du ein jobb i dag. Fint å ha evnen til å snu ein grinete start på dagen til å finne mange positive ting som ligg på vent for å bli hentet inn i tankene. Her er det litt for ryddig i dag etter at jula ble pakket ned i går, men jeg drar vel utover litt snart. Jeg rekner ikke håndarbeid for å være rot foresten--- enn om vi satt bare på stas med hendene i fanget---??😢

Her er dagen blitt litt lysere av et tynt lag med snø. Dette er vel det vi kaller "frostbeit" Det bruker å bli kaldere etterpå. Men det er noen fine vinterdager her no. Naboen har funnet hestehov. Den bør nok gjemme seg litt enda---.

gretashobby

07.01.2016 kl.09:12

Ellbjørg Skinderhaug: Vel akkurat det var da ikkje så posetivt hehe. JA eg er så glad eg har den evnen. Glemmer det av og til men i dag greidde eg det ja. Ja da har du nok det meste på stell ja. Regner med at du ahr det meste på stell til vanlig også eg da. Det er eit viktig poeng.
Så kjekt da. Det gjør seg med litt lys som snø på denne tida av året. Viss den blir liggende da. Begynner å bli kvitt her og, men det er frosten som gjør, ikkje snø.
HEstehoven vbør nok vente litt ja. Ingen fare for slik her no. Ha ein fin dag

fruensvilje

07.01.2016 kl.09:32

God morgen .Det var en smart måte å snu en dårlig start på dagen på,skrive ned det positive og se kor godt en egentlig har det ))

I dag er det 8- hos oss også,kaldt ja men eg skal ut og gå en lang tur,korsryggen verker ,men jeg hvet aatt den blir bedre etter en god spasertur,jeg er også glad for att jeg ikke behøver å tenke på baking,frysa er full av brød for noen uker fram i tid ))men jeg er ekstra glad for att vi har vedfyring no når det er kaldt ute )) ønsker deg en fin dag,tenker du nyter den etterhvert )

Marianne

07.01.2016 kl.09:34

God morgen.

Såg jo koselig ut i sofaen med dyne og masse stearinlys rundtom. Ikke like artig med levende lys nå man MÅ bruke det da, men må man så må man.

Så da blir det litt rydding i dag da istedenfor knekkebrød, og det er jo like greitt det. Kanskje du får strikket en del også.

Se der ja....du fant jo masse å være glad for, visst en bare tenker seg seg om så oppdager man kanskje mange små ting som en kan være glad for og bli i bedre humør av.

Kos deg innimellom rydding og andre ting som må gjøres, og ha en fin dag. :)

Liv T gjesdal

07.01.2016 kl.10:27

Hei, så kjekt å høre så mye positivitet da Du er god til det,Nå begynner snart strålingen til lille Magnus De må lage en maske til han for at han må ha den samme stillingen hele tiden Er og 6 prosent på at han kan forandre seg litt Legene må jo fortelle alt som kan skje,Men vi tar dag for dag ,Akkurat nå er han i storform og har begynt å snakke setninger ,De er jo i Florida nå,blir spennende tider for oss.Ikke mye rot hos deg i forhold til meg Får se om jeg får ryddet opp litt når jeg kommer hjem fra turen.Nå går det i sokkestrikk Har faktisk 5 på gang nå.Jeg var og ute å gikk litt igår Parkerte bilen et stykke unna men det var kaldt men gjorde godt,Ha en flotte dag og kos deg med sysslene dine.Goe klem

irene

07.01.2016 kl.11:21

Hei. En sånn strikke krok har eg også. Begynner og rydde og så går det en dag så er alt kommer frem igjen. Det så koselig ut med dyne og levende lys,men det var nå bra at strømmen kom tilbake før du skulle legge deg. Her er det minus 8.1 og eg er veldig glad for at vi ikke har det så kaldt som i nord. Eg er også glad for at hoften min blir bedre dag for dag. Ha en fin dag uansett hva du skulle finne på å gjøre. En klem til deg.

gretashobby

07.01.2016 kl.12:25

fruensvilje: God formiddag. Du er vel ute å går deg ein lang tur på flata du i dag. Eller vart det opp i høgda i dag og?.
Ja eg syns eg gjorde det bra der. Og til mer eg skrev til mer fornøgd vart eg :)
Har fått rydda både det synlige og usynlige no og godt fornøgd med det. Lage meg krydderblandiger også. Så no er damen veldig fornøgd med seg sejølv. Lurer på om eg skal prøve meg ein tur ut også. Men har ikkje bestemt meg heilt enno. Tenker litt til på det.
Eg nyter dagen og sliter med om eg skal vere snil med ryggen og gå tur eller sette emg ned å strikke snart. Kan jo gjøre begge deler, bare in liten tur kanskje :). Nyt dagen du og

gretashobby

07.01.2016 kl.12:28

Marianne: God formiddag. Ja var jo ganske kosleig da. HVertfall når det ikkje varte lengre enn det gjorde. Men Liker no helst å ha strøm da.
Ja det vart det. Og no er eg fornøgd med innsatsen. Både rydda der ein kan sjå og der ein ikkje ser. Fått telt opp alle påbegynte strikk og no må eg ta det med ro. Får heller skrive flere på lista.
Ja ein klarer det viss ein vil. Det er denne viljen da som sette grenser av og til.
Takk det gjør eg og det må du også gjøre

gretashobby

07.01.2016 kl.12:32

Liv T gjesdal: Hei, ein er jo sin ege lykkes smed og det er ein sjølv som må snu det negative til det posetive. Og er veldig kjekt når ein greier det.
Spennende tider for dere. Håper alt går bra.
No er rotet vekke og glad er eg for det. liker det ikkje. Får prøve å vere flink no. For rot gjør meg i dårlig humør. Og ein kan ikkje tenke vekk rotet. Det må ryddes.
slår deg med eit par eg da. VAr ikkje kalr over det at det var to i pufen som ikkje var ferdig stilt heller. Så no har eg nok å ta tak i og laaang liste hehe.
godt å få bevege seg litt. tror eg må ut å rusle ein liten tur i dag også. Snart før eg sette emg ned med strikketøyet.
fin dag til deg også.

gretashobby

07.01.2016 kl.12:44

irene: Hei. Så kjekt da. Nei det skal det hvertfall ikkje gjøre her no. No har eg eit strikk i korga ved sofaen og så ahr eg tre i to korger ved stolen. Resten er lagt i puffen.
Ja det var jo koselig da, men kjekkere når ein ikkje må liksom. Godt den kom før sengetid ja.
Det er eg også. Da måtte vi hatt mulighet til å fyre. Det går ikkje uten. Så kjetk at du også har flere ting du er glad for. Da blir heile verden bedre til slutt. Fortsatt god bedring og kos deg med strikketøyet ditt.klem

Oddbjørg

07.01.2016 kl.14:08

Eit godt innlegg om positive tankar! Ja, det er mykje vi kan gleda oss over i kvardagen. Men ofte er det det negative som tek fokus. Reknar med du allereie har fått rydda og er i gong med strikking.

Eg har fått jula ut av huset i dag. Godt når det er unnagjort. Med frostrøyk på fjorden og ein gradestokk som viser rundt -16, er det greit å halda seg innom veggane. Skal finna fram ein del sysaker som skal vera med i morgon på sytreff. Det er lappeteknikk det går i. Elles må eg vel få til nokre omgonger på strikkinga mi.

Ha ein koseleg dag vidare!

akbhandy

07.01.2016 kl.14:18

Så flink su er til å tenke positivt. Det er noe alle skulle vært flinke til, da hadde dagene blitt bra mye bedre. :-) Akkurat no er jeg glad for å ha fått fyr i ovnen og kan nyte varmen inne. Begynner å bli litt kjølig ute nå. Gradestokken viser - 21. :-) Det så da veldig så koselig ut det du satt under dyna med strikketøyet. :-)) Kjenner til at det kan bli rot i strikkekroken. Da er det godt å få det ryddig og oversiktlig igjen. Ha en riktig fin dag. Klem.

Liv T gjesdal

07.01.2016 kl.16:56

Hei igjen,Måtte til tannlegen å trekke ei tann som var betent å nå er jeg sjeleglad det er gjort,Fine kvelden videre

gretashobby

07.01.2016 kl.17:38

Oddbjørg: Hei. Tusen takk for det. Det er det viss vi bare ser etter. Det er lettere det heilt kalrt og tar ein ikkje tak så blir ein bare lei seg. Eg fikk rydda opp fort etter frokost ja. Og strikka har eg også gjort litt av. skal snart strikke litt til. Og så skal eg strikke litt til hehe.
Det er gdot når det er gjort. Kjekt når jula kjem i hus og kjekt når den er ute att. fikk meg ein fin tur eg i dag. Kledde emg godt og da gjekk det fint. Men det var heilt vindstille her da.
Du får kose deg på sytreffet i helgen. Kos deg resten av kvelden med strikkepinnene. klem

gretashobby

07.01.2016 kl.17:41

akbhandy: Takk for det. Eg var flink i dag. Men det er jammen ikkje bestandig eg er det nei. Dagene blir o så mye bedre når vi lar vere å grave oss ned for småting.
Det er det einaste eg ikkje er glad for i dag. At eg ikkje ahr b\vedovn. Vil ha det.
Huff det var ille. Er barna ute i barenhagen når det er så kaldt?
Det var jo koselig da, men feil at ein måttesitte sånn fordi strømmen var borte.
Det var godt ja. Litt skummelt da eg oppdaga 2-3 strikk eg ahdde glemt. Ja ja da var det ekstra bra at eg fikk rydda både i puffen og rundt strikke plassene mine. Liker best når det er orden ja. Fin kveld til deg vennen. klem

gretashobby

07.01.2016 kl.17:42

Liv T gjesdal: Hei Huff da. Godt du fikk gjort det før du reiste på tur. Takk det samme

Oldemorbloggen

07.01.2016 kl.17:44

Strikkekroken din ser omtrent ut som min. Ofte ryddar eg, men plutseleg så ligg det nøster og strikk strødd over alt. Fint å sjå at du er førnøgd med mannen din, det er det jammen ikkje alle som er.

fruensvilje

07.01.2016 kl.17:46

i dag ble det tur på flata )) men det gav såre fotsåler ( så utmarka er og blir det beste

akbhandy

07.01.2016 kl.18:03

Nei, ungene er ikke ute i barnehagen når det er så kaldt. Så da er det bare å finne på gode aktiviteter inne. Det merkes når de må være inne hele dager, over flere dager. Så det blir godt når temperaturen tilsier utetid. :-))

gretashobby

07.01.2016 kl.18:19

Oldemorbloggen: No er det ryddig i begge strikkekrokene mine og det er godt. Håper det blir sånn lenge.
Ja eg er heldig som har ein slik flott mann. Klart vi har hatt våre tunge stunder, men har funne ut av det og koser oss sammen fremdeles.

gretashobby

07.01.2016 kl.18:20

fruensvilje: Skjønner det, men kneea kan slite mer i utmarka.

gretashobby

07.01.2016 kl.18:21

akbhandy: Det er bra. JA da må ein ha kreativitet og finne på ting inne. Det kan bli litt tungt viss det varer lenge ja. Husker når vi var inne hele dagen da eg jobba i barenhagen. Skjønner at dere glder dere til det blir mildere.

Hobbystua

07.01.2016 kl.18:36

Hei Greta:-) Når jeg ser bilde av deg med dyna i sofaen er jeg sjeleglad for at vi har vedovn her om strømmen skulle gå i denne bitende kulden. Tror sannelig vi har det kaldere en hos deg -14 i dag tidlig og ikke langt unna nå heller. Men ser da ut som du koste deg under dyna...litt rot blir det når en skal ordne med garn men godt og få ta et skippertak og få ryddet opp i sakene i blant. Selv har jeg ryddet i skuffer og skaper i noen dager nå og deilig er det og få litt orden igjen etter julen,,samtidig få rørt på kroppen. Håper du får en fin kveld og at du har strømmen tilbake:-))

Tone

07.01.2016 kl.22:17

Så herlig innlegg. Kan ikke se så mye rot jeg. og jeg er glad hver gang strømmen går, hvis den ikke blir borte veldig lenge da. Jeg elsker å sitte sammen med alle barna og mannen i stua, med alle dynene og med fyr i ovnen og bare stearinlys.

Du har en egen evne til å tenke positivt og vri tunge tanker til noe bra. Flott. Jeg tenker at av og til må en bare få kjent godt etter på det vonede også. Er en del av livet det også og det gjør jo at vi kan kjenne forskjellen og være takknemlige når det gode kommer. :)

fjellgeitbundingen

08.01.2016 kl.00:05

Så herlig innlegg, Greta. Men nå kjenner jeg øyelokkene er tunge, så jeg må se om jeg får lagt meg. Ville nå bare inn å lese dagens innlegg først :) Klem

gretashobby

08.01.2016 kl.08:26

Hobbystua: Hei og god morgen MArianne. JA det kan du vere. Eg SKAL ha vedovn når vi flytter. Vil hvertfall ha det. :). Vi som ligger ved fjorden har det sjelden så kaldt som det du ahr. Men det kjennes veldig kaldt ut likevel. Kulden er fuktigere og dermed flses den kaldere. Men uansett kaldt er kaldt. Ja eg koste meg under dyna. Var jo greit å lage det så koselig som mulig under dei rådende omstendighetene da.
Det var godt å få orden på det ja. Liker ikkje å ha det slik eg da. Og du har nok alltid orden vil eg tro. Tror aldri oe ligger utover hos deg.
Strømmen har vore stabil no siden den kom att på kvelden i forgårs. Og eg regner med at den ikkje går mer i vinter. Ha ein strålandes dag vennen klem

gretashobby

08.01.2016 kl.08:36

Tone: Tusen takk for det Tone. Det var kjekt at du likte det. Vel da vil ikkje du se rotet hehe. Jo da det er koselig akkurat der og da viss det ikkje varer lenge. Men det hadde vore kjekkere om ein kunne gjere slik uten at strømmen gjekk.
Av og til har eg ikkje det. Kan sture mye eg. Men det er kjekkere å srkive om det når ein klarer å snu tankene rette vegen :). Ja det er heilt sant. Eg gir meg lov til å sture og gå skikkelig inn i det vonde, før eg tar tak i det og jobber meg opp att. Det er godt å ha opp og nedturer om ein kan å takle dem og ikkje murer seg inn i det vonde. Men eg ahr lært å jobbe meg opp av skikkelig avgrunn og da står man sterkere. HA ein fin dag vennen

gretashobby

08.01.2016 kl.08:38

fjellgeitbundingen: God morgen vennen. Tusen takk for det. Det skjønner eg. Ser at du postet dette over midnatt. Hm Du er no god da. Håper du fr ein fin dag

mimouna

08.01.2016 kl.13:12

Den egenskapen å alltid lete etter det positive (for det finnes!) tror jeg gjør utrolig stor forskjell. Da blir livet mye lettere, selv om de dumme og vanskelige tingene også er der. Det ble jo kjempekoselig og stemningsfullt med masse lys og pledd, så da ble strømbruddet ikke så ille. Og så er det greit med en liten påminnelse om at det vi tar som en selvfølge kanskje ikke er så selvfølgelig likevel.

gretashobby

08.01.2016 kl.13:21

mimouna: Det er ein god egenskap. Eg lærte vel mye om det den gangen eg jobba meg opp av gjørma på det du veit. Ja ting forsvinner ikkje fordi om ein kan sjå posetivt på masse. Men ein kan takle ting mye bedre.
Ja det er sant det blir det. Ja det er sant. Strøm er vi avhengig av. Men ting kan skje. Heldigvis fikk vi den att etter noen timer.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits