Sakte går det , men vokser gjør den

Hei og god morgen. Nok ein dag, kvar vart dagen i går av. Jo den ble  brukt til to sykkelturer. En på nesten 6 km og ein på to. Den siste var ein liten handlerunde. Kom meg i hus nesten uten å bli våt begge gangene. Vart litt våt første gangen, men da gjorde det jo ikkje noe, siden eg skulle rett i dusjen. Andre gangen var det bare noen få dråper og det tåler ein da. 

ellers så gjekk  det jo i det samme her da. Ikkje vits i å utdype det noe mer. Eg kjem meg liksom aldri i gang med strikketøyet før sånn ca i 18 tida på kvelden. Men da er det vel tomt med energi hos meg da. Så da går det ikkje fort med hverken det eine eller andre strikketøyet. Spes når ein da har noen hehe. Desse lange strømpene har fått vokst litt i det siste da


Lange strømper. Strikker ikkje det ofte. Men det blir vel eit par for året eller to-tre. Desse tror eg skal nå til kneet. Dette er fremme


Kanskje litt spesielt med mer fletter bak enn fremme. Men det passer best med foten. Blir så voldsomt fremme på foten om eg skal ha alle desse flettene der. Så da avslutter vi med fletter på baksiden når ein har kome opp til hælen. tar nok ei stund før desse er ferdig. Angrer litt på pinne tjukkelsen. Skulle brukt 4 istede for 3,5 når eg har så mye fletter. Men sånn vart det og da får eg bare fortsette med det. 

I dag kjem Reidun innom. Ho og Magnar er gode hjelpere no når vi drar. Og da har vi litt å gå igjennom. Så får vi sjå kva vi  gjer. Om vi går ut å luncher eller lager oe her i rotet vårt. 

Eg har eit langsiktig mål. Det er å ha kome i orden og fått litt styr på vår nye heim til eg har bursdag. Hadde vore kjekt om vi fikk til det. Da kan eg lage ein liten sammenkomst sjølv om eg ikkje har rund dag. Vi får sjå.

No før eg får besøk, skal eg gjere noko eg burde gjort for lenge siden. Eg skal pakke opp att ei av kassene eg ahr pakka. Og kaste mye. Eg har ein lei tendens til å spare på alt. så eg har  f.eks julekort alle julekorta vi har fått opp igjennom åra. Dei  ligg jo bare der. Ein les dei jo aldri. Og som søstra mi sa til meg. Vil du at ungane skal gå igjennom alt det der. Nei eg vil ikkje det. Kan ta vare på litt, men ikkje alt. 

Da får eg komme igang. Ha ein fin dag. klem
 

30 kommentarer

Liv T gjesdal

07.09.2016 kl.08:17

God morgen.Ska sei du strikker lange sokker som sikkert varmer godt om vinteren,Ja vi hadde en travel tid i Spania men Totto fikk ordnet mye med både skole og plass å bo Jeg så på leilighet men den ville jeg ikke ha men det er mye ledigt så jeg bor en uke sammen med de andre Alt tar tid i Spania og 1 uke går fort,Men vi hadde det fint og veldig varmt var det ca 30 til 35 g,Vi fikk gått veldig mye å det er jo bra,Fikk strikket litt ,Ellers så står alt på hodet her og men det går dok bra til slutt,Ha en flotte dag og goe klem

gretashobby

07.09.2016 kl.16:32

Liv T gjesdal: Regner med at dei blir gode og varme når dei ein gong blir ferdige.
Skjønner at det er travle tider. Får håpe du fort finner deg noe sted for deg sjølv da. Ikkje lett å strikke når det er så varmt da. Men du klarte det vel. Det står på hodet her også. Kjenner til det. Men alt er ein overgang. Klem herfra

Liv V.

07.09.2016 kl.08:26

Hei. Eg synest du er komt langt på strømpen! Med alle de flettene tar det jo lenger tid uansett.

Forstår at det kan være godt å få hjelp i innspurten, og Reidun stiller nok opp ja. 😃🌸

Enig ang. å kaste ting under flytting. Sjølsagt har vi masse som er kjært, det skal vi jo beholde. Men du verden så mye anna vi samla på. 😳 Du blir takknemlig når du skal pakke opp i nye heimen at du gjorde deg hard, meir enn nok likevel.

Ha en god dag. Klem.

gretashobby

07.09.2016 kl.16:37

Liv V.: Hei. Vel det syns ikkje eg hehe. Men når ein ikkje strikker så kjem ein ikkje lengre da.
Ikkje sånn hjelp vi får. Men vi drar og så tar dei imot Flyttefolka og låser etter dem. Slik at vi kan komme ned til dei kjem med lasset. Da er det greit å gå igjennom ting her.
Har gått igjennom og kasta enormt mye i dag og sjølvsagt tar eg vare på slike små ting og ting fra barn og barenbarn. No blir det jo lett å finne det att også da hehe.
Ja det er kalrt.. Når eg først bestemte meg går det greit. Men måtte gå mange runder med meg sjølv.
Håper dagen din har vore fin. Klem fra

fjellgeitbundingen

07.09.2016 kl.08:51

Hei Greta, huff hvem som tenker på at man kan dø når tid som helst? Forstår godt du tar vare på dem jeg. Selv får jeg ikke så mange brev og kort, så de blir nok også tatt vare på. Bare noen bursdagskortene til ungene som blir hivd, men de får ta vare på dem om de vil ha dem. Har en esketil hver i kjelleren med minner. Min inneholder noen gamle dagbøker, brev og noen kort. Tar den fram når jeg f.eks rydder i kjelleren. Jeg har også samlet på masse utstyr, leker etc etter ungene. Synes det var artig å ha litt fra jeg var liten selv, men tror jeg har tatt vare på for mye. Sorterer ut mer og mer, men synes det ikke er så lett å kvitte meg med det. Så mye minner..

gretashobby

07.09.2016 kl.16:40

fjellgeitbundingen: Eg hadde ei kasse full av kort og brev. 3 fulle ringpermer med brev fra forrige århundre. Er gammel eg vet du. Lapper eg skrev til klassekamerater i niende klasse.
Leker og ting som betyr noe små brev fra barn og barenbarn bilder. Jo da det tar eg vare på. Men mye ein kan kaste. Mange julekort det bare stod god jul og godt nyttår på. No tar eg vare på det eg vil ta vare på. Det eg kan ha glede av å ta frem, ikkje noe anna. Ha ein fin dag

fjellgeitbundingen

07.09.2016 kl.08:53

Sporet visst helt av. Ulikt deg å få strikket så lite. Strømpen ser ut til å bli fin. Blir nok lettere fof deg å strikjd når du har kommet i orden på ny plass. Nå har du jo så mye annet å styre med..

gretashobby

07.09.2016 kl.16:42

fjellgeitbundingen: Ja men har ikkje ro på meg til å strikke på dagtid no. Det er ikkje mulig. Og så er det jo greit når eg ikkje savner det heller. Men det kjem att. Klem fra meg

lulltove

07.09.2016 kl.09:06

Deilig å flytte! Da får en rydda opp i mye gammelt ræl. Her samler det seg bare opp :( Ser at du øver deg på flettestrikk ;) Klem, klem :)

gretashobby

07.09.2016 kl.16:43

lulltove: Ja det er sant. HAr gjort det her og, men no er det slutt. Øver og øver, nei men strikker fletter.

Ellbjørg Skinderhaug

07.09.2016 kl.09:10

Stormen nådde ikke helt inn i fjorden hos oss , men natta har vært slitsom med mye vind. Bestemte meg til slutt for å stå opp og planlegge bakedag. Er ikke kommet helt i gang, men gjær, egg og melk er tatt ut av kjøla. Kommer vel i gang når frokosten klarner hodet mer.

Du sysler med ditt----- må le når jeg leser om julekortene dine. Var noe kjent der---😰Jeg har en kurv på arbeidsrommet med kort samlet gjennom mange tiår-- ikke så mye julekort, men fra ungene på feriereiser, kort fra runde dager , venner som heller skrev enn å bruke telefon/ PC og andre som visste jeg likte å få et kort i postkassen osv. No er det sjelden det dukker opp kort der , men desto større stas---😀 Har ikke hjerte til å kaste noe i denne kurven, men den tar stor plass som heller kunne vært god og ha til andre ting---.

En dag må jeg vel bruke vett--- selv om jeg ikke tenker flytte😰

De strømpene blir tøffe du--- lurt med flette bak som avsluttes ved hælen. Ikke så mange som bruker slike i sko kanskje , men om en gjør det ville flette foran ,som fortsatte fremover tåa ,blitt litt mye.

gretashobby

07.09.2016 kl.16:49

Ellbjørg Skinderhaug: Så bra da. Ikkje hit heller. Men det blåste godt i går kveld det gjorde det. Gav seg til natta. Så det var ikkje vinden som fikk meg til å gå oppe i natt hehe.
Det har vel blitt baking utover dagen da kan eg tenke og litt besøk .)
Var da så utorlig mye også da. Fikk veldig mange i det forrige århundre hehe. No tar eg vare på bare ting fra barn og barnebarn. Og mannen. Breva eg fikk fra han da han bodde i Oslo og eg på sunnmøre i noen år. Dei må vi ta vare på. Greit at barna slipper å gå igjennom alt den dagen du ikkje er istand til dett sjølv. Det var vel den tanken som satte seg heilt fast hos meg da.
Takk eg tror det eg og. Men når blir dei ferdig. I kveld b,ir det andre sokker eg strikker på tror eg. Håper hele dagen din har vore god

fruensvilje

07.09.2016 kl.09:14

veldig greit å få kaste litt ja,her er det søppelhenting i dag og etter 14 dager var dunken vår nesten tom fortsatt,da gikk jeg på loftet og lette fram enhaug fra kottet og fikk kastet det ,for jeg er enige med din datter,barna våre bør få slippe å kaste alt etter oss )) Flotte sokker,så lange sokker må være deilig om det er ekstra kaldt ute,og en gjerne vil gå i kjole og strømpebukser.

Ha en fin dag og hygg dere med besøk

gretashobby

07.09.2016 kl.16:51

fruensvilje: Veldig greit. Bare brev, kort, litt dagbok som eg ikkje vil andre skulle else og papirer eg ikkje ahr brukt for eller forhold til lengre, som går i søppla i dag. Tar vare på ting bra våre barn og barenbarn sjølvsagt.
Ja det er litt kjekt med lange strømper viss ein vil gå med kjole eller skjørt. Eller noe slikt. Besøk i 15 min så dro vi på kafe og spiste lunch. Greit det. Ikkje ksoelig her. HA ein fin kveld vennen

annebe

07.09.2016 kl.09:17

Kjedelig at det fortsatt er regn hos dere, her er det jo flotte dager nå :)) Deilig med slike lange strømper, har noen som jeg bruker utapå smale bukser om vinteren, både deilig og litt tøft :)) Jeg har også tatt vare på kort og slikt, men ingen vits å spare..eller bare noen få fra sine nærmeste er det hyggelig å ha :)) Kos deg med besøk :) Klem <3<3

gretashobby

07.09.2016 kl.16:55

annebe: Var ok ver i dag. Ikkje sol så mye men enkelte solglimt. Men veldig usikkert. Men ok sliker det no bare. Ja eller når ein skal kose og ha ein sid genser og tights og bare sose inne. Ja tar vare på det fra barn og barnebarn. Det er jo sjølvsagt. Men har fylt snart tre stor korger med papir som skal kastes. Rvi og riv og riv. hehe. besøket vart her kasnkje i ett kvarter så dro vi på kafe. Dei spanderte lunch. Ikkje så koselig ehr for tida. I morra tror eg at eg må prøve å få litt mer orden igjen. Klem og ha ein fin kveld. <3 <3

Liv T gjesdal

07.09.2016 kl.10:44

Hei Glemte å si det er ett flott bilde du har på bloggen din

gretashobby

07.09.2016 kl.16:55

Liv T gjesdal: Hehe takk for det

Marianne

07.09.2016 kl.11:10

God formiddag i Høyanger :)

Du verden så fine de lange strømpene blir !!! Er det noen du har mønster på eller er det tatt rett ut av hode ? Du er kjempeflink og desse sokkene blir rett og slett lekre.

Nedi Sunnhordland er det en fin dag med en del blå himmel til og med...

Ha en fin dag. Klem :)

gretashobby

07.09.2016 kl.16:57

Marianne: God ettermiddag. Tusen takk for det. Har nok bare tatt det ut av hodet ja. Det var da svært da men tusen takk skal du ha.
Har hatt litt blå himmel ehr og men no er det grått att. Men tempen er det ikkje noe å klage på. Ha ein fin kveld klem

mimouna

07.09.2016 kl.15:06

Tykke knestrømper blir bra! :)

Godt å få kastet litt også, det er lett å samle på alt for mye. Det er stort sett bare når man skal flytte at slike ting blir funnet fram. Ellers bare ligger de der.

Burde bli flinkere til å kaste ting jeg også, er nok litt for mye hamster, hehe.

Håper solen tittet innom hos dere også i dag. Her har jeg vært på tur UTEN regntøy! :)

gretashobby

07.09.2016 kl.16:58

mimouna: Ja vi får tro det.
Ja når ein endelig ahr bestemt seg så er det bra. Ja det er sant. Og så må neste generasjon gå igjennom det når ein sjølv ikkje er istand til det lengre. Best å få gjort det no. Jo det gjorde denn. Var ålreit ver når eg for nedover. Var jo på kafe må vite. klem

fjellgeitbundingen

07.09.2016 kl.18:04

Tror det er sånn man må gjøre det. Ellers flyter det over i dag. Har gamle konfirmasjonskort fra mi oldemor liggende. Det er jo litt artig å kikke på. Flere av de sier så mye om den tida de levde i. Har et brev sendt til min farmor rett etter min fødsel. Sånn er spennende. Men er jo litt intressert i slekta jeg. Hadde vært artig å laget noe i bokform..

gretashobby

08.09.2016 kl.09:51

fjellgeitbundingen: Ja det er hvertfall sånn eg måtte gjøre det. Eg tok vare på spesielle ting som var skikkelig gammelt eg og. Og brev fra mine besteforeldre som begge er borte. Eg er jo også veldig intresert og har skreve mye ned om slekta så eg har det så kalrt.

1

07.09.2016 kl.18:10

Nei, og det er bra du ikke savner det. Beklager, kom til å se det ble mye skrivefeil i det jeg sendte tideligere i dag. Beklager, det var ikke meningen. Ser heldigvis ut som du skjønte meningen likevel.

gretashobby

08.09.2016 kl.09:52

1: Eg ser ikkje slikt så det trenger du ikkje å tenke på. Ingen som skriver mer feil enn eg.

Hobbystua

07.09.2016 kl.18:56

Heisan Greta:-) Jeg forstår deg godt nå at det blir mere rydding en og sitte med strikketøyet i fanget. Men du får god tid når alt er på stell i den nye heimen siden. Da tenker jeg du kan slappe av og hygge deg mye med strikkingen igjen. Er bestandig mye som skal ordnes når en skal flytte og en har lett for og samle og ta vare på så mye unødvendigheter over flere år. Så nå får du sett over og ta vare på det som er nødvendig og heller kassere ting som ikke er i bruk lenger. Men det blir flotte flettestrømper du holder på med nå og slike kommer godt med til vinteren. Jeg og Morten kastet mye fra bodene og kottene her i vinter,,men nå er det mye rot igjen og jeg fatter ikke hvordan det er mulig....men men:-) Ha en fortsatt fin kveld og jeg håper dagen din har vært bra så langt:-))

gretashobby

08.09.2016 kl.09:56

Hobbystua: Strikking får ein nok tid til seire hehe. Det er bare greit at eg gjør andre ting no. alltid mye mer enn ein tenker over før ein starter og jammen er det godt og. For da kan det hende ein lot det være hihi. Nei da men ja det er mye som skal gjøres. Og godt å få ordna det så ein kan strate på nytt ret og slett.
Ja strømpen blir fin den og varm og god når den blir ferdig.. Får satse på å få den ferdig før kulden setter inn.
Har man lagrigsplass så fyller det seg opp att fort. Sånn er det bare har eg skjønt gjennom eit langt liv.
Kvelden vart svært kort hehe. Men sånn er det no bare. Ha ein fin dag kjære søte Marianne. stor klem til deg og hils Morten og pippen

akbhandy

07.09.2016 kl.22:04

Her blir det lekre langstrømper ser jeg. Utrolig hva fletter gjør. Kjempe fine. Klem

gretashobby

08.09.2016 kl.09:57

akbhandy: Hei vennen. Takk for det. JA litt fletter gjør susen det. HA ein god og fin dag. klem

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits