Lyst til å sjå litt oppdatering på sjalet.? + litt matprat og kanskje noen bilder

I dg regner det godt her mellom fjella. Og det gjør det vel flere steder i landet så vidt eg har skjønt. Skikkelig grønt ute og fint ute, men akk så vått. Ja ja det blir vel mest inne tid i dag da er eg redd. vi får sjå. Liker ikkje å sykle i slikt regnver, men kven veit. Får høre etter kvart kva kroppen sei. Den liker ikkje å vere i ro ein heil dag.

Som faste lesere vet så har eg nesten alltid eit sjal som vokser sakte. No har det kvilt ei stund. Men i går etter middag fikk det komme frem. 


Det er ikkje fint gjort å legge ut dette bildet da Greta. Det er ikkje mye til bilde. Nei ok da. Skal ta eit litt bedre eit. 


Har felt ca 300 makser hittil. Da har eg bare litt mer enn 200 att. Det begynner å bli tyngde på sjalet. Greit å sitte med beina på ein krakk og ha det liggende i fanget når eg strikker på det. Det får nok ligge litt att no. Må sirkulere litt på kvelds strikka. Men no har det kome så langt at eg ser at det vokser litt på ein kveld. Å så glad eg er i å strikke slike sjal. Spesielt når eg kan bruke så lang tid eg vil.

I går var planen å ut å sykle litt og handle i god tid før lunch. Slik vart det ikkje. Eg drøya litt med frokosten, og før eg kom meg på badet vart det både skyping og ein lengre tlf samtale. Det er jo veldig kjekt å få slike utsettelser da. Kom meg på badet og ordna meg. Satte meg på verandaen for å vente på T, men så somla han slik at vi bestmete oss for å snu om på planene og spise lunch før vi dro ut. Det gjekk jo bra det hehe

Sat ute ei god stund etter at vi kom heim og, men måtte ha på bade sjal over skuldrene og lite teppe over beina, så til slutt gav eg opp og gjekk inn. 

I går hadde vi også heilt forskjellig middag. T ville lage ein ny omgang med Focaccia og ha det til middag. Da måtte jo eg ha noko anna. Da tar eg ein rett T ikkje er gald i. Så her er min  og så T sin middag i går


Egnetlig skal dere vere kylling filet istede for pølse, men eg ahdde ikkje oppting kylling i går. Det blir det i dag. Lagde tre sånne former når eg først lager. Desse pølsene er det bare 1,5 g karbohydrater pr 100 g. Og gode err deit også. Må få notert meg kva dei heiter. 


Konklusjonen hans av desse var: Det var ikkje middag. Det kunne eg ha sagt til han på forhånd. Men når han bestemmer seg for slike måltid ja så er det ikkje mulig å snu han. Det var godt og han kjem nok til å lage det flere ganger. Men det er ikkje den baksten han kjem til å satse på. Så skal det jo seiast da at Focaccia skal jo ikkje vere hoved ingridiensen i eit måltid, men tilbehør. Det er vel det han ikkje har skjønt. Ikkje før no. Dei to som vart att ble lagd i frysen og når eg lager suppe en dag så kan han ta dei frem at. Ja ja greit å ha fått prøvd  det ut. Han har jo av og til litt rare middags ønsker den karen. Ting som eg ikkje kaller middag. Men får vel prøve å få i han ordentlig middag i dag da. 

Da skal eg gi meg. Nok  no.Ha ein fantstisk dag. Og pass  på så du ikkje blir våt. 
 

22 kommentarer

Irene

22.05.2016 kl.09:54

God morgen. Har sovet litt lenge idag,og det var godt. Her er det overskyet og lett yr. Så langt du er kommet på Sjalet ditt og fine farger også. Er det bare en sort garn du bruker på Sjalet ditt. Eg må ha en liten gåtur før eg kjører hjem. Ha en fin søndag dere to. Klem fra meg.

gretashobby

22.05.2016 kl.09:58

Irene: God mrgen. Ja det er godt å sove lenge. Det gjorde faktsik eg og. Sov mer i natt enn på 100 år hehe.
Det vokser saaakte men sikkert og det er jo det desse sjala mine skal. Ja det er det. HAr aldri blanda garnsorter. Men mulig eg gjør det på neste. Vi får sjå. Dette sjalet har eg kjøpt inn litt garn til i to omganger. Pluss restegarn.
Regner med at vi må ha os ein tur ut vi og. Men det spørs om sykkelen blir stående i ro i dag. Får rusle litt tenker eg. Kjør forsiktig heim Hvor langt er det fra heim til vogna?

22.05.2016 kl.10:15

Eg må kjøre i ca 2.5 time men det går veldig greit.

gretashobby

22.05.2016 kl.10:18

Anonym: Ok, Da veit eg det. Men det er ikkje ferge og slikt da.

Liv V.

22.05.2016 kl.10:30

Morn. Veldig fristande å starte på et sånt sjal, berre for morro. Men eg hadde nok ikkje hatt nok restegarn i samme merket, så da synest eg det er verre. Kjøpe garn, og så hadde det vist seg at sjalet aldri blei ferdig..😳 Kan jo aldri vite. 😃 Ha du hatt det på vekta, skulle likt å visst så mye garn du bruka.

Hele Sør-Norge er klissvåt idag, så det er ingen plass å gå tur. Hehe. Joda, vi ha vel kle til all slags vær, men eg trur ikkje eg skal ut. Har en plan innomhus.

Ha en fin søndag. Klem.

gretashobby

22.05.2016 kl.10:41

Liv V.: God morgen kjære deg. Ja det syns eg du skal. Det er kjempe kjekt. MEn du kan jo bruke garn som har samme strikkefasthet. Eg tenker å blande smart, karisma, og falk på neste.
Men men , klart det blir ferdig. Det minker jo med masker hele tiden.
Dette er eller blir jo ekstra stort. Tok å veide kor tungt det var no. ca 700 gram. Men dette er jo det aller største eg har laga. Kan jo starte med 100 masker mindre. Du strikker vel litt løsere enn eg og. kanskje. Er ikkje sikker på det da.
Ja det er nok det. Eg må ut å bevege meg litt. Ellers streiker beina. Men ikkje lange turen. Så får eg sjå om eg gjer noko anna enn å strikke. Må vel det. HAr ikkje sånn må strikke heile tida akkurat no. Ha ein fin innomhus dag og kva spennede du skal gjere får eg kanskje vite ein gong. Klem

irene

22.05.2016 kl.10:31

Ingen ferge lenger etter vi fikk den nye Hardangerbroen slipper å stå i kø til fergen.

gretashobby

22.05.2016 kl.10:42

irene: Det er bra :)

tepausen.blogg.no

22.05.2016 kl.10:51

Så flott sjalet ditt er. Glede er for meg å kunne strikke bitte litt og legge det vekk og ta og strikke bitte litt til. Fingrene tåler bitte litt strikking nå men ikke mye. Så kjekt at du kan kose deg med sjalstrikkingen <3

Det er kjekt å følge med på det du lager og spesielt når jeg ikke strikker så mye selv.

Dagene ja, ja de kan plutselig endre planene en har men av og til er det bra :-)

Ha en fin søndag

gretashobby

22.05.2016 kl.11:02

tepausen.blogg.no: Tusen takk for det. Er så heldig at eg kan strikke nesten så mye eg vil. Men har hatt perioder der ikkje kunne strikket i det hele. Det liker eg dårlig. Men balanserer no slik at det går bra.
Så kjekt at du syns det er kjekt å følge med på det eg lager. Setter pris på det.
Ofte er det jo til det bedre eller enda bedre enn bra.
Nyt dagen

fruensvilje

22.05.2016 kl.11:10

en fin dag for å stte inne og strikke i dag ja,det regner godt her også.Ikke det kjekkaste da vi må bruke dagen til bade skal det bli ferdig,og min kjære m gå mellom hus og løde for å sage veggplatene,men sånn er det.

Det blir et flott sjal,god å ha når en treng noe over skuldrane ja .

Din middag såg skikkelig god ut,brød er brød og ikke middag for meg heller,men tenker mannen ble mett i går også ) her tenker eg det blir gode kjøttkaker og ertestuing til middag )) dere får ha en fin søndag

gretashobby

22.05.2016 kl.11:21

fruensvilje: Fin inne dag. Ikkje så gøy for din kjære nei. Men veret kan vi som kjent ikkje gjøre noe med.
Takk ja det tror eg også at det blir.
Takk ja eg syns det er knallgodt. Brød er brød ja. Ja da mett ble han, men det blir ikkje flere akkurat slike middager.
Vi skal ha kyllingfilet av en eller anna vri, men hvilke er vi ikkje sikker på enno. Fin dag til dere og

Liv T gjesdal

22.05.2016 kl.11:20

God morgen, Du har kommet langt på sjalet nå.Så nå blir det lettere å lettere det er bra.Vi hadde dugnad her i går .Var 2 blokker som gikk sammen og jammen fikk vi ruska vekk mye ugrass,Vi holdt på i to timer og vi var mange så det ble så fint,Etter på fikk vi salat kaffe og kake Vi satt på terrassen til en av naboene Skikkelig koseligt ,Men jeg er litt stør idag men det går heldigvis over,Nå har jeg 2 sommer jumprer som trenger ermer for å komme videre.Ha fine søndag og goe klem.

gretashobby

22.05.2016 kl.11:23

Liv T gjesdal: Mor morn. Ja det vokser no. litt sånn inni mellom. Eller tyngre og tyngre å snu rundt på det hehe.
Kjekt med dugnad når det er ein gong elelr to i året. Da blir det gjort litt. Det høres kjekt ut ja. Stiv og støl av slik hører med når ein ikkje jobber med slikt hver dag. Men det er heldigvis ting som går over ja.
Du liker å holde på med flere ting samtidig du g. Fin dag videre klem

Oddbjørg

22.05.2016 kl.11:24

Hei!

Synd det er "innever" på dine kantar. Her har vi strålande sol og 16 gr., så no skal vi ut og nyta det. Regnet kjem att i morgon seiast det :-(

Sjalet vert kjempefint! Skjønar det er greit at masketalet minkar etter kvart.

Ha ein fin søndag!

Klem

gretashobby

22.05.2016 kl.11:26

Oddbjørg: Hei. Det err det i heile sørnorge i dag. Men da har dere fint ver ja. Nyt det du da. Her skal vel finveret komme i morgen kasnkje :)
Takk det tror eg og hehe. Det er er det. Men det blir jo tyngre å tyngre å snu da hehe.
Fin søndag og nyyyyyt sola klem

Marianne

22.05.2016 kl.19:57

Seint på kveld før eg kom meg innom her og fikk kommentert litt.

Dette har jammen vært en daff dag altså, så vidt eg har gjort noe i heletatt.

Sjalet ditt ser flott ut, det går fremover.

Egentlig har eg lyst til å strikke noe slikt sjal, men har vel nok å gjøre tenker eg.

Uken som kommer er det sagt skal bli en uke med fint vær....lever i spenning eg :)

Ha en fin kveld :)

gretashobby

23.05.2016 kl.08:13

Marianne: Og dagen derpå før eg svarer hehe. Er så enig. Kunne ikkje vore meir enig om dagen i går.
Ja det går sakte fremover og det er det det skal gjere. ELsker å ha slike sjal i kurven.
Det er jo så mye ein kunne hatt lyst til å lgae, men ein kan ikkje lage alt. Sjølv om ein skulle tru at eg prøver på det til tider.
KAsnkje kommer sommeren, vi får sjå tror no eg.
Ha ein fin dag uansett ver og aktivitet.

mimouna

23.05.2016 kl.09:58

Sjalet vokser fint, det! Og det er godt å ha noe stort og varmt i fange disse dagene, brrr!

Bare brød til middag var litt mager kost. Tror heller jeg hadde gått for gratengen din da. :)

gretashobby

23.05.2016 kl.11:22

mimouna: Takk for det vennen. Han har spist brødmat til middag før. Men det passa ikkje med dette brødet. Min middag er knallgod

Hobbystua

23.05.2016 kl.14:04

Heisan Greta:-) Sjalet ditt blir flott og når det blir noen omganger i ny og ne så vokser det og samtidig blir det færre masker og strikke på:-) Gratengen din så kjempegod ut så T har nok gått skoa av seg med bare baksten. Men mannfolka kan være litt " rare "innimellom da:-))

gretashobby

23.05.2016 kl.14:09

Hobbystua: Hei på deg skjønning. JA det blir bra til slutt sjalet mitt. Den var knallgod den. Men den vil ha ikkje smake den godeste mannen min. Sånn er det no bare da. Rar er dei av og til ja. men kjekke å ha hihi

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits