Kjole ? Skryt av kafeen att og jammen skryt eg ikkje av eldreomsorgen og

God morgen det er fortsatt flott sommer her hos oss. Ny fin dag og gradestokken viste 18 kl 07.45. Er ikkje mer å sei om det vel. 

Det var ein aktiv og kjekk dag og fikk ikkje satt meg ned med pinnene før klokka nerma seg 16 i går. Og det blir vel ikkje så hverken i dag eller i helga heller. Men eg tar det alltids att. ikk  da strikka litt og her er  da starten på kjolen


Ikkje akkurat fotograf bilde, men den ligger på bordet slik at eg ikkje skal glemme den når eg skal på trening. Og dermed vart det ein enkelt bilde i dag. Ja ikkje misforstå, skal ikkje strikke medan eg er på trening hehe. Men eg skal bortom bestiller rett etterpå. For å sjå om det ser ut som det blir  rett størrelse . Og kanskje ho får prøvd den på. Eg tipper den passer, menja greit å kunne passe det til. Og da kan eg  få liv vidden hennes og hooftevidde så kan den til passes henne  lengre nede. Da får eg gå igang for fulgt over helga. Kjolen blir ikkje emd til Bergen. 

Før på dagen hadde eg ein rolig morgen, før eg sykla nedover og  traff damene og  så var vi på kafe. Jada eg var på kafe igjen. Det var ikkje dumt det. Og med fortsatt det flotte veret, så var det fult av folk på ute terrassen. Den var blitt ferdig siden sist eg var der. God plass og man kunne trille dit med både vogn og rullestol. Dei har virkelig vore heldig med veret. Tenk å åpne opp ei  slik bedrift med stor uteplatting og så  får  dei nydelig ver uke  etter uke. Flaks må ein ha. Eg var innom ein dag før åpningstid og knipsa noen bilder


Ikkje heilt godt bilde. Og det er litt annleis no. Kan ikkje ta bilder når det er fult av folk. Så det får greie seg


Sjølve inngangspartiet fra vegen. og det er så stilig at det fremdeles står ein tlf kiosk der. Der er jo den gamle telegraf bygningen. Og sjølvsagt derav navnet Kaffe Telegrafen :).  Tok bilder inne også før det kom folk den dagen


Det innerste rommet, veldig lekkert og svalt. Eg og damene sat innerst til venstre Og skravla og koste oss. Vi  sat der i eit par timer.


Desse stolene ble flittig brukt til folk som kom innom å bestilte take away . Sat og venta her og dei såg ut som dei sat godt. :). 

No skal eg gi meg med kafe snakk og bilder. Må bare sei at eg syns dei har vore dyktige og det er litt kjekt å sjå at det er all mulig folk besøker kafeen. Håper  dei  fortsetter når sommeren er over. 


Nedom posthuset med kafeen, ligger det gamle posthuset. Stilig gammel bygning det og. Kanskje noen kunne  finne på noko lurt å bruke  det til også?. Fremfor her er minnesmerket for falne fra krigen. Her samles toget på 17. mai  og 7ende klassingene holder ein liten tale. 

Rett over for veien for kafeen ligger sjukeheimen og  legesentret med kommunal fysio, Nav og ergoterapi. 


Flott inngangsparti

I direkte sammenheng med sjukeheimen og legesenteret, ligger omsorgsboligene. 


Veldig flott annlegg der eg har hørt at dei som bor der virkelig trives. Og eg har ei vennine som har mye kontakt med eldreomsorgen i bygda. Det er godt å bli gammel i Høyanger er hennes klare  konklusjon. Eg tror ho på det. Menge flotte folk som springer beina  av seg for at dei eldre skal ha det bra. 

Da skal eg gi meg for i  dag. Tar lang tid å skrive innlegga mine for tida hehe. Er vel i feriemodus eg og sjølv om eg ikkje har ferie. Men det skal eg ha i helga. Eg tar fri noen dager og er muligens tilbake på mandag. Eller søndag kveld vi får sjå. Nyt helgen uansett ver og kva du  ellers skal.
   

28 kommentarer

Kine

16.06.2016 kl.09:19

Koselige bilder :) ønsker deg en fin dag

gretashobby

16.06.2016 kl.12:47

Kine: Takk for det. Ønsker deg ein fin dag også

fruensvilje

16.06.2016 kl.09:32

mange flotte bilder fra Høyanger ja ) kjolen ser flott ut,men godt kunden bor nerme så du kan passe den inn til henne )) du må kose deg med dagen,jeg våknet til tåke og tenkte brødbakst,men no skinner solen så da får vi se hvordan dagen blir ) fin blir den nok og det håper jeg din også blir

gretashobby

16.06.2016 kl.12:48

fruensvilje: Takk for det. Kunden var superfornøgd og den lå så fint rundt halsen. Så da fortsetter eg og tror den blir bra. Ingen tåke her nei. Glad for det. Den kjem nok alltids att her og. Takk

Ellbjørg Skinderhaug

16.06.2016 kl.09:42

Du står på----😰 spennende dette strikketøyet ditt no. Så greit å ha modellen nærme så du får tilpassa den underveis.

Fin oversikt over Høyanger. Du skryter uhemmet av stedet----- og så flytter du derifrå ? Skjønner dere har grunner til det, men dette er et litt spesielt sted med sin historie.

Her blir det rabarbrasyltetøy med kanel og vanilje i dag. Klarer ikke la være og lage litt når rabarbrarota står på sitt fineste.

gretashobby

16.06.2016 kl.12:53

Ellbjørg Skinderhaug: JA eg veit jo ikkje korleis ein gjer det viss ein ikkje gjer noko .Ja det var veldig greit og den ser ut som den kjem til å passe fint. Trodde det, men ein kan aldri vite. Så da følger eg berre innstinktet videre. Eg tar frem det som er bra no når veret er så fint. Ja eg flytter. Er mye som skal stemme for kvar ein skal bo :).
Veldig spesiellt sted og syns det er viktig å frem det posetive med stedet. Tenker eg rekker å syte mye over tåke og regn og fuktighet før eg flytter hehe.

Kari

16.06.2016 kl.10:11

Hei Greta. Takk for så mange fine bilder fra Høyanger. Jeg har alltid husket Høyanger som et utrolig koselig sted, og det har jeg fått bekreftet nå. Jeg har kost meg hele uken med å dra fram gamle minner. Så takk for all den jobben du har lagt ned i å fotografere. Du må kose deg i Bergen, verdens fineste by. Du skjønner kanskje at jeg er bergenser! Men i hele mitt voksne liv har jeg bodd på østlandet. Så kommer du til Drammen kan du bli med på strikkekafé, Strikk og drikk på Union. Det hadde vært hyggelig.

gretashobby

16.06.2016 kl.12:57

Kari: HEi Kari. Bare hyggelig du. Du husker nok ikkje tåke og regn da, men det gjør ein sjelden når ein har bodd lenge derfra. Så hyggelig å høre da. Kommer litt flere bilder over helgen. Vi har kost oss med fotograferingen. Blir nok eit par innlegg til med bilder sikkert i neste uke, kanskje.
Det skal eg gjøre ja.
Kanskje eg kan vere med ein gong. Vi har familie i Drammen også. Så dit kommer vi til å dra på besøk en del.
Du får komme tilbake til det etter at eg har flyttet

Liv V.

16.06.2016 kl.10:29

Hei. Denne kjolen bør bli vakker! Sikkert lurt å få prøve på mottaker, det er jo eneste fordelen med å starte oppe på et strikk. Eg har nesten ikkje strikka siste dagane, vet ikkje ka eg drive med...😂

Men tiden flyr i alle fall.

Flotte bilder i dag og. Kjekt at du er så positiv til Høyanger før du skal flytte, da samla du gode minner. Det er jo bra. 😃

Ha ei flott helg i Bergen, kose deg. Får tru du får bra vær, men nå er vi mange som ha dansa regndansen.💃.💦💦 Klem.

gretashobby

16.06.2016 kl.13:03

Liv V.: Hei vennen. Det tror eg den blir. Er ikkje beskjeden eg hehe. Den passet akkurat slik eg følte den ville, men det var greit å teste.
Traff foresten Mor til eit av oldebarna dine i går. Og ho var så glad for Mariusdressen. Kjekt å få høre slikt.
Men viss du ikkje ahr strikka, så ahr du vel hatt andre ting og holdt på med. Kjeder deg gjør du jo aldri.
Det er jo mye ein kan skryte av i Høyanger, sjølv om det er andre ting som eg ikkje liker så godt. Men fjell og tåke kan ikkje bygda styre. Tar og foreviger det er syns er bra og så håper eg dere som blir boende setter pris på og bevarer det gode.
Takk det skal eg ha. Ja satser på det. Så du får vente litt med regndansen. Syns eg ser deg danse i hagen heheklem

Lillemor

16.06.2016 kl.11:05

Hei vennen ;-) Det er det beste med bloggen din, du har mye å skrive om og mye å vise frem :-D Jeg har fått isjias, aldri hatt det før, men nå skal jeg til kiropraktor for andre gang denne uken. Han anbefaler noe smertestillende så kroppen får slapp av, men da må jeg til lege, kiropraktikere skriver ikke ut resepter :-( Jeg får se hva jeg orker av 'avtaler' tur på hytta blir det iallfall ikke. I dag ble det bare syt og klag fra meg :-( Ha en flott langhelg og kos deg masse. Klemmer på vei<3<3

gretashobby

16.06.2016 kl.13:06

Lillemor: Hei på deg. Egentlig så har eg vel fint lite å skrive om og fint lite å vise frem. Men eg skriv og viser det eg sjølv liker. Tusen takk for fine ord.
Så kjedelig da vennen. Det er ikkje godt. Håper du ahr god kiropraktor. Eg veit om ein som er suveren. Kiroprakter klinikk1. Oslos beste.
Masse masse god bedring. Det er lov å si hvordan ein har det kan du skjønne. Det gjør jo eg også.
Tusen takk skal du ha. skal gjøre mitt beste. klem klem klem <3 <3 <3

Liv T gjesdal

16.06.2016 kl.11:10

Hei, Du så mange flotte bilder du tar,Får bare si nydelige Høyanger.Kjolen ser helt skjønn ut,Jeg har vært på et lite crusefra Tananger til Danmark innom Langesund og hjem igjen Koselig avslappet tur,Onsdag reiser jeg til Norg norge og skal være borte 15 dager.Kos dere i Bergen og ha goe helg.Her er ikke sol nå.Goe klem til dere

gretashobby

16.06.2016 kl.13:08

Liv T gjesdal: Hei tusen takk for det. Tror den blir bra. Du farter mye og det er kjekt. Regner med eg har kontakt med deg før onsdag, men viss ikkje så må du ha god ferie vennen. Så skrives vi klemmer i fleng

annebe

16.06.2016 kl.14:54

Så fint mønster på den kjolen..blir nok veldig fin :)) Er så gøy å se bilder fra "stedet"ditt selv om du ikke skal bo der så lenge til... Greit å ta bilder når det ikke er masse folk der, ellers må man spørre om det er greit å legge det ut..og det blir jo litt slitsomt ..

Så de fine bildene fra fjellet og deg i shorts i forrige innlegg også :)) Stor klem fra meg <3

gretashobby

16.06.2016 kl.17:48

annebe: JA det er kjekt å strikke også. Men i helga skal den få vere heime åleine. Så bra at du syns det. Er jo stedet der eg bor enno. :).
Tusen takk hehe. Stor klem til deg også.

mimouna

16.06.2016 kl.16:07

Der var starten på kjolen, ja. Håper den passer, da. Ser jo lovende ut så langt.

Fine bilder i dag også, og veldig koselig kafè. Høres absolutt ut som om Høyanger er et godt sted på mange måter. Men det blir nok bra østpå også. :)

gretashobby

16.06.2016 kl.17:51

mimouna: Den sat fint rundt halsen og det såg ut som den skulle passe perfekt over brysta også. Så da strikker eg på som eg tror det skal vere.
Takk for det. Ja det er ein veldig koselig plass dette her.
Alle steder har nok gode ting emd seg. Det blir rart å dra ja, men godt også.

akbhandy

16.06.2016 kl.20:56

Hei Greta. Her går det jaggu unna hos deg. Bunaden ferdig, flotte sokker og nå har du fått begynt på kjolen. Blir spennende å følge deg og den fremover. :-) Så mange flotte bilder du har tatt fra Høyanger. Koselig å kunne se tilbake på når dere flytter. Nå blir det visst fine temperaturer fremover hos oss også, men ikke så mye sol. Klem fra nord. :-)

gretashobby

17.06.2016 kl.13:06

akbhandy: Hei vennen. Men no har eg ferie i helgen hehe. Takk, for det. Eg syns den er kjekk å strikke så langt hvertfall. Ja det er kjekt å ha til senere. Så bra at tempen stiger hos dere også. Det hjelper på det. Kvar skal dere på bobil ferie i år da?

fjellgeitbundingen

16.06.2016 kl.23:44

Hei Greta og god kveld. He, he, ja du er vel sovna kanskje? Spennende start på kjolen. Blir spennende dette. Også var det flere flotte bilder og reklame fra Høyanger. Snart så de får tilflyttere :)

gretashobby

17.06.2016 kl.13:08

fjellgeitbundingen: Hei vennen og god formiddag fra Bergen. Sitter på hotelrommet og får oss litt salat. Og ja eg sov når du sendte den kommentarern. Den er foreløpig kjekk å strikke, så dette går bra. Men no ligg den att heime. Eg ahr ferie i helgen.
Ja kanskje det du. hehe. Kjekt du liker bildene mine. Ha ei strålandes helg

Kari

17.06.2016 kl.00:14

Hei igjen. Nå skal jeg følge spent med på bloggen angående flytting. Det blir spennende å se hvor dere ender opp. Og nå du/dere er vel i hus så kan jeg sende deg programmet for strikkekafeen her i Drammen. Det kan jo hende at det klaffer med familiebesøk her i byn. Som sagt, det hadde vært hyggelig. Nå burde jeg ha sovet for lenge siden, men sliter litt med å finne søvnen på lyse sommerkvelden. Så da blir det Gretashobby på sengen!

gretashobby

17.06.2016 kl.13:11

Kari: Hei fra Bergen i dag. Så gøy da. Eg er fortsatt spent sjølv eg da kvar vi havner henne. Men det nermer seg vel det og. Det hadde vore kosleig så skal du ikkje bvekk ifra at eg får til å stikke innom ein gong.
Eg sov hvertfall min beste søvn da du sendte denne kommentareren. HA ei flott helg. No blir det stilt fra meg noen dager. klem

akbhandy

17.06.2016 kl.14:03

Hei igjen Greta. Ja no har temperaturen steget godt. 21 grader her no. :-) Vi har bare lagt litt av ferieplanen enno. Blir å kjøre gjennom Sverige og sørover. Planen er å ta en liten stopp på Ullared. :-) Ellers tar vi det litt som det kommer. :-)

gretashobby

20.06.2016 kl.13:17

akbhandy: Hei vennen. Så kjekt at dere fikk litt varme da. Her kom regnet no. Håper det ikkje varer for lenge. Men det trengs no no. Har vore tørt lenge
Greit det når dere har bobil. Kjøre etter finveret om ein vil det. Viss ikkje bare kjøre dit ein vil

tepausen.blogg.no

17.06.2016 kl.21:24

Nydelig strikk og flotte bilder

Ha en god helg

gretashobby

20.06.2016 kl.13:17

tepausen.blogg.no: Takk for det. Kjempehelg på oss. Håper dere også hadde det

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits