Resultatet og originalen likna vel litt om ikkje så mye

Mandag og for noen er det påskeferie alt. For noen begynner den etter jobb i dag og andre venter til  onsdag midt på dagen for å starte med ferie. T starter kl 16 i dag. 

Da eg var østafor sist så fikk eg spørsmål av min datter om eg kunne lage ein genser som likna på den ho hadde fra før. Det var ein kjøpegenser som ho likte ganske godt, men . Kunne eg forsøke å lage ein til ho. bilde av genseren ble tatt og mål av genseren der vi la til og trakk fra det som ho ville ha. Garn kjøpte ho sjølv. Så da var det bare for ho mor å prøve seg frem. 


Å ta bilde av ein slik genser uten innhold er ikkje lett. Prøvde med eit utebilde til


Flettene gjør jo  at den ser veldig smal ut. Det er xs, men den er veldig strekkbar
Her har eg fått litt hjelp med fotograferingen hehe. Den er strikka i Tynn merino fra sandnes på p nr 2,5 og 3. Det gjekk nesten 7 nøster

Så var det originalen da. Den såg slik ut


Tror ho blir fornøgd med den nye eg, viss størrelsen er grei. Kva tror du?

Geseren fikk eg gjort ferdg på formiddag i går. Det var kjekt, så kunne eg bare småstrikke og pusle på med andre ting utover dagen. Det vart ikkje så mye da. Vi gjekk oss ein fin tur. Og fikk med oss høgdepunkta innen vintersport. No er det slutt på den sesongen. Så da får vi vel heller begynne å tenke på fotball og andre sommer idretter. Men syns fotballen starta vel tidlig. Dei første kampane fikk eg altså ikkje med meg. Det er feil oppe i hodet mitt å svitsje fra skiskyter banen og over på fotball og tilbake. Så da fikk fotball vere fotball. No høtes eg veldig intresert ut. og det er eg altså ikkje. Men følger da med litt. 

Dagens planer er ikkje mange. Men eg skal nedover å sende genseren. Hadde tenkt å sykle, men er ikkje sikker lengre. Likar ikkje å sykle når det regner. Så det spørs om eg går. Får sjå. På strikkefronten har eg tre nei 6 ting eg har lyst til å starte på. Der må eg ta eit valg. Eller kasnkje eg burde gjøre ferdig noe  eg har begynt på før. Forferdelige valg eg har stakkars meg. Eg har store luksus problem. Eg veit det. til dere som drar på påskeferie. God påske. Til dere andre. Skrives i morra.  

31 kommentarer

fruensvilje

21.03.2016 kl.08:56

God morgen.Nå skal jeg være helt ærlige med deg ) og det er mammagenseren,den var mye mye finere en kjøpegenseren,så er det rett størrelse så bør dette bli din datters nye yndlingsgenser )

Regn her også i dag,og siden det ikke er hverken fysio eller basseng så skal jeg sykle og trene på Bjørke før jeg rusler opp på strikkekafe ) gleder meg for det er en bit av hverdagen jeg savner.Ha en nydelig dag

gretashobby

21.03.2016 kl.09:03

fruensvilje: Fikk litt panikk når eg las første setning. Men så vart eg glad hehe. Tusen takk skal du ha. Det varmer å få slike kommentarer.
Så kjekt da at det er strikkekafe når det ikkje er fysio og baseng. Da kan du få kost deg skikkelig i dag. Både med trening og strikking og vere sosial. Så denne mandagen blir topp den også. Ha ein nydelig dag kjære venn

Marianne

21.03.2016 kl.09:25

God morgen til deg :)

Ferdig med genseren allerede? Du er en reser på de pinnene altså. Og dette er jo en genser en ikke kan bruke til tv strikk heller, i alle fall kunne ikke eg gjort det, for da hadde det nok blitt flettinger i hytt og vær.

Håper datteren din blir kjempefornøyd med den. :)

Her har eg akkurat startet på et nytt sokkepar....prøver å bruke opp noe restegarn ....alltid rester å bruke opp.

Har også startet på en genser men det er sånn tv og bilstrikk.

Ha en fin dag :)

gretashobby

21.03.2016 kl.12:53

Marianne: God formiddag :). Det tok da sin tid denne da. Spørs kva du ser på tv det da hehe. Kan ikkje sjå skiskyting nei hehe. viss den passer og det tror eg, så blir ho fornøgd.
Ja har nok ein del rester her også ja. Kanskje eg også skal starte på noe reste sokker hm.
Spennede da. Skal starte på ein genser eg og snart. I starten er den tv strikk den og. Fin dag til deg også.

Oddbjørg

21.03.2016 kl.09:27

Hei! Genseren vart veldig fin, så eg er sikker på han fell i smak hjå mottakaren. Er spent på kva du vel som neste prosjekt :-).

Her skin sola,men gradestokken viser 6-7 kuldegrader. Kan hende vert det ein liten skitur seinare i dag. Først skal eg laga knekkebrød og ei kake.

Ha ein finfin måndag!

gretashobby

21.03.2016 kl.12:57

Oddbjørg: Tusen takk for det Oddbjørg. Fell i smak ja, viss den passer og det tror eg. Hehe, det blir visst mange prosjekt det. Lagt opp til ei heilt enkel lue i dag. Men no er brotet ferdig så da får den ligge litt. Skal gjere ferdig eit sokkepar no etterpå.
pluss 6 her no, men småsurt.
Baksten din er vel ferdig. Fin mandag til deg. Klem

Lisbeth

21.03.2016 kl.09:45

God morgen! Flott genser du har strikket til datteren din💐 og tusen takk for en fin blogg! Det er så koselig å lese den😊 Ser ut som du har nok av strikkeprosjekt for påsken også😊 Kom til Norge i forrige uke etter å ha vært borte i flere måneder, så har ikke helt "landet" enda, men har fått gjort ferdig en ullbukse til et lite barnebarn og har begynt på et babyteppe. Ha en fin dag!💐

gretashobby

21.03.2016 kl.13:01

Lisbeth: God formiddag. Tusen takk for det. Bare hyggelig. Så kjekt at du syns det da :). Har alltid mange strikkeprosjekter eg hehe.
Har du vore i utlandet i flere månader, trenger du vel litt tid på å lande ja. Så spennende da?
Barenbarna trenge alltid ullbukser når dei er små. Kjekt strikk det da. Da venter du kasnkje felre barenebarn da. Ha ein fin dag du også

fruensvilje

21.03.2016 kl.09:47

ja du kan være fornøgd med den genseren hi hi og jeg skal virkelig kose meg i dag ja

gretashobby

21.03.2016 kl.13:05

fruensvilje: Takker og bukker

irene

21.03.2016 kl.09:48

God morgen. Kjempefin ble jo genseren og en nydelig farge. Du har vel litt småstrikk på lur eller du har vel garn til å begynne på noe nytt. Her er det grått og regn idag. Idag blir det tur med regntøy,må jo ut å få litt frisk luft. Ellers så blir det vel litt strikking og lesing. Ha en fin mandag og klem til deg.

gretashobby

21.03.2016 kl.13:07

irene: God formiddag. Tusen takk skal du ha. Har begge deler eg . Garn til å begynne på noe stort også. Så no får vi sjå kva det blir til utover dagen.
Var så heldig at det hadde slutta å regne, så da vart det ein liten sykkeltur på meg. Så skal eg gå ned i sentrum til T er ferdig på jobb. Så får vi gjort unna påske handelen. Kos dere masse. Skal gjere ferdig eit sokkepar snart no. Ha ein super dag

annebe

21.03.2016 kl.09:53

Den blir hun nok fornøyd med , ser veldig fin ut...men hun er ikke store jenta da...med xs..:)))

I går var vi å spiste lunsj og vi fikk med mamma (i rullestol ) så det var en positiv dag..

Har vært finvær her som du vet...men nå er det skyet, men håper sola kommer utover dagen :) Sykkling i regnvær er ikke gøy nei..men fint å få kommet seg litt ut uansett :)) Nå er jeg litt streng..men syns du skal gjøre ferdig noe du har begynt på av strikketøy..hehe...

Ha en fin dag og klem fra meg <3

gretashobby

21.03.2016 kl.13:10

annebe: Tusen takk for det vennen. Ho er 160 høy og slank.
Å så kjekt da. Det var ein opptur vil eg tro. Glad for å lese det eg ja. Det sluttet å regne, så eg fikk meg ein fin liten sykkeltur da eg skulle sende pakken med genseren i. Og håper på opplett når eg skal gå ned til sentrum seianre i dag.
Eg er lydig eg veit du. Blir ferdig med eit sokkepar snart. Så skal eg legge opp minst to strikk hihi.
Ha ein strålandes dag du også klemmen

Liv T gjesdal

21.03.2016 kl.10:22

Hei Er du allrede ferdig med genserenDu er jo en rakett i strikking,Tenker Monica blir fornøyd da den ble flotte.Jeg gjorde ferdig et par sokker som jeg tar innimellom.Var jo litt trett igår etter selskapet men det går seg til etter hvert.Men skal i selskap igjen på onsdag til

Liv T gjesdal

21.03.2016 kl.10:26

Nå datt den ut Skal i selskap til Anne i treffen.I morgen skal jeg ta med guttene til Oltedal å se om jeg får knapper til kofta,Mon tro hva du skal strikke nå.Uansett ha en flotte dag og goe klem Du er super

gretashobby

21.03.2016 kl.13:17

Liv T gjesdal: Den gjekk vel sånn passe radig genseren. Lett mønster å memorere da. Må bare passe på dei omgangene ein skal flette. Tror også at ho blir fornøgd. Hvertfall viss den passer og det tror eg da.
Koselig å ta med gutta på tur. Da blir det vel kafebesøk også da? Ha ein fin dag og kos deg

akbhandy

21.03.2016 kl.10:38

Se der ja, der var genseren ferdig. Virkelig flott ble den. Må si meg enig med Connie. Den du har laget er mye finere enn den kjøpagenseren. :-) Så denne kan du være riktig så fornøyd med. :-)

Her har jaggu været holdt seg fint, selv om værmeldinga sier noe annet. Ikke det at sola har vært fremme hele tiden, men det har vært oppholdsvær og grei temperatur. Har tatt påskeferie så det ble en litt sein morratur med King. Men da ble det heller en litt lengre tur. Noe som han er meget fornøyd med. :-)) Ha en fin mandag og kos deg med påbegynt, eller nytt strikk. Klem fra nord.

gretashobby

21.03.2016 kl.13:19

akbhandy: Hei hei. Tusen takk for det. Tusen takk skal du ha. Det var koselig sagt ja. Er det :).
Så heldig dere er da. Ja da får dere bare nyte det da :). Kjekt at veret er ok når ein har påskeferie da. Stakkars King, men han kan vel å innrette seg vil eg tro.
Det gjør eg veit du. Det blir både og her i dag. Kos deg og nyt ferien din du også. Stor klem fra vest

Liv V.

21.03.2016 kl.10:58

Hei. Ho må jo bli fornøyd med genseren. Den er kjempefin. Str. er vel etter hennes mål, så det går nok bra. Heldig ho som får ny genser til påske. 😃

Skal på handel eg og, venta på sjåføren. Gravene må pyntast og idag, så det tar si tid før eg er heime igjen. Da er det pynting av kake til ei som blir 11 år påskeafta. 🎈🎈😃 Skal overraske med ei kake som de skal få med på påskeferie.

Ha en finfin dag. Klem.

gretashobby

21.03.2016 kl.13:22

Liv V.: Det er eg sikker på at ho er. For ho ville ah den med en gang :). Og størrelsen tor eg passer. Sjølv om det er litt vnaskelig å sei når det er så mye fletter på. Men tror det. Ja ho er igrunnend et :)
Vart ikkje handel på meg når eg sendte pakken. Gadd ikkje å ta med alt på sykkelen. Så no blir det å gå ned til sentrum til T er ferdig på jobb. Så får vi handla inn da.
Så kjekt da. Da blir ho nok veldig glad og overaska vil eg tro.
HA ein flott dag vennen klem

mediakaos

21.03.2016 kl.11:22

Den ble jo megafltt Greta! Og for en fart du har gjort den ferdig i. Misunnelig der:)I Dyktig!

gretashobby

21.03.2016 kl.13:23

mediakaos: Tusen takk skal du ha. Når det er noe som er gøy å strikke på så går det fremover :)
Husk du har så mye anna på agendaen du. Takk takk

Ellbjørg Skinderhaug.

21.03.2016 kl.15:41

I riktig lys vart den genseren riktig fin. Bestandig spennende før den er på den kroppen som skal fylle den--😊 no har vi gjort rett for noen finværsdager både her og nede hos deg. Med mye ekstra folk i huset gjør det godt med en godværsdag. I dag sendte jeg hele flokken på bowling. Kjøpte meg fri etpar timer-- he-he. Har fått nye mønster på babybodyer så jeg legger nok opp til det mens det er stille i huset. Jeg og hunden deres ligger på lading😊

gretashobby

21.03.2016 kl.16:42

Ellbjørg Skinderhaug.: Tusen takk skal du ha. Ja det er det. Gleder og gruer meg til den når frem og ho har prøvd den.
Hadde vore kjekt med fint ver ja. Men tviler på at det blir så fint i påsken. HAr ikkje sjekka vermeldingen i dag. Men i går såg det ikkje bra ut.
Ikkje dumt det. Godt å ha slike alternativer å sende dem på.
Kos deg med strikketøyet du. Eg skal ha lagt opp tre strikk i dag før eg legger meg :). MFlere måter å lade på Huden ligger du strikker. Kos deg og nyt det

Hobbystua

21.03.2016 kl.18:55

Heisan Greta:-) Du har strikket et megaflott genser og den er bare myyyyye finere en kjøpegenseren hun hadde fra før av:-) Bildet som genseren henger utenfor den hvite veggen ble nok det beste bildet der ser en jo hvor fint flettemønsteret er også og fargen:-) Nå tenker jeg den unge damen blir både glad og spent på og få den på seg. Og det har hun all grunn til og være. Du er dyktig med strikkingen din. Nå må du ha en riktig fin kveld og så tenker jeg du har noe påbegynt strikk som du kan kose deg med. Gode klemmer fra Marianne:-)

gretashobby

22.03.2016 kl.08:35

Hobbystua: God morgen kjære MArainne. Tuuusen takk for hyggelig kommentar. Ja det er nok den som gir det beste bildet. ER ikkje lett det der. Ho ville hvertfall ha den med ein gong. Og har gitt utrykk for at ho gleder seg til å få den. Så da krysser vi fingrene for at den passer så bra som T tror. Tusen takk . Det hender eg får det til. Ikkje alltid sjølvsagt.
Eg var litt trøtt i går kveld. HAr vore flink å vore itt lengre opp dei siste kveldene. Men i går måtte eg pakke sammen tidlig att. Ja aj, det gjør vel ikkje noe. Ønsker deg ein god dag min venn klem

fjellgeitbundingen

22.03.2016 kl.08:56

Så flink du er. Genseren ble råfin og strikket i super deilig garn :) Får nok gode mammapoeng her. Xs er ikke store genseren. Skulle ønske det var min størrelse også :) Håper den passer. Blir jo spennende. Så mye deiligere med hjemmestrikket. Oftest bedre kvalitet :)

gretashobby

22.03.2016 kl.18:00

fjellgeitbundingen: Hei vennen. Tusen takk. Det er eit godt garn ja. Hehe, kasnkje det. Ho er ikkje meir enn 160 høy og ahr alltiv vore skikkelig slank. Ikkje liksin morder nei. Ja det er som regle bedre kvilitet. håper den passer da er mor glad.

mimouna

22.03.2016 kl.13:29

Genseren ble kjempefin, den! Og håndstrikket har alltid noen kvaliteter som maskinstrikket ikke klarer å kopiere. Veldig artige fletter på den også, ingen som har maken til denne her. :)

gretashobby

22.03.2016 kl.18:26

mimouna: Tusen takk for det. Håper og tror at denne blir bedre enn originalen. Hvertfall om størrelsen er rett. Nei ingen som har maken det er heilt sant. Ser du korleis eg har laga dei ?

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits