Baking er gøy, det er det å sjå genseren min vokse også. Ergo gøy dag med baking og strikking :)

God morgen. + 5 og overskya, ikkje meir å sei om veret i dag tror eg. Men dagen i går den er det litt mer å sei om. Ikkje det at eg hadde så veldig spennede dag ltså, men eg kjedet meg hvertfall ikkje :). 

Spiste frokost i ro og  fred og så tenkte eg å bake ein porsjon med polarbrød. Men ein porsjon er ikkje mye og det er da litt styr å  ta frem alt og male opp frø og raspe ost og litt anna. Det vart 3 porsjoner. Men da er det fult i min lille fryseboks også. 
Kjedleig bilde ok, men no er det no  ein gong berre eg som er heime på dag tid stort sett. Og da blir bilda kjedelige. Mangla eit brett da dette bildet vart tatt. Mye god mat her. Syns dei er så  god når eg tar dei rett fra frysen putter dei inn i i ovnen og setter den på 150g. Da er dei klar når resten av frokosten er klar. 

I går måtte eg starte med genseren min før "jobbstrikking". For eg hadde ein omgang å  ta opp att. Da vart det til at eg strikka mønsteret som skulle vere før eg igjen kunne dele  av til  armer.


Ikkje så lett å få frem mønsteret øverst når kanten ruller seg ned. Men eg har ikkje større pinne ledig. 


No er bolen opp til under armane ferdig. Da får eg hive meg på aramane. Men først i dag blir  det ei økt med skjerfet. Det vokste litt i går det også. Bytter på 3 strikk for tiden. Skjerfet, genseren og sjalet. Men sistnevnte vokser ikkje noe serlig. Det er strikk for trøtt dame og da klarer eg vel eit par tre, fire omganger for kvelden, men koser meg med det  og det er vel vitsen med eit slikt strikk. Løperen og håndkleet har blitt neglisjert ei stund, men det blir deira tid også. 

Måtte nedom ein tur på butikken også i går, og eg ahdde flaks. Det regnet ikkje hverken på nedturen eller heim att. Men like etter eg var i hus så opna himmelen seg. Litt greit å slippe det når ein sykler. 

I dag spørs det om ikkje det må vaskes noe klede og fjernes noe støv. Får ta det innimellom leiken med pinner og garn. Så så må eg få meg ein tur ut. Får sjå om det blir i  ettermiddag eller om eg må ha ein tur før det. Da ønsker eg dere ein rimlig fin dag

 

14 kommentarer

Liv T gjesdal

20.04.2016 kl.09:54

God morgen,Så flott genser du strikker,jeg 1begynte på ny kofte til meg selv igår men er ennå i stuss hvilke mønster jeg vil ha men heller litt til nacy.Har så mye garn å må få brukt opp en del.Fikk ferdig en klut til og er lik deg strikket litt på de andre og,Må planlegge litt strikking og for skal være banepasser fra fredag til mandags morgen og reiser til Danmark mandags formiddag,Måtte en tur ril leken igår hadde så mye exstra slag i hjerte så måtte få det undersøkt men skal ta ekg på fredag Men alt var fint igår.Ønsker deg en flotte dagog goe tur å goe klem

gretashobby

20.04.2016 kl.10:08

Liv T gjesdal: Hei god morgen. Så bra at det såg bra ut da. Greit å sjekke ekg.
Du strikker så mye at eg blir helt matt. Men du har vel tid til det. HAr litt tendens for tida til å bruke for mye tid her inne. Ha ein flott dag. klem

fruensvilje

20.04.2016 kl.10:06

den baksten ser så deilig ut )) og godt å ha litt i fryseboksen.Genseren ser også flott ut,kjekt å strikke egne plagg i den fargen en selv ønsker ))

Husvask må til innimellom,selv har jeg fått skiftet på senga allerede og vaskemaskina går så får vi se hva jeg finner på.Mannen er hjemme og skal styre med badet,mulig jeg må være tiljengelig i dag også )) men en spasertur må eg ha.Ha en nydelig fin dag

gretashobby

20.04.2016 kl.10:10

fruensvilje: Den er veldig god. Connie. Du hadde heilt sikekrt likt den og den kan jo tilsettes noen av urtene dine også.
Eg er treig i dag, men no skal eg løfte på emg og komme meg på badet.
Ein tur ut om den blir stor eller liten er ikkje så nøye, bare det blir tur. HA ein flott dag

Liv V.

20.04.2016 kl.10:07

Hei. Herlige polarbrød. Er nok lurt å bake fleire porsjona når en først er i gang, de får nok "bein" å gå på. 😃

Igår var det sj.huset. Det gikk bra, men tok si tid. Men alle prøva og undersøkelsa var lagt opp til ein dag, så da er vi glad. Hadde med meg strikk, men blei ikkje tid til det. Det var jo egentlig veldig bra.

Skal nedover seinare, ellers ikkje noen plana. Ha en fin dag. Klem.

gretashobby

20.04.2016 kl.10:12

Liv V.: HEi på deg. Ja dei er jo gode syns eg da. Ja dei gjør jo det. Og så er det greit når ein frst roter og rote fra seg for ei stund.
Så bra at alt gjekk bra. Tenkte på dere i går.
Ja det er no eit bra tegn at ein ikkje ahr tid til å strikke når ein er på slike undersøkelser. Da går det temmelig i ett.
Greit å ikkje ha så mange planer etter dagen i går vil eg tro. Nyt dagen vennen. klem

tepausen

20.04.2016 kl.15:54

skal si. Flink du er. Ha en fin dag

gretashobby

20.04.2016 kl.17:05

tepausen: Hei. Og du er flink til å skryte min venn. Fin dag til deg også

Solveig

20.04.2016 kl.17:52

Å så fin den genseren blir! Hvilket mønster er det?

gretashobby

20.04.2016 kl.18:00

Tusen takk for det. Det er et eldre Dale mønster. Heftet er visst gått ut. Men eg fikk kopi på butikken. Det er nr 28906. Håper det var til hjelp

akbhandy

20.04.2016 kl.21:14

De polarbrødene dine ser bare lekre ut. Deilig å fylle fryseren med slike. Også har jo gensren din vokset masse. Flott blir den. :-) Så morsomt at det var reportasje om deg i avisa. Fikk lest den nå i kveld. Den står i Ekstra avisa til morgendagens Rana Blad, på nett. Så du har virkelig blitt en aviskjendis. :-)) Også må jeg gratulere med salget av leiligheta. Har vært litt fraværende på bloggen, men nå har jeg fått lest litt av innleggene. En riktig fin kveld til deg Greta. Klem

gretashobby

20.04.2016 kl.21:42

akbhandy: hei kjære du. Dei er gode da. Masse er vel å overdrive, men den har vokst litt ja. Det blir den vet du hehe. Ja det var litt kjekt det da. Fikk tlf fra ei nettavis, men fikk ikkje med meg navnet. Litt gøy det og da at den kom der. Ikkje vand med slikt eg hihi.
Tusen takk for det. Du har lest deg opp ja skjønner eg. Takk for det. Og nyt resten av kvelden du også vennen. Klem

mimouna

24.04.2016 kl.13:35

Godt å få fylt opp med polarbrød, og genseren har jo vokst masse nå!

Bra at regnet tok en pause så du kom deg fram og tilbake til butikken. Ikke gøy å sykle når det plasker ned, nei.

gretashobby

24.04.2016 kl.13:51

mimouna: Ja Veldig greit å fylle opp. Ja alt vokser da litt :)

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits