Skal eg ta for meg bærplukking, gåturen min, kafeturen eller teppet i dag?

God morgen denne vakre morgen med pluss 12g og regn. I går var det faktsik opplett fra tidlig formiddag til vi dro på fjellet for å leite etter blåbær. Da regnet det da. Vart vi våte jada. HAdde regnklede men skoa er modne for utskifting. Men dei får holde til høsten. Men vi fikk da litt bær. 


Eg plukker for hånd. Så den minste blåbærspanna er mi. T bruker plukker. Multen var det T som fant. Eg var litt vel ivrig og hadde noen vonde timer etterpå, men fikk roa det ned. Og i dag er den "normal" igjen. Så da kan eg vel utfordre den mer da hehe. Mulig vi leter etter bringebær etter jobb i dag. Vi får sjå.

Utfordra meg sjølv i går. Ingen bragd for dei fleste, men for mine knær er det det. Eg gjekk herfra og opp bakkene til Håland. Det er ikkje langt. Er bare 2,17 km og eg brukte 40 min akkurat. Så farten var ikkje stor. Men eg gjennomførte og eg kjem til å gå der flere ganger for det gjekk bra. skal ikkje gå der i dag nei, men om noen dager. 


Ikkje så lett å gå, og kanskje ikkje på det bratteste her da. Der det var brattest, tok eg sjølvsagt ikkje bilde. Det får bli neste gang. 


Ikkje så mange som bruker denne stien tror eg. Den er bratt men ikkje så lang og resten var slak oppover på asfalt. Skal prøve å vise litt bedre neste gang korleis vegen er. Men eg var skikkelig svett og klam da eg kom opp. Da var det greit å ha med litt klebytte og få låne badet til Reidun. Stelte meg og skifta klede før vi dro på kafe og skeia ut skikkelig. 

Ja da skulle vel hatt bilde derfra også, men eg var noe sløv med fotograferingen i går. Og det er kanskje like greit det da. :). Vi koste oss hvertfall på kafe med kvar sin baguet fylt med kyllingfilet og mangosaus. Deilig og mektig. Reidun sat slik til at ho såg rett mot disken og dei deilige skillingsbollene der. Ho overtalte oss til å  dele ein diger bolle og ta ein kopp kaffi til. Eg er kjend for å vere glad i kaffi, men da vi gjekk stod halve koppen min att. Da dro Reidun på smilebåndet. Er du så mett, var replikken hennes. Og ja det var eg. 

Dro heim og fikk strikka litt før T kom fra jobb. Så dro vi til fjells. Det begynte vel å regne i det vi gjekk ut av bilen og det vart bare verre og verre men det stoppet oss ikkje i går altså. Det blir litt rensking på meg. Men T tok det meste i går. og mitt  skal  gå fort å renske. 

No kunne eg vist bilde av teppet også, mene g tror eg venter med det til i morgen. Men sjølve strikkingen er no ferdig. Men med restegarn er ikkje jobben over når strikkingen er over. Det er ein mengde med tråder å feste. Og det får eg sutre om i morgen. 

Ha ein knallfin dag i vest. Her blir det nok vått. I øst der blir det nok varmt og nordover regner eg med at det blir både varmt og fint. 
 

8 kommentarer

Liv V.

28.07.2016 kl.08:31

Hei. Mange bekker små blir ei stor å...til slutt. Sånn er det vel med bær og. Er en ivrig nok så blir det bra til slutt.

Bra marsj det opp på Håland, må få være litt svett da. Fikk vel opp matlysta den da høres det ut for. Hehe.

Nå er det meininga å få fyllt i vaskebøtta. Klar, ferdig, gå.

Fin dag. Klem.

gretashobby

28.07.2016 kl.08:38

Liv V.: Ja det er sant Liv. Ja matlysten var det ikkje noko å sei på på kafen nei. Farlige greier. Men det var godt da.
Høres ikkje så spennende ut, men det må jo til da. Du hadde vel besøk i går ettermiddag. Såg hvertfall ein bil stående utenfor porten din. VAr det fra Bygstad?
Fin vaske dag og anna dag til deg og. klem

Liv T gjesdal

28.07.2016 kl.10:13

Hei Ja dere er flittige bærplukkere og jammen blir det resultar av det og,Så flott det gikk bra på turen Jeg får mest vodt når jeg går nedover bakke,Hadde en stor ryddedag i garnet mitt ,Alt er jo på soverommet så jeg fikk tørket støv i alle hyllene,Fant offffffffg frem Karen drakten min som jeg nå skal selge Den har krympet etter lang tid på hengeren,Har jo brodert alt selv så det er litt vemodigt men jeg klarer ikke å bli så slank igjen at den vil passe,Men sånt er livet,Kom meg gjennom noen omg,på strkkingen min .Ellers vasket jeg sengklær og andre ting,Idag tar jeg det med ro,Ønsker deg en flotte dag og goe klem

gretashobby

28.07.2016 kl.12:49

Liv T gjesdal: Vi liker å plukke bær og samtidig kunne vere ute i naturen. Det gjekk veldig bra på turen. Gleder emg til neste gang. Kasnkje eg utvuder den da, vi får sjå. Eg går bare oppover, så blir eg kjørt ned att det er løsningen.
Er av og til slik at ting krymper i skapet. Eg hadde håpt at eg klarte å vere flink att å krympe sjølv, men syns det er mye vanskeligere no enn sist eg prøvde.
Eg er spent på om eg begynner på noe nytt eller om eg tar frem eit av dei andre teppa når eg blir ferdig heilt med det første.
Ha ein flott dag vennen klem

Ellbjørg Skinderhaug

28.07.2016 kl.10:14

Flinke var dere. Dette med bærsanking er noe av " arven" vår. Vi må liksom avsted når tia kommer---

J var til fjells, men der var det dårlige tider i år. Langt og bratt, men no har han sett etter hvordan det stod til---. Koker det lille som var og skriver " juledessær2016"😀 Kanskje er det bedre på andre siden av bygda----

gretashobby

28.07.2016 kl.12:51

Ellbjørg Skinderhaug: Kjempeflinke hehe. Ja det ligger liksom i oss. Når høsten nermer seg da skal man sanke.
Synd han ikkje fant så mye da, men han fikk jo turen og han kom seg vel heim. Juledesserten er redda hvertfall. ja kanskje han må ta seg ein tur dit. No har det letta opp her og for første gang i dag. Kanskje det ikkje silregner når vi skal sjekke bringebæra. HAdde vore kjekt det.

annebe

28.07.2016 kl.19:03

Bra dere fikk plukka litt eller ganske mye faktisk..til tross for at det ble vått :)) Som hos oss det med plukkinga..jeg MÅ plukke for hånd :))

Kjedelig å få vondt av å gå..men bra du tar det i ditt tempo :)) Både baguet og bolle på en gang var nok mektig ja..hehe.. Har vært ok vær her i dag så vi har vært å bada..men nå begynte det å regne :)) Klem <3

gretashobby

29.07.2016 kl.08:51

annebe: Håper det blir mer, men da må veret snu og det ser ikkje slik ut den første tida hvertfall. Vi får ta det som det kommer. Turen gjekk godt det. Tålte godt den. Det er nok veret som gjør mest ilt for kroppen.
Her har det ikkje vore sommer og vi har ikkje vore på badestranda i det hele tatt i år. Heilt vilt
Klem <3

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits