Fant eit enslig nøste med bommulsgarn + link med litt forandrin til deilig bakst

God torsdags morgen. Sola skinner fra skyfri himmel og da er vel livet ikkje så verst å leve eller?. Skal nyte denne dagen også. Vere ute så mye som mulig og så strikke litt. Men først skal eg på  trening. Veldig greit når treningen er tidlig på formiddagen. Gjere  det unna først. Men over til i går. 

Og da starter eg med slutten. Skulle ta opp ein sokk eg skulle strikke på, så var det eit enslig kvitt nøste i bommuls som vart med opp. Skulle ikkje strikke så mye, så var på veg til å legge det ned at. Men så tenkte eg at eg kan da legge opp til ein ny klut da. Og slik vart det


Ser eg kom ikkje langt, men eg starta hehe. No har den og flytta i den andre kurven. Er kjekt med klutestrikk. Kanskje eg må kjøpe meg mer bommulsgarn. Men det får vel vente. På dagen strikket eg på baby buksa. Strikker hele tiden ute, men av ein eller annan grunn så går det ikkje like fort ute hehe. Men det får vel våge seg det da. 

HAdde trivelig besøk på verandaen i går. Og eg ville jo ha noe å servere til gjesten min. Anneli er ikkje vanskelig. Ho liker alt eg lager. Men denne baksten er god etter min forståelse hvertfall


Det kulle vere hakka valnøtter oppå men eg brukte mandler for eg hadde ikkje walnøtter. Gjekk bra det og. 

100 g solsikkekjerner
100 g sesamfrø
100 g gresskarkjerner

50 g linfrø

2 ss tørka basilikum
5 egg
2 dl kokosmelk
1 dl vann
3 ss fiberhusk
3 ts bakepulver
1 ts salt
50 g valnøtter, grovhakket

Sett stekovnen på 190 °C, om du har varmluftsovn bruk 175 °C.
Finmal frø og kjerner i en blender og bland alt unntatt valnøtter i en bolle.
La røren svelle i 10 minutter og tilsett valnøttene. Spre røren utover en bakepapirkledd stekeplate.

Strø litt nøtter og frø på toppen og stek i 20 til 25 minutter.
Del opp i mindre firkanter når den har avkjølt seg litt.

Dette er ikkje min egen oppskrift bortsett fra linfrø og basilikumen. Denne oppskriften og flere finner du i Dr. Sofie Hexebergs kokebok «Uten melk«.

Desse er veldig gode. Dei kan godt fryses. Da er dei nok best om ein varmer dei i steikovnen. Men det er jo slik med det meste av bakst. 

vi koste oss med mat og strikketøy  begge to. Syns det er gøy at ho har begynt å strikke. Og flink er ho og. 

Tok ukeshandel da T var ferdig på jobb. Han hadde bilen i går og da passa det bra. Eg syklet nedover til han var ferdig, så handla vi og han tok med maten heim og eg sykla. VArt ikkje lange trimturen, men eg fikk bevega meg litt. det var det viktigste. I dag blir det skikkelig trening og det er jo deilig  da. 

Da får vi nyte dagen i dag og i morgen. Fra lørdag kan det vere litt usikkert i sør. Men fra midtnrge og nordover blir det nok bra heile helgen. Nyt det.


 

 

20 kommentarer

fruensvilje

26.05.2016 kl.08:57

god morgen,blir en fin klut det dere ja ) du må begynne på nytt hele tiden du hi hi,høres så deilig ut å kunne sitte ute i varmen,håper det er varmt nok til det hos oss også i dag,for jeg får besøk av ei vennine ,blir det kald trekk får det bli drivhuset )

Langpannebrødet ser godt ut,kanskje eg skal prøve det ) skal iallefall skrive av oppskriften,og eg har alle ingrediensane i hus .

Ha en fin dag på trening,jeg skal ta litt stein i dag også,det får være min trening

gretashobby

26.05.2016 kl.16:45

fruensvilje: God kveld. I dag har eg ikkje brukt noe tid på data gitt. Slo på no. Bare vore på trening sykla heim for så å sykle nedover og heim att ganske fort. Siden ahr eg vore ute på verandaen. Varmt og godt uten vind i det hele. Trenger ikkje emr varme eg.
Håper det ikkje blåste hos deg heller.
Ja det er eg sikker på at du ville likt. Nyt kvelden vennen

26.05.2016 kl.09:27

Klutestrikking er det ikke blitt noe av med meg. Det låg ute så mye fint på Strikkesiden en tid at jeg fikk lyst, men så er det bestandig så mye annet som roper på å bli laget. Må kjøpe meg et par nøster bomullgarn å ha liggende tror jeg--😊

I dag er det endelig sol så no må vi ut i hagen. Ugresset har kommet fort. Jeg har noe uoppgjort med skvalderkålen--- Det virker som den vinner over meg. Tar nok noen pauser på verandaen med heklenåla. Driv og hekler noen brikker fra mor sin gamle heklebok.

gretashobby

26.05.2016 kl.16:50

Anonym: Regner med at det er deg Ellbjørg. svarer hvertfall som det er deg. Kluter er kjekt å strikke langs med det. Eg digger det, men gjør det alt for lite. Eg og men det får vente, tror eg.

Tenker dere har jobba masse i hagen i dag. Eg har bare sittet iro på verandaen. Bortsett fra støvtørking og at eg tk soverommet. No er sengkleda snart tørre på verandaen. Det blir deilig å legge seg i kveld.

Så kjekt da. Eg ahdde ein del gamle hekleoppskrifter eg og. Men dei har blitt borte for meg. Litt trist. Tror det skjedde i forrige flyttng.

Liv T gjesdal

26.05.2016 kl.11:08

Hei Der var det nye ting på gang hos deg Der er vi nokså like Jeg har bare halsen igjen på sommer genseren men begynte på vesten igår Fikk nydelig middag hos Rannveig og fikk klipt meg hos Anita og det var herligt.Har jo en til sommer genser som er klar for raglands felling .Tar nok den etterpå har og en klut som er begynt på å masse planer i hodet.Fin dag igår å ser ut til å bli fin i dag og .Nå kan jeg bruke terrassen igjen den har blitt olja så den har vært stengt noen dager.Ha fine trening og flotte dag og goe klem

gretashobby

26.05.2016 kl.16:52

Liv T gjesdal: Veldig kjekt å ha masse å holde på med. Vi koser oss da. høyres ut som du hadde ein fin dag i går. Og sikkert hatt det i dag og. Nyt kvelden og ta vare på deg sjølv. klem fra meg

tepausen.blogg.no

26.05.2016 kl.16:45

Nydelig strikk og flink du er til å bake

gretashobby

26.05.2016 kl.16:52

tepausen.blogg.no: Takker og bukker. Og du er så flink til å skryte av meg. klem

annebe

26.05.2016 kl.16:57

Delikat og pent strikketøy du holder på med :)) Og kos å server hjembakt når en får besøk :)) Fint du får bevega deg å trena litt om dagen, ikke blitt noen gåtur på meg på noen dager nå...men tusler litt i hagen og tar bilder og slikt...fint å være ute i sola :)) Kos deg med kvelden :)) Klem <3<3

gretashobby

26.05.2016 kl.16:59

annebe: Tusen takk vennen. Ja det er veldig kjekt. Var godt i dag og den baksten.
Det viktigste er jo å vere ute og nyte finveret så får du trimme en annan gang. Kos deg sjølv du vennen. klem

irene

26.05.2016 kl.17:15

Hei på deg. Så fint mønster du lager på kluten,og baksten så veldig god ut. Så hyggelig med besøk på terrassen . Nydelig vær i dag også. Det er så deilig ute nå. Sitter her på altanen og slapper av. Ha en fin kveld dere to. Klem fra meg.

gretashobby

27.05.2016 kl.08:44

irene: Hei og god morgen. Tusen takk. Veldig enkelt men effektfult vil eg sei. Baksten er god for alle uansett kost tror no eg da. JA det var veldig kjekt det. Det er bare så herlig. vi får nyte det. Håper du får ein flott dag vennen. Og nyt den. Skal vel i vogna i helga tenker eg. Klem

venkesstrikk

26.05.2016 kl.19:11

Så flittig du er. Her skinner også sola, har ikke fått nyte den for jeg har vært på jobb, men tenkte oss ut å gå tur om litt. Deilig når kveldene er lyse

gretashobby

27.05.2016 kl.08:45

venkesstrikk: Har litt å gjøre for tida så da må eg få unna både bestillinger og litt til meg sjølv
Det er sant. Det er deilig med lyse kvelder. Er så synd eg er så kveldstrøtt for tida. Men det er no bare emg da

fjellgeitbundingen

27.05.2016 kl.00:02

Tusen takk. Gleder meg over det er meldt godt vær nordover i helgen. I morgen fridag, så da venter tur og mange spennende prosjekter :) Kluten din ser ut til å bli fin. Flink du er å styre og bake til gjester.Blir nok lite sånt her.

gretashobby

27.05.2016 kl.08:49

fjellgeitbundingen: JA det blir godt med fint ver der nord att også. Kjekt når heile landet har fint ver syns eg da. Høyres ut som ein spennede dag. Eg har no mer tid til slikt eg da. Sidene g bare er heime. Og det er ikkje alltid det er slik her heller.

mimouna

27.05.2016 kl.10:00

Enslige nøster må man redde! Så da er en ny klut helt på sin plass. :)

Ser jeg mangler mange av ingrediensene i oppskriften din, men ellers ser den spennende ut. Litt skeptisk til 5 egg, men kanskje basilikumen og kokosmelken dekker over smaken? Fikk litt lyst til å prøve.

gretashobby

27.05.2016 kl.16:20

mimouna: Tenkte at du hadde forståelse for det ja hehe. Det er slike ting som du får tak i på dei fleste matvare butikker med respekt for seg sjølv :). Smaker ikkje egg av denne. Det er det som er så bra. Anbefales

Hekleri og Ra

29.05.2016 kl.19:04

Kluter er alltid greit å ha ;-) Og bomullsgarn like så!

Koselig å sitte sammen og skravle og holde på med håndarbeid. Det gir litt ekstra overskudd ;-)

gretashobby

29.05.2016 kl.21:58

Hekleri og Ra: Det er sant, synd den vart lagt ned att i kurven og no tror eg nesten det blir elnge til den vert ferdig. Vi får sjå.
Det er sant

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits