Da er det nesten så eg må skunde meg med bunadstrikket.

Pluss 13, vindstille sol fra klar himmel. Da får vi vel ein flott dag i dag og da. Og så bra for Høyanger. Her arrangerer dei Gøyanger i dag med trappeløp for både aktive og mosjonister, aktiviteter for barn og gøy for voksne på kvelden. Da er det litt greit at veret er som i dag. Og som vi har hatt det ei stund. Vi tar oss nok ein runde i sentrum og kikker litt. Men vi er nok ikkje serlig aktiv. Kanskje eg får tatt noen fine bilder. Men det er ikkje lett på slike  dager. Vel å ta bilde er jo enkelt, men vil jo ikkje legge ut bilde  av folk eg ikkje har tillatelse fra. Og det gidd eg ikkje å gå rundt å spørre om. Så det får bli som det blir.

Eg møtte T da han var ferdig på jobb og så rusla vi ein litt omveg på vei heim. Gjekk mellomanna forbi huset til ho eg skal strikke kjole til. Ho såg meg og hadde fått garnet. Dermed fikk eg med garn til kjole heim. 


Jeans blå muskat. Det garnet har eg som sagt ikkje strikka av og er veldig spent. Og fikk nesten lyst til å begynne med ein gang. Men no har eg kome så langt på bunaden, at eg gjer ferdig den først. 


Vart litt overtid strikking i går hehe. Dermed fikk eg ferdig første fot på nikkersen. Ein att. Så skal eg strikke lua og da kan eg begynne å feste tråder, sy opp kanter, strikke legg og halskant. Ja og sy sammen det må eg vel før eg strikker kanter og hals kanskje hehe. Mye jobb att, men no er det bare det mest fargerike att. Og når gullrota ligg i sofaen ja da må eg vel finne litt tid til å strikke i dag også. Men stresse gjør vi da ikkje. T har starta på ferie og vi kan bruke dagene fremover som vi vil. Skal få pakka litt meir  den kommende uken,  ei lita utflukt neste helg, ellers ingen store planer for ferien. Vi prøver å spare litt til høsten. 

Da er vel frokosten min klar. Ha ein flott dag kjære søte dere
 

19 kommentarer

Marianne

11.06.2016 kl.08:24

God morgen til deg.

Ja enda en dag med nydelig vær, du verden så bortskjemte vi blir.

Det er så godt å sette terrassedøren på vidt gap med en gang en står opp og få frisk sommerluft inn i huset.

Det går unna på bunaden ser eg, du ligg ikke på latsida du nei.

Her blir det en rolig dag trur eg, tar det som vet kommer.

Ha en flott dag i solen :)

gretashobby

11.06.2016 kl.08:37

Marianne: God morgen. Ja vi har nydelig vær, og no begynner nesten å bli ein vane. Bortskjemd er vel eit rett tanke ja. Ja det er deilig.
Nei kvifor skal eg det. hehe. HAr ikkje gått så veldig fort. Men no får eg få opp farten.
Godt å ta dagen som den kommer.
Takk det samme vennen

Ellbjørg Skinderhaug

11.06.2016 kl.09:19

Hørest ut som dere får en fin dag å starte ferien i. Så bra at dere har dette fine været . Det blir et godt minne fra siste sommer dere bodde i Høyanger---.

Muskat er et ypperlig garn. Holder seg like fint år etter år. Litt anstrengende å strikke så stort plagg i bomull kanskje, men du får skifte strikketøy ofte. Du har lett for å bli ivrig---- du og 😀

T starter vel ikke i trappeløp--? Fint og gå og rusle og se på aktivitetene.

Nyt dagen --

gretashobby

11.06.2016 kl.12:43

Ellbjørg Skinderhaug: Ja dette er ein fin dag. Sola forsvann, men tempen er fin.
Så bra. Ja tenker at det kan bli litt tungt å strikke hel kjole, men eg ahr mange å velge i, strikk altså. Eg blir vel aldri ivrig vel hihi
Nå nei, han vart dårlig sist at gjekk trappa, så den holder han eseg unna litt ja.

Oldemorbloggen

11.06.2016 kl.09:53

Du kan vel byrja på kjolen, sjøl om du ikkje er ferdig meg bunaden. Fleire strikk om gongen, det har eg lært av deg. Ha ei fin helg.

gretashobby

11.06.2016 kl.12:44

Oldemorbloggen: Nei, no har eg bestemt meg for at bunaden skal bli ferdig først. Og da blir det sånn. hehe. Eg ahr jo maaange kvelds strikk, så avveksling har eg heilt klart. Takk det same

akbhandy

11.06.2016 kl.10:09

Ser at det går unna med bunaden Greta. Da blir det snart enda en fornøyd mottaker. :-) Blir spennende å se kjolen ettervært også. Været ja. Det er deilig med sol og sommer. Her er det også fint no. Litt småskyet men okei temperatur. Blir avslapping her i helga. Overnattingsturen sitter ennå igjen i kroppen. :-)) En fiktig fin dag og flott helg til dere. Klem.

gretashobby

11.06.2016 kl.12:46

akbhandy: Ja no vil eg ha den ferdig. .). Det blir det nok hehe. Det blir det. Veldig sent på korleis det blir å strikke den. Også spent på om eg skal snu oppskrifta eller strikke som det står.
Sola reiste her, men tempen er fin. Ja det vil eg tro. Kos dere uten store planer i helgen. Klem herfra

Liv T gjesdal

11.06.2016 kl.10:36

Hei, Så fint garn og fine farge ,Dette blir spennende å se fremover,Kan tenke meg at bunaden blir fort ferdig nå.Jeg har fatt begynt på koften Var litt kluss i begynnelsen foe hun hadde byttet om på fargene Men nå går det greit Lett mønster å strikke,Fikk levert vesten fra meg igår og han som fikk den ble veldig fornøyd,Var på stoppen og hadde et par gode timer der.Koser meg veldig i det fine været godt å sitte ute,Ha en strålende fine dag og ønsker Torstein en goe ferie,klem fra meg

gretashobby

11.06.2016 kl.12:50

Liv T gjesdal: Spent på garnet, fin farge ja. Fort vet eg ikkje, men den må bli ferdig før eg får begynne på kjolen. Tenker det går fort med den kofta eg. Så gøy da. Alltid kjekt når mottaker blir fornøgd. Torstein takker for det. Kos deg du også klem herfra

mimouna

11.06.2016 kl.11:15

Deilig med sol igjen, selv om det ikke er like varmt. Gøyanger høres morsomt ut, virker som de er flinke til å finne på slike aktiviteter i bygden. Det er bra!

Flott farge på bomullsgarnet, håper det er godt å strikke med også. Kjekt med litt avveksling fra bunaden, selv om du jammen har kommet langt på den nå.

Håper helgen blir fin! Koselig at T også har ferie, da kan dere nyte dagene sammen.

gretashobby

11.06.2016 kl.12:57

mimouna: Har vore bra ver her no heile tida. Ikkje så varmt, men eg ahr sittet ute kvar dag lenge. Vi har hatt bedre ver her enn hos dere i Bergen.
JA dei er flinke til slikt. Skulle bare vore litt mer intregert slike dager. hehe. Men det er litt seint no.
Ja fargen er flott. Det håper eg også. HAr aldri prøvd det. Bunaden skal gjøres ferdig no først, før eg i det hele tatt får lov til å lese på oppskrifta no hihi.
Takk for det vennen. Dagene blir nok flotte ja. Stor klem til deg fra meg

Liv V.

11.06.2016 kl.11:42

Hei. Trur nok det bli meir overtidsarbeid på bunaden framover nå når du har fått kjolegarnet. 😃

Eller du legger opp til kjolen for å prøve garnet. Hehe, på seg sjøl kjenner man andre, heter det.

Eg var tidlig nedover idag, måtte hente noe på posten. Kunne tenkt meg å vært i sentrum når det braker løs, men det er en som trenger meg heime.

Fin dag og god ferie. Klem.

gretashobby

11.06.2016 kl.13:00

Liv V.: Hei, Ja det blir nok det hehe. MEn ikkje etter klokka 20 . Da blir det bare feil. Nei, no får eg ikkje lov å sjå på oppskrifta ein gang. No skal bunden bli ferdig først. Ellers blir den liggende, slik er det hehe.
Vi var tidlig endover også. Syns det er best slik. sånne dager er familie alngt unna. Så vi holder oss heime. Eller vi skal ut å trimme da.
Ja da er det best å vere heime. Du får følge med på lyden fra verandaen. Klem og ha ein så god dag som mulig.

fruensvilje

11.06.2016 kl.20:32

så spennende da ,ja med kjolestrikket ) kanskje greit å få unna bunaden først,men vi får no se,du bruker å legge opp ganske fort hi hi likte fargen.

Så deilig med ferie da,siden dere skal flytte i år kan nok noen småturer vær ok ) uansett så er det hyggelig å være sammen og ha sol der en er ) ha en fortsatt fin lørdagskveld

gretashobby

12.06.2016 kl.08:48

fruensvilje: Det blir spennede og kjekt ja. Skal klare å få den ferdig før eg begynner på kjolen denne gangen. Vise for emg sjølv at eg kan det. Sjølv om det holder hardt.
Ja det blir bare småturer i år. Så får vi heller dra på ferie eit anna år.JA vi trives sammen så vi koste oss vi og det gjør vi i dag også

fjellgeitbundingen

13.06.2016 kl.18:01

Hei Greta, Så fin farge på garnet. Denne kjolen blir spennende å se vokse :) Greit etter svartstrikking..Men bunaden vil bli superfin. Så gleder meg til å se den ferdig.Ellers er det kjekt å se bilder fra Høyanger. Føler nesten prosessen du har starta inni deg helt hit.

gretashobby

14.06.2016 kl.09:19

fjellgeitbundingen: Hei vennen. Ja det skal bli gøy å prøve utpå dagen i dag. Takk for det. Siden du gleder deg til både bunad og mer Høyanger biler, så får du kose deg emd dagens innlegg da hehe. Ja det er kanskje eit poeng.

fjellgeitbundingen

14.06.2016 kl.15:31

Ja, det innlegget var kos :)

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits