Skulle bake en liten porsjon før eg skulle kose meg å strikke.

Onsdag og uka er godt i gang. Håper uken har svart til dine forventninger. Mi har vore god hittil den og dagen i dag blir god også. Eg får besøk til lunch og det setter jo denne dama alltid pris på. 

Men det der dagen i dag i går hadde eg lagt planen på at eg skulle lage ein porsjon med noen brødmat eg liker godt. Ein porsjon og så skulle eg kose meg med strikketøyet. Det gjekk jo bra det i starten


Desse er med sesam og valmuefrø. Men så ville eg prøve ut noen med andr toppinger på


Desse er med en krydderblanding eg har laga meg som passer godt til pizza. Lagde mer en tre. Men eg er rask å putte i frysen. Dei blir jo fort kalde for dei er veldig lett. 


ett brett med sesamfrø og eit med valmyefrø. det eine har eg også  hatt litt salt oppå


Så prøvde eg noe eg ikkje ahr prøvd før. Eg dryssa over med kanel og desse lagde eg ganske små. Prøvde dem på kvelden med litt krem og heimelaga syltetøy. Fortreffe lig etter  min smak. Desse er det ikkje vanlig mel  i og derfor god for alle med en elelr annan form for gluten intoleranse også. 

T såg resultatet når han kom heim og han såg også i matavfallet at dama hadde brukt mye egg i går. 3 porsjoner lagde eg og da gjekk det med 18 mellomstore egg. HAr no litt for ein kvar smak no da. 

Det ble dermed ikkje noe striking på formiddag. Etter lunch som sjølvsagt bestod av flere  av desse. Ja da var det tid for opprydding og litt anna husarbeide. Rakk ei lita strikkeøkt før T var ferdig på jobb og vi skulle ta ukeshandel. Litt strikking vart det jo på kvelden. Men det vart ikkje så mye som eg hadde tenkt i går da. Men aksnkje det blir mer i dag. 

først får eg vel få i meg litt mat og komme meg på badet. Gjøre litt husarbeide og forberede besøk. Men det som skal serveres ja det blir enkelt. Ta bare ut av frysen i dag og setter frem pålegg og pisker litt krem. lage kaffi sjølvsagt, men det var vel ikkje vits i å sei hehe. Men pinnene kjem nok frem når besøket er her. Da blir det skravling og strikking og så får vi sjå kva dagen blir til etter kvart. 

Ha ein flott dag. Det skal eg ha hvertfall
 

24 kommentarer

Liv V.

09.03.2016 kl.08:56

God morgen. Når en først baker så er det jo lurt å få gjort en del, samme rotet er det jo. Godt ser det ut og. Snart påske, så noe baking blir det her og. Det som heilt sikkert blir laga er Mor Monsen. Det har vore "påskekaka" i mange år, både på hytta og heime. Hehe, bra er det. Er jo ei kake som ikkje akkurat er innvikla...

Ha en fin dag idag og kos deg med besøket. Klem.

gretashobby

09.03.2016 kl.09:17

Liv V.: Morn du. Ja det er heilt sant. Eg liker jo å få unna litt når eg først baker. Men i dag var planen berre ein porsjon og så vart det tre. Samme rotet er det heilt klart. Godt er det og sundt. For alle. Ikkje mye fett i dei nei.
Tror ikkje det blir så mye baking til påske. Tror ikkje det blir noe besøk i påska. Men trolig i uken etter påske. Vi får sjå.
kos deg med mormonsen du. Og den blir vel ferdig til skiskyterne starter. Du vet dei starter kl 13 istede for i dag? Takk det skal eg vet du klem

Oddbjørg

09.03.2016 kl.09:07

Hei, hei!

Du var produktiv på bakefronten i går! Ser kjemgodt ut!

Fekk du ikkje strikka så mykje i går, så vert det sikkert meir ein annan dag. Vi får ta det som det kjem. Eg fekk ikkje gjort noko handarbeid i går, men slik er det av og til. Ha ein triveleg dag!

gretashobby

09.03.2016 kl.09:18

Oddbjørg: HEi på deg. Ja var produktiv i går og det var kjekt. Ja det er slik det er med strikking. Vi får det ja. Da gjorde eg mer enn deg. Om kvelden blir det jo alltid noen omganger uansett da.
Ønsker deg og ein trivelig dag

Irene

09.03.2016 kl.09:38

Hei. Her var det mye godt. Nå har du nå en stund fremover. Kos deg med besøket. Ha fin dag med strikking og kos. Det nærmer seg helg. Onsdags Klem .

gretashobby

09.03.2016 kl.17:12

Irene: Kjekt å ha å ta opp når ein får besøk. Koste meg veldig emd besøk eg. Ja helga nermer seg. God onsdagskveld til deg også. klem

Liv T gjesdal

09.03.2016 kl.09:41

Hei Å så mye godt du har bakt Godt å ha noe i fryseren Jeg får og besøk idag av Rannveig min yngste datter og av min eldste AnitaDet blir koselig ,jeg skal lage vafler,Fikk handlet i går men jammen fikk jeg strikket nesten en arm så kofta blir ferdigstrikket idag men monteringen venter jeg lit men Får strikket litt på genseren idag Den kommer seg og.Ønsker deg en flotte dag kos deg masse .Goe klem til ei goe dame

gretashobby

09.03.2016 kl.17:16

Liv T gjesdal: Ja det vart litt. Veldig kjekt å halitt i frysen å ta av. Så kjekt å få besøk av døtrene da. Du er ein raser på pinnene det er heilt klart. Snart ferdig med begge deler du.
Eg ahr kost meg eg. No er det bare avslapping resten av dagen tror eg. Klem

mimouna

09.03.2016 kl.10:56

Greit å fylle opp fryseren, og har var det jo litt for enhver smak. Kos deg med besøk! :)

gretashobby

09.03.2016 kl.17:28

mimouna: Hei vennen. Ja det var kjekt å få litt i frysen, Og det vart som du sei litt for ein kvar smak. Det gjrde eg veit du. Kos deg restena v kvelden du og klem på veg

Hobbystua

09.03.2016 kl.11:46

Heisan Greta:-) Jammen har du bakt mye godt her,og det er like greit og lage litt når en først setter i gang med dette. Godt og ha litt ekstra i fryseren og ta frem:-) Kos deg så mye med besøket i dag og jeg tror nok både praten og strikkepinnene vil klirre i kor:-) Her blir det og se på skiskytingen på tv om ikke lenge:-)

gretashobby

09.03.2016 kl.17:34

Hobbystua: Hei Marianne :). Ja når ein først skal rote til kjøkkenet, kan ein vel bare lage litt til . Samme oppvasken etterpå .).
Besøket var kjekt det. Koste oss vi med forskjellig bakst fra i går. Ja dei kunne klirra om vi hadde hatt stål pinner. No bruker vi tre begge to, så det høres ikkje hehe.
Skal sjå skiskyting i morgen. Da håper vi vel på litt bedre resultat enn i dag?
Nyt kvelden vennen.

Ellbjørg Skinderhaug

09.03.2016 kl.13:15

Fann oppskrifter på bondebrød på nettet en dag og skal prøve meg på det en dag. Spennende med forsjellig topping ser jeg. Jeg må bake uten egg tror jeg for blant påskegjestene mine er det eggalergi og litt greit at alle kan ete det samme. Du var flink og bakte mange.

gretashobby

09.03.2016 kl.17:35

Ellbjørg Skinderhaug: Kos deg med baking. Ja da kan du ikkje bake det eg bakte i går. Det er mye egg i det. Greit å ha slik alle kan spise. Ja eg var flink hehe.

joy

09.03.2016 kl.15:55

så flink du er til å bake. smake sikkert godt;)

gretashobby

09.03.2016 kl.17:36

joy: Tusen takk for det. Eg syns det hvertfall og det gjorde besøket mitt i dag også

fruensvilje

09.03.2016 kl.20:04

eg synes det er helt greit å ta en skikkelig bakedag når eg først skal bake )) dei ser no utrolig gode ut da disse brødene dine ) håper du hadde et hyggelig besøk,ja jeg tror du hadde det )

gretashobby

10.03.2016 kl.08:20

fruensvilje: Ja det er eg heilt enig i. Samme opp ryddinga uansett. Dei er gode desse her da. Eg hadde det veldig kjekt med besøk. Det er ei sosial uke dette her.

fjellgeitbundingen

09.03.2016 kl.20:31

Dette så super godt ut, Greta. Håper du har kost deg med besøk i dag. Dagen min ble bedre av å strikke litt, komme på blogg i dag og blogge litt. Fått positiv tilbakemelding i dag, men også møtt litt motbør. Forstår ikke hvorfor man er laget slik at det negative skal overskygge, så det var deilig å komme på blogg og bli inspirert til å snu fokuset. Deilig å bare sitte litt i sofaen. Alene. Mens guttene er på aktiviteter.

gretashobby

10.03.2016 kl.08:22

fjellgeitbundingen: Eg syns dei er supergode ja. Så bra da. Ein må ta tak i dagen og gjere den god for seg sjølv. Da har ein så mye meir å gi til andre også. Godt at du fant ein vei ut og kunne kose deg att. Stor klem fra meg

annebe

09.03.2016 kl.22:06

Her var det mye deilig bakst.....smakte nok til lunsj det..koselig med besøk også :) Jeg var til lunsj hos svigerinne mi i dag jeg...mye godt og hyggelig prat :) Deilig å ha fylt opp litt i fryseren også...her er det tomt så får bake noe i morgen :) Nattaklem og fin morgendag :)))

gretashobby

10.03.2016 kl.08:23

annebe: Ja det vart litt Men tror det forsvinner fort hehe. HVertfall når eg skal ha så mye beøsk hii. Så kjekt da. Kjekt å ha ein sånn måtelig event å sjå frem til.
Kos deg med baking i dag. Klem fra meg og nyt dagen. <3

Tone

10.03.2016 kl.14:15

Å, så flink du er til å bake. Det ser så godt ut. Til å spise opp. :) Alt til sin tid. Jeg bakte også i går. Ble ikke mye håndarbeid, nei. :)

gretashobby

10.03.2016 kl.15:10

Tone: Og du er så flink til å skryte av meg. Det er godt mange som ahr fått smakt og likt det no. Må bake emr av den eine typen. Den er alt borte. Da rekker ein ikkje å strikke og hekle når ein skal bake. Klem

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits