Variasjon er bra. Lue ferdig og oppskrift på grønnsak røsti

Midt uke. Ingen store planer, men ikkje så verst humør. Har vore litt tung noen dager, men så tok eg tak i det og gjorde noe med det. Og vips så er humøret tilbake. Ikkje alltid  det er like eltt sei du, og eg er enig. Men denne gangen var det det. 

siden eg venter på garn til eit nytt stort prosjekt, så var det berre å finne frem eit påbegynt strikk å se om det gjekk å få oe ferdig i går. Og det gjorde det. 


Har laga ei slik før. Da i lys lilla sitede for mørk lilla som er her


Fikk det visst ikkje heilt frem, menok felling syns eg


Luen er strikket i to merino kvaliteter det lilla fra drops og det hvite fra sandnes. Dei er jo så og sei lik. Ikkje heilt da, men det merkes ikkje på ei lue. Strikket på p nr 4 og 3,5 på brotet. 

så var det Røstien da. Det blir bare sånn ca da. 

ca 300g blomkålr og brokkoli til sammen

1 stor gulrot

1 stor løk

(hadde nok sikkert vore godt med kvitløk)

3 topps ss cottage cheece

5 egg

masse raspa ost. 

krydder etter ønske

Rasp alle grønnsakene eg har bare to stiller på mi rasp enten stort eller veldig lite. Så eg brukte det store ellers hadde eg aldri blitt ferdig. Men det hadde sikkert gjort seg med eit mellom stille.  Bland så i lett sammenpiska egg pluss Cc og den raspa osten og krydderet. Eg starta med å steike det fort. Det vart ikkje heilt vellykka. Men la røra stå i kjøleskapet ei stund. Dette er ei stor røre. Og for oss som er to, så var der like mye att til dagen etter og da hadde eit par stykkjer havna i bosset. I går når eg skulle steike dem, var det veldig lett å steike. Så lag røra på formiddag slika t den får stå i kjøleskapet noen timer før steiking. Legg så ei ss på steikepanna med ggodt smør og steik dei på ikkje altfor høg varme. Den bør vere litt stivan oppå før du snur. Eg syns dei er gode både kalde og varme, men det er meg. Ekstra gode rett fra steikepanna og da ser dei slik ut


Tja det var vel ikkje noko godt bilde.


Dette var bedre. Og her er da nr to klar til å bli snudd. Bare å nyte. Passer til det meste. 

I dag har eg ingen avtaler med noen. Men eg har faktisk av ein eller anna grunn tenkt at eg kanskje ahr lov til å starte på eit nytt strikk i dag. Vart jo ferdig med ei  lue  i går . Vi får sjå hehe. 

Nyt dagen folkens

 #variasjon #lue #røsti #oppskrift 

32 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug

27.01.2016 kl.08:19

Enda ei lue ferdig--- har du skjerf til denne og ? Du får nok gjort ferdig noen av de påbegynte strikketøyene dine mens du venter på garnet--- greit det og, så mange prosjekter som ligger i hodet, klar for å plukkes frem--😀

Jeg fant frem mønster på Osloanorakk i går. La opp til dukkestørrelse først . Kunne ha lyst å strikke en større, men må tenke om det er noen som vil ha-- og bruke.

Regn og vind-- snøen lever et farlig liv hvis dette fortsetter noen dager.-----

Tone

27.01.2016 kl.08:20

Det ser veldig godt ut Greta :) og oppskriften ser veldig lett ut og lage :)

gretashobby

27.01.2016 kl.08:34

Ellbjørg Skinderhaug: Skal bli skjerf til denne også ja. Men skjerf går ikkje fort. Strikket litt på eit av dei seint i går kveld og lurte på om det var finere enn det andre. Om eg skal rekke opp att det eg ahr kome lengst på og lage dei like . Vi får sjå må tenke på det. Kanskje eg ber om råd.
Ja eg får gjort litt ferdig. Bare eg ikkje begynner på for mange nye hehe. JA det er fult oppe i der. Og så dukker det opp stadig nye. Men noe må jo eg fordrive tida med også hehe.
Den ahr eg aldri strikket. Det er akkurat det da. Slike plagg er ikkje så lett å legge i lageret heller. Men dukker er det vel alltids mange av i din familie og noen trenger å fornye garderoben litt.
HEr er snøen borte og veien bare. Og holder seg slik skal vi lufte oss på lørdag.

gretashobby

27.01.2016 kl.08:36

Tone: Hei Tone. Veldig godt og veldig enkelt. Og så sunt da for alle. Så dette bør du prøve. PAsser til det meste av mat eller bare åleine.
du har så amnge innlegg, så eg rekker ikkje å komentere på alle. Men prver å få med emg det meste. klem og fin dag til deg

fruensvilje

27.01.2016 kl.08:42

en fin og god hue,dette er nok en fin lue som mange vil like.

Røstien så god ut,kan tenke meg att disse var smaksrike,litt stor røre men det skulle no gå greit å halvere ))

gretashobby

27.01.2016 kl.08:44

fruensvilje: HEi. tusen takk, ja det tror eg også. Litt stor røre, men den står seg godt i kjøleskapet også :). Og så kan ein jo tilsette og trekke fra alt etter kva grønnsaker ein vil bruke

Liv

27.01.2016 kl.08:49

God morgen og takk for sist. 1,5 t. fyker fort avgårde. 😃

Fin lue dette med god felling. Og det beste av alt, p.4. Hehe. Lika godt å strikke på p.4.

Spennande de "kakene" dine. Trur eg må prøve med halv oppskrift, kan ikkje være mye kaloria i den. Og så lika eg løksmak, så dette skulle passe. 😊

Litt vått idag, men det regna rett ned så det skal gå bra. Fin dag til deg. Klem.

mimouna

27.01.2016 kl.08:52

God morgen! :)

Kjekt at humøret er tilbake. Og det må jo være lov å starte på noe nytt når luen er ferdig. Sånne litt posete stripeluer er supre, de passer til de fleste.

Grønnsaks-røsti var ikke dumt. Jeg har bare smakt med potet, løk og gulrot. Men det meste kan vel brukes.

Håper dagen i dag blir god! *klem*

gretashobby

27.01.2016 kl.08:52

Liv: God morgen. Ja du er så rask jo. inn og ut att hehe. tida flyg sant det. Enkel, fin og god lue på p 4. Ja det er bra :)
Denne er sunn for alle denne. Og så kan du jo ha så mye raspa ost du vil i. Metter lenge også.
Vått og ekkelt ute, men sånn er det. Blir ein liten lufte tur etter jobb som i går. Ikkje noen alnge turer men godt å få lufta både seg sjølv og gubben. HA ein fin dag. klem

gretashobby

27.01.2016 kl.08:53

mimouna: JA det er det. JA ikkje sant at det er det. JA det er akkurat det eg tror. Derfor kan ein alge flere. Nei det er ikkje dumt faktsik. Og så kan ein jo egentlig ha i den ein vil. Ja det meste kan brukes. Takk det samme vennen. klem

Oldemorbloggen

27.01.2016 kl.09:25

Dine strikkerier ser ut som maskinstrikka, så fint strikkar du. Eg har lært av deg å ha fleire påbyrja strikk, så no då vottar og troll var ferdige, hadde eg heldigvis ei påbyrja korg på pinnane. Den skal brukast som gåve til hytteeigar, og skal fyllast med ølvottar, slik at vinterstid, når gjestene deira skal ha seg ei øl utomhus, er det nok ølvottar til alle.

gretashobby

27.01.2016 kl.09:33

Oldemorbloggen: Tusen takk vennen. Det var da voldsomt så fin kommentar da. Er så glad for at eg kan vere til inspirasjon og lære deg noko også. Sant det er kjekt å alltid ha noko som er påbegynt :). Den var ikkje dum den du. Kos deg med strikkinga di i dag. :)

Marianne

27.01.2016 kl.09:38

God morgen :)

Der var en ny lue ferdig ja....lurer på om du har en oppskrift eller om det er etter eget hode....rekner vel med det siste. Kan eg da spørre hvor mange masker du legger opp og kor langt du strikker før du begynner på felling ? Og hvor ofte du feller.

Likte veldig godt formen på den nemlig :)

Ikke komme helt i gang her enda i dag, trur eg må finne meg litt mat og se om eg begynner å virke etter det.

Ha en riktig fin dag :) Klem

gretashobby

27.01.2016 kl.12:11

Marianne: God foriddag sei eg da. Lunch tid no her. Har nok oppskrift til denne og den står i boka strikk til liten og stor av Trine Angelsen. Sorrry. Det er veldig fin form på den.
Oppe 6.30 eg så da er det langt på dag no :).
Fin dag til deg også. Er du foresten på facebook. Klem fra Greta Buhagen

Oddbjørg

27.01.2016 kl.09:42

Ei ny, fin huve! Du har sjølsagt lov å byrja på noko nytt - eg er alltid spent på kva du satsar på :-). I dag skal eg ta ein tur innom naboen oppi bakken; kan hende prøver eg meg på ein tur langs vegen og. Veit ikkje kor glatt det er, men brøytebil/strøbil drog forbi tidlegare. Får gå forsiktig.

Matoppskrifta såg freistande ut - tek vare på ho til ein annan dag.

God onsdag!

gretashobby

27.01.2016 kl.12:14

Oddbjørg: Tusen takk for det. Det vart nok ei lue til, men ei heilt anna ei. Og så eit par sokker som er i sokkegarn og da gjer den jo seg sjølv. Må bare holde dei rette pinnene.
Høyres ut som ein flott plan det. Håper det ikkje er glatt. Her er alt av vinter borte. Såg ein mor og sønn ute med sparkesykkel i dag. Men det er ufyselig ver da. Regner.
Det er lurt å gjere. HA ein flott dag vennen. klem

Liv T gjesdal

27.01.2016 kl.10:53

God Dag.Fine lue i flotte farger.jeg ble og ferdig med lua til Geir og fikk strikket vrangborden ferdig på både sikksakk skjørtet og en korterma jumper som jeg vil ha den er med falske fletter foran.Strikker jumperen i mirasol nytt garn for meg men de skryter mye av det og Karisma i skjørtet som er nydelig å strikke av,Venter på mønster til Tassen.Må nok prøve oppskriften din så jo knallgodt ut.Ønsker deg en flotte dag og en goe klem

gretashobby

27.01.2016 kl.12:19

Liv T gjesdal: God formiddag. Takk for det. Du har det med å strikke brangbordene først skjønner eg. På felre ting samtidig. Hehe du er god. Det blir sikkert eit flott sett det der tenker eg. Eg likte ikkje marisol. Syns det klødde noe forferdelig. Men slik er eg da. KArsima er bra ja.
Ja den må du prøve hehe. Fin dag til deg også. klem

Hobbystua

27.01.2016 kl.11:02

Heisan Greta:-) Atter en fin lue du har strikket og jeg tror med sikkerhet at du har mere du kan få laget ferdig innen det bestilte garnet ditt ankommer:-) Røsti poteter har jeg spist men aldri med grønnsaker,,men sikkert noe som smaker dette også. Håper du får en fin dag og det er godt du klarer og mestre den når noe butter i mot. Men slik er det for mange ingen dager er like ,,og enda godt er det. Her er det snart helt fritt for snø og jeg er kjempeglad for dette. Er gråvær men mildt. Ha en finfin dag og kos deg med det du liker aller best,,,,strikke:-))

gretashobby

27.01.2016 kl.12:22

Hobbystua: Hei Marianne. Takk for det. Tror nok du kan ah rett i det ja. Er litt dumt siden ting skulle ah vore ferdig. Men ikkje så mye ein får gjort med slikt.
Det var faktsik mye bedre enn eg trodde dette her altså. Så vel verdt eit forsøk.
ein lærer seg til å mestre tunge dager også. Men eg har lært meg til å gi meg lov til å kjenne på det ein dag elelr to før eg tar grep og gjer noko med det. Ikkje alltid så mye som skal til. Men det er det å komme på kva ein skal gjere. Snøen er borte og det regner rett ned og tåka ligg nedi fjelelt og eg savner det kalde og stabile veret hehe. Men sånn er det no bare. takk vennen, skal snart tilbake til neste prosjekt no. klem

Lill-Inger Korsnes

27.01.2016 kl.12:09

Det er trivelig å lese bloggen din ;)

gretashobby

27.01.2016 kl.12:25

Lill: Hei Lill. Så koselig at du syns det da. Slikt gjør meg glad klem

birdbay

27.01.2016 kl.14:36

En utrolig fin lue:) Og røsti grønnsks kakene skal jeg prøve å lage når jeg kommer hjem fra Spania for de så jammen gode ut:) Det er jo sånn av og til at en går litt opp og ned i humøret og i formen:) Og det er godt å høre at du kom deg raskt over kneika:) Ønsker deg en fortsatt nydelig onsdag min skjønneste venn:) Klem:)

gretashobby

27.01.2016 kl.17:46

birdbay: Tusen takk Ja det bør du gjøre. Anbefales. Ja det skal jo det ellers blir man forvent. Godt når ein klarer å ta tak og ordne opp enkelt sjølv. Ikkje alt ein akn ordne sjølv da, men da får man la vere å ta det inn over seg. Det ein ikkje kan gjøre noe med, må man ikkje stresse over. Sånn er det. :). Enkelt og uhyre vanskelig av og til.
Takk skjønn skjønne venn. Drar du i morra? Stor stor klem fra meg

Sidselsidserk

27.01.2016 kl.16:04

Takk for oppskrift på røsti, de så knallgode ut:)

gretashobby

27.01.2016 kl.17:47

Sidselsidserk: Bare hyggelig vennen. Nyt dem

Lillemor

27.01.2016 kl.16:30

Hei vennen :-) Er glad du driver med både strikk og mat, begynn med nytt strikk når du vil du :-D Jeg har ikke lest de to bloggene (inkl din) på noen dager, jeg holder på med noe spennende ;-) For et par år siden sydde jeg to panelgardiner i Hardangersøm, og nå er jeg i gang igjen. Det krever mye konsentrasjon og øynene blir litt såre og da er lyset fra PC litt ekkelt. Nå gir jeg meg med sying for i dag og starter på middagen. Ingen Røsti her, men hjemmelaget tomatsuppe og rundstykker, ingen TORO supper her i gården, he he. Ha en kos ettermiddag og kveld. Mildværsklemmer kommer vestover NÅ! <3<3<3

gretashobby

27.01.2016 kl.17:52

Lillemor: HEi vennen. Hehe, takk for det. EG gjorde det og det vart visst litt gøy. Kjem imorra. Hm, da må du lese deg opp da. Å så spennende da. Skal sei du er flink. Tenk om eg kunne fått set det.
Tomatsuppe høres godt ut det også. Fersek rundstykkjer også. Du får legge ut oppskriften da. Kos deg og ikkje slit deg ut med broderingen din. Det høyres både gøy og fint ut da. Klem fra våte og skoddefulle Høyanger :) <3

birdbay

27.01.2016 kl.18:05

Jepp :) I morgen drar jeg:) Flyet går klokken 11. Så da blir det stille fra meg i noen dager:) Skal bare ha med håndbagasje, så da må nett brett og pc bli igjen hjemme:)

gretashobby

27.01.2016 kl.18:41

birdbay: DA må du ha noen kjempe fine dager i varmen. Ta med litt sommervarme til meg da. trenger det no syns eg. Men du trenger det du og så nyt det nyt det. Glad på dine vegne. Hilde nyt livet stor klem fra meg <3

Tone

27.01.2016 kl.23:52

Så fin den lua ble. Så godt at det tunge humøret bedret seg. :) Håper at det bare stiger mer og mer frem til helga. Vet du jeg ble veldig glad for oppskrift. Den skal lages i morgen!!! Min mor er her mye for tiden pga sykdom, og hun er vegetarianer. Denne må jo være perfekt. Og etter det jeg ser, så tror jeg det smaker nydelig. Ha en god natt :) Klem :)

gretashobby

28.01.2016 kl.08:26

Tone: Takk for det vennen. Det gjør jo det. Og dette er jo bare småtterier. Men det er greit å ta det når det kjem. Det er greit att det no. Så bra som det kan vere når det er sånt dritt ver.
så gøy da. Slikt liker eg. Får vel vite kva du syns da. Det må passe heilt perfekt for ein vegeterianer :). Eg syns det smaker godt hvertfal. Ha ein flott dag. klem

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits