Valgte visst nesten helt vekk strikking i går også ;)

God morgen godt folk. Når eg ser ut vindauge no, så ser eg sprekker i skydekket. Sprekker med lysglimt i. Det tegner til ein vakker dag. Eg tror eg stort sett skal slutte å sei at eg skal ha rolige dager. Hvertfall på forhånd. Klarte det på mandag eg gjorde det. OG intensjonene var gode i går også. Skulle jo bare på trening.

Eg trente åleine. Denne uken skal eg gjere det to dager. Trene uten terapaut. 2 ganger denne uken. Men dagene er bestemt på forhånd. "faste" treningsdager fremover er tirsdag og fredag. Men sjølvsagt ikkje spikra. Treningen gjekk fint. Etter trening skulle eg innom butikken etter to ting. melk og vg til T. Medan eg var på trening, hadde eg fått ei melding, så eg ringte opp att da eg kom ut. Eg fikk besøk av ei vennine. Da fant eg ut at eg rakk nok å lage vaffelrøre når eg kom heim, men måtte ha litt mer mel. 

Det er farlig å la meg gå løs i melavdelingen viste det seg hehe. Kom heim med litt diverse melsorter. Og i det eg steig ut av bilen på parkeringsplassen, kom besøket mitt. Så gøy og dermed gikk vaffelrøren i vasken. Ho ville ikkje ha noe anna enn kaffi. ho hadde med skjønne roser, skal ta bilde av dei senere i dag, for det har eg jo glemt da. Koste oss med skravling og prat rundt kjøkkenbordet. T hadde okkupert stua med monteringa si av zebra rullgardiner hehe.

Senere på dagen etter besøket var dratt og litt til, så kom ånden over meg. Eg ville lage opp en porsjon med pizzabunner. Men når eg likevel roter på kjøkkenet kunne eg jo lage rundstykkjer. Så er T glad i rosinboller, ja men da ville eg lage det og og kanskje noen skillingsboller. Da gjekk dagen gittLitt juks med desse da. Eg tok utgangspunkt i ein ferdig pose, men gjorde min vri på den. 


lagde ei stor bolledeig og delte den i to


Her kunne eg vært enda mer raus med fyll, men farlig gode likevel. Og så kan man jo ha melis på om ein vil ha det søtere.


Så pizzabunner da. Vart 4 store denne gangen. Halvsteikte eller sånn ca det. Kunsten er å steike dei akkurat passe. Ikkje for lite men heller ikkje for mye, For da blir dei jo tørrfor når ein skal steike dei med fyll  på. Sterk varme og noen få minutter. Steikovnen her er kjempe god og sterk, så her må ein passe på.

Som dere skjønner vart det ikkje så mye tid til strikking i går. Men eg fikk da begynt på armen. Men var vel kanskje litt vel sliten når eg satte meg ned. hehe.

Dagen i dag blir vel gasnke vareirt. Vi får sjå. Men regner med at det blir  pizza spising hvertfall. Så får vi  se hva dagen har med seg. HA ein flott dag. 
 

 

26 kommentarer

fruensvilje

26.10.2016 kl.08:58

god morgen ) en bakedag er ikke å forakte,alltid godt å ha noe på lur om en skulle trenge noe godt i en fei )

Sitter og vurderer om eg skal be noen på kaffe i dag ) det er mildt i dag og vått men fortsatt regner det ikke,men det kommer nok for det er meldt regn.

Kos deg med dagen,jeg skal iallefall strikke litt nå på morgenkvisten

Greta

26.10.2016 kl.09:11

fruensvilje: Nei det er det ikkje. Burde vel ha begynt på formiddag. Men det gjorde eg ikkje. Klarte det fint, men vart litt vel sliten. Ja ja, sånn vart det.
Kos deg med kaffibesøk du. Utnytt dagen før regnet kommer. Her lysner det mer og mer. På skydekket også. Får sjå om det kanskje blir litt strikking her også i starten på dagen

Oddbjørg

26.10.2016 kl.09:24

Hei!

Veldig greit å ta ein bakedag ein gong i mellom. Mykje godt du viser fram!

Her er det brødbaking i dag. Elles står dagen open.

Ha ein fin onsdag!

Greta

26.10.2016 kl.09:27

Oddbjørg: Hei. Ja når ein først er igang, så kan ein rote skikkelig.
God brødbake dag til deg da. Fin onsdag til deg og

mimouna

26.10.2016 kl.10:03

Ikke det dummeste alternativet til strikking. Godt å få fylt opp fryseren med hjemmebakst. Nå fikk jeg lyst på rosinboller!

Håper virkelig solen kommer til dere i dag, da. Den har i alle fall forlatt Bergen, så et eller annet sted må den jo dukke opp, hihi. Her plaskregner det!

En variert dag m/pizza høres bra ut! Kos deg! :)

Greta

26.10.2016 kl.12:25

mimouna: Nei det er jo ikkje det da. Veldig greit å ha litt å ta av. Og så er det jo så gøy da. Blir nok mer baking fremover. No kan ein jo dele det med andre også.
Sola prøver å komme igjennom, men vet ikkje om den klarer det helt i dag. Men det skal vere sol , skikkelig sol fra fredag hvertfall. Men aksnkje klarer den å komme igjennom i dag også
Takk det er planen

brit

26.10.2016 kl.12:03

Fantastiske mengder med bakeprodukter, heldig de som kommer på besøk til deg.

Har aldri tenkt på at man kunne lage ferdig pizzabunner på den måten, så der lærte jeg noe nytt!

Greta

26.10.2016 kl.12:27

brit: Takk, kjekt å ha noe på lur ja.
Det er veldig praktisk det. Da kan man fryse ned noen også. Veldig raskt å lage middag en dag en har det litt travelt. Bunnen tiner jo medan ein lager fyllet. Verdt å forsøke det

fjellgeitbundingen

26.10.2016 kl.13:07

Hm, der var det mye herlig bakst Greta. Skulle gjerne kommet innom for kanelsnurrer jeg :) Håper det smakte godt? Og at dere får en super dag i dag. Kjenner nå jeg er spent på pakken du venter snart. Stor klem.

Greta

27.10.2016 kl.09:32

fjellgeitbundingen: Hei vennen. Takk ja det vart litt. Liker å rote fra emg når eg først holder på. Det får du gjøre neste gang du er østover om det er mulig :). Det smakte veldig godt. Dagen var fin ja. Det er eg og. Veldig spent er eg.

Laila

26.10.2016 kl.13:16

Så kjekt at dere trivs.Hils T.

Greta

27.10.2016 kl.09:37

Laila: Hei vennen. Takk for det. Så koselig med en hilsen da. T hilser tilbake og ble glad for hilsenen.

annebe

26.10.2016 kl.14:53

Sikkert greit å bytte ut strikkinga med baking noen ganger, og her var det jo mye fristende og god bakst :)) Så hyggelig med besøk og nye roser, koselig å pynte opp inne om dagen :)) Jeg har vært en tur i butikken og tatt noen bilder av høstfargene ute i dag :)) Nå skal jeg begynne med litt middagsforberedelser :)) Klem <3

Greta

27.10.2016 kl.09:39

annebe: Hei vennen. Eg har strikket bare en brøkkdel av det eg gjorde da eg bodde i Høynger. Og det blir vel sjelden like mye att. Strikket jo mest når eg var åleine. Og det er eg jo sjelden no. Koser meg med det.
Veldig kjekt var det. Uventa besøk er ofte trivelig det. Skal sjå om eg fåt sett inn til deg no etterpå. Klem <3

Ellbjørg Skinderhaug

26.10.2016 kl.14:59

Bilde av baksten din førte til innkjøp av mel og fersk gjær i dag----- . En dag ,når jeg er ferdig med det meste av høstvasken, blir det

bollebakst.

Det måtte da vel bli en gråværsdag som passer til slikt---.

Greta

27.10.2016 kl.09:42

Ellbjørg Skinderhaug: Hehe, så bra da. Eg håper no å kunne få spist opp litt fra frysen, så eg kan bake mer snart hehe
Du får vel snart gråver tenker eg.

Hekleri og Ra

26.10.2016 kl.19:34

Så flink og effektiv du har vært :-)

Greta

27.10.2016 kl.09:42

Hekleri og Ra: Tusen takk for det

venkesstrikk

26.10.2016 kl.23:18

Du har vært flittig ja. Deilig å fylle opp fryseren, hvis du rekker det før det er spist opp da

Greta

27.10.2016 kl.09:44

venkesstrikk: Takk hehe. Vi klarte nok ikkje å spise opp alt dette før det for i frysen nei. Der er visst litt fult der no.

Oldemorbloggen

27.10.2016 kl.08:05

No blei eg skikkeleg imponert over alt bakverket ditt. Det såg freistande godt ut. Ha ein fin dag vidare. :-))

Greta

27.10.2016 kl.09:47

Oldemorbloggen: Tusen takk for det. Det var fristande også. Takk og ha ein skjønn dag du og

Hobbystua

27.10.2016 kl.16:59

Heisan:-) Ja her har du hatt en fin bakedag og så mye godt også,,kjekt og ha litt i fryseren en kan ta opp når det trengs. Nå tror jeg nesten jeg fikk lyst på boller til kaffen min etterpå,ja har i fryseren så bare og varme litt i microen så er dem som nybakte.-))

Greta

27.10.2016 kl.21:31

Hobbystua: Det vart litt bakst ja. Kjekt det å ha litt på lur. Tenkte å tine i steikovnen en dag. har ikkje prøvd det enno, men der er tine funksjon på den. Tenker eg må prøve det i morgen. Fortsatt fin kveld vennen

fjellgeitbundingen

27.10.2016 kl.17:45

Hei Greta, sånn er jeg også hvis jeg først baker :) Gjerne flere ting på en gang. Skjer ikke så ofte, og er ikke så varig her i huset ;). Hadde vært koselig å få hilse på. Får se hva vi får til etterhvert :)

Greta

27.10.2016 kl.21:32

fjellgeitbundingen: Blir jo alltid mye oppvask når ein baker likevel så kvifor ikkje bake litt når ein først holder på. Egentlig så elsker eg å bake. Men så la eg om kosten og så vart det bare litt. Men så får vi sjå. No er eg visst tilbake på gammel kost fullstendig. Vi får sjå.

Skriv en ny kommentar

Greta

Greta

56, Tønsberg

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits