Det er jo greit at eg liker å strikke da, når slike ting skjer.....Stakkars Mariusen min og stakkars Torstein

God morgen. Har bestemt meg for at eg skal raskt tilbake til normalen her heime. Og er på god veg. Bortsatt fra at energien ikkje er på topp  og eg hoster og harker fortsatt, så er hodet stort sett her alle rede.

Det vart ikkje trening på meg i går. Eg droppet det. For eg fant ut at eg måtte velge mellom å dra på trening eller å få vaska opp kleda og ta ukes handel. (ukes handel trengtest, for det var noen som virkelig hadde brukt av matvare lageret dei siste ukene). Eg valgt dei ssite tinga. Tror det var lurt. Så får eg heller komme sterkere tilbake på trening fra torsdag av. 

Det eg vil skrive om i dag, skjedde sånn ca midt i oppholdet mitt østafore. Eg fikk ein tlf fra min kjære. Vi snakkes sånn ca kvar dag på tlf. Men denne gangen var han ganske spak. Han hadde noe han måtte fortelle sa han, som han hadde utsatt eit par dager. Det hørtest skummelt ut. Han skulle vaske ullsokker. eg har ein kurv der alle ullklede som skal vaskes ligger i. Han veit kva som kan vaskes sammen og ikkje. Og tenkte at den Mariusen der tør eg ikkje å vaske. Nei eg tar heller å vasker alle desse sokkene på 40g. ... Det hadde funket fint det, om ikkje genseren min hadde blitt med i vasken alikevel. 


Min fine Mariusgenser strikket i babysilk fra DSA var vel blitt passelig til minstemann i familien. Godt tova men veldig fint tova da. Varm og god hehe. Men i minste laget for emg ja. Torstein var så lei seg. Det var verst for han. Han sa han hadde satt inn penger på kontoen min, så eg kunne gå å kjøpe meg nytt garn og så fikk eg litt for jobben også. Stakkars mann. Da måtte eg o bare finne emg nytt garn da. :)


Det blir ein heilt anna genser denne gangen da. I tynn merinoull fra sandnes. Fikk en kopi av oppskrifta på butikken for heftet er gått ut av produksjon. Det blir også eit spennende prosjekt. Mye strikk i tynt garn fremover. Men som sagt først skal dei to tinga eg holder på med,  bli ferdig først. Kom eit stykkje på MAriusen i går ettermiddag da. Får eg gjort like mye i dag, så begynner det å komme seg. 

I dag har eg mange planer på blokka mi, så får vi sjå kor mange av dei eg får gjennomført. Skal hvertfall  koke litt sylte tøy og lage meg polarbrød. Så får eg sjå kor mye energi eg har att etter det. Det er ikkje noe som haster. Så eg får ta det i eit rolig tempo. 

Men skal ein få gjort noko, så må ein starte. Håper dere får ein flott dag alle der ute
 

32 kommentarer

brit

01.03.2016 kl.08:44

Skrekk og gru for en opplevelse, men du verden likevel utrolig snill mann som setter inn penger slik at du får strikket ny. Og samtidig må jeg si du er iherdig som setter i gang med ny også. Jeg måtte nok å ha ventet lenger for å orke meg i gang med ny!!

gretashobby

01.03.2016 kl.16:09

brit: Ikkje kjekt for Torstein nei. Det var bare rett og rimelig det syns han å betale for seg. Elsker jo å strikke. Men eg får sjå når eg rekker å begynne på den da.

Liv V.

01.03.2016 kl.08:45

God morgen! Han er jo ikkje den første mannen som har gjort den fadesen der. Var vel ei jakke en gang....😃 Bli varm og god under rompa i verandastolen den genseren der. ☀️

Høres ut som du er komt deg litt av forkjølinga, det er bra. Så lenge feberen holder seg unna så går det vel noenlunde.

Skal nedover en tur, så får eg se etterpå om det blir hussysler. Fra torsdag blir det jo skiskyting opp og i mente, hvis ikkje tåka ødelegger heile VM. Ha en fin dag. Klem.

gretashobby

01.03.2016 kl.16:14

Liv V.: Ikkje den første som har gjort det i det heile tatt nei. Ja kasnkje det. Eller så skal eg høre om Trym vil ha den. Tror den passer han hehe.
Feberen er borte ja. HAdde ingen svette tokter i natt og det er godt.
Håper tåka holder seg unna slik at vi får nyte og kose oss med skiskyter vm. Fin kveld til deg og din kjære. Klem

Ellbjørg Skinderhaug

01.03.2016 kl.08:51

Ser du tar ting etter tur og orden etter " ferien". Det er bra. T er smart du--- . Han skaffet deg ny strikking--- og så fikk han deg til å synes synd på seg💕 Det var fint av han å hjelpe deg med vasken , men han kommer nok ikke til å vaske ulltøy når du er bortreist mer😱😱.

Nyt dagen med dine gjøremål. Her skin sola, J drar torskegarn og jeg stuller hjemme.

gretashobby

01.03.2016 kl.16:18

Ellbjørg Skinderhaug: Hei. Ja må jo ta litt og litt. Kjekt å få unna litt da. Ikkje ver til å gå ut hvertfall. No er det skikkelig snøføyking
T er lur ja. Men han var ganske så eli seg da.
Tror nok han lar vere det ja hehe.
Kos dere med det fine veret. og så kan du sende eit par feske torsker hit ned.

Torild

01.03.2016 kl.09:07

God morgen :-)

Synd med genseren din, men kanskje mest synd på Torstein, stakkar. Men du strikker deg vel en ny ganske så fort, tenker jeg :-) Fine farger du har kjøpt.

Skal koke syltetøy idag jeg og, plommesyltetøy. Så blir det spennende å se om det blir noe av det. Er så dårlig på sånne matgreier, har aldri likt å holde på med mat.

Ønsker deg en fortsatt fin dag.

gretashobby

01.03.2016 kl.16:21

Torild: God kveld.
Mest synd på Torstein. Eg får meg ny genser til høsten. Rekker ikkje å få den ferdig denne vinteren. Takk for det.
Tenker du er flinkere enn du tror. Plomme syltetøy er godt da. Håper å få tak i litt mer plommer til høsten.
Fin kveld og fortsatt fin uke

fruensvilje

01.03.2016 kl.09:18

God morgen.Det er fryktelig kjedelig når slike ting skjer,men et uhell kan nok skje oss alle,som du hvet gjorde jo jeg det samme sist vinter med min kofte )

Greit når du får garn til en ny genser da )) og du er jo veldig glad i å strikke så da blir det ny genser på deg etterhvert ) håper formen din kommer seg,å gå rundt forkjølet er jo ikke noe kos,ta det rolig så går det raskere )) det blir trening på meg i dag,har innarbeida noen faste dager no ))

gretashobby

01.03.2016 kl.16:23

fruensvilje: God kv eld vennen. Slike uhell kan skje den beste. Det var nok mest synd på han da han opna vaskemaskina.
Veldig kjekt med nytt garn ja. Spent på når eg rekker å begynne på det da.
Liker ikkje å vere forkjøla nei. Sitter godt i bringa og i bihukenbe. Men alt går over. HAr ikkje svette tokter lengre, så feberen er nok over.
Du er så flink med treningen. skal komme igang att eg også. Gleder emg til eg kan begynne å sykle også.

Oddbjørg

01.03.2016 kl.09:25

Hei!

Det var synd genseren vart øydelagt, men no får du ein ny etter kvart. For mange år sidan hendte det same her i huset - ei barnejakke - men det var eg sjølv som var uheldig.

Sola skin, vind og minus 4. Må nok ut ein tur i dag og.

Nyt dagen!

gretashobby

01.03.2016 kl.16:24

Oddbjørg: HEi. Ja det er synd, men sånn er livet av og til. Ja eg får emg ny og det blir jo kjekt da. Slike ting skjer over alt desverre.
Nyt det fine veret du. Her snør det på tvers no.

Gørill

01.03.2016 kl.10:04

Du får lage deg et par flotte sitteunderlag! Aldri så galt...

gretashobby

01.03.2016 kl.16:24

Gørill: Tror ikkje det blir sitteunderlag av det. Men kven veit.

Liv T gjesdal

01.03.2016 kl.10:08

Hei så synd med genseren men jeg tror vi alle opplever det Tr jo litt tid å strikke ny men så er det kjekt og. Stakkars Torstein kan tenke meg han var lei seg.Godt du begynner å komme til hektene igjen men hosting er veldig irriterne når det varer lenge,Så kjekt å ha deg tilbake du skriver så koselig,Jeg fikk tatt huset mitt i går og skiftet på sengen og vasket alle klærne,Goe følelse når det er gjort Strikker på kofta og genseren litt hver dag men i går måtte jeg over på sokker igjen De blir ferdige i dag.må ha noe som blir fort ferdig og,Ønsker det en flotte dag kos deg med baking,Goe klem til deg

gretashobby

01.03.2016 kl.16:26

Liv T gjesdal: Hei. Ja det var synd. Den var ganske fin. Men det blir den neste genseren også.
Ja det letter litt men det tar sin tid da.
Så flink du var da. Her er det bare stor MArius for tida. Men det nermer seg slutten der og no.
Har kost meg med baking og mye tid foran pc'en. Håper å kunne alge opp litt anna mat i morgen.
klem herfra

mimouna

01.03.2016 kl.12:32

Å, så leit med den fine genseren! Å feilvaske sine egne strikkeplagg er surt, men å gjøre det med andre sine føles mye verre. Han var nok ikke høy i hatten da han fant mini-genseren i vaskemaskinen. Ser ut som om det blir en lykkelig slutt på det hele, da. Ny genser er også kjekt!

Tovet den så fint at den faktisk kan brukes? Det er jo i så fall fantastisk, vanligvis blir sånne plagg stive som en rustning. Da kan jo Trym arve den, da.

Håper dagen din blir god, og at du får gjort litt av det som står på listen. Resten kan vente. :)

Klem fra meg i Bergen.

gretashobby

01.03.2016 kl.16:28

mimouna: Ja men det er no sånt som skjer da. Ja han hadde det nok ikkje godt da han opna maskina nei. Ny genser er veldgi kjekt. Litt anna type.
Ja den tovet heilt fint. Ja eg skal høre med Monika om han vil ha den.
dagen har vore ganske bra. Tok ikkje alt på lista nei. Men eg har felre dager på meg hehe. Klem til deg i Bergen

akbhandy

01.03.2016 kl.14:00

Oioioi. Stakkars Torstein. Han hadde det nok ikke godt. Det er kjipt når slikt skjer, men uhell skjer. Da er det jaggu godt du er en kløpper med pinnene. Var no snill da han Torstein som satte over penger for både garn og arbeid. Det viser at han respekterer arbeidet ditt. Flott mann du har. Da får du ha en fin dag med koking av syltetøy og baking av Polarbrød. :-))

gretashobby

01.03.2016 kl.16:30

akbhandy: Nei han var ganske så spak i tlf ja. Syntes synd i han. Det var jo ikkje akkurat eit billig genser garn heller da . Me ndet er slikt som skjer. Bare rett og riktig det meinte han og da takker ikkje eg nei takk til nytt garn.
eg fikk unna både syltetøy og polarbrøda. så får eg sjå om eg får gjort litt nytte for emg i morgen også.

Ann Karin

01.03.2016 kl.15:59

Oj,oj stakkars mann ;) syns eg kjenne følelsen han hadde når han skulle fortelle deg dette. Han er heldig som har deg Greta, rekne med du er snart ferdig med en ny .

gretashobby

01.03.2016 kl.16:32

Ann Karin: Han var ganske så spak. Men han er så snil så . Det tar nok litt tid før eg får emg ny genser. Har så mye anna som må bli ferdig først. Men eg har håp om ny genser til høsten.
Takk det var no fint sagt da

annebe

01.03.2016 kl.17:23

Greit å fylle opp matlageret igjen ..så får treninga komme etterhvert..når du har litt overskudd igjen :)

Let med den genser..men bra den kan brukes av noen..og stakkars T han var nok lei seg da ja...men det blir nok fint med en helt ny genser også..og du liker jo å ha noen strikkeprosjekter ..så detta blir nok bra :)) Klem og fin kveld fra meg <3

gretashobby

02.03.2016 kl.08:09

annebe: Ja det er igrunnen det. Overskuddet kommer vel etter kvart.
Ja det var litt kjedelig. Men det er slikt som skjer. Og eg får jo med tid og stunder ny genser.
Klem til deg og håper dagen blir så god som mulig. vennen

Hobbystua

01.03.2016 kl.19:15

Heisan Greta:-) Nå fikk jeg vondt av dere begge to og Torstein som bare ville gjøre det godt til du kom hjem igjen,,men skjønner din frustrasjon og kan tenke med T har hatt det fryktelig vondt. Men du har jammen en snill mann alikevel som setter inn penger til ny genser +litt ekstra på din konto for og strikke deg en ny. Du får bruke den som sitteunderlag ute til våren så blir den brukt til noe nyttig fortsatt. Ikke alle som har slikt fint sitteunderlag i flott mønster og ikke minst i dyrt fint garn. Gjort er gjort og det er mange som har vært uheldig med slikt Greta. Ha en fin kveld til dere begge to. Klemmer fra Marianne:-)

gretashobby

02.03.2016 kl.08:14

Hobbystua: Hei på deg Marainne. Du er no god da. Det går bra. T var lei seg, og det var verst for han. Det var ein fin genser. Men det er slikt som skjer. Til høsten har eg ny genser og det blir bra.
Eg får sjå kva eg gjer med den lille genseren. Tror ikkje det blir sitte underlag. det bir litt feil i mitt hode hehe.
No ser vi fremover. Og så får eg kose emg med masse strikk fremover.
Håper fruen i Sarpsborg får ein fin dag. klem fra Greta

Tone

01.03.2016 kl.21:08

Å, ups. Ja, kan tenke meg at han var spak. Sikkert velig lei for tabben, men den nye blir sikkert kjempefin den også, og den fikser jo du i en fei. :)

Det var en sånn ulykke her også mens jeg var borte. Men det var heldigvis bare en lest, eller ullsokk, som det heter på fagspråket. Det går jo raskt å fikse en ny. Det er betydelig vanskeligere med en Marius...

Ha en kjempefin kveld.

gretashobby

02.03.2016 kl.08:16

Tone: Han var ikkje høg i hatten nei. Men det er slikt som skjer. og ikkje mye å gjøre med. Han har virkelig gjort opp for seg og eg får meg ny genser til høsten. Så det blir bra.
Blir ikkje ny Marius da, men ein ny anna genser.
Håper Tone'mor får ein fin dag. klem

fjellgeitbundingen

01.03.2016 kl.21:09

Kjente jeg fikk klump i magen. Stakkars, for en opplevelse og går jo ikke an å være sint heller når han ble så lei seg. Slikt er så fort gjort..Uansett godt du er i stand til å strikke deg en ny genser, om ikke annet..

gretashobby

02.03.2016 kl.08:17

fjellgeitbundingen: HEi vennen. Huff da, det var da ikkje meningen. Vi er over det vi. Sint er ikkje vits i nei. Og han ahr gjort riklig opp for seg. Skal kose meg med genserstrikk etter kvart

foreignerat50

01.03.2016 kl.22:37

det var litt synd. mannen min gjorde også engang. min nyinnkjøpt strikket bluse blitt så lita at det kan ikke brukes mere:)

gretashobby

02.03.2016 kl.08:17

foreignerat50: Det er slikt som skjer av og til. Ikkje noe å gjøre med. Må bare sjå fremover.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits