Lover påtro og ære at dette er siste innlegg med bærbilder, tror eg/strikkeprat

Søndagsmorgen og veret er på vent. Det vil sei ser du ut vinduet så vet du egentlig ikkje kva ver du får. Men det får vere som det vil. Eg må bevege meg i dag. Og så må eg trene øvelser og så må eg, ja kva må  eg. Ingen ting egnentlig. Ikkje anna enn spise og drikke og ha ein god dag. Mene g vil da fylle den med noe hehe. 

Eg får starte med bærbilda da. for det har blitt litt i høst . Ikkje så mye kvar dag elelr kvar økt, men litt. Men no har eg prøvd å sagt stopp. Så dette er det siste bildene av bær eg har vore med på å plukka og renska.


Sånn ca en kg i kva av desse

 og det same er det her


Ops jaja, det var det einaste bilde så det får stå til. Koker da ein av kvar saman. Med litt søtning og litt syltepulver, så blir det knallgod sylte. syns vi da. 


Og her er resultatet. Ja da der er to glas med multer også. Men det finner vi lite av i år. Eller  rettere sagt det er T som finner dem. 4 sånne små glass er alt vi har. Men blåbær/bringebær har vi over 20 glass. Og noen er svært store. Så da har eg sagt at no er det nok. Eg gidder ikkje renske mer. Var nok å rydde opp att og vaske i går. 

Men så er det ein som ikkje er heilt enig da. Utpå ettermiddagen i går. Eller nermest på kvelden så for han avgårde og plukka nesten en kg bringebær att. Og han truer med at han vil på fjellet i dag og. Er vel litt som han må få med seg mest mulig før vi drar herfra. Mest mulig fjell. Han får bare dra om han vil. Eg er ferdig med fjellet. Har overhode ikkje lyst opp att. Ein reagerer nok litt på ting rundt seg og ting som hender eller skal skje. Han har lovet å renske og ordne sylta sjølv, så får vi sjå da. hehe. 

Eg har jo begynt å tenke mer pakking eg da. Vel pakker har eg eller vi gjort i åresvis. Men no tenker eg mer slutt pakking og korleis vi skal pakke alt. Og da syns eg det er nok syltetøy å pakke. Spørs om vi må ha oss noen plastkasser til hm. 

HAr eit par tomme eg skal fylle i dag og så tenker eg å flylle eit par vanlige esker. Få oversikt over kor mye mer kasser vi trenger og planlegge kva som godt kan pakkes og kvasom bør vente til siste slutt. Det skal jo vere boelig her også. 

Skulle strikke litt og skulle kjøpe ett nøste rødt i går. Glemte det første runde men klarte jo ikkje å la vere å skaffe meg det. Sykla nedover på ettermiddag og skaffa meg ett rødt nøste. Greit å kunne strikke viss ein har lyst. Vart jo ikkje mye i går heller. Men på kvelden strikker jo damen alltid. Så får vi sjå kor mye det blir i dag. 

Men altså uansett om T plukker blåbær i dag eller ikkje, så skal dere slippe å sjå bilder av det. For no er det nok hehe. Ha ein fin dag

 

16 kommentarer

EllbjørgSkinderhaug

07.08.2016 kl.08:41

Både blåbæra og bringebæra er så fine I år.Slik er det her og. Skjønner T når han MÅ i fjellet enda en gang--- . Dere kommer nok til å dra en tur vestover til gamle kjente stier neste høst------. Å gå i fjellet er noe en aldri får ut av kroppen---.

Jeg ordnet resten av blåbæra i går, bakte brød,og gjorde det vanlige husarbeidet. Finner alltid noe og fylle dagen med selv i gråvær.

gretashobby

07.08.2016 kl.08:49

EllbjørgSkinderhaug: JA det er så kjekt. Spes bringebær da. Så og sei ingen rensking. Så gøy ja. Du skjønner det ja. Gjør jo det på en måte eg og, men eg vil ikkje vere med.
Det er jo ikkje umulig det altså. Fjelelt ligger her jo og vennene er her også.
Heldigvis kan ein gå turer andre steder også. Men fjellet om høsten er jo spes da.
Ja ein gjør det Kjedelig trenger ein ikkje å ha det. Fin dag til dere

Gørill

07.08.2016 kl.09:21

Så herlig å ha mye syltetøy til vinterbruk😀 Jeg koker aldri bæra, synes det blir best rørt og frosset. I blåbær presser jeg litt sitron oppi, så blir man ikke blå når man spiser det👍 Vi har alle våre måter å gjøre det på😊 Men i år har det ikke blitt noe bærplukking på meg, sliter med bena😳 Nå har jeg vært på MR, men vet ikke resultatet enda😉 Her fosset vannet ned i går, det så du sikkert å tv. Var glad jeg ikke måtte ut💦☔️⛈

gretashobby

07.08.2016 kl.09:42

Gørill: Ja det er deilig. Vi har ikkje noe fryserplass for tida. Og har ventet med å kjøpe ny fryser siden vi skal flytte. Vanligvis så bruker vi å fryse en del vi også. Bruker både rørt og kokt sylte. Alt etter hva det skal brukes til. Men da den gamle fryseren vår takket for seg, så bestemte vi oss for å vente til etter vi flyttet med å kjøpe ny.
Det er etter at du brøt foten at du sliter skjønner eg. Syns du var så fort god att. Kjedelig når beina ikkje vil lystre. Vet mye om det.
Ja såg det. Det såg lite kjekt ut. Da var det faktisk bedre ver her vest i går. Men vi fårdet nok att. Men vi tåler jo mer her da. hehe. Ha ein fin dag vennen uten noe regn

fruensvilje

07.08.2016 kl.09:44

god morgen.Eg skjønner T veldig godt eg,er jo litt sånn eg også ) synes det er fole å la bær stå igjen der ute til ingen nytte hi hi.Håper dere finner gode plasser å plukke bær etter att dere har flyttet også ) er det lenge til dere begynner selve flyttingen no ? ha en fin dag,eg tenkte å se etter sopp i dag eg )

gretashobby

07.08.2016 kl.11:29

fruensvilje: Ja det er jo eit poeng der. Men man kan ikkje plukke alle bæra på fjellet heller hehe. Det vart ein liten tur på han. Det var vått og han tror ikkje det blir mer no viss det ikkje blir en finvers periode der marka tørker opp att.
Kos deg på sopptur.
Vi og flyttebilen drar herfra 16. september

07.08.2016 kl.10:00

Må ikke slutte med strikkeprat

gretashobby

07.08.2016 kl.11:28

Anonym: Neida annonym. Det var bærplukking er var ferdig med å legge ut bilder av for i år.

Liv V.

07.08.2016 kl.10:05

Morgen. Forstår T. veldig godt eg, misunna han vel litt. (Mye) 😳 Heldig for han at det er noen veker til dere flytta, så kan han få mange fine tura enda. 🍁🍂 Er vel bra at begge to kan velge åssen dagen skal være, og litt åleinetid er heller ikkje å forakte. 😃 Sett pris på det, kver dag. God tur til T. og lykke til med pakkinga.

Blei kanskje litt alvorlig dette og litt peikefinger på morningen. 😃 Men noe som er sikkert, det kommer fra hjerte. 😍 Klem.

gretashobby

07.08.2016 kl.11:27

Liv V.: Hei gode venn. Tror du tar meg litt mer bokstavelig enn eg hadde tenkt da hehe. Sjølvsagt kan han dra på fjellet så mye han vil :). KAn jo godt hende at eg også blir med opp att. Eg er vel bare ferdig med å gå på fjellet i regnver for å plukke bær.
Alene tid er viktig. Og man kan godt gjøre ting hver for seg. Og det blir det også større behov for det etter at vi er "heime" på heiltid begge to.
No sitter T ved siden av og rensker våte bær. Godt fornøgd. Eg har vore ute å sykla og trent inne på gjesterommet. Fornøgde begge to:). Han sier at no tror han det er slutt med bårplukkingsturer på fjellet for han også. Det er hvertfall veravhengig. Skal jo bli dritt noen dager fremover no. Så får vi se kva som skjer til helga. Klem

Liv T gjesdal

07.08.2016 kl.11:30

Hei. Ja dokke er gode bærplukkere og et flott resultat har dere og fått.Ingenting er så godt som hjemmelaget syltetøy for du reduserer sukkeret som du vil.Jeg lagde utrolig mye syltetøy mellom 1999 til 2004.Da hadde vi både mye plommer stikkelsbær ripsbær og solbær og rabarbra.Savner det,Men skal nok få tak i plommer å sylte litt av det.Idag ble det sengeskift å klesvask så blir det nok støvsuging før jeg dusjer,Skal ut i morgen så da er det greit å gjøre noe idag.Ja nå har jeg begynt på genser i 2 år og babyjakke i 3til6 mnd,Pluss klutstrikking så nå er det greit.Slapp godt av idag etter all syltingen å ha en fine dag Goe klem

gretashobby

07.08.2016 kl.11:34

Liv T gjesdal: Det gjør seg med eit lite lager ja. Plommer ja, det hadde vore kjekt å fått tak i litt av det. Liker godt plomme syltetøy også eg. Og så godt å kunne ha i så lite søtt i som ein vil.
har trent og og gjort det vi ville begge to. Så får vi sjå kva vi gjør resten av dagen. Dagen skal bli fin hvertfall. Ha ein fin dag vennen. Klem

Oddbjørg

07.08.2016 kl.17:53

Hei!

Her var det mykje godt syltetøy! Det som er heimelaga, er alltid best. I går fekk eg plukka litt blåbær, men trur eg må ta ein tur i morgon og. I dag har vi vori på fjelltur, og sanneleg fann vi litt molte. No er det snart tid for strikking.

Ha ein fin kveld!

gretashobby

08.08.2016 kl.09:37

Oddbjørg: Morn du. JA det er det og no har vi enda mer hehe. Høyres ut som du har hatt ei fin helg. Det er bra. Kose deg i dag også

Marianne

07.08.2016 kl.21:39

Så flinke dere er til å plukke bær vil eg bare si, kjempeflinke :)

Det er jo så utrulig godt med hjemmelaget syltetøy.

Men ja eg er enig med deg også....en kan få nok av rensking og styr, så eg skjønner deg også. Men om T vil plukke mer så kan han jo sikkert fikse det selv med å lage det til, det klarer han nok utmerket. Så kan du sitte i en krok og strikke og kommandere ...sånn og sånn må du gjøre haha.

Pakking er jo også et stort stort kapittel, 3,5 år siden sist eg holdt på med slikt og da måtte eg sortere ned til beinet og kvitte meg med halvparten av alt eg hadde fordi eg skulle flytte til et hus med mindre enn halve størrelse.

Det var litt av et styr.

Håper du har hatt en fin dag og så ønsker eg deg en koselig kveld.

gretashobby

08.08.2016 kl.09:39

Marianne: Veldig hehe. Vi koser oss med det. Eller no er eg lei. Syns det er nok no hehe. Men vi får sjå.
Vi får mindre plass vi også, så ein del må enten lagres eller vi får kvitte oss emd det. Men vi tar med det aller meste og så får vi sjå etter hvert. HAr eit godt loft å lagre på så da går det nok bra.
God dag til deg vennen.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits