Koooste meg på kjøkkene og fikk ferdig to ufoer om kvelden

 

god morgen. Blir nok  ein flott dag, men eg skal drøyan med å gå ut. Var 0 grader da eg stod opp i dag. Skikkelig påskever ei uke før tida. Ja ja, kanskje det blir fint i påsken også. Men veret får vi  som kjent ikkje gjort noko med. Får berre nikose oss når finveret er her.

Ja i går koste eg meg på  kjøkkenet. Rota masse sjølvsagt. Men var flink å rydde opp  att etterpå. Det vart stappfult i den lille frysen våres. Men det forsvinner nok fort. Eg lagde først noen knallgrove rundstykkjer til emg sjølv


Eg syns dei var veldig gode med masse smak. T rynka på nesen. 

Men ing grunn til det han fikk desse. 


solsikke og osterundstukkjer. Han vart ganske fornøgd med dem. Kunne vel vore endamer ost i hehe. Får aldri nok ost han da. 

Prøvde meg på noen lavkarbo rundstykkjer også. Er nok meir skeptisk til dei


Ser ikkje så verst ut da. Så eg får gi dei ein tjangs. 

Men desse dei er gode dei.spesielt med krem og syltetøy på. Skikkelig dessert.


Kanel oppå dei. Koste oss med kvar sin i går kveld. Spurde T kva han syns da. Såg  du ikkje at eg åt den opp fort, svarte han. Det betydde at den var god hehe. Når vi får spist litt opp fra frysen, skal eg lage polarbrøda min med ost på. Det er dei som er dei beste lavkarbobaksten. Men no må eg vente litt. For er det ikkje plass i frysen så er det ikkje plass. HAr noen få att da. Men alt skal spises. Blir nok litt meir veksels kost på meg. Orker ikkje berre lavkarbo. 

Over til ufoene mine. Skulle finne frem noe bommulsgarn. Og der var det to nesten ferdig reste kluter. Noen omganger på den eine. Feste trådene på den andre. Dei må ha blitt glemt hehe. 


Mangler kluter i skuffen min, så desse tar eg sjølv. Får putte dem i vaskemaskina. Fikk strikket ferdig armen og strikket den på genseren også. Så det får eg ta bilde av i dag. 

Sjølv om eg bakte heile foriddag en i går, så var eg ute også. Satte emg til rette på verandaen etter att eg hadde tatt kattevask på  golvet og vaska stoler og bord. Men sat ikkje elnge. HAdde ikkje roen. Derfor tok eg frem den gamle sykkelen og sykla ein tur i sentrum. Det var deilig. Etter jobb fikk vi gått turen vår også. Ikkje lange turer, men vi er igang og det er det som er det viktigste. 

Ingen store planer i dag. Har god tid på morran hvertfall siden eg var litt tidligere oppe i dag. Det er alltids noe å gjøre i heimen og så får vi sjå kva eg har lyst til. Skal hvertfall ikkje bake. Men strikke det skal eg. Både på det eine og det andre. Og så tror eg at eg skal kikke litt i noen av strikke heftene mine som har dukka opp hos meg i år. HAr ikkje studert noen av dem skikkelig. Kan vere farlig, men kjekt også. Da ønsker eg dere ein flott dag
 

28 kommentarer

mediakaos

16.03.2016 kl.07:54

Åååå det så godt ut! Du er så effektiv! Kjenner jeg ble skikkelig bakstfysen :-) Bakte sent i går, men de får ikke vi smake på - de skal til skolen :-p

gretashobby

16.03.2016 kl.08:37

mediakaos: Hei og god morgen. Las nettopp om bråda dine. Dei såg gode ut. Takk for skryt. Mene g ahr jo tid og anledning eg da:). Mye godt var det da. God dag til deg

Liv T gjesdal

16.03.2016 kl.08:00

Hei Ska sei du har bakt mye du er flinke Alltid godt å ha noe i fryseren .Er nettopp kommet hjem fra turen ,Var veldig heldige med været flott på sjøen-Fikk strikket 2 kluter og godt i gang med håndkle.I dag er det selskap til mitt første barnebarn som blir 23 år,Det er da du ser årene går fort.Må få montere kofta og nå etter hvert og feste trådene på genseren Godt når det er ferdigt.Ha en strålende fine dag og goe klem

gretashobby

16.03.2016 kl.08:38

Liv T gjesdal: Hei, allere rede tilbake du ja. Takk for det. Du bruker tida godt. Ja da går tida fort ja. Godt at ein sjølv ikkje blir eldre, bare barnebarna hehe. Tenker du får unna alt det kjedelige med strikket fort eg. HA ein strålandes dag. klem

Ellbjørg Skinderhaug

16.03.2016 kl.08:27

Du er godt i gang med dagen skjønner jeg---☀️

Her er det grått enda, men vi er oppe og har fyrt opp i ovnen . J skal ut og dra garn så det må bli frokost snart. Har bestilt ei kveite, så han må sannelig treffe rette plassen 🐋🐋

Ei stund var det så mye klutestrikking og mønster at til og med jeg tenkte å kjøpe nytt bomullgarn og starte med det. Har ikke rukket å komme dit enda for det er alltid så mange andre lyster som må på pinnene. I går var det mye nytt i Familien igjen---. Er spent på denne flettegenseren din. Den er finest og ta bilde av når du tar den på så flettene kommer til sin rett. Vi venter-----😊

Jeg startet med en liten tunika i går. Ser den for meg og prøver meg fram. Det jeg vet er at jeg vil ha dansende jenter og gutter på rundfelt overdel. Vi lever spennende---ha-ha😂

gretashobby

16.03.2016 kl.08:46

Ellbjørg Skinderhaug: JA i dag var eg litt mer morgenfugl att. Varierer litt for tida.
Kaldt her og på morgonen. Men det blir varmt når sola kjem over fjellet 12.15. Da kan eg slå av alt av varme.
så heldig du er som bare kan bestille fiskesort og så skaffe J det :). Håper ha n treffer da hihi.
Eg bruker jo bare slike kluter og det gjer dei fleste i fam, så eg må strikke slike fra tid til anna. MEn som regel strikker eg bare dette mønsteret. For det er dei beste klutene.
Eg får tilsendt oppskrifter fra ei vennine fra den siste familien. Det gleder eg meg til.
Det blir jo lenge til den kjem på kroppen da. Men skal be om bilde av den på. Er vanskelig å sjå korleis den blir ja, men men.
Så spennende da. Det høres veldig spennende ut. Lager du diagrammet sjølv da? Gleder emg til å sjå den.

Oddbjørg

16.03.2016 kl.08:41

Mykje godt du fekk i frysaren i går! Veldig kjekt å fylla opp.

Strikka klutar får ein sjeldan for mange av. Eg har lenge tenkt å strikka opp noko restegarn, men det har vorti berre med tanken så langt.

Regnet høljar ned, og snømengda minkar. Er spent på kva ver vi får i påska.

Dagen i dag står litt open. Har ikkje lagt dei store planane, men vaskemaskina er godt i gong.

Nyt godveret!

gretashobby

16.03.2016 kl.08:49

Oddbjørg: JA det er kjekt. Synd eg har så lite fruyser plass for tida. Det er noe av det første eg skal kjøpe emg når eg flytter. Ny fryser.
Det er veldig greit kvelds strikk når ein er trøtt. Og det er dei beste klutene så det må gjerast hehe.
Huff da, så kjedelig. Skal nyte veret her ja. Dere får sikkert flott ver dere. Vi bruker det nok opp no vi.
Slik som min det da. Skal sette på mi maskin snrt også. Må bare kl meg og ta meg ein dusj først. HA ein flott dag.

Liv V.

16.03.2016 kl.08:50

God morgen. 😃 For en strålande dag det blir igjen. ☀️ Igår var eg og mye inne, nesten så det er flaut...Det som er godt er at eg fikk unna alt som var planlagt. Skal nedover til kl. 11 idag. Blir henta, for eg skal ha med meg en sekk med strikkakle, av litt gammal dato. Blei spurt om eg hadde noe å bidra med til ei utstilling som skal være på samfunnshuset den 21. Hadde noen gensera fra -80 tallet. Så får vi sjå om det kan brukast. Når eg da kommer heim skal eg være ute. 😃

Mye god bakst du har laga. Kjekt å ha på lur. Ha en flotters dag. Klem.

gretashobby

16.03.2016 kl.08:53

Liv V.: God morgen til deg også. JA det blir ein knalldag. Huff da. Hehe. Men du nøt at det var fint ver alikevel. Det er vel det som er viktigst å få unna det ein har tenkt.
Så gøy da. Regner med at du ahr litt av kvart av litt eldre dato også. blir nok litt mer ute eg også. Men skal vente til det får varma seg opp på verandaen. Tar litt tid etter at sola kjem. Du får nyte sola litt før du da. Klem fra meg

Ellbjørg Skinderhaug

16.03.2016 kl.09:14

Den kveita kan jeg visst glemme tror jeg, men det er håp " i hengende snøre"som det heter. Har ikke laget mønster til tunikaer enda, men startet nede med rillekant og " latvisk flette" i serisse og kvit. Så er det ensfarget og jeg får tid til å tenke.

Fann et gensermønster som ga meg lysten . Den er bare 2 år så det rekker nok ikke påska--- he-he

gretashobby

16.03.2016 kl.11:58

Ellbjørg Skinderhaug: Ja så lenge det er liv er det håp. Eg må prøve meg på latvisk flette snart. Er det vanskelig?. Det blir spennede å følge den. Spennede å sjå når den blir ferdig. Tenker det går fort eg.

matja

16.03.2016 kl.09:39

De ser skikkelig gode ut. Her blir det dessverre så altfor liten tid til baking. UFOer er det visst en del av her også. De må nok vente litt pga. senebetennelse. Flotte kluter. Det får vi aldri for mye av. Ha en flott dag :)

gretashobby

16.03.2016 kl.12:01

matja: Hei, så koselig å få kommentar fra deg igjen. Du er ei travel dame og da sei det seg sjølv at tida ikkje strekker til. Trodde eg ikkje ahdde skikkelige ufoer eg, men det var visst bare eg som prøvde å lure meg sjølv.
Huff da, høyres ikkje godt ut. Takk, heilt enkle kluter, men det er dei beste. Ha ein super dag du også

mimouna

16.03.2016 kl.11:23

Kjekt å finne kluter som nesten er ferdige. :)

Masse deilig bakst nå igjen. Spiser dere aldri kjøpebrød? Jeg kan bake søt gjærdeig, men får aldri gode brød/rundstykker. Må vel bare prøve litt til, da.

Disse fine dagene må brukes, kos deg i solen!

gretashobby

16.03.2016 kl.12:07

mimouna: Ja men eg som tror eg har full oversikt og så ahdde eg det ikkje fy meg.
Ja men noer det fult i kjøleskaps frysen min. T spiser det til tider. Eg spiste det da det var Rimi her og eg fikk tak i eit godt brød. Men no er det ikkje gode brød her syns eg.
vi har alltid bakt mye vi da. Eg syns alltid at det var vanskeligere å lage søt gjærbakst eg da. Det har eg ikkje laga på flere år.
Ja det er sant. Må ut når sola kommer hit og

Marianne

16.03.2016 kl.15:23

Du er så flink med bakinga di.

Her nyter eg finværet, har gått tur og slapper av nå og rett og slett ingenting.

Litt godt det også.

Ha en fortsatt fin ettermiddag :)

gretashobby

16.03.2016 kl.17:25

Marianne: Har noen rafs og så slutter det. Neo eg må jo ha noe å spsie vet du. Takk skal du ha. Takk det samme til deg

fruensvilje

16.03.2016 kl.19:46

her har du tryllet frem masse godt,deilig å ha litt forskjelligt å velge i ))

Synes du er flinke eg,fine kluter også.Herlig nå når vi kan ta fram sykkel igjen )) godt å gå tur,men godt å sykle også ) håper dagen din ble god i dag også

gretashobby

17.03.2016 kl.08:50

fruensvilje: Takk for det. Ja greit å ha litt å velge i. Takk vennen, du er no snil da. Gode kluter, men fine jo takk :). Ja det er herlig. Håper på ein liten tur utpå dagen i dag også. Men dropper den til trening. Det er så kaldt å sykle ned til sentrum. Det vart den vet du.

fjellgeitbundingen

16.03.2016 kl.21:25

Hei, Greta, Koselig innlegg :) Det var stor og fin bakst, og lenge siden jeg har sett kluter hos deg nå :)

gretashobby

17.03.2016 kl.08:51

fjellgeitbundingen: Hei vennen. Så kjekt at du likte det. Vart litt og det var bra. Hehe, ja det er faktisk det. Men spørs om det blir felre no fremover. Håper det. Må få lage emg eit lager :)

tepausen.blogg.no

16.03.2016 kl.22:09

mmm så flott bakverk

Flink du er som strikker kluter. De er kjempegode <3

gretashobby

17.03.2016 kl.08:51

tepausen.blogg.no: Takk for det. Det er jo ikkje dumt det. Det kan vel du også.

Fru Stussli

16.03.2016 kl.22:40

Wow, så flittig du har vært :-) Det så skikkelig digg ut. Jeg elsker grove rundstykker, de smaker mye mer enn de fine.

Jeg prøvde meg på lavkarbo-rundstykker og ble ikke fornøyd. De var greie med det samme de var nystekt, men var ikke gode dagen etterpå. Mulig jeg gjorde noe feil.

Nattklem :-)

gretashobby

17.03.2016 kl.08:54

Fru Stussli: Takkfor det. Dei var gode dei felste hvertfall. Ja det er eg enig i.
Med mye lavkarbobakst har eg funne ut at ein må varme dei i steikovnen før ein spis dei. Sånn er det med den smaken. Men dei beste lavkarbobaksten er den der ein stivpisker egghviter og gulene hver for seg og så blander dem. Slik som polarbrøda mine. Dei bør du prøve viss du har lyst. Fin dag til deg

Fru Stussli

17.03.2016 kl.13:03

Takk for tipset. Det skal jeg jammen prøve en dag. Kanskje påsken kan være en bakeanledning :-)

Ha en finfin torsdag!

gretashobby

17.03.2016 kl.13:08

Fru Stussli: Bare hyggelig min venn

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits