Overskyet, sol, nei regn og litt kjole hehe

God morgen. Da skal eg prøve å vere tilbake i vanlig gjenge att. Sliter litt dagen etter slike fine helger. Men i dag er eg på vei til å bli normal att. Kva no enn det betyr. Normal og normal ja ja, tilbake til slik eg skal vere da hehe. Veret ser ok ut foreløpig. I går bøtta det ned halve dagen og kvelden. Så no må bonden vere fornøgd. Fikk gjødsla også uten at vi vart heilt forpesta. 

Eg har eit eller to innlegg att om Høyanger, men det blir ikkje i dag. Har gått litt for langt på dag så eg får sjå over bilda og sjå om det blir eit i morgen. I dag må vi gå/sykle oss ein tur. Tror kanskje det kan skinne opp, vi får sjå. HAr ikkje sett på vermeldingene for dagen. Der kom sola inn vinduet, så da skinner det kanskje heilt av da. Uansett så blir det nok ein bedre dag enn i går.

Strikket litt på kjolen i går. Liker garnet å strikke av men syns ikkje det er lett å få det jevnt. Liker ikkje heilt resultat, men det jevner seg vel ut etter vask får eg håpe. Eg vil det skal vere heilt jevnt og det får eg ikkje til med dette garnet. 


Men veldig godt å strikke av, får ikkje sånn bommuls kjenninger før eg har strikket noen timer. Så tre timer for dag på kjolen er visst nok. Hvertfall på  dette tidspunktet. 


Mønsteret går eit stykkje bak nedover ryggen.  No er det ei god stund med økninger og glattstrikk. HAr kome forbi sjølve livet. Så skal det vere mønster heilt nede. Kjekt ja. 

Skal ikkje skrive for mye om veret hehe, men den sola som kom inn vindauga forsvann fort. Og no regner det att jaja, da får vi sjå kva vi gjer i dag da. KAsnkje det blir litt pakking istede. Er jo ein god del  vi fortsatt kannpasse som vi ikkje ahr bruk for. Bøker og slikt. Vi får sjå. No skal vi nyte frokosten og slappe av litt først. Så kjem eg tilbake med eit mer innholdsrikt innlegg i morgen , kanskje

18 kommentarer

Liv V.

21.06.2016 kl.09:24

Morn. Skal love deg at det er ikkje berre bonden som er glad for regnet....var så herlig altså. ☔️ Eirin var heime i 4 veker og hadde to dager med regn, da får vi tåle meir ustabilt i en periode. 😃

Kjolen blir nydelig!!!! Rekna med du strikka ein til deg sjøl og før eller siden. 😃

Har ingen plana idag anna enn å nedover. Får sjå når ettermiddagen kommer om eg finner på noe. Fann ei god oppskrift på ei lita lue igår som eg gjorde ferdig. Blir fleire av den.

Ha en fin dag. Klem.

gretashobby

21.06.2016 kl.10:17

Liv V.: Hehe, eg tenkte på deg i går da det satte inn. No er Liv fornøgd tenkte eg hihi. God formiddag min venn. Er det 4 uker siden Eirin kom heim? Kvar vart tida av. Ja ja. Godt at det regner litt no da. Men veldig elnge vil eg no ikkje ahd et slik da hihi.
Tusen takk for det. Hehe, det skal du vel ikkje sjå brt ifra , men det får eg komme tilbake til da . Den hadde sikkert blitt flott i Lerke foresten. Kvifor satte du emg på den tanken da.
God småluer er kjekt å strikke. Minste gullet på stammen kjem vel ikkje til å mangle klede hihi. HA ein fin dag klem

fruensvilje

21.06.2016 kl.09:26

god morgen ,kjolen blir fin den ) og som regel glatter det seg ut etter vask og kanskje litt lett damping .Vi får iallefall ikke sol i dag ,men det bøtter heller ikke ned,skyet og litt lett regn innimellom,her får jeg kaffebesøk både midt på dag og i kveld så jeg rekker ikke en spasertur eg ) men kos dokke på tur du og T det høres herlig ut

gretashobby

21.06.2016 kl.10:19

fruensvilje: God morgen bursdagsbarn. Tusen takk for det. Ja vi satser på det. Her regner det ganske så godt no ja. Veit ikkje om det blir mye tur i dag. Så vi får helelr pakke eller gjøre noe anna. Skikkelig regnvers dag ser det no ut som det blir. Og vått vått vått. Kos deg med dobbel feiring da. Du skeier vel ut litt i dag.

Oddbjørg

21.06.2016 kl.09:41

Hei!

Det har vori stille frå meg ei stund. Dagane berre forsvinn utan at eg veit av dei. Veret har vori så ymse; mykje skodde og regn. Men så langt i dag har det ikkje komi nedbør, så eg kryssar fingrane.

Kjolen ser veldig fin ut. Sletter seg sikkert når ein vaskar han.

Ha ein god tirsdag!

gretashobby

21.06.2016 kl.10:21

Oddbjørg: Hei. Koselig når du stikker innom. Om det er ofte eller sjelden .). Ja dere har slitt litt med veret der nord. Vi ahr hatt veldig mye fint, så eg får tole litt regn no skjønner eg. Men det blir nok ikkje den turen i dag eg hadde tenkt meg på.
Tusen takk for det. Det håper eg virkelig. Ha ein fin tirsdag uten regn hos deg. klem

Hobbystua

21.06.2016 kl.12:02

Heisan Greta:-) Du har fått et nydelig bilde på din header og det var det jeg la merke til aller først nå. Og kjolen du strikker tror jeg nok blir nydelig for slikt mønster er jo så pent. Er det Muskat garn du strikker av? Har laget mye med det garnet selv og det glatter seg ut med vask og lett strykning. Her bøttet regnet også ned i går og i natt men nå kommer solen og det blir mer og mer varmt ute. Så får håpe på noen dager igjen med litt pent vær, Ønsker deg en fortsatt god dag og kos deg uansett hva du skal gjøre. Klem fra Marianne.-)

gretashobby

21.06.2016 kl.18:09

Hobbystua: Hei kjære Marianne. Tusen takk for det. Syns det er vakkert eg og. Smiler når eg er inne på bloggen hehe. Mønsteret er fint ja. Håper du ahr rett. Syns det er vanskelig å sjå korleis den blir eg når eg strikker den oppenfra og ned. Liker bedre gamle måten ja hehe Ja det er Muskat. HAr aldri brukt det før. Så bra, da skal eg ikkje sutre over ujevnheter mer hehe.
Her har vore ein del regn i dag, men vi fikk oss ein liten rask sykkeltur. Men vie r ganbske så sløve. Men det går seg nok til. Tar alltid flere dager etter å ha vore med familien før eg er normal att. Det er tidlig på sommeren enno, så kalrt vi får mye fint ver før sommeren er over. Satser på det. Sløver forann tv skjermen og ser fotball no resten av kvelden. hehe. Habein fin kveld og god uke videre min venn klem

Marianne

21.06.2016 kl.13:15

God morgen klangt på dag.

Du har jo kommet langt på kjolen allerede jo.

I dag blir det å reise heim en tur, må være litt heime også. Regner gjør det innimellom men håper eg slipper de verste bygene når eg skal gå fra båten til bussen på vei heim. Ha en fin og koselig innedag om det blir regn hos deg.

gretashobby

21.06.2016 kl.18:11

Marianne: God kveld vennen. Den vokser litt for kvar dag no. Har satt meg fore 3 timer kjolestrikk for dag. Så får vi sjå kossen det blir fremover.
Hehe, du liker å farte rundt det er hvertfall sikkert. Men kjekt det når du ahr muligheten for det. Ja det får vi håpe. Takk vi sløver rundt i heimen stort sett. Fin kveld heime i din egen heim klem

Ellbjørg Skinderhaug

21.06.2016 kl.13:58

Det går fint med kjolen ser jeg. Snart kan hun få bruke den i ferien skal du se--.

Når været er slik blir det mer håndarbeidstimer og.

Jeg hadde helga fylt av ungdommer, og i går ble det sengetøyvask og noe utearbeid. Holder på og gjøre om litt i hagen så den skal bli mere lettstelt for ei eldre dame---😰 skulle vel sådd plen i alle retninger og leid noen til og slå, men det blir vel for lettvint .

I dag har vi lettskya oppholdsvær med fin temp. Har vært en tur og sjekka tilstanden med blomster på kirkegården . Fikk en tur etter en skogsvei og hørte på fuglesangen med det samme.

J har vært " dreng" hos svigersønn noen dager i slåtten, men no er det noen ledige dager og da må jeg utnytte han her hjemme---😅

Rart og tenke på at du går og pakker ned tingene i heimen din, men godt å ha såpass med tid at det ikke blir stress av det.

No koker jeg nysalta torsk og steker bacon-----

gretashobby

21.06.2016 kl.18:15

Ellbjørg Skinderhaug: Hei på deg. Tja da må det blir ferie nr to. Ho er på ferie no. Så da stresser eg ikkje. Men satser på 3 timer med den kvar dag. Så får vi sjå kor lenge den regelen min holder. Men bommulsgarn er no bommulsgarn da.
Du har hatt nok å gjere i helgen da skjønner eg og det er jo kjekt da. Hehe må ikkje alge det for enkelt for deg sjølv vet du .
Høyres ut som du ahr fått utnytta dagen godt. Vi ahr stort sett sløva da.
Det gjrode faktsik godt å få pakka litt att. For eg syns det er tyngre og tyngre kvar gang eg kjem tilbake til bygda. HAlve meg har flytta alt og det er litt slitsomt. Sjølv om eg ahr det bra her.
Det hørtest godt ut. Her vart det enkel grøt til middag. Så sløve er vi.

fjellgeitbundingen

21.06.2016 kl.17:37

Hei Greta, i dag var det deilig å ha krøpet opp i sofaen på verandaen og lese innleggene dine. Deilig lesning. Koselig å se på bilder av kjolen og av teppe, og høre om planene og Bergensturen.

gretashobby

21.06.2016 kl.18:16

fjellgeitbundingen: Hei vennen. Så kjekt da. Liker det sjølvsagt når du og andre liker det eg skriver. Takk kjære deg. klem

Irene

21.06.2016 kl.20:41

Hei på deg. Kjolen blir fin den. Veldig fint bilde på din header. Nydelig natur. Teppet du lager blir fint og fine farger. Nå har eg vært på min trimtur og det gjorde godt. Ha en fin kveld. Klem

gretashobby

22.06.2016 kl.10:18

Irene: Hei og god morgen. Tusen takk for det. Ja naturen er ikkje noko å klage på hehe. Ja det får vi håpe når det blir ferdig. Når eg har starta på tre stykkjer så tar det nok litt tid hihi. Ja i dag skal vi på trimtur vi og. Hvertfall eg. Men vet ikkje heilt nå. Nyt dagen vennen klem

mimouna

22.06.2016 kl.08:50

Godt å komme i normal gjenge igjen, ja. Og du er i alle fall godt i gang med strikkingen, ser jeg. Sliter litt med det samme her, får ikke strikketøyet i islandsk ull til å bli så jevnt og pent som jeg vil ha det. Men nå ligger genser nummer to til tørk, (Fortsatt en igjen, puh!) og den ser mye bedre ut etter vask. Så vi får tro det samme skjer med kjolen. Fint mønster, du har kommet langt!

Regn og grått her også, men der får vi tåle etter en lang periode med sol. Og det er vel ikke fare for å bli arbeidsledig med det første heller, hihi.

Håper du får en fin dag, klem fra meg.

gretashobby

22.06.2016 kl.10:30

mimouna: Ja det er det. Strikking det får ein vel gjort uansett hehe. Det er kjedelig ja. Håper vi får det til å bli glatt etter vask. Stakkars deg enda ein i slikt garn huff da. Men godt å høre at det ble glatt etter vask. Satser på at det gjør det her også. Satser på det.
Den vokser litt kvar dag, men orker ikkje mer enn 3 timer med bommulsgarn eg når eg ikkje må.
Ja vi må nok det. Arbeidsledige blir vi aldri vennen. Takk det samme skjønne vennen. klem

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits