Da tåka kom kunne eg like godt "jobbe overtid", kjolen ferdig

God morgen. Da er det slutt på desse godmorgen hilsene mine med sol fra klar himmel. Det har det kanskje vore den siste uken også, men no er det tåke....I går kveld  var det skikkelig tett. Skal få sjå det senere i innlegget. Men kan jo ikkje  starte med det. Nei får heller starte med noe som er mer kjekt. 


Den er bare lett dampa ikkje vaska så den kommer seg nok litt etter eit vask også. Ble noen timer på den i går. Men når veret vart slik etter kvart, så var det greit å få den ferdig. 


Mønsteret går lengre ned på ryggen enn fremme


Her har eg prøvd å få med mønsteret nede, men det vart visst like mye foten av parasoll holderen. Ja ja, den har vi ikkje bruk for i dag. Slik det ser ut no. Men det er faktisk mulig det letter sei vermelder dama hehe. vi får ta det som det kjem. Kjolen er forresten strikket i Muskat på pinne nr 4 og rillene på 3,5. Da gjenstår det å sjå om den passer kunden. Ho er på ferie og kommer  heim i morgen kveld. Kanskje vi få sjekka det på mandag viss eg rekk det. Greit med noen dager med bommuls pause no hvertfall. Skal strikke eit topp til ho og, men det garnet er ikkje bestilt enno. Ho har også lovet at om kjolen passer fint, så skal eg få ta bilde av ho i kjolen og legge ut. Plagga kjem så mykje meir til sin rett når dei  er på ein person istede for ein kleshenger :)

Veret var ikkje så aller verst i går på dagen. Vi sykla oss ein runde før vi var innom butikken for å kjøpe kaffi. Hadde ikkje skreve det opp, for det var jo bare det vi måtte huske. Kjøpte litt anna også. Men da vi kom heim så hadde vi sjølvsagt ikkje kjøpt kaffi. Hadde heldigvis nok til lunchen. Skulle sykle nedover seinare på dagen, men det vart bil. Ja ja, må jo lufte den også av og til. Orka ikkje å kle oss i regnklede da. Vi fikk også tatt heile heimen og rengjort den i går. og vaskemaskina fikk seg tre runder. Så no er her reint og fint og kleda våre er reine og det meste er vel tørt sjølv om kles stativet måtte flytte inn. 

I dag skal vi ha oss ein tur sjølvsagt, får sjå om veret letter, viss ikkje får vi kle oss skikkelig å kome oss ut likevel. Vi tar det som det kjem. Litt kose strikking blir det no hvertfall, siden eg ikkje har oppdrag i helga. Dagen skal nytes. 

Avslutter med to tåkebilder av fjella våre


Her er altså det høge fjellet rett frem


Og her er da bygda med dei andre fjella i den andre retningen. Eller kanskje det ikkje vart noe fjell. Men eg veit at dei er der og att dette er eit lott over hele bygda. jaja, mer skal eg ikkje sei. Men måtte vise denne siden også, siden eg har vist solskinns siden den siste månaden. Da gjenstår det bare å ønske deg ein nydelig dag. 
 
 

38 kommentarer

akbhandy

25.06.2016 kl.09:28

God morgen Greta!

Ferdig allerede med kjolen? Wæoo. Superrask er du. Kjolen ble skikkelig lekker. Her må mottaker bli godt fornøyd. Så fint om du får ta bilde med kjolen på, så får vi se den i all sin prakt. :-) Ser at tåka har lagt seg over bygda ja. Her har sommeren kommet igjen. 24 grader og blå himmel i går og 18 grader allerede nå. Ikke en sky på himmelen, så det vil nok bli en fin og veldig varm dag i dag også. Den skal nytes ute. :-).

Da får du ha en flott helg og håper tåka letter hos deg. Kos deg med kosestrikk. Klem

gretashobby

25.06.2016 kl.09:33

akbhandy: God morgen vennen langt i nord. Ja i går var det ver for overtid. hehe. Tusen takk for det. Håper det. Den blir bedre etter vask. Ja håper eg får det. Det betyr jo at ho er fornøgd hehe.
Ja når det er dritt her er det fint der hos deg. Høyres herlig ut. Dere får bsre nyte det skikkelig. Ja da må ein vere ute.
Det håper eg og, men den er på veg ned att fjellet no, men det skal ikkje ødelegge dagen her. Tak det skal og du må duper nyte helgen og det gode veret. klem

Liv V.

25.06.2016 kl.09:35

Hei. Fantastisk vakker kjole. Heldige mottaker som får kjolen mens det enda er sommer. 😃👍🏼 Bomull er litt "trøttande" å strikke med, så en pause er nok godt.

Trudde du likte tåka eg...da kan du jo innbille deg at fjella er vekke. Hehehe. Øst eller vest, sol heile sommaren er vel ingen som har opplevd. De fleste er nok glad for det. 😂 Vær er vær.

Har en fot igjen på Klompelompebuksa. Blir nok til ca. 9 mnd. Likte den kjempegodt, og oppskrifta er god.

Må på butikken etter Osloavisene. Da er turen tatt. Fin lørdag. Klem.

gretashobby

25.06.2016 kl.09:53

Liv V.: Hei. Tusen takk vennen. Kanskje den kjem tilbake, sommeren altså :). Ja det var rett beskrivelse av det. Blir greit med noen dager uten bommul strikk.
Hehe du er no god da. Nei eg liker mye bedre å sjå fjella speile seg i sola. No føler eg at eg er inne i ein boks .
Det er sant. Men dette veret misliker eg uansett. Men eg kan ikkje gjere noko med det.
Ja det er ei god oppskrift. Så den kjem eg nok til å lgae felre av om det byr seg ein anledning.
Greit med papir aviser i helgen ja. Ha ein fin dag vennen klem

fruensvilje

25.06.2016 kl.09:53

god morgen,dette var en skikkelig fin kjole ,både som den er eller med en teiths under til høsten )) skal si det var tåke hos dere ja,ja no ser det vel i grunnen slik ut her også i dag da,så får vi se om vi tar en bobiltur,er jo ikke så gode meldinger i helgen,men jeg er glad bare vi kommer forbi tåka )) ha en fin dag,tenker tåka letter både her og der

gretashobby

25.06.2016 kl.09:56

fruensvilje: Morn du kjære venn. Tusen takk for det. Ja det er eg enig i. . Ja tåka ligger godt ned i dag og, men ikkje heilt heilt ned. Greit å sette seg i bilen og komme seg unna tåka da om ein ikkje må kjøre for langt for å finne tåkefrie områder. Satser på det. Nyt dagen

Eva

25.06.2016 kl.10:02

God morgen i tåka 😊

Den kjolen var kjempefin!!! 👌

Har du link til noen oppskrift? Evt navn/nr så jeg kan få tak i den?

Har vel nok prosjekter i hodet, men den var så enkel og fin så den kunne jeg virkelig tenkt meg å strikka.

Ha en fin dag 😊

gretashobby

25.06.2016 kl.10:15

Eva: God morgen :)
Tusen takk for det. http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=7374&cid=1. Glemte å skrive det ja. Drops design dette.
Godt garn å strikke av også. Sjølv om det er bommul. Skal eg lage ein til meg sjølv ein gong tror eg at eg velger Lerke eller eit anna blandings garn. Takk det samme til deg

Ellbjørg Skinderhaug

25.06.2016 kl.10:05

Vips-- så var den ferdig. Heldigvis bruker ikke jentene så lange kjoler no----😅

Har strikka mye av Muskat , men det er mange år siden. Det kan krympe litt så du må strekke litt etter vask. Har en pose svart Muskat liggende . Kanskje jeg skal strikke noe til neste sommer---. ( kan jo ikke fortsette og kose meg med " klompelompedresser" i det uendelige---😊 )

I dag blir det gjærbakst. Lager noen innbakte pølser og pizzasnurrer til fryseren. Noen kanelsnurr blir det nok og.

Grått vær her og. Tåka kom susende inn fjorden da vi var på sjøen i går.

God helg.

gretashobby

25.06.2016 kl.10:17

Ellbjørg Skinderhaug: Vel ikkje heilt vipps da. Tok noen timer denne og. Glad den ikkje er sid ja. Det er ein voksen model, men det vet du.
Takk for den opplysningen. Det skal eg si til kunden. Ho skal vaske den sjølv. Da får dus trikke ein til deg sjølv da.
Skikkelig bakedag skjønner eg. Hm der skulle eg har vore, elelr ikkje hehe.
Tåka kommer bare lengre og lengre ned i dag, men det får våge seg.
God helg til deg og vennen

Gro Marit Brenno

25.06.2016 kl.10:09

Kjempefin kjole!! Å så rask som du er! Håper den passer fint😊

Mvh Gro

gretashobby

25.06.2016 kl.10:19

Gro Marit Brenno: Tusen takk. Vel eg strikker alltid når eg sitter, så da så. JA ikkje når eg er på dataen da hehe. Det håper eg også. Ha ein fin dag

tepausen.blogg.no

25.06.2016 kl.10:10

For en nydelig kjole. Tipper vedkommende kommer til å bruke den mye i sommer

gretashobby

25.06.2016 kl.10:19

tepausen.blogg.no: Tusen takk for det. Viss den passer så håper eg da det. Ha ein nydelig dag uansett ver. klem <3

gerd

25.06.2016 kl.10:36

Wow det var fin kjole og nydelig farge. Flink og rask du er... Ønsker deg en fin helg.

gretashobby

25.06.2016 kl.12:28

gerd: Tusen takk det var fint sagt. Fin helg til deg og.

Ann Karin

25.06.2016 kl.11:04

Nydlig kjole Ønske deg ei fin helg Greta. med eller uten fint vær. Ser ut som vi kan få et fint turær i dag Ikke sol men opphold

gretashobby

25.06.2016 kl.12:29

Ann Karin: Tusen takk :). Takk det samme vennen. Vel vi vart skikkelig våte på turen vi, men no er det opplett att. Kos deg på tur klem

25.06.2016 kl.11:06

Ha en fin dag du og 😊

gretashobby

25.06.2016 kl.12:31

Anonym: Takk skal du ha

Marianne

25.06.2016 kl.11:40

God formiddag.

Var ikke mye fjell å se på bildene dine i dag nei, kun et tåkehav.

Men det letter vel utover dagen.

Kjolen ble kjempefin, skikkelig flott. Gleder meg til å se bilder av den på en person, er jo som du sier en helt annen ting enn å se ting på kleshenger.

Ha en riktig fin dag :)

gretashobby

25.06.2016 kl.12:32

Marianne: God formiddag. Nei i dag viste eg ikkje frem vakkre fjell hehe.
Tusen takk skal du ha. Håper det blir bilder av den på kunden ja. Takk det samme vennen

Eva

25.06.2016 kl.12:08

Tusen takk!!

Litt skeptisk til bomull på så store "ting" ja så jeg velger nok et annet garn 😊

gretashobby

25.06.2016 kl.12:32

Eva: Er jo så mye garn å velge i så det er jo ikkje noe problem .)

mimouna

25.06.2016 kl.13:20

Her går det unna! Ferdig kjole alt, det var ikke dårlig! Fin ble den også. :)

Litt andre Høyanger-bilder i dag, ja. Samme vær her, men ikke fullt så tykk tåke. Strikkevær! ;)

Håper du får en fin helg, klem.

gretashobby

25.06.2016 kl.18:24

mimouna: Ja eg obba overtid i går, mange timer over tid hehe. Det var ver til det. No har den letta endelig. Vi rakk ein lyntur på sykkel mellom kampene. Kose strikkever har det vore. No er det fint ute.
Takk det samme til deg klem

Irene

25.06.2016 kl.14:49

Hei på deg. Så nydelig kjolen ble. Det har nå gått rask med den. Håper tåken har lettet nå. Bra vær i Eidfjord så vi har grillet noen pølser. Turen har vi hatt også,så nå slapper vi av i solen. Ha en fin kveld dere. Klem

gretashobby

25.06.2016 kl.18:25

Irene: Hei hei. Tusen takk skal du ha. Det er jo jobb, så da må det jo det da. Det har den og det er bra. Skikkelig fint ute no i veld. Vi fikk oss tur vi og, men den var våt. Kos deg resten av dqgen min venn. Vi ser fotball og koser oss. klem

Gørill

25.06.2016 kl.17:24

Det ble en nydelig kjole Greta! Og en flott blåfarge:) Du er en racer!!!

gretashobby

25.06.2016 kl.18:26

Gørill: Tusen takk vennen. Fargen er det sjølvsagt kunden som har valgt. Hehe, jobb er jobb klem

Margrete

26.06.2016 kl.04:44

Alltid litt surt når tåka kommer etter noen finværsdager. Men kjolen ble nydelig i en nydelig farge :) Klem.

gretashobby

26.06.2016 kl.08:33

Margrete: Men slik er livet hehe. Tusen takk for det. Fargevalget er godt og sjølvsagt kundens valg. :) Klem

Hobbystua

27.06.2016 kl.12:31

Hei Greta.Den kjolen var bare helt lekker og helt etter min smak også.Du er helt superflink med strikkepinnen og jeg blir like imonert hver gang du har laget noe.Jeg misunner mottakeren denne kjolen.Jeg er fortsatt i vogna og her blåser det noe forferdelig i dag med litt sol og regnskurer.Men får håpe det snart blir en god sommer.Jeg ønsker deg en fin dag og en god uke.Stor klem fra Marianne.

gretashobby

27.06.2016 kl.12:34

Hobbystua: Hei vennen. Tusen takk for det det vil eg tro at den gjør ja. Tusen takk, men det er ikkje kvar dag eg har slike fine ting å vise frem da hhehe. Hehe, da får du strikke deg ein sjølv da. Du er like flink med pinnene du .
Du får kose deg inne i vogna da viss det blåser for mye.
Takk vi koser oss i dag vi. Sommeren kommer nok tilbake. Vi har jo hatt mange uker med fint i juni. og slutten av mai. God uke videre til deg også vennen min. Stor klem herfra

Oldemorbloggen

29.06.2016 kl.08:49

Var nokre dagar eg ikkje var innom blogg.no, så denne har eg ikkje fått med meg. Den var kjempefin og du er rask med strikkepinnane, det er sikkert og visst.

gretashobby

29.06.2016 kl.09:49

Oldemorbloggen: Ein kan ikkje få med seg alt. Så det går greit. I dag kjem kunden å skal hente den og prøve den elelr omvendt. Det blir spennende Tusen takk :)

Hekleri og Ra

05.07.2016 kl.12:56

Tåkevær har også sin sjarm ;-) Nydelig kjole!

gretashobby

05.07.2016 kl.16:35

Hekleri og Ra: Takker og bukker.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits