Vi gjekk ein tur på stien...eller

God morgen. Siste dagen i påsken for i år. Det har vore ei god påske. Med varierte aktiviteter sjølv om vi bare ahr vore heime uten besøk. Men vi har da ikkje vore bare inne og når vi har vore inne har vi ikkje sittet og glodd. hehe.

I går gjekk vi det lengste turen i påsken. Vanligvis så går vi den turen på ca  timen. I går brukte vi vel nermere det dobbelte.


Slik såg det ut mye av stien. Ikkje i starten da. For da hadde vi nok ikkje gått. Men så vart det slik. Vi gjekk langs kanten og av og til holdt eg meg fast i greiner og  trærne langs stien. For eg ville gjnnomføre turen når vi først hadde starta. Og så ville vi gå frem til der det merkelige raset gjekk for litt siden. Eit skikkelig ras uten noe serlig snø eller stein. Det var vindtrykket som gjorde mye skade. 


Lenger fremme vart stien bedre å gå på og vi kan sjå at vi nermer oss ras stedet, da lå masse kvister og små greiner i stien


Nå nermer vi oss


Veit ikkje kven det er, men regner kanskje emd at det er kommunen som har begynt med oppryddingen. For det var flere velta og knekte tre som som var saga opp og tatt vekk fra stien. Det var nok umulig å gå  her i starten. 


No blir det meir og meir
Sterke krefter uten tvil.Skulle gjerne likt å visst kva som er årsaken og kvifor  det vart slik, Da det egentlig ikkje har rast. Bare vinden og luftrykket som fikk dette til å skje. Godt at det er starta med oppryddingen. For  det er ein fin sti å gå i. 

Vi gjekk den andre vegen ned att. Det er langs vegen så der er det hverken glatt eller ødeleggelser. Der er der gangveg  store deler av vegen. Litt snø låg det der, men det gjorde det jo til at ein fikk litt mer trim av å gå der. Det var ein fin tur og sjølv om det gjekk seint, så fikk vi jo brukt kroppen. Godt fornøgd da vi kom heim. 

Siden klokka ble snudd, turen og at andre ting, så vart lunchen veldig sein i går. Men kva gjer vel det. Vi hadde ein fin dag. Men eg fikk ikkje strikka mye  da. Er noe med desse kryssorda som har tatt tid. I går strikket eg 13 rader på sjalet. Det er fortsatt mange masker, men 13 rader er ikkje mye. Men kva gjer det. Eg har valgt det vekk. Og eg ahr ingen oppdrag for tida, og ingen spesielle ønsker fra noen i fam. Så da kan eg ta det med ro om eg vil. Kommer nok til å strikke mye att, uten tvil.  Nyt den siste dagen av påsken og bruk den til det du vil. 

 

14 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug

28.03.2016 kl.10:04

Naturkreftene er uberegnelige. De slår til og viser oss hvor små vi er. Bygda mi ligg godt i le for slike krefter, men vi er ute ved havet og det hender det slår til med en storm. I påska har vi hatt mye regn og gråvær, men lørdag og i går var det fint. Fikk vært på verandaen og drukket kaffe og kjenner våren nærmer seg. Stæren flyg rundt huset og ser etter husrom for familien sin , og rådyra passerer krokusbeddet hver natt og tar for seg av godbitene. Ser du tar litt strikkefri, og det gjør ingen ting--😀 vi strikker nok.

Jeg laget et par votter jeg hadde sett bilde av, men hadde ikke rett garn, så de ble ikke riktig slik jeg ville. No har jeg funnet frem boka med dukkeklær og lager et strikkesett av etpar lilla nøster. Nyt siste påskedagen.

gretashobby

28.03.2016 kl.13:34

Ellbjørg Skinderhaug: Hei, ja jammen er dei det. Det er sant. Det føles nok godt. Ja stormen kan vel ta godt oppe hos dere ja. Så bra ver ahr vi ikkje ahtt at det har vore sitte ute ver. Men vi har vore ute kvar dag ja.
ikkje alle vårtegn som er like hyggelige kasnkje, sjølv om rådyra er skjønne.
Ja vi gjør nok det. Og det blir nok ein del etter vart att.
du koser deg emd strikket du. Blir nok noen omganger i kveld tenker eg. OG i morra er eg åleine og da kan det hende eg strikket litt mer. Men det er ingen ting som brenn. Kos dere dere også.

Oddbjørg

28.03.2016 kl.10:24

Hei!

Ja, det er godt å koma seg ut. Var nok ein fin tur, sjølv om det låg litt snø her og der. I går hadde vi ein roleg innedag; regnet kom etter kvart. Meldingane for i dag var betre, så planen var skitur. Men no renn det nedover vindauga, og det bles godt. Skia får kvile, og vi satsar på ein koseleg dag innom veggane. Eg har alt strikka litt.

Påskedagane har gått veldig fort - mange fine turar, naturopplevingar og koselege stunder.

Av og til er det godt å ta det litt roleg, men eg reknar med du snart er tilbake i strikketempoet ditt :-).

Nyt siste påskedagen!

gretashobby

28.03.2016 kl.13:36

Oddbjørg: Hei. Det er det heilt klart. Det var veldig godt. SNø tja. Det var is strt sett heile stien, så vi måtte gå i kanten. Men når vi kom til raseringsstedet var det gåandes i stien også.
Vi har vore ute å sykkla litt. No er det straks sein lunch her.
Ja påska har gått veldig fort. HAr vore ei fin påske her også.
Ja vi tar det som det kjem. Det gjer eg nok heilt sikkert.
Takk det samme til dere.

Liv T gjesdal

28.03.2016 kl.10:33

Hei Det var noen flotte bilder ja men de er utrolig hva naturkreftene kan gjøre,Utrolig flott der dere går tur,Jeg bare sløvet igår men fikk strikket lit Ble ferdig med et par sokker til så strikket jeg litt på den trusen du ikke liker så la jeg opp og begynte på 2 puter som blir julegaver,Jeg pleier og å løse mye kryssord til sine tider,Ønsker dere en fine andre påskedag.Nyt den kos dere og goe klem.

gretashobby

28.03.2016 kl.13:42

Liv T gjesdal: Ja det er sant. Vi er ikkje herre over dei nei. Vi har noen få fine plasser ja.
Flink å strikke heile tiden du. Spennende med dei putene da. Vi har løyst eit par i dag og det blir vel eit til før vi gir oss. Kos deg resten av dagen du også

tepausen

28.03.2016 kl.10:43

Må si at det var litt av en turvei. Uff som naturen har herja der. Det kan av og til være godt med lengre turer. Ha en flott dag.

gretashobby

28.03.2016 kl.13:43

tepausen: Hei, ja det har vore krefter i sving der. Det er kjekt å variere syns eg. Takk det samme til deg

annebe

28.03.2016 kl.16:15

Bra du er fornøyd med påsken og har fått vært litt ute på tur :)) Så ut som et fint sted å gå..men jammen var naturen herja med ja..men ble jo litt spennende bilder av det da ..

Merker det at klokka har snudd..sovna ikke før morgenkvisten i natt..men hadde drukket kaffe på kvelden også da...så kanskje like mye derfor :)) Nå skal mannen på trening og jeg skal se litt på bloggen og vaske litt tøy :)) Klem og fin uke videre <3

gretashobby

28.03.2016 kl.17:52

annebe: Ja har vore ei veldig fin påske. Fått lada opp til alt som skal skje utover våren og sommeren.
JA det vart litt spesielle bilder av det. Greit å ha litt slikt når strikkelysten har tatt påskeferie. Er ikkje vand med slikt. Men det er kasnkje kryssorada som er årsaken også da.
Håper du fr ei god uke vfremo ver. Stor klem herfra

mimouna

28.03.2016 kl.17:57

Rene hinderløypen, den turen deres. Bra de rydder opp i de knekte trærne, da.

Ble en litt kort og rar dag her også i går. Rart hvor stor forskjell en time kan gjøre.

gretashobby

28.03.2016 kl.17:59

mimouna: HEhe, ja det vart nesten det. JA det er veldig bra. Ellers hadde stien vore heilt ødelagt.
I morra er det kvardag att. Nei foresten det er vel ikkje det for deg. Er jo vinterferie no. vi skal hente jentene på torsdag. Det gleder vi oss til. Ha ein fin kveld vennen. klem

fruensvilje

28.03.2016 kl.21:01

den stien såg noe glatt ut ja,kanskje like greit å vente litt til med den ) vinden har knekt og veltet mange trær her også,naturkreftene er kraftige ja,men flott att det blir ryddet opp så raskt da )

gretashobby

29.03.2016 kl.08:59

fruensvilje: Det var litt glatt ja. Så det er ei stund til neste tur. Men eg kalrte å gå heile og rundt og ned att. Det betyr at kneet mitt er ikkje så allerverst. Og det er bra. Naturkrefte er ikkje å spøke med. AJ det er veldig bra at det blir rydda opp. Ellers kan jo ikkje stien brukes.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits