Foreløpig er det bare ein

God morgen til dere der ute i  dette vakkre landet. Etter ein rolig dag som i går, så skulle ein tru at eg hadde fått gjort mer. På strikkefronten altså. Men sjølv om eg ikkje gjorde mye. Så  gjekk dagen og eg gjorde da noe. Det var bare det at det vises ikkje på noe  sett å vis. Bortsett fra at eg sikkert satte mange elektroniske spor da. Vart noen forespørsler eg måtte svare på. Og så måtte eg sjå etter bestikk, håndklær og glass. Vi trenger fornying av håndklær. Det har vi tenkt på lenge. Men utsatt det til etter flytting. Så trenger vi bestikk så ein kan dekke eit bord med likt til mer enn 5-6 personer hehe. Og glass ja det er jo en forbruksvare. Men alt dette fant vi ut at vi ville ha etter flytting. Og da er det  vel greit å finne ut hva, slik at ein kan ønske seg litt til jul også. Slikt tar tid. Og kom eg lengre. Jo da litt lengre, men er ikkje i mål. Så da kan eg vel kikke litt mer i dag da. 

Men eg strikka litt da


Fått ferdig den første av pulsvantene. Det er ei Bitta oppskrift fra Strikke kalenderen for 2017. 


Eg bruker både feil garn og naturlig nok da feil pinner etter oppskriften. Dermed måtte eg jukse det til og felle litt mer. Men tror dei blir fine.


Har brukt lille lerke på p nr 3. Når eg har fått strikka ein til, så blir det nok flere, men da vil eg ha eit anna garn. Men det var no det eg ahdde tilgjengeslig da. Kunne strikket dem i silja, men det syns eg klør, og da tror jo eg at alle gjør det hehe. 

Gøy mønster å strikke, men ikkje tv strikk, i hvertfall viss ein skal følge med på tv da. Og eg syns det er litt av vitsen eg da. Klarer å strikke på dette da og, men det går sakte ja. Så må nok finne emg eit skikkelig tv-strikk. Men no må eg snart på garnbutikk. Tror det kan bli i morgen eller på fredag. Har to julegave ønsker og eit oppdrag dukket opp i går. No har eg ikkje ahtt oppdrag på månadsvis. Så eg sa til t på søndag at eg ikkje trodde det ble så mye oppdrag fremover. Da dukket det opp eit i går. Så det er visst ikkje slutt alikevel. Det gleder eg meg til. Så det blir spennende. Har ikkje oppskrift. Ingen vanskelig genser, men må jo ha nøyaktige mål da. Slik at eg vet kor mye masker eg skal legge opp. 

Formen er saakte stigende. Trenger bare ett par dager til før eg er i fult vigør att, håper eg hehe. I dag ser det ut som det er nesten vindstille ute. Ikkje heilt kasnkje, men mye mindre vind foreløpig enn det har vært. Om det blir sol i dag, se det vet ingen. Men kanskje . Skydkktet er eller virker hvertfall tynnere i dag. Vart sol utpå dagen i går og da varmer den godt inn vinduet ja. 

Nei no skal eg gi meg. T gjekk nett på badet. Så kan vi ha en hyggelig frokost sammen. HA ein fin dag kjære dere som leser og kikker innom. 

 

20 kommentarer

fruensvilje

11.10.2016 kl.09:02

god morgen.

Fine pulsvarmere,ingen ser att du har trikset dem til )

Kjekt å kunne fornye litt ,vi kjøpte nye handuker i sommer og det er bare så deilig med tykke gode etter dusjen )

Er det mønser på genseroppdraget ditt ? du kan jo etterlyse på blogg sånn i tillfelle noen av oss har mønsteret ))

Kos deg med dagen,her blir mye av dagen brukt til brødbaking i dag,trengs det også )

gretashobby

11.10.2016 kl.09:18

fruensvilje: Morn du. Bitta ser det nok, men aksnkje eg ikkje skulle sagt noe, så hadde ingen skjønt det hehe. Ja det er kjekt, Og dei vi har no er ikkje tjukke og gode hehe. Men vi blir da tørr. Nei det er ikkje mønster på det. Det er striper og det er ett bilde fra en utenlands kles designer. Så eg trenger noen gode mål så får eg det nok til, tror eg.
Kos deg med brødbaking og gled deg på besøk i morgen. Det trenger eg kasnkje ikkje å be deg om hehe.

venkesstrikk

11.10.2016 kl.09:02

Så fine de ble, jeg elsker det mønsteret. Du får nok oppfrag skal du se. Det har en tendens til å dukke opp med ujevne mellomrom. Ha en fin dag:)

gretashobby

11.10.2016 kl.09:19

venkesstrikk: Takk for det. Ja eg har jo fått ett no og så kommer det nok noen etter hvert. Ellers så vet eg at eg får litt strikke ønsker etter hvert. Så arbeids ledig skal eg ikkje bli her øst heller. HA ein fin dag

Oddbjørg

11.10.2016 kl.09:45

Superfine pulsvarmera! Strikkeoppdraga kjem sikkert i rykk og napp; trur ikkje du vert arbeidsledig i alle fall ;-).

Godt at kroppen kjennes betre.

I går kveld var eg på strikkekafe som husflidslaget arrangerte. Garnbutikk frå nabokommunen var på plass, men ho hadde ikkje med seg så stort eit utval av garn. Det var mest modellar og ein del nye garnsortar. Sjølv starta eg berre med eit par enkle lestar. Ein koseleg kveld.

I dag er det brødbaking på timeplanen. Elles vert det kanskje ein tur på vertshuset der mange sydamer allereie har funni plassen sin.

Ha ein fin dag både du og din kjære.

gretashobby

11.10.2016 kl.12:35

Oddbjørg: Tusen takk. Det blir kjekt med nye oppdrag og arbeidsledig blir eg ikkje. Har jo stor familie også. Må tenke jul no. Så eg må på garnbutikk fort. Men tror kanskje ikkje det blir før fredag.
Strikke kafe er kjekt det. Men skulle ho selge, burde ho jo hatt med seg ein del garn da. Men men.
Vi får middags besøk til Pannekaker så eg skal ta det rolig frem til da. Ha ein fin dag kos deg

EllbjørgSkinderhaug

11.10.2016 kl.11:36

Sjå der --- no er du i gang. Med bestillinger må du kanskje lage deg " Strikketid" på dagen.?

Fletter er jo " vår sak" så disse var midt i blinken. Din lille forandring gjorde nok bare passformen bedre--.

Jeg tok etpar timer sortering/ rydding på arbeidsrommet før sola fikk varmet opp ute i dag vasket taket med det samme jeg var oppe på øverste hylle. Tar mer an annen dag. J og et oldebarn er ute og drar garn. Det er høstferie og da må det være noe å finne på--😊Lite fisk, men det rår en ikke over--

gretashobby

11.10.2016 kl.12:42

EllbjørgSkinderhaug: Ja eg må nok det. Hvertfall viss eg samtidig skal få laga noen julegaver. Får sjå det an til eg har fått tak i garn. Tror det blir fredag no. Bortsett fra at det ikkje er fletter så er fletter fint. Det er hullmønster og sammen strikk og kast. :)
Oisann så flink du er da. Ikkje dårlig å ta takvask. Slikt driv ikkje eg på med. Men tok badet i dag da. Bortsett fra golvet. Det har T lovet å ta før middag.
Er vel spennende å være med oldefar på sjøen å dra gran uansett om der er fisk i det eller ikkje. Kjekt med dei yngste på besøk.

annebe

11.10.2016 kl.12:31

De ble fine, kan tenke meg det var best å følge med når en strikka det mønsteret ja :)) Greit å fornye litt av glass og bestikk når en har flytta og familien sikkert kommer innom oftere :)) Jeg så hvor koselig det hadde blitt hos dere med gardinene også...

Jeg driver å baker litt nå, for vi skal ferie sønnen i ettermiddag :)) Fint at formen din er stigende selv om det tar litt tid :)) Klem <3

gretashobby

11.10.2016 kl.12:45

annebe: Det er bare den første som er ferdig enno da hihi. Men den er fin. Ja det er nok det. ellers blir det bare utll i ball.
Ja trenger llitt mer bestikk og glass da. Rart med det. Det er mer folk innom dørene her enn vi er vand med fra Høyanger. så kjekt atte.
Takk for det. Syns sjølv at det har blitt fint no.
Så kjekt da. Koselig med bursdagsfeiring hos dere da. Ja får ta den tid det tar. Kos deg med dine kjære i kveld. Stor klem fra meg <3

Liv V.

11.10.2016 kl.18:11

Hei. Full fart innom. Kom heim i ettermiddag.

Nydelige pulsvarmere og fine gardiner såg eg lenger nede på bloggen. Blir koselig når det kommer opp gardiner.

Været er jo ufattelig nydelig her enda. Men en ekte vestlending vet at det kan snu fort, tar det som det kommer. 😃

Ha en finfin kveld.

gretashobby

12.10.2016 kl.09:08

Liv V.: Hei så kjekt at du stakk innom ein tur. Takk for det. Tror desse pulsvarmerne blir fine. Er jo ikkje rett garn da. Men da har eg fått prøvd oppskrifta. Ja eg syns det er kjekt når garndinene er på plass. Og kjekt å finne att stue gardina da. hehe. Slapp utgift til det. Ja dere får bare nyte det. Det er dere vel unt. Du er så flink til å ta alt som det kommer du da. Beundrer deg. vennen. Håper alt står bra til stor klem herfra

fjellgeitbundingen

11.10.2016 kl.18:39

Godkveld Greta, det blir fine pulsvarmere. Likte mønsteret. Herlig at formen stiger og alt sånn kjedelig må også gjøres. Her er jeg bare på den kjedelige arenaen..

gretashobby

12.10.2016 kl.09:15

fjellgeitbundingen: God morgen vennen. Takk for det. Spennende mønster, men du og du så vanskelig det er å memorere helt. hehe. Ja det er godt. Sjølv om eg aller helst vil bli frisk tvert hehe. Alt sånt kjedelig må gjøres uansett da. Men det er jo litt kjekt å ha ting på tell også. T tok alle golva i går. Deilig det ja. Alle må jo det. Håper du har fine dager

Irene

11.10.2016 kl.20:32

Hei på deg. Fine blir pulsvanter du strikker. Nå har datteren våres flyttet ut så nå roer det litt her i hjemmet også. En fin tur i solen har eg også hatt. Deilig dette været vi har nå. Nå blir det litt strikking før eg legger meg. Klem fra meg.

gretashobby

12.10.2016 kl.09:26

Irene: Hei kjære vennen min. Tusen takk for det. Så dattra flyttet fra dere og i eiga leilighet? Spennende det og. Flyttet ikkje så langt hjemmefra da? Hvor gammel er ho ?
Du er så sprek og flink til å gå. Skulle jo begynne eg og, men så ble eg utmatta og sjuk. Men neste uke kanskje. Viss ikkje vinteren kjem da. Det er vel tid for det og snart. kasnkje. Vi får vel ta detsom det kommer.
Dere har bedre være enn oss hele uken her. Det er dere vel unt. Tenker du koste deg med litt strikking før natta tok deg. God dag til deg

Solveig

12.10.2016 kl.08:44

Heisann

Fin blogg du har med mye inspirasjon til strikking.

Jeg leter etter oppskrift / mønster på koften 1962 eller Hestekofte.

Lure på hvor du har kjøpt oppskriften og hvilket garn farvekoder det er?

Du har i innlegg den 1.3. 2014 bilde av dennekoften som du har strikket.

Jeg har hatt veldig lyst til å strikke denne koften helt siden jeg så bilde

av den på bloggen Livs Lyst, har leita i flere år etter oppskrift men aldri funnet den.

Håper du kan hjelpe meg.

Hilsen Solveig

gretashobby

12.10.2016 kl.09:34

Solveig: Har sendt deg svar på mail

mimouna

13.10.2016 kl.17:00

Det ble en lekker pulsvarmer! Greit å kunne jukse det til med annet garn og pinnestørrelse. Og Lille Lerke klør garantert ikke!

Kjekt å supplere med nye håndkler, bestikk, glass osv nå når dere har kommet sånn noenlunde på plass. Og så er det jo greie ting å ønske seg i gave.

gretashobby

14.10.2016 kl.09:09

mimouna: Det klør garantert ikkje og dei ble jo ganske søte da. Ja må bare finne hvilke håndkle, glass og bestikk vi vil samle på. Så skal det på julegave liste og bursdagsliste fremover.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

56, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits