Kaffetelegrafen den nye kafene i bygda. Litt enkel sokkestrikk på kvelden

God morgen. Det er nydelig ver, kaldt enno ja. Var bare 10 g kl 7 men sol  fra klar himmel. så ut på  formiddagen blir det nok både verandakos og ein trimtur. Men i  dag har eg ingen planer og etter to  dager med mye sosial omgang og trening er det greit med ein rolig  start på dagen i dag. 

Etter trening var det rett heim og stelle seg i  går og så sykle nedover att til å Treffe Reidun for å gå på den nye kafeen. Vi hadde ikkje vore der noen av oss. Reidun er den vennina eg har hatt lengst siden eg flytta til Høyanger. Mange av dei eg vart kjend med dei  første åra her, flytta etter noen år. Men Reidun ble  eg kjend med etter ca 2 år. Og siden har vi vore gode venner. Ikkje alltid  vi treffes så ofte, men ho er i full jobb og da sei det seg sjølv. Men siden ho er sjukepleier, så kan vi  treffes før vakt eller på fridager. Nok om det. Det var vel kafeen som skulle skrives om i dag


Denne flotte gjengen var det som stod for drifta i går da eg var der. Det er søstrene som driv Kaffetelegrafen og foreløpig har dei hjelp  av fleire også mora. Og dei har måtta fått inn ekstra hjelp. Fra venstre Lasse Grønli, Veronica, Tone og Jannicke Nessestrand. Dei har pussa opp den gamle  telegraf bygningen. Lager platting på  utsiden og har fått det så fint. Har noen få bilder innenfra. Hadde lyst til å ta bilde fra plattingen også, og gjorde det, men der sat det jo folk, så dei legger eg ikkje ut. Men fikk noen fra innsiden uten andre enn meg og Reidun på


Skjønne Reidun i flotte omgivelser med gamle møbler. 


Her har vi fått med heile  den kroken der. Vakkert


Her inne i eit anna rom der stilen er litt annleis  og den kan brukes til møtevirksomhet også. Da døren ut til den andre stuen kan skyves att. 


Enda ein koselig sittekrok med gamle møbler. Rett og slett eit trivelig lokale. Med trivelig betjening som sprang bena av seg og gjorde så godt dei kunne . Opninga har vore formidabel og veret har jo sjølvsagt vært på deira side. Mye meir besøkende i starten enn dei kunne drømt om. For dei som er intresert i ø følge med korleis det går, så følg dem på facebook. Lik siden https://www.facebook.com/kaffetelegrafen/?fref=ts

Når ein går på kafe så kjøper ein gjerne noe å spise. Det har lenge vore eit savn her i bygda for meg. For eg har egentlig ikkje kunne kjøpt noe der. Dei har ikkje foreløpig stort utvalg på Kaffetelegrafen men likevel ein rik meny. Cecarsalat uten krutonger er jo ein grei start tenkte eg. Og det var altså den beste Cecarsalaten eg har smakt. Heilt sant det var så godt. Og eg vart god  og mett. Deilig mat etter ei har treningsøkt. Eg og Reidun koste oss og det var det jammen mange andre som gjorde også. Både små og store. unge og gamle. 

I tillegg til å servere gjestene på kafeen, så såg eg at det var flere som kom innom å tok meg seg mat. Så litt take away driv dei visst med også. Flinke folk og veldig greit å kunne stikke å kjøpe seg ein lunch og ta emd seg på jobb f.eks

Litt morro  på slutten. Eg sykla jo nedover på min gamle rosa sykkel med eit fungerende gir. Satte sykkelen ved gjerdet. Da eg kom ut av kafeen stod der tre svære motorsykler rundt den og eigarane sat og  koste seg i solveggen. Da sa Reidun. Du må ikkje ta feil  sykkel no da Greta. Karane lo og eg måtte snike meg mellom dei store glisa for  å finne mitt fremkomstmiddel hehe


Det var ein flott dag. Eg kjem att fleire ganger. Synd denne kafeen ikkje kom før. Men slik er det. Håper bare folk er flink å bruke  den til hausten også. 

Vel heime fikk  eg endelig strikka litt, men det vart lite av det i går. Noen få  omganger på nikkersen. Før eg fann frem litt sokke strikk på  kvelden


Dette paret som ikkje blir ferdig på lenge, tror eg blir vanskelig å få likt. Men får sjå kva eg får til. Har gjort ferdig to par av dei nøsta eg kjøpte og lagt opp på dei to andre, og det er umulig å sjå kolrleis dei blir før eg startar. Det er jo gøy da. Veldig greit strikk på kvelden. Men her strikker eg jo ikkje på  det samme to kvelder på rad, så  fort frem går  det ikkje. Men så er det jo bare kos også da. 

Da gjenstår det for meg å ønske alle  ein flott dag. 
 

 

19 kommentarer

fruensvilje

10.06.2016 kl.09:32

god morgen.Dette var en koselig kafe,vi hadde en som var møblert slik i Volda også,men den er stengt for det skal utvidast og byggast nytt med utsikt utover Voldafjorden,håper dei tar med dei gamle møblane for det likte eg så godt.Veldig kjekt att det går bra og ja det er viktig att det finnes et alternativ for dem som ikke spiser gluten og andre greier ))

Sokkestrikk er greit og sokkane blir fine dei,i dag skal eg strikke i solveggen ) litt trøblete mage så eg må holde meg ved heimen,men det går greit i sola.Vi hadde bare 5+ når eg stod opp så her er natten kalde,men no skinner sola så det blir en god dag

gretashobby

10.06.2016 kl.12:19

fruensvilje: God lunchtid :) JA det var ein virkelig koselig kafe. Litt nytt litt gammelt og så god atmosfære. Sitter på verandaen med lapp toppen på fanget, for sola reiste, men spørs om den kjem att no. Da ser eg vel ingen ting
Det ser ut som dei ahr tenkt på det meste, så håper vi virkelig at folk er flink å gå der til høst og vinter også.
Dobbelt her da, men det er ingen storvarme når sola er bak ei sky. Men du og du så deilig vi har det. Skal ikkje klage nei. Nyt dagen uten smerter

Liv T gjesdal

10.06.2016 kl.09:56

Hei min gode venn.Så koselig å få kafe i bygda,Det gikk lenge før vi fikk kafe på Ålgård men veldig kjekt når den kom

.Igår passet jeg guttene å det gikk veldig greit.Så kom jeg på at min svigerdatter hade begynt på Eiida koften men hadde bare lagt det fra seg så jeg ringte til henne og så jeg kunne gjøre den ferdig.Jeg synes det er vondt at den bare skal ligge der når bolen er nesten halv ferdig Så jeg reiste oppom de på hjemturen ,Hun ble veldig glad,Så nå har jeg strikk igjen men må finne ut hva jeg skal ha med på ferie for det blir mye bilkjøring.Må ha noe lett for det blir mye fin natur å se.Jeg er og veldig gla i cæcarsalat.Masse flotte bilder du har tatt og 2 flotte damer var det og,Ønsker deg en fin fin dag og goe klem.

gretashobby

10.06.2016 kl.12:21

Liv T gjesdal: HAr jo sånne små kaferer ved butikkene, men dei har ikkje så store utvalget. Men spørs kossen det går med dem. Om folk er så flink å gå at alle tre er liv laga. Dette er jo ein skikkelig kafe. Har savna det siden vi kom hit egentlig.
Du er no så snil da. Men det er slik du vil ha det. Greit å ha eit enkelt strikk som varer da, viss det er mye bilkjjøring på ferien.
Takk for det. Fin dag til deg også klem

Liv V.

10.06.2016 kl.10:12

Hei. Endelig fikk eg anledning og igår å besøke den nye kaféen, og det var en fornøyelse. Satt ute i godt selskap, og vi koste oss i sola. Lokala er berre herlige, og personale visste vi var toppers. ☀️

Du hadde sikkert merka det på gira at du tok feil sykkel...😂

Skal på Blomsterbilen idag med Eirin. Gleda meg, har så mange krukker som er tomme nå når tulipanane er avblomstra.

Fin dag til deg. Klem.

gretashobby

10.06.2016 kl.12:24

Liv V.: Ja det kan eg tenke meg du syntest. Det syntest eg og. Dette ahr vi ventet på lenge. Du får vere flink å fortsette å gå der i vinter også. Hehe, hadde nok det ja. Ikkje på størrelsen, men på gira hihi.
Så kjekt å få fylt opp i krukker og urner. Eg veit ikkje kva det blir til med meg i år. Liksom ikkje lyst til å kjøpe så mye, men så skulle eg hatt litt. Vi får sjå om eg tar sykkelen nedover seinare.
Kos deg med planting og med å få det enno kosligere hos deg. klem herfra

Ellbjørg Skinderhaug

10.06.2016 kl.10:29

Har du hjerte til å reise fra disse venninnene og dette trivelige stedet da-----😰

Såg ut som to fine damer på vift---- bra du tok rett sykkel da😱 Jeg har kjørt stor motorsykkel for mange år siden. Gikk godt, men ble med noen turer. Er et dårlig kjøretøy for mor - far og fire unger.

Jeg er uten strikketøy😱 hva foreslår du? Har 41/2 nøste Alpakka Silk Sandnes. ( og mulighet til å kjøpe flere på garnbutikken)

Kanskje blir jeg med på siste lass med sauer som skal til fjells. Arti og sjå hvor ivrige de er for å få med lamma sine oppover stiene. Håper de får en fin sommer og berger lamma sine for jerv, ørn og andre ulykker.

gretashobby

10.06.2016 kl.12:29

Ellbjørg Skinderhaug: Ja eg ahr nok det hehe. Eg kan ikkje få alt og no har eg valgt vekk venner eg har her for familie og nye venner østafor. Men eg misser da ikkje desse vennene her da. Det er dei for gode til. Ikkje desse og ikkje dei to andre eg er så glad i heller.
eg har aldri sittet på ein slik. T hadde sykkel før min tid. Nei det nermeste eg kjem slike kjøre tøy er vel om eg får meg El sykkel etter kvart hehe.
Har ikkje kome på flere forslag enn dei eg skrev på chatten. Kanskje noen andre som les dette har noen forslag :).
Det høyres kjekt ut. Håper det vart slik at du gjorde det. Det er jo litt av gamet hos dere.
ja får håpe alle kjem heim. Det er jo det som er vitsen da.

fjellgeitbundingen

10.06.2016 kl.12:48

Hei, det så ut til å være en koselig cafe :) Så bra dere tar dere tid til å treffes ofte. Klart det blir et savn når dere flytter til østlandet med venner som blir igjen. Det vil nok ikke bli helt det samme igjen, men jeg har jo fortsatt god kontakt med min venninne fra barndommen, men ikke så ofte som jeg skulle ønske.

gretashobby

10.06.2016 kl.17:02

fjellgeitbundingen: Det er ein veldig hyggelig kafe. Det varierer veldig kor ofte det blir. Tror eg skrev at det ikkje ahr vore så ofte i det siste. Var i hvertfall det eg mente. Klart ingen ting blir som no. Men kontakten kan ein holde uansett. Og eg og har god kontakt med barndomsvennina mi. Kjem faktisk nermere henne no enn på maaange år.

annebe

10.06.2016 kl.14:25

Så skikkelig trivelig ut på den kaffeèn ..man hygger seg mest når det er koselige omgivelser :)) Ser både her og i forrige innlegg at du har koselige venninder :)) Salat kan være veldig forskjellig, noen er det nesten ikke noe i..men en god salat ..nam, nam :))

Syns jeg ser deg suser av gårde med motorsykkel..:)) Veldig fine bilder av deg :)) Klem og kos deg med fredagen videre <3

gretashobby

10.06.2016 kl.17:05

annebe: Der var veldig trivelig. Kjem til å besøke den flere ganger før eg drar ja. Ja det har eg virkelig. Salaten var virkelig god og eg ahr hørt at all anna mat der er eksepsjonell.
Hehe, det er nok eit morsomt skue elelr ahdde vore hihi. Tusen takk for det. Takk det samme. No må eg jobbe noen timer. Klem fra meg

tepausen.blogg.no

10.06.2016 kl.16:17

Så koselige og nydelige bilder

Ha en flott fredag

gretashobby

10.06.2016 kl.17:05

tepausen.blogg.no: Takk takk snille du :)

torill

10.06.2016 kl.21:53

SÅ flott med "gjenbruk"! I det huset arbeidde mor som telefondame rundt 1950....

Gjett om eg skal innom dersom eg kjem til Høyanger!

gretashobby

11.06.2016 kl.08:31

torill: Ja det er veldig tøft. Du må ta deg ein tur å besøke den kafeen:). Du må gjere det før eg flytter da, så kan vi gå saman :)

mimouna

11.06.2016 kl.11:11

For en koselig kafè, og veldig kjekt at det var godt utvalg av ting du kunne spise også. En deilig salat er jo perfekt sommermat!

Artig bilde med motorsyklene, hihi. Kanskje det hadde vært et greit framkomstmiddel istedenfor den med to gir? ;)

gretashobby

11.06.2016 kl.12:55

mimouna: Velddig trivelig kafe. Ja, dette blir eog er ein kjempestatsing i bygda. Flott tiltak. Ja det er det virkelig.
Hehe, å bare for å rette deg. det er bare eit gir som virker skikkelig. Så eg holder emg til det hehe

tepausen.blogg.no

12.06.2016 kl.16:21

:-)

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits