Ein avslappende lørdag som starta med ein "spennende" gåtur

God morgen. +2,5 opplett og vindstille utifra det eg kan sjå i mørket. Inne er lysa tent og varmen på veg opp. Frokosten er klar og eg er klar for ein ny dag. Berre eg får pussa brillene. Der ja på tredje  forsøk vart dei reine hehe.

I går slappa vi av såg skisport og strikka. HVertfall etter kvart. Litt feil i overskrifta. Vi tok soverommet før vi gjekk på tur. Men alikevel vart det ein ganske tidlig tur. Tenkte at det var lurerst å gå tidlig, for det kunne bli glatt. Kunne bli hehe. 

Starta så fin gjekk  i brøytekanten ned til vegen. På gangvegen fremover, var det kanskje salta, kva veit eg, men der var det fint å gå til etter den siste blokka. Der holdet eg på  å ramle for første gang. Forbi Høyang bil var det eit under (sjølv om eg ikkje trur på slikt) at vi ikkje ramla. Måtte gå i alle slags brøytekanta. Skulle tru att vi da hadde hatt vet til åsnu. Men no var det ikkje så lenge før vi kunne gå på trygg grunn. Over brua gjekk vi midt i vegen. Oppe  på rasvollen er det jo bare gangveg som ikkje blir måka. Herlig for der var det jo kjekt å gå. Måtte bare vasse litt. 

Sjå berre kor forøgd ho er over å ha kome seg så langt


Tenkte berre eg skulle vise dere Mariusen min, men da får eg finne eit bilde som er litt nermere


Tja eg veit ikkje om det kom bedre frem eg da. Men liker den godt. Den er strikket i baby silk fra DSA, så ikkje ein billig genser akkurat. Har sjølvsagt laga votta, halsen og lua også. vottane er lett tova alpakka votter som er strikket i dobbelt garn. Det resulterer i at eg ofte går å bærer på dei. For det blir for varmt. Ikkje på det kaldeste, men på dager som i går. 


Lua hadde eg ei god lue oppskrift og så la eg til selbu mønster på. Alle tinga er gamle da. Lenge siden sist alt var på bloggen. 

Vi gjekk i rask tempo til vi kom ned att på veien. Da var det å stavre seg gjennom eit sidegate slik at vi kom oss til stien ved elva. Der kunne vi igjen lange ut. om ein kan det når ein vasser i snø da. Over brua tilbake gjekk eg fortsatt midt i vegen, men gjekk over på gangvegen til slutt. eller eg gjekk der det var snø og no trodde eg at eg var berga. Men i krysset ved gården holdt eg virkelig på å gå overende. Tryggest å gå midt i vegen ja. Det var særs godt å kome heim med alle bein heile. Men før eg kunne slappe av, måtte eg trå til som frisør. Han vart så fin så guten min :). Men nei eg fikk ikkje bilde i går hihi. 

Etter lunch var det tid for strikkepinner og garn. Men ingen ting vart ferdig. Hadde tenkt å få til den andre votten, men det får eg prøve på i dag. Og Mariusen skal også få kjørt seg i dag. Sliter med å ha nok garn til den. Siden det garnet eg bestilte ikkje kjem på ei stund. Men tror eg klarer det med å bruke garn fra eit anna prosjekt. Blir litt flere tårder å feste, men den tid den sorg .

t skulle opp tidlig i dag. Men eg tror han fortsatt sover søtt. Så da får eg nyte kaffien åleine da. Ha ein strålandes morgen og påfølgende dag. Eg skal berre for å få sagt det  ikkje ut på tur i dag. Hehe

24 kommentarer

Tond

24.01.2016 kl.08:04

Så herlig med turen du hadde i går da ;) den marius genseren din likte jeg utrolig godt!!!!

gretashobby

24.01.2016 kl.08:45

Tond: Tja. Turen var ok, men den var litt vel nifs da og litt ekkelt når det var så glatt. Takk for det. Det gjør eg og

Liv

24.01.2016 kl.09:28

Morgen. Du/dere må kjøpe brodda. Da er det tryggare, om ikkje 100 pro.

Mariusen din er veldig fin. Trudde det var litt for kaldt å gå berre i genser enda. Men det greide seg vel siden det blei en kamp å gå. 😊

Vet ikkje om det blir berre innedag. Mest trulig siden det er så mye sport idag og. Ser nesten ut som våren er komt ute,herlig. Men kan jo være glatt enda.

Kan ta en tur ned i morra hvis alt er slik som nå. 😃 Isen må vel ha reist da.

Ha en finfin søndag.

gretashobby

24.01.2016 kl.09:32

Liv: HAr brodda, men får så vondt i hælen når eg går med brodda, så eg bruker det ikkje. Får heller holde meg inne hehe.
Hehe, tok av jakka da . Det vart nok for kaldt det. Regnet gjorde det og. Så jakka kom på att fort.
Ja eg tror det blir innedag her hvertfall. Men ein veit aldri. Tror nok det er litt glatt enda. Ja tenk om det var våren som kom.
Nei ikkje i morra. Tirsdag er greit. I morra er det trening vennen. MAndag og torsdag er det trening.
HA ein fin søndag du og klem

Ann Karin

24.01.2016 kl.09:35

Så fine du er Greta .Kjempefin marius .Ja,hele deg var fin i strikke ting .Genser ,lue og votter Du lage mye fint

gretashobby

24.01.2016 kl.09:40

Ann Karin: Tusen takk for det. Gamle ting dette da, alt sammen

Liv T gjesdal

24.01.2016 kl.10:54

Hei.Så flott genser i mine farger.Flotte heila damå,Så godt det gikk bra med både armer og bein.Hadde Mathias igår og han ville en tur til gjesdal ror der har de noen gode småbrød med ost å skinke men de er stekt med litt ost oppå så de er blitt favorittene våres.Var og på Lafthuset å kjøpte garn til ol lua og genser til tassen.Kom så opp til gjesdal for å spise lunch og der hadde de mirasol på tibud til 20 kr stk så jeg måtte ha en pakke med 10 i en nydelig lilla farge.Vi koste oss masse,Mathias sa det er alltid kjekt å være med deg mormor,Da kom det tårer i mine øyner Ruben skulle feire 8 års dagen sin med 24 gotter så de skulle på bowling.Er ferdig med nr.9 og komt godt i gang med vrangbordene på nr 10 men har litt vondt i høyte tommel nå men skal få de ferdige.Ha en kjempefin dag og en goe klem

fjellgeitbundingen

24.01.2016 kl.11:28

Hei Greta, så flott du var i dag med strikka tøy både her og der :) Hadde egentlig ikke tenkt å kommentere hos noen i dag, men når jeg så de flotte strikka plaggene så bare måtte jeg si til deg hvor fin du var. Jeg synes du er veldig flink å strikke :) Håper du får en fin søndag, og min søndag håper jeg bare kan bli bedre ; )

Ellbjørg Skinderhaug

24.01.2016 kl.11:43

Bra du tok til vettet og holder deg inne i dag da. No har mildværet og litt regn kommet hit og. Var ute og la mat på fuglebrettet ( de brente kanelsnurrene ) og kjente det var glatt her og. Blir innedag. Er kommet til den røde borden oppe på Mariusdressen.

Magefarang herjer bygden og J er ikke helt god. Får holde han på avstand hvis det lar seg gjøre😩slike saker er utrolig smittsomt.

Stryker litt tøy , tar kaffepause og lar dagen gå sin gang

Marianne

24.01.2016 kl.12:12

Godt armer og bein er okei, skummelt på holkeføre.

Her er det borte alt sammen....både snøen og isen.

Ha en fin søndag med strikketøyet :)

gretashobby

24.01.2016 kl.13:05

Liv T gjesdal: Takk for det. God gammel genser dette. Jo heile dama er vel det egentlig.
Høres ut som du hadde ein flott dag i går ja. Kjekt når bb setter sånn pris å vere sammen med besteforeldre. Det liker vi vet du.
Blir godt å bli ferdig med sokkene tenker eg. Godt å kunne begynne på noko nytt. fin dag til deg også vennen. Klem

gretashobby

24.01.2016 kl.13:08

fjellgeitbundingen: Tusen takk skal du ha. HAdde strikka sokker også, men dei fikk ikkje vere med på bildet. Det var jo veldig hyggelig av deg da. Men kvifor hadde du ikkje tenkt å kommentere noen da. Kanskje eg skal gå inn å lese bloggen din også.
Takk enda ein gong. Håper din dag blir fin også . Ingen grunn til at den ikkje skulle bli det vel. klem

gretashobby

24.01.2016 kl.13:15

Ellbjørg Skinderhaug: Det var ikkje vanskelig det da. Orker ikkje å utsette seg for det i dag. Ja mildver over alt i dag. Eg skal få ferdig MAriusen i dag. Og for håpetligvis vottene. Tror det skal gå. Eller det skal gå. HAr lyst til det i dag. Det har gått fort med den dressen da:).
Oppkast sjuke kaller vi det da. Det er ikkje kjekt å få, så hold deg unna og vask fingrene hele tiden. MEn dette veit du. Du får hilse han god bedring.
Flink du er da. I dag gjør eg ingen ting tror eg. Nyt dagen

gretashobby

24.01.2016 kl.13:16

Marianne: Ja da, klart det. Gammel dame detter ikkje hehe. Det minker fort her også no da. Men er litt att ja.
Takk det samme til deg

birdbay

24.01.2016 kl.17:21

Så flott du ser ut:) Genseren din der var nydelig:) Nå er det blitt ganske mildt her også:) Er meldt + grader i morgen , så da kan det jo bli spennende å kjøre på jobb, hvis de ikke spanderer på litt sand på veiene:) Du må gå forsiktig så du ikke ramler:) Kan ikke brekke armen du vet du:) Hvordan skal det gå med strikkingen da:) Ønsker deg en nydelig søndagskveld fine Greta:) Klem:)

gretashobby

24.01.2016 kl.17:36

birdbay: Tusen takk for det vennen. Eg liker den godt ja. Ja eg tror at plussgrader over heile landet no tror eg. Det skifter fort. JA det kan nok bli spennende å kjøre i morgen da ja. Dei bør jo det da. Og salte kanskje. Eg ahr holdt meg inne i dag. Bare styra på og no er MAriusen ferdig. Tar ingen sjangser når eg veit korleis det er veit du. Takk for det vennen. Fin kveld til deg ogs. Og lykke til i morra tidlig. klem

fruensvilje

24.01.2016 kl.18:02

islagte veier er ikke noe kjekt å gå på,er så glad eg har kjøpt meg piggsko ,dei er best på skikkelig is og ikke løs snø )

nei har dere det slik no er det nok like godt å holde seg inne til veiene er bedre .

Skikkelig flott genser du har,likte veldig godtfargane du har valgt ))

Liv

24.01.2016 kl.18:21

Hei. Javisst var det sånn. Da får vi prøve igjen tirsdag da. Hehe. Må sjekke bakkane før eg våga meg ut. Må vel gi seg med den isinga. Snakkast.

Tone

25.01.2016 kl.00:34

For en flott og sprek dame i nydelige strikkaklær. Ja, jeg skjønner at det var fint å gå på tur. Men har du ikke brodder på, sånn at du plutselig slipper å måtte tro på under. :)

Kjenner godt til det med å måtte trikse og mikse litt for å få nok garn. Tror det blir mye tankebry med å få nok garn til den jeg sliter med selv. Håper du får en fin mandag. Hilsen en nattevåker :) Klem :)

gretashobby

25.01.2016 kl.08:37

fruensvilje: Slik som vegene var på lørdag, burde det vore forbudt å gå ute. I går vart det ikkje lufta ein gong om vi skulle ut. Heilt merkelig, men eg tror vi var skikkelig versjuke begge to. Det er ein gammel genser dette. Men eg er veldig gald i den.

gretashobby

25.01.2016 kl.08:39

Liv: Tirsdag passer fint. Ser ikkje ut som det skal vere glatt no, viss det da ikkje slår om da . HAr kjøpt kjeks. så bare kom :)

gretashobby

25.01.2016 kl.08:43

Tone: Hei. Takk for fine ord. Eg toler ikkje å gå med brodder. Da får eg tvert betennelse under hælene. Men tror ikkje brodder hadde hjelpt mye på lørdag. Sånn var det da. No er det nok bare veier.
Ja av og til må ein det. Heldigvis så hadde eg ein gong kjøpt mye i tydligvis samme innfarging. Så eg fikk tatt garn frå to påbegynte strikk. Blir spennede når eg får neste garn forsendelse å sjå om eg må rekke opp dei strikka hehe. Men bestillinger er viktigst. No har eg bestilt rikelig til neste bestilling, tror eg.
Huff da, men det får du til vet du :)
Takk for det. Hadde sove i over to timer eg når du skrev dettte. Men eg er sliten for tida. HA ein strålandes dag. Klem

mimouna

26.01.2016 kl.13:20

Dere er litt vågelige på tur, godt det gikk bra da!

Kjekt å få vist fram strikkeplagg som har vært brukt en stund også. Mariusen din er så fin, gode farger til deg.

gretashobby

26.01.2016 kl.18:08

mimouna: Vi var veldig vågale. Lykka bedre enn forstanden. Ja fant ut at den genseren der var verdt å vise frem. Den er jo som regel under ytterjakka :)

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits