Skikkelig avslappende kveldsstrikk, lavkarbobrødmat og vinter her og

God morgen. Da lysner det sånn smått om senn. Litt lysere denne morgonen enn det vi har sett fri vinter. Vi fikk jo vinter i går. Snødd kraftig og var null føre. I dag er det -6 og vi skal ut og gå tur i det vakkre landskapet. For når snøen legger seg blir alt det mørke borte. Vi får sjå om eg eller T får tatt noen fine bilder som eg kan legge ut i morgen. 

I går kveld tenkte eg at eg måtte ha eit skikkelig avslappende kveldsstrikk. Og kva er vel mer avslappende enn dette


Og kva skal dette bli. Jo eit skjerf strikket på langs. Ingen tenkning bare å strikke rett. Det gjorde godt. for i natt sov eg den beste natta i år og ja tror på flere månader. Blir ekstra stiv når ein står opp da. Men det går seg til etter noe bevegelse. Føler meg ok i dag. Det må jo bli ein fin dag eller kva tror du ?

Strikket på Mariusen også i går. Den har no blitt tv-sport strikk. Såg eit spennende skiflygningsrenn.  Da er det greit å ha eit strikk der virkelig er bare å strikke rett. Kasnkje bolen kan bli ferdig til under armene i  dag. HAr tatt litt tid syns eg. Men eg stresser ikkje. Det har eg fått beskjed om :). Og da bare koser eg meg med den. 

Prøvde emg på baking også i går. Og no tror eg at eg begynner å nerme meg slik eg vil ha desse lavkarbo brødmaten. Eg har gjort om litt på oppskrifta. Men syns det er enklest å forklare med å vise den opprinnelige oppskriften først. 

Slik såg mine småbrød ut


Mye bedre smak enn eg trodde. Orginalen ser altså slik ut


Her står det i slutten av oppskriften 6 ss knuste linfrø. Eg har prøvd meg frem noen ganger og har endt opp med 2 toppa ss sesamfrø og 4 ss toppa malte mandler. Eg har kjørt dem i blenderen. Litt grovt malt.  


Her har eg nok spist eit par alle rede. Eg hadde ikkje berre nok med valmuefrø til mer enn 5. Så eg smakte ei lita med sesam også. Valmuefrø er best. Og godt stekt. Men dei lyseste her er tenkt å kunne  varmes opp att i steikovnen. Dei er gode til det meste pålegg. Eg bruker dem som brødskiver er nok med to egentlig. 

HAr tatt litt tid å få ferdig innlegget i dag. T har skravla i ett sett ved siden av meg og så  har eg fått bestilling samtidig, men no er eg ferdig. Håper dere får ein fin dag. 

24 kommentarer

fruensvilje

16.01.2016 kl.09:32

he he god morgen,ikke bare bare å ha mannen attmed seg )) min stod opp akkurat no og er på bade,så eg rakk et reprise innlegg før hn dukket opp )

Det blir et fint skjerf,greit med slikt som bare går fram og tilbake .Småbrøda dine ser utrolig gode ut,minner meg om polarbrød )) jeg har begynt å kjøpe krydder og valmuefrø på asiabutkken vi har i Volda,der får vi storpakker som varer lenge ))

birdbay

16.01.2016 kl.09:37

Å kjære deg, de brøda der så jo helt himmelske ut:) Jeg synes det tyter knekkebrød ut av ørene på meg nå, og har egentlig vært skikkelig matlei en lang stund nå:) Takker og bukker for et nytt tips:) Som sendt fra himmelen:) Og strikket det ser jo bra yt, ikke noe mer å si om den saken:) Ønsker deg en nydelig lørdag fineste gode vennen min;) Og lykke til med både strikking og spising av småbrød:) Store takknemlige klemmer fra meg:)

Eldbjørg Skinderhaug

16.01.2016 kl.10:03

Du verden for aktivitet ---. Men T må jo få lov å hefte deg med praten sin når han er hjemme en dag .😡

Hvilket hevingsmiddel brukte du i brødene dine? Jeg steker vafler og tenker meg med formiddagskaffe til bror min i dag. La oss lage en god lørdag--

Marianne

16.01.2016 kl.10:07

God morgen til deg :)

Ja plutselig fikk vi litt vinter og i alle fall litt kaosføre i går ettermiddag da våt snø lavet ned. Men eg hadde ikke noen ærender så eg slapp være på veiene i går.

Så du er i gang med noe lettstrikk og eg ....ja eg ente opp med heklenåla i noe ny letthekling i går.....

Ønsker deg en fin tur ut i dag, nydelig blå himmel og kvitt teppe på merkene, blir flotte bilder det :)

Ha en fin lørdag :)

gretashobby

16.01.2016 kl.10:12

fruensvilje: Hehe, nei det er ikkje det hi. Ja det var det eg mente eg hadde sett den lua før ja.
Ja det blir eit mjukt og godt skjerf hvertfall. Ja der har du eit poeng. Burde sjekka ut det eg også.

gretashobby

16.01.2016 kl.10:14

birdbay: Hei vennen. Ja dei må du prøve. Dei smakte bedre enn eg trodde. HVertfall når eg fikk aga dei slik eg ville. Knekkebrød orker eg bare ikkje. Sånn er det. Så kjekt at eg kunne glede deg på morrakvisten. Glemte å sei at du bør oppbevare dei i kjøleskapet.
Ikkje fra himmelen. men fra Høyanger.
Du er ikkje vanskelig å glede da. skjønner eg. Kos deg med dagen din du også

gretashobby

16.01.2016 kl.10:16

Eldbjørg Skinderhaug: Hehe, ja du har rett hihi. er jo koselig da. Det var vel bare det at eg sov for lenge i dag. Brurde ha skreve innlegget før han stod opp hihi.
Bakepulver.
Jala oss gjøre det. Koselig å lage vafler og ta emd til din bror. Håper dagen blir god for dere alle

Liv

16.01.2016 kl.10:16

God morgen. Baksten din ser skikkelig god ut den. Skjerfet blir sikkert fint og, lettvint når du strikka om kvelden. Eg gjør ikkje det, i alle fall berre et par ganga i året. 😃 Fleire ganga eg rekna med at eg skal, men det blir ikkje.

Nydelig vær idag, men det er nok ein kald trekk. Har løya mye så kanskje den gir seg heilt utover dagen.

Blir nok glodd på en del sport idag, ellers tar eg det som det kommer. Ha en fin lørdag. Klem.

gretashobby

16.01.2016 kl.10:17

Marianne: Morn morn. Ja brått fikk vi vinter også. Ikkje bare der øst og nord. Ja måtte ha noe lett strikking. I kveld blir det barenehagevotter tror eg. Fikk en bestilling i dag tidlig.
Takk for det. Og så har vi planer om å rydde i litt papirer også. HAr nok å gjøre bare eg kommer meg vekk på skjermen her. Nyt dagen vennen. Klem

gretashobby

16.01.2016 kl.10:20

Liv: God morgen. Takk den er god ja. Kasnkje du får smake det neste gang du kommer. Kasnkje ut i neste uke. Denne uken som kommer er full booket. Men har lyst å sjå deg snart.
Ja det var eit perfekt kveldsstrikk fant eg ut. Skikkelig avslappendes.
Strikker du ikkje om kvelden?
det er det kasnkje ja. Må kle seg godt Og det blir sikkert ingen alng tur, men vi må ut og det snart.
Vi skal sjå og strikke sport og så skal vi ryg
dde i permer og skuffer i helga. Så dagen flyg nok fortere enn ein kunne tenkt seg. HA ein fantastisk dag. vennen klem

Liv T gjesdal

16.01.2016 kl.11:42

Hei kjære Greta Tusen takk for et nydelig strikket sjal Nydelige farger var det og ,Det ble tatt ibruk i går kveld på treffen,Vi fikk og snø igårkveld så måtte skrape bilen før jeg reiste hjem .Vi var bare 7 stykker igåe og vi pleier vær 11 så det ble travelt for oss men det var litt godt for vi savnet Aslaug som døde fra oss.qSnart ferdig med 4 sokker til så det går fremover.Flott skjerf du har på pinnene,Veldig gla for å ha noe du har strikket.Idag er det barnevakt fra kl.4 til halv 12.Må ha med vaffler.Ha en flotte lørdag og vær fosiktig når du går tur,Goe goe klem

Liv

16.01.2016 kl.12:56

Hei. Tar gjerne en tur eg, men det blir litt langt fram å planlegge. Vi får snakkast når det nærma seg, så får vi sjå åssen det ligger an. 😊

gretashobby

16.01.2016 kl.13:33

Liv T gjesdal: Hei kjære Liv G. Så hyggelig at du likte det når du fikk det også. Det er eg veldig glad for. Kjekt at det fikk bli med på fredagsfesten.
Det går virkelig fremover med sokkene dine. No skal eg øyeblikkelig strikke litt på mariusen eg og.
Det er så kjekt for fam. at dei ahr deg som kan stille opp som barenvakt så ofte. Vaffler er alltid godt :). Det var ikkje glatt så vi fikk ein fin tur. Håper på ny tur i morra. Klem fra meg

gretashobby

16.01.2016 kl.13:35

Liv: Ja vi tar det når det nermer seg. Er tidlig å planlegge heilt klart. Det gjer vi vet du. Heilt feil å planlegge hvertfall for da blir det ikkje noko av.

Lillemor

16.01.2016 kl.14:57

Hallo min flittige venn :-) Vi kom hjem i går etter 3 netters pensjonisttur til Geilo, det var kjedelig ;-) Vi egner oss ikke til sånne turer, så det er godt å være hjemme igjen :-D Nå kommer snart b.barna til vafler og kakao, de har vært på skitur i dag, -10 grader her, da er det godt å få noe godt, he he. Ha en fortsatt flittig helg, men ikke glem å kose dere, det skal vi. Vinterklemmer i fleng på vei vestover<3<3<3

irene

16.01.2016 kl.17:34

Hei. Det skal bli spennende og se hvordan sjalet blir. Småbrødene dine ser veldig god ut. Nå har eg nettopp kommet hjem fra min tur. Det var litt kaldt på nesen. Da har vi vært flink begge to idag. Håper på en tur i morgen også. Nå blir det avslapning resten av kvelden. Ha en fin lørdags kveld og kos dere. Klem

gretashobby

16.01.2016 kl.18:25

Lillemor: Hei på deg godjenta i Oslo. Hehe, måtte le litt eg no. Kjedelig ja ja, Da passer dere vel på hotel i storbyen da.
Det høres koselig ut da. Trenger kako med tilbehør når ein har gått på ski kulden.
takk for det. Blir g har blitt litt strikking i dag og gåtur. Men vart ikkje så mye rydding. Aksnkje meir i morra. håper eg.
No har vi fått vinter vi og så da kan du også få vinterklem :). Den er stor

gretashobby

16.01.2016 kl.18:27

irene: Hei på deg. Blir skjerf dette ikkje sjal. Dei er veldig gode. Var fint på tur i dag. Litt kaldt men når ein går så holder man varmen. Ja det har vi vet du. Det håper eg på også. Ja skal begynne på barnh
ehagevotter i kveld. Nytt oppdrag fra noen her i bygda. Så da får eg strikk jobb både på dag og kveld.hehe. Nyt kvelden. klem

mimouna

16.01.2016 kl.20:43

Jammen fikk vi skikkelig vinter til slutt! Deilig med ordentlig snø som ikke blir til sørpe med en gang. Da er det kjekt å være ute. :)

Så flott at du fikk en god natts søvn. Godt for både hode og kropp å sove skikkelig.

Kjekt at du finner ut av hvordan du vil ha brødene dine. De skal jo smake godt også, og en del lavkarbo synes jeg smaker blæh. Disse hørtes mer lovende ut.

Kos deg med strikking og ski på TV, og god lørdagskveld! :)

Tone

16.01.2016 kl.23:27

Mmmm, nå ble jeg sulten. Godt med tips til lavkarbomat. Jeg er nybegynner... :) Eller jeg er vel helst bare sukkerfri, men det hadde vært fint med noe lavkarbobrød. Så lurt å strikke på langs, Det må være godt å gjøre det også iblant. Bare strikke og strikke, snu, strikke, strikke. Ingen telling eller mønster. Godt med sånt til en virkelig tankekrevende krim

fjellgeitbundingen

16.01.2016 kl.23:51

God kveld, Greta. Flittig du er :) Som vanlig burde jeg kanskje si :) Småbrødene så spennende ut, og ble sikkert gode. Lurer nå litt på hva du strikker, jeg da. Kan ikke si jeg kunne se det. Sov godt, Greta.

gretashobby

17.01.2016 kl.09:21

mimouna: Ja det fikk vi og det er jo litt greit slik det er akkurat no da. Visss det holder seg slik ei stund er det heilt greit. Hadde ei god natt til deg. Opp å går to ganger, men sover fort att og sover godt.
Ja dei er faktsik veldig gode. Mye bedre enn eg trodde. Så desse blir nok min brødmat ei stund. Til eg blir lei dei hehe.
Det blir litt det samme i dag pluss litt skuffe rydding i dag, håper eg. Fin søndag til deg vennen

gretashobby

17.01.2016 kl.09:24

Tone: Ja tenkte på deg når eg la dei ut. Eg anbefaler deg desse altså. Men pisk kviten mer enn du tror det trengs. Det er greit å ha alternativ til vanlig brød. Det er mye sukker i det meste vi ahr i oss. Det ser ein når man begynner å lese bakpå pakker. Bare tenk på tacokrydder. Der er det mest sukker.
Veldig greit med slike ting man ikkje trenger å tenke noe på av og til. Det er det som er viktig å ha all mulig slags strikk så blir man aldri lei. HA ein strålandes søndag kjære du

gretashobby

17.01.2016 kl.09:26

fjellgeitbundingen: God mrogen. Eg var lenge oppe i går. Men ved midnatt sov eg tungt ja. Hehe, takk for det. Dei vart veldgi gode. Likner vel polarbrød kanskje. Kva eg strikker . Jo det skal bli eit skjerf. Strikker det bare på langs.
eg sov godt takk for det. HA ein god dag vennen min

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits