Sjå kva eg fann, pluss vårtegn og herlig søndagsgave

God morgen. Nok ein iskald men vakker dag. Satser på at dette blir ein flott dag og at eg må i sentrum flere ganger. Først blir det litt tid her, for i går vart det lite nett. Eg strikket, tid for lunch, strikket, tid for sykkeltur og leit etter våren, strikket, laga middag, og spiste den, strikket til eg stupte til sengs.  Skjerfet vart ferdig, men det er ikkje klargjort til fotografering, så det tar vi i morgen. Men det vart sikkert minst 8 timer strikking i går. Kanskje litt mye. For  sove det fikk eg ikkje jaja, tar det att. 

Starter med slutten av overskrifta. Først på sykkelturen vår, var vi innom Narvesen og leverte odds kuponger. Og der hadde dei lagt frem ei heilt ny strikkebok/hefte. Sjå den du Greta, sa Torstein. Lyst på den eller. Tipp kva eg svarte hehe


Eg rakk ikkje å sjå i den, men Torstein bladde igjennom. Og hans konklusjon var at der var det mye eg kom til å strikke i løpet av det neste året. Gleder emg til å kose emg med den i kveld. For i kveld skal eg ikkje bryte regelen om å ikkje jobbstrikke etter kl 19. Blir litt stressa da. Og det skal eg jo ikkje. 

Som mange andre så er eg veldig glad i kvitveis. Men har ikkje funne det her i Høyanger siden eg kom hit. Ikkje anna enn på fjellet og der er det jo lenge til dei blomstrer. Men i går da vi var på leit etter våren så fant eg desse. 


Ikkje det be3ste bildet ser eg. Spørs om eg må bort att å ta nytt bilde, men eg fikk da  andre vårtegn


Desse lyser opp like ved blokka. Er no fine da :)

Så måtte eg ha noen oversikts bilde av bygda da fra brua over elva på andre siden


Kanskje ikkje dei mest spennede bilda for alle da. Men kanskje for andre :)


Greit å ha med seg minner på bilde også når ein drar herfra

Eg må nok på flere turer å leite etter våren og skikkelige vårtegn når det lir litt lengre. For det var ikkje kome så langt eg trodde. Det har vore for kaldt rett og slett.Men mot helga så kjem det seg nok. MAi blir fin og etter kvart varm, tror no eg da. 

I dag er det trening,litt småhandling og så håper eg at garnet kjem. Men no er skjerfet ferdig, så eg tror det skal gå fint å få  bunaden ferdig. Det er jo ein god del bare rett strikk på den. Eg ahr heldigvis den første eg laga. For eg lagde om oppskrifta litt. Så no kan eg bare sjå på den og slipper å tenke ut kva som skal gjerast om. HA ein fortreffelig dag
 

26 kommentarer

tepausen.blogg.no

25.04.2016 kl.08:51

Boka ser da spennende ut :-)

Ha en fin dag

gretashobby

25.04.2016 kl.08:53

tepausen.blogg.no: Ja den gleder eg meg til. No ligg skjerfet ditt til tørk

tepausen.blogg.no

25.04.2016 kl.08:56

Allerede? Du er jammen flink. Mariusgenseren min blir vel ferdig til vinteren kan jeg tenke meg. Gleder meg

gretashobby

25.04.2016 kl.09:20

tepausen.blogg.no: Ja eg har jobbet intenst og hardt med dette skjerfet. Og ekstra mye siden eg fikk ny bestilling som skal vere ferdig til 17. mai. Da er det godt å ha fått ferdig skjerfet før eg starter på det nye. Og siden eg ikkje fikk garnet til det nye før helga, ja så var det o bare å ha fulle arbeidsdager og litt til da.
Du trenger jo ikkje Mariusen før til viteren, så det er jo greit. Og ikkje ahr du strikking som "jobb" til tider heller. HAr svart det på pm også

Liv V.

25.04.2016 kl.09:35

Hei. Boka er sikkert spennande, og mye nytt siden det er trendy. Eg heller har aldri visst at det er kvitveis her. Er, eller var i alle fall, mye i Guddalen. Kanskje det er som med Hestehoven, som du ha bilde av, den fanst heller ikkje her i bygda før. Kom med mold og sand under anlegget her. 😊

Trøste bære, ikkje noe rart at du ikkje fikk sove etter en sånn hektisk dag, reine maratonstrikkinga. Får inderlig håpe du får garnet i dag da så du får sette igang med bunaden.

Ha en finfin dag. Klem.

gretashobby

25.04.2016 kl.09:43

Liv V.: Hei, ja det blir gøy å kose seg med den. Skal kose emg med den i kveld. Ja i Guddalen har vi funne da vi var på rundtur for noen år siden. Ei tue fann eg altså. JA det kan hende. Men akkurat der dei var var det ikkje anlegsarbeide. Veldig kjekt å finne dei hvertfall. Skal fortelle deg kvar ved ei anleding.
Ja ein har det som ei gjer det til, som bestemor alltid sa. Var sliten i hode og kropp og fant ikkje roen. Men da sover eg vel godt til natta da.
Det håper eg og. Men no har eg jo litt bedre tid da, når eg veit at eg har bare den som må vere ferdig
Nyt dagen vennen klem

tepausen.blogg.no

25.04.2016 kl.09:37

Gleder meg til å få det i posten... som et barn ;-)

gretashobby

25.04.2016 kl.09:40

tepausen.blogg.no: Så bra da :)

EllbjørgSkinderhaug

25.04.2016 kl.09:47

5,6 - grader i natt, men da blir det nok en fin dag i dag får vi tro. Tidlig ute til folkeavstemning kommunesammenslåing i dag. Vår kommune grenser mot Møre og Romsdal, så vi kunne si noe om fylkestilhørighet og. Ja-ja--- det blir vel en avgjørelse snart. Vi er såpass gamle at vi har hatt ei kommunesammenslåing før--- i 1962. Livet ogutviklingen går videre uansett😊

Enn at du er ferdig med det lange skjerfet --- . Tenker du var ivrig med det i går ja---- jeg startet en hekling i går. Har et gammelt mønster som mor heklet og det lager jeg en gang iblant og bruker som gave når det passer. Sender deg bilde av den. Fikk et stykke stoff av bror min i går så no blir det ikke lenge før jeg starter ny hardangersøm heller. Må bare bestemme meg hvordan det skal bli. Du går nok og venter på posten og garnet no---😀

gretashobby

25.04.2016 kl.09:58

EllbjørgSkinderhaug: ops, det var kaldt. Var - 1/2 når vi stod opp i dag. Men veit ikkje kor kaldt det var på det kaldeste. å ja, slike ting på gang også.
Det gjør det. Det var vel da i 1962 at barndoms kommunen min vart slått sammen med to nabo komuner. Det vart om gjort ein del år etterpå.Hugser ikkje når. Blir det avstemmning her så står eg over.
Ja eg vart ivrig når eg såg at eg kanskje kunne rekke det. HAdde heldigvis bare mat som skulle varmes opp, så middagen
Kjekt med slike gamle mønstre som også betyr litt for ein. Spennede å få sjå det.
Du har planene klar skjønner eg. Så kjekt da.
Eg skal først på trening og så heim og sjå om hentelappen er komen. Så i tilfelle nedver å hente garnet etter lunch og dusjing.

mimouna

25.04.2016 kl.10:56

Våren ble visst satt litt på vent, ja. Skikkelig kaldt nå, med nattefrost. Men solen varmer heldigvis litt utover dagen. Koselig at du fant hvitveis! :)

Spent på å se skjerfet, det gikk jammen kjapt på slutten! Men da har du jo god tid til bunaden, og det er bra.

Håper uken din starter fint! God klem fra meg.

gretashobby

25.04.2016 kl.12:38

mimouna: Ja det er kaldt, men nydelig. Og høgtrykk og det liker eg da. Bare eg ikkje blir kald. Ja det gjorde det. Men så har eg strikket grådig mye dei tre siste dagene da.
Ja no skal eg klare bunaden uten å stresse. Det er godt. Der er ikkje så mye konsentrasjons strikk heldigvis. Men litt montering blir det jo.
Takk for det kjære venn. Stor klem tilbake.

Marianne

25.04.2016 kl.12:47

Helgen var et eneste surr av forskjellig vær men i dag er det flott. Tar det rolig denne dagen, ikke helt i form så i dag velger eg å følge kroppen og ikke hode.

Der har du jammen funne kvitveis også ja. Eg fant mye kvitveis heime når eg kom heim for ei uke siden,men glemte ta bilder. No har eg tatt turen litt lenger sør igjen, så nå er eg spent på om eg ser noen kvitveis her denne gangen.

Ha en riktig fin dag :)

gretashobby

25.04.2016 kl.12:51

Marianne: HEi. I går var det flott ver her hele dagen, men kaldt og det er det i dag også. Kroppen her har det ok, så lenge eg ikkje utsetter meg for kulden. Stiv ja, men det gjør ikkje så mye så lenge det ikkje er mer som mangler.
Ja etter nesten 30 år så fant eg det her også.
Så du er ute å reiser att. JAmmen reiser du mye hehe. Kose deg inne i dag da. Og lytt til kroppen.

Marianne

25.04.2016 kl.12:58

Ja eg driver og pendler litt mellom heime og der typen bor, så derfor blir det slik.

Kunne godt tenkt meg litt mer varme ja....en 5 grader mer hadde vært okei.

Skal sette meg i solen på terrassen litt tenker eg, det går bra å sitte der, nesten vindstille og solen varmer jo :)

gretashobby

25.04.2016 kl.13:11

Marianne: Ja da skjønner eg. Så kjekt da at du har type.
Minst 5 grader mer, men vi får ta det vi får.
Det høres deiligt ut. Tror ikkje eg tør det. Men skal sjekke tempen no. Ha ein vakker dag

annebe

25.04.2016 kl.15:41

Aldri lurt å overdrive...enten det er strikking eller annet..men man har jo lett for å glemme det når en blir oppslukt av noe ..

Så koselig at du fant vårblomster...og jeg er gald i alle slaga jeg..og nå dukker det stadig opp nye :)) Gøy å se bilder fra der dere bor...selv om det ikke er så lenge til dere skal bo der.. Nå skal jeg lage fiskesuppe fra Toro..og ha i litt ekstra godt :)) Kos deg med dagen videre og fin ny strikkebok :) Klem <3

gretashobby

25.04.2016 kl.16:53

annebe: Er ikkje det nei. Men det er nok ikkje bare derfor. HAr så mye å tenke på også . Men alt går seg nok til til slutt.
Veldig kjekt med vårblomster ja og kvitveis har eg da ikkje funne på 30 år her i bygda.
Eg skal kose meg med strikkebok og litt anna i kveld. Kos dere med fiskesuppe og hyggelig kveld ellers klem fra meg <<3

fjellgeitbundingen

25.04.2016 kl.17:00

Hei Greta, så flott innlegg du har skrevet i dag. Synes det er artig å se omgivelsene dine, hestehov, hvitveis m.m Veldig fint. Gleder meg til å få se skjerfet. Besøket mitt er reist, så blir nok mer egentid framover og tid til å lese innleggene daglig. Blir vel ikke lei av prosjektene dine. Det er jo sånn bloggen din er. Litt strikking og drøfting og natur. Koselig, ikke slutt og bli redd for hvordan bloggen din er. Den er flott slik den er :) Har lest både dagens og gårsdagensinnlegg, å det er veldig koselig. Selv om dagens virket mer positivt.

gretashobby

25.04.2016 kl.17:03

fjellgeitbundingen: Tusen takk for det vennen. Takk takk det er fine ord fra deg som alltid. Ja det blir i morgen.
Trist og kjekt samtidig når besøket reiser. Da kannkvardagen komme tilbake i vanlige rutiner, samtidig så savner ein jo sine kjære. hehe.
Neida eg er ikkje det, men tenker jo litt av og til vet du. Hehe, har ikkje tenkt over det. Men godt at det i dag var posetivt da. Eg bare skriver eg da.

fruensvilje

25.04.2016 kl.19:43

så flott att du fikk ferdig skjerfet da )) så kan du konsentrere deg om bunaden når garnet kommer.Strikkehefter er nok snopeblad for deg )kjekt at T tenker på den når et slikt blad dukker opp.

Ja der ser du,det finner hvitveis hos dere også hi hi ,kjekt med nydelige vårblomster ))

gretashobby

26.04.2016 kl.09:01

fruensvilje: Veldig godt det ja. JA og i dag må det komme. Ellers blir eg litt småstressa. Det er det ja og der var jammen mye fint. Men det blir nok ikkje før til høsten eg får tid til å strikke derfra.
Men det er ikkje vanlig med hvitveis her nei. Liv som har bodd her heile sitt liv har aldri sett hvitveis her. Skal vise ho staden ved passende høve.

akbhandy

25.04.2016 kl.20:19

Så snill han Torstein er som ordner med ny bok til deg. Blir spennende å se hva du kommer til å strikke fra den. Og et skikkelig strikkemaraton du har hatt. Men sikkert godt å være ferdig med det, slik at du kan fokusere kun på bunaden. Herlig med slike vårtegn. Hestehov har vi sett mye av allerede. Kvitveisen kommer nok etterhvert her også. :-))

gretashobby

26.04.2016 kl.09:04

akbhandy: Ja an er jo det da. :). Ja der er hvertfall mye eg ahr lyst til å lage. Men eg ahr ikkje tid til det på lenge. Ja det vart litt maraton på slutten. Kunne ah roa ned litt ser eg no, siden eg ikkje fikk garnet i går. Men på den andre siden var det godt med ein dag uten så mye strikk også. Bare kose strikk.
Ja håper eg kan begynne å fokusere på den i ettermiddag.
Veldig herlig. Hvitveis er vakkert og kjekt å finne her etter nesten 30 år. HA ein skjønn dag vennen

Oldemorbloggen

25.04.2016 kl.23:15

Ja, no blir det spennande å sjå kva som kjem ut av den strikkeboka. :-))

gretashobby

26.04.2016 kl.09:04

Oldemorbloggen: Ja det blir det, men det er nok ei lang stund før eg har stunde til det.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits