1. mai tanker, bundastrikk og tanker og avgjørelser

God morgen. Det er 1. mai og Gratulerer med dagen til alle. Eg er nok ein av dei som feirer dagen så mye, sjølv om eg ahr bodd i Høyanger i snart 30 år. Det er kanskje litt pussigt det da. Men eg er ikkje vand med det fra eg var barn. Tror ikkje det var noen form for markering i mi heimbygd den dagen. HAr vore med å "feira" tre ganger i mitt liv tror eg. Ellers så har vi gjort andre ting. Men det er ein fin dag å makere arbeidernes frihetsdag dette. Og mange krav har bitt stilt og mye har skjedd på grunn av at alle stod sammen.

Her i bygda som er ein industristad, blir det virkelig markert skikkelig. Det er barnetog på formiddaag, og folketog på ettermiddag. Gratis kino for barn og aktiviteter. Hugser første året vi var her. Da var det faktsik meir aktiviteter for barna 1 enn 17. mai. Men det har forandra seg veldig da. Viss veret er brukbart, har vi brukt å gå  tur enten saman eller kvar for oss. Så det blir nok ein tur i dag vil eg tro. 

Eg skal vel strikke litt i dag vil eg tro. Må jo få til mine tre timar, sjølv om eg no har noen tid å gå på. Det "verste" jobben med sjølve jakken er gjort. Eller den minst gøye.


Bolen er ferdig strikka. Da er det armene, og legga . Men det er gøy. det bli i kontrastfarger, legga altså. Og armer liker eg å strikke. Veit at det er amnge som syns armer er kjedelig,  men eg syns det er kjekt. For sjølv om det er mye ensfarga der og, så er det økning å passe på og ja eg liker det. Slik eg tenker det no, så lager eg alle  løse deler før eg tar trådfestning, montering og strikking av legg og slikt. Gjør ikkje jakka ferdig før buksa og luen også er ferdig strikket. Men eg er flink til å ombestemme emg. Så kasnkje eg gjør det annlesi når eg kjem så langt. Først må armene strikkes hvertfal. Dere får nok full oppdatering hehe

Eg eller rettere sagt vi, brukte mye av dagen i går til å diskutere og prøve å finne ut kva vi skal gjer med bil elelr ikkje. Trodde slettes ikkje det skulle vere så vanskelig. Men når ein skal flytte om noen månader, ja da er det mange ting som koster og masse ein bør ta hensyn til. Har gitt oss noen felre dager å bestemme oss på. Må finne ut noen flere fakta først. For det er ikkje bare skal vi reparere den gamle eller kjøpe bil. Det er også om vi skal kjøpe ein "billig" ein eller ein så og sei ny ein. Det er mange argumenter for alle tre valga skal eg sei dere. Økonomi på kort og lang sikt og kva vi skal bruke penger på fremover er vel det viktigste. skal ikkje bry dere så mye emr med dette. Men når vi har bestemt oss, så kjem eg nok til å skrive det ned. Viss vi no går oss ein litt lengre tur i dag, så tenker eg at alt faller på plass. For det gjør ofte det, viss ein går i naturen og diskuterer ting. 

Da stod endelig min kjære opp. Han sov lenge i dag. eg har vore flink og jobba masse i huset før frokost, men no er eg sulten. Så da får vi få i oss frokosten, eller sagt på ein annan måte. Vi skal kose oss med frokosten. håper dere får ein flott dag
 

23 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug

01.05.2016 kl.09:59

La det bli en fin dag. Her har vinden stilna etter to vindfulle dager og sola skin. Flagget på topp og dagen ser ut til å bli flott. Vi skal på et arrangemang på samfunnshuset og så lager vi middag etterpå.

Skal du strikke strømper til bunaden og?

gretashobby

01.05.2016 kl.10:35

Ellbjørg Skinderhaug: Det blir det nok. Her har dagen starta med litt god vind. Men no ser eg at det er stillere ute. Håper dere får ein flott dag og kos dere på sammfunshuset.
Nei, det har eg ikkje hørt noe om. Tror svigermora lager dem. HVertfall gjorde ho det sist.

fruensvilje

01.05.2016 kl.10:08

god morgen,det går unna med bunadstrikket,fortsetter du slik er du ferdig før 17 mai ) ja bil er et økonomisk spørsmål,dere blir nok enige skal dere se hi hi,må nok ut og gå en tur jeg også i dag,om det blir jobbing på bade hvet jeg ikke ennå,dagen får bare bli som den blir,no skinner iallefall sola )

gretashobby

01.05.2016 kl.10:37

fruensvilje: Morn morn. Ja det går greit og etter planen foreløpig. Det må jo bli ferdig til 17. mai. Det b.ir vi heilt klart. Vi må bare finne ut kva som er lurest. Så veldig uenige er vi ikkje.
Vi får nyte dagen på best måte

tepausen.blogg.no

01.05.2016 kl.10:24

Skal si du er rask til å strikke og så flott du strikker. Ha en flott 1 mai

gretashobby

01.05.2016 kl.10:37

tepausen.blogg.no: Tusen takk skal du ha

tepausen.blogg.no

01.05.2016 kl.10:38

<3

Liv T gjesdal

01.05.2016 kl.11:26

Har vært til frokost på folkets hus idag og blir snart henta av de eg reiese på tur med,Vi skal ut til Skeie der de har campingvogn å feire resten av dagen.Ser ut til å bli en flotte bunad,Ikke lett å ta så store avgjørelser Godt dere tenker dere godt om.Ønsker dere lykke til.Ha en flotte dag og goe klem.PS.Hvorfor går du ikke til tannlege

gretashobby

01.05.2016 kl.12:41

Liv T gjesdal: Høyres koselig ut det. Det blir nok ein fin dag for deg. Ja vi må tenke grundig no. Det tror eg ikkje du vil vite. Passer seg ikkje her. Sånn er det

fjellgeitbundingen

01.05.2016 kl.12:57

Gratulerer med dagen til deg også. Kjekt å se at bolen er ferdig. Det er bra jobba. Blir spennende å se hvordan ermene skal være. Hva betyr legga? Buksa? Montering? Landet på at det måtte være buksa.kjekt å tenke seg godt om når det gjelder bil. Vi er i tenkeboksen vi også om bilvalg.Lurer på å kjøpe ny bil, men har noen investeringer vi må gjøre her nå...

gretashobby

01.05.2016 kl.13:13

fjellgeitbundingen: Takk for det. Takk for det. Det er kanter som skjuler sømmer og baksiden av mønster. Buksa er jo bukse da. Montering er å sy det sammen.
Da er vi vel i samme situasjon. Koster jo mye å flytte. så vi får sjå kva det blir til

fjellgeitbundingen

01.05.2016 kl.13:21

He, he å ja, legg. Litt dårlig kobla her i dag :D Tenkte det måtte være dialekt eller noe først, men vet jo egentlig hva Legg er :D. Ha en fin søndag

gretashobby

01.05.2016 kl.18:15

fjellgeitbundingen: Sånn kan det gå hehe

mimouna

01.05.2016 kl.14:02

Der var du ferdig med alt det kjedelige svarte, ja. Godt i gang med bunaden nå. :)

Fint å ha en rolig dag med koselig frokost og tid til en lang tur, da kan man både tenke og diskutere planene videre. Håper dere kommer fram til en løsning som fungerer for dere.

God søndag, og stor klem!

gretashobby

01.05.2016 kl.18:17

mimouna: Det svarte på bolen ja. Er mykje svart att enno. Men det er irunnen kjekt da.
Det gjorde godt det. Var skikkelig sulten. HAdde jobba med støv og skitt og litt anna i halvanna time før froksot i dag.
Tror vi har kome imål no, Må bare sjekke noe i morra først, så får vi sjå.
God søndagskveld fra meg venne. Klemmen

annebe

01.05.2016 kl.17:37

Gratulerer til deg også..vi feirer ikke dagen, men da guttene var små var vi alltid å så på tog..og besøkte noen eller fikk besøk :)) I dag har vi gått ei lita runde i Drammen og spist deilig middag her hjemme , bare vi to :)) Nå er mannen på trening..og har satt en brøddeig som han baker ut etterpå :)) Blir fin den jakka ser det ut til :)) Takker for en hyggelig og omtenksom kommentar du la igjen hos meg...ta vare på deg selv du også :) Klem <3

gretashobby

01.05.2016 kl.18:19

annebe: Alt til sin tid. Høyres ut som du har hatt ein kjekk dag i dag du og. Dagen vart fin her også. Bare hyggelig vennen. Takk for det. klem <3

akbhandy

01.05.2016 kl.18:15

Du er jaggu kommet godt i gang med bunaden. Følger spendt med på neste oppdatering. :-) En riktig fin 1. mai kveld. klem fra nord.

gretashobby

01.05.2016 kl.18:21

akbhandy: Må jo det skal den bli ferdig.hehe. Kommer litt nytt i morgen. Men så blir det vel pasue med bilder sikkert. Takk for det og nyt kvelden dere også.No ahr edet begynt å regne, så det blir ein våt klem herfra. :)

Hobbystua

01.05.2016 kl.19:29

Hei og en riktig fin 1.mai Greta:-) Du er langt fra arbeidsledig på strikkefronten og jeg beundrer deg som går i gang med et slikt oppdrag også. Blir spennende og se oppdateringer på bunaden. Her våknet jeg til korpsmusikk og internationalen i dag tidlig da dem gikk og spilte i gaten her og jeg syntes synd på dem ettersom det regnet. Men dagen har vært stille og rolig og en tur til campen og tittet men blåste kaldt så var ikke lenge der ute. Men lovet pent vær utover uken så får bare håpe nå. Tenker du kommer til og trives på vestfoldsiden også selv om det blir en overgang, Men da har du familien nærmere deg og det hjelper. Ønsker deg og T en fortsatt fin kveld. Gode klemmer fra Marianne:-))

gretashobby

02.05.2016 kl.08:58

Hobbystua: God morgen kjære MArianne. Da er det blitt den 2. før eg svarte deg jaja, det går vel bra. Takk for det. Eg forrekna meg litt denne gangen. Eg trodde eg ahdde ein månad meir hehe. Men det går nok bra. HAr laga denne bunaden før bare i størrelse 2 istede for 6 år. Tar litt lengre tid når dei vokse rdesse barna hehe.
Var nok bedre ver her stort sett hele dagen. Tror regnet kom i 17 tida. Dermed slapp nok dei fleste å bli våt.
Ja veret kommer seg nok no når Mai får vert her noen dager. Trneger litt varme dei fleste steder i Norge. Bare i Nord dei har hatt litt tempraturer.
Ja det er planen det. Kommer nok til å trives. Er bare litt mer styr før vi kjem så langt enn eg hadde tenkt over. Og godt er jo det hehe.
Fin dag til deg og gutta dine. klem fra meg

Hekleri og Ra

04.05.2016 kl.20:23

Det er mye som må finnes ut av og ikke minst som har mye å si økonomisk. Regner med at dere finner ut av det ;) Godt med en tur i naturen når en trenger å finne ut av noe.

Bunaden blir kjempeflott!

gretashobby

05.05.2016 kl.08:27

Hekleri og Ra: Hei. Såg att det var flere kommentarer her og da var det enten deg eller Mimouna. Hehe.
Det er sant. Mye mer enn eg tenkte på før vi tok avgjørelsen. Men godt at ein ikkej veit alt.
Takk for det

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits