Skal ha kjøkkentjeneste og hjelpe ei vennine med sidestrikking

Ja ja, eg snakka med flere i går som var redd det skulle bli nermere 30 g i dag. Tror dei var litt miss informerte. HAdde eg lytta til kroppen, kunne eg fortalt dei at det ikkje var noe å vere redd for. Det er klissvått ute. Det har regna i ett tror eg, siden i går ettermiddag. Men det er mulig det driv å lysner, for tåka har visst dratt sin vei. Men slik det ser ut foreløpig, er det ein perfekt jobbe inne på kjøkkenet dag. I hvertfall så må eg det i dag. Var oppe å gjekk mange ganger i natt og kvar gang så drømte eg om knekkebrød. No har eg ikkje orka det på lenge. Men i dag skal det lagast nye. Gleder meg alt til lunch enda eg ikkje er ferdig med frokosten.

I går etter ei knallgod trening, kom vennina mi Liv innom med eit babyteppe  ho strikker på. Det vil  ho ha hjelp til å strikke flette kantene som skal vere på sidene. Ho kan å strikke flette og har strikka kanten med flette nede sjølv og må vel sikkert strikke den oppe også. Men sidene såg ho ikkje frem til. Eg sa ja eg da


Strikket den eine i går, så da må eg vel  få til den andre i dag. Kanskje ikkje det mest spennede strikket, men det gjekk i grunnen overaskende greit. Måtte bare komme inn i  det. Det er altså bare den lange fletten eg lagde i går. Resten har ho gjort sjølv.

Fikk også oppskriftene til  ein topp og ein kjole eg skal strikke til ein tidligere kolega. Garnet vart vel muligens bestilt i går kveld elelr i dag. Og så fikk eg garn til ein ny bunad. Men dei tinga får eg kome tilbake til når eg er klar til å begynne på dei. I dag har eg sikekt nok med neste flette. Men da kan du sikkert hente i det i morgen Liv :). Sender melding om eg ikkje blir ferdig i dag hehe

Kjenner eg brenner etter å komme igang på kjøkkenet, men eg skal roe ned litt til. La frokosten synke litt. 

Dagen skal nytes etter beste evne. 
 

20 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug

31.05.2016 kl.08:16

Greit og få hjelpe venner iblant. Nydelig teppe.

Lykke til med kjøkentjenesten---( ikke glem middag til T. når du først er i gang der ute--😉)

Litt grått her og etter noen dråper i natt---- men friskt grønt. Det må litt regn til på denne tiden----

gretashobby

31.05.2016 kl.08:20

Ellbjørg Skinderhaug: Ja det er det heilt kalrt. Og ja det er og blir eit nydelig teppe.
Takk for det. Neida. HAn få middag kvar dag no hihi. I dag blir det desverre ikkje yndlings retten hans, men av og til må også han spise ein form for fisk
Bøndene rundt omkring er nok hoppende glad i dag ja.

Liv V.

31.05.2016 kl.08:19

Morn. Hehe, som eg har sagt før, her går det unna. Eg visste ka eg gjorde da eg overlot flettene til deg. 😃 Eg må på handel imorra, så da kan eg hente det. Er du heime i halv 11-11 tida?

Været skal visst lette utpå dagen. Vi var nok ikkje feil informerte, det var meterologane som tok feil. Eg er SÅ glad for det. Hehe.

Ha det fint, så snakkast vi kanskje imorra. Klem.

gretashobby

31.05.2016 kl.08:23

Liv V.: Morn morn. hehe. Plundra litt i starten, men så gjekk det unna. Ja det er eg heilt klart. Så da er det bare å komme.
Ja vi satser på det. Ja det er nok metrologene som tok feil ja. Eg var så ekkel i ryggen og beina natta før og i natt, så eg kunne sagt at det ikkje vart fint. Men tenker ikkje over det før ein ser veret.
et gjer vi vet du. Ha ein god inne dag der oppe. klem fra ei som skal ha kjøkkentjeneste i dag hihi

tepausen.blogg.no

31.05.2016 kl.08:50

Har regna her og men nå kom sola

Flott strikk

Ha en nydelig dag

gretashobby

31.05.2016 kl.09:58

tepausen.blogg.no: Slutta å regne her og. Flott temp. Kan bli bra. Greit å få lufte når ein baker. Nyt dagen du og

fruensvilje

31.05.2016 kl.09:18

tror jammen eg skal lage knekkebrød eg også i dag ) fikk lyst på litt hjemmelaget ))

en nydelig flette,det blir et flott teppe ja .Strikket topp og kjole til en arbeidskolega,er det til henne selv eller barnestørrelse ?

gretashobby

31.05.2016 kl.10:00

fruensvilje: Det blir 89 knekkebrød på meg. Så da har vi vel litt. Lager dei vel halvparten så store som dei ein kjøpe på butikken. Men så er det mer mat i dem. Eg gleder emg veldig til lunch hehe.
Ja det blir det heilt kalrt. Det er nok til arbeidskolegaen ja. Voksen størrelse.

Hekleri og Ra

31.05.2016 kl.09:26

Så utrolig flott et teppe! Har vurdert å strikke det selv, men kvir meg litt for å starte på et sånt. Hehe ... høres ut som du er ganske fullbooket med oppdrag framover :-) Kos deg med knekkebrødbaking og flettestrikking. Skal prøve å få kommet meg ut på verandaen for litt avkobling idag. Klem

gretashobby

31.05.2016 kl.10:02

Hekleri og Ra: Ja det blir eit fint teppe. Det er litt arbeid og det må jo sys klippes opp og syes stil. Så eg starter ikkje på slike frivillig. hehe. Ja er nok det. Mange som vil nytte seg lokalt før eg flytter og det er jo kjekt da.
Tror kanskje eg kjem emg ut i løpet av dagen eg og. Det har hvertfall eltta no og alt starta å tørke opp. Nyt dagen klem

Liv T gjesdal

31.05.2016 kl.10:01

HEI.De teppene er bare flotte.Du er så snill som hjelper henne,Ser ut som vi får flott vær idag så da skal jeg en tur på terressen ,Er kommet godt i gang med vesten men det er jo kjedelig med bare rettstrikk men godt tv, strikk.Får se om jeg begynner på noe annet til å ha innimellom.jeg skal lage de små brødene som du la ut oppskrift til men mangler gresskar kjerner.Håper du får sol men ha en flotte dag og goe klem

gretashobby

31.05.2016 kl.10:03

Liv T gjesdal: Hei. Snill ig snill eg tar betalt for dette også. hehe. blir nok fint her og etter kvart. Det har letta no og starta å tørke opp. Kasnkeje g skal vaske litt klede så eg kan få tørka ute også etter kvart. hm. Lykke til med baksten. HA ein fin dag. klem

Marianne

31.05.2016 kl.10:18

Flott teppe og ikke minst flotte flettekanter som skal være på. Flettekant har eg aldri strikker. Ho er nok veldig glad for å få hjelp av deg :)

Her har det regnet og regnet....men nå tørker det opp ute og det kan være håp for at solen titter frem. For min del er det ikke nødt til å være sol, men hadde vært koselig med opplett så eg kan være litt ute i hagen.

Visst ikke så har eg å gjøre på inne. Tar det som det kommer.

Ha en fin dag :)

gretashobby

31.05.2016 kl.12:29

Marianne: Teppet er nydelig og fint strikket. Så eg må bare strikke akntene fint også. Eg har heller ikkje strikket slike før. Det går greit når ein kommer inn i det på en måte.
Er usikker på om sola kommer frem, men aksnkje. HVertfall fin temp og det er jo ikkje dumt.
4 brett med knekkebrød er i ovnen og eg er stappmett etter å ha spist fra første brett til lunch. Ha ein fin dag

Hobbystua

31.05.2016 kl.14:23

Heisan kjære Greta:-) Ja kjøkkentjeneste har jeg holdt på med i dag også,og varmt er det her så kan tro det koker i kroppen nå etter og ha baket og laget en stor kjele med lapskaus. Tar med meg det utover i vogna i dag. Men skjønner du har litt og gjøre i dag med baking og strikking. Og det teppet der er jo helt nydelig og det er godt og ha deg som hjelp til og strikke fletter,,for det kan du og liker og strikke. Det vet jeg.-)) Ønsker deg en fortsatt fin dag og her er det faktisk hele 28+ ute nå.....Klem fra Marianne.-))

gretashobby

31.05.2016 kl.15:55

Hobbystua: Hei på deg kjære godjenta. Vært lummert her og. HAr svettet i singlet medan eg steikte knekkebrød og strikka flettekant.
Ja eg syns det er greit å strikke fletter, sjølv om eg kanskje syns at det er kjekkere ting å strikke enn bare lange tarmer med fletter. Men no er det gjort.
Kos deg i vogna. Eg skal muligens legge opp neste oppdrag i ettermiddag, elelr så skal eg ikkje det. Vi får sjå. Ha ein kjekke kveld klem

fjellgeitbundingen

31.05.2016 kl.19:53

Heldige henne som har deg. Dette teppe ser praktfullt ut. Håper du får vise det fram når det er ferdig :) Sitter på verandaen i sola og koser meg med bloggen for ei stund. Har nok å henge fingrene i, men trengte en pause. Har gått i ett siden i morges. Burde tatt en ny tur i dag. Om jeg har mot på det. Er jo midnattsol og herlig for tiden :) Blir spennende å se hva du har utrettet etterhvert. Er det samme bunad eller en annen type?

gretashobby

01.06.2016 kl.08:30

fjellgeitbundingen: Hehe takk. Heldige meg som har henne sei no eg da. Ho er så god og snil den dama. Skal forhøre meg, men med så liten innsats fra meg, så spørs det hehe.
Høres deiligt ut. Og ein skal da kose seg litt. Det kom ei lita byge her, men no er det letta opp att. Spent på korleis dagen blir vermessig.
Er jo midnattsol der oppe ja. Merkelige greier eg ikkje heilt klarer å skjønne. Men man blir vel like trøtt om kvelden likevel eller?
Ja bunaden er den samme bare str 4 år denne gangen.
HA ein fin dag vennen

mimouna

01.06.2016 kl.13:24

Godt å bruke regnværsdager til noe fornuftig innendørs.

Å strikke kanter er av en eller annen grunn fryktelig kjedelig. Da er det godt å få hjelp! Ser ut til å bli et flott teppe. :)

gretashobby

01.06.2016 kl.16:27

mimouna: Det er det. Ja det er jo det. Men det gjekk forholdsvis fort. No er teppet ute av huset og på veg til montør. hehe. Det blir det heilt klart

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits