Garn og strikk passer bra no når vinteren kom.

God morgen Norge. Kikker ut vinduet og  ser eit melislag med snø på bakken og det blåser. Ikkje fristende for tur akkurat no + 2 men med vind kjennes det mye kaldere. Men inne har vi det varmt. Kjøpt eit par prøve sekker med ved i går. Og fyrte opp. Farlig det, for no vil vi kjøpe mer. Større kvanta da så det ikkje blir så dyrt. Får sjekke på nettet i dag og se om vi finner oss noe. Var så deilig når vi fikk fyrt opp i går.

Var ikkje berre prøve ved vi kjøpte i går da. Vi nei eg kjøpte litt garn


Dei to hakkespett nøsta har eg virkelig leitt etter. Dei skal brukes til ei julegave. Det øverste det blir sokker ein gong. Og da kunne eg begynne på den julegaven i går kveld da. Og så deilig å strikke noe helt enkelt med garn som gled så lett på pinnene. 


Skulle strikkes på pinner nr 4. Men eg tok 4,5. Og det tror eg var bra. Kunne sikkert hatt nr 5 også. Bruker to sorter garn. Hakkespett og mini alpakka. Så det må bli varmt og godt. Veldig greit kvelds og tv strikk, så får eg ta andre strikk på dagen. har to til som eg ahr begynt på og eit som eg skal begynne på fort. Og så bestilte eg meg masse merino fra sandnes i går. Skal lage meg ei litt lang jakke til meg sjølv. Men det blir nok eit laaangtids prosjekt. Vi får sjå. Spørs kor mye tid eg bruker på strikking fremover. Mulig det blir litt i dag, men er ikkje heilt sikker. Får ta dagen som den kommer. 


Har dessverre ikkje peis, men  tok bilde med open ovnsdør. Den varmer godt hvertfall. 


Var greit å fyre litt, for T var noen timer på loftet i går og da var luka open sjølvsagt. Da farer jo varmen opp. Men når det var 25+ på stua med luken open ja d sluttet eg å fyre. Og hadde ingen varme på i natt og det var 20,5 + på stua alikevel. No er tempen komen opp i +23. Deilig. Skal være forsiktig med å fyre for mye da. 

Fikk sendt genseren i går og da er det bare å vente på at den kommer frem. HA ein flott dag alle sammen
 

16 kommentarer

fjellgeitbundingen

05.11.2016 kl.09:24

Hei Greta, ja er ikke sikkert vi får se alle bildene fra det du lager før jul på ei stund, men så har vi kanskje litt å glede oss til i romjula? Spennende garn. Dette hakkespettgarnet. Ikke vært borti det. Hva innholder det? Ren ull? Super wash? Er nemlig på jakt etter et multifarget rent ullgarn, som ikke er superwash. Jeg trenger det til et votteprosjekt. Ikke funnet det. Verken her hjemme eller i England i sommer.De to små bildene dine vises ikke i innlegget, bare det første. Ha en super, fin dag..

Greta

05.11.2016 kl.09:38

fjellgeitbundingen: Foreløpig så er det ikkje noe hemmelig i julegave lagingen. Den gaven eg lager no, er på en måte ikkje hemmelig. Det er sokkegarn rett og slett. Da kan du ikkje velge hakkespett. KAn ikkje hjelpe deg der sorry. Merkelig. Tror det må være noe med blogg.no. For det var slik på ett innlegg eg las nett no også. Så bildet av vedfyringen min og skjerfet vises ikkje det da?

Liv V.

05.11.2016 kl.09:27

Morn. Du er nok i strikkemodus på skikkelig nå. Det er bra, betyr vel at du/ dere har funne rutinane i dagane. Det trur eg er viktig og trygt.

Krysser fingrane for genseren du har sendt fra deg, spennande.

Vind her og, heldigvis fra rett kant. Da meina eg nord/øst. Blir ørlite kvitt i lufta innimellom, men uten å legge seg. Er heldige likevel dere med melisdryss, er vel komt mye lokalt østafor? Men ingen vei tilbake, vinteren er her. Ha en fin lørdag. Klem.

Greta

05.11.2016 kl.09:42

Liv V.: God morgen. Ja er det, men det blir ikkje så mye som før og det er jo greit da. Men strikker mer når eg ahr tid til det. Vi har litt rutiner ja. Men dei rutinene som er mest innrulert er måtidne frokost og lunch hehe. Da bruker vi tid og koser oss. Ja satser og håper og gruer og tror det går bra om ein annan.
Surt her i dag ja, men ikkje så mye snø som i Drammen og innover og det er litt greit da. I Asker og drammen var det 20-30 cm i dag. Og det er jo bare en time og litt til lengre øst. JA vinteren er her. Takk vennen. Håper du får ein god lørdag også. Hils til dei eg kjenner og du møter i dag

Liv T gjesdal

05.11.2016 kl.10:08

Bl,ir gode å varme sokker det,Ser veldig godt ut med vedvarme Der er det vi brukte mest til oppvarming så det kjenner jeg til Men her trenges ingen fyring Sola skinner og varm er det ,Skal vaske her idag Blir mye støv og litt skittent på gulvet da alle som kommer går inn på sko Alt her er fliselagt og det er jo greit Lufter sengtøyet og for meg er det nydelig Kunne ikke det på Sandnes Reiser til Norge 13 januar Skal i 40 års bryllupsdag til de som styrer treffen,Håper dere trives der dere bor nå mendet tror jeg dere gjør Ha flotte dagen og kos deg med varme i ovnene,Goe klem te deg fra meg

Greta

05.11.2016 kl.13:51

Liv T gjesdal: Skal bli skjerf det hakkespettgarnet da. Ja det er deilig. Men no er det 25g her så da får vi slutte å fyre.
Ja alle går vel med sko der. Er vel bare her i nrden man tar av skoa når ein går inn. Du skal ikkje hjem i julen altså. Ja vi trives veldig godt vi. Angrer ikkje eit sekund. Koser oss. Kos deg du og

mimouna

05.11.2016 kl.10:22

God morgen! Snø her også, så der er vi samstemt. :)

Det er noe tull med blogg.no igjen, flere av mine bilder kommer og går også. Satser på at det ordner seg.

Godt med vedovn når kulden kommer krypende. Og kjekt å se at du er godt i gang med strikkingen igjen. Hakkespett har jeg ikke testet ut, må kanskje prøve et nøste da. Fine farger i alle fall.

God helg i snøen! :)

Greta

05.11.2016 kl.13:53

mimouna: God morgen. nei god formiddag. Ok, da er det likt da. Ja vi får satse på det.
No er det så varmt her at vi varmer opp gjesterom og soverom og så slutter vi å fyre ei stund hehe. Hakespettgarnet er godt det. HAr prøvd det før i ensfarga. Fint både i ensfarga og flerfarget. Anbefales.
Takk det samme. Blir innedag på meg i dag.

venkesstrikk

05.11.2016 kl.12:14

God dag:) høres ut som du koser deg. Fortsett med det. Helg er deilig

Greta

05.11.2016 kl.13:53

venkesstrikk: Koser meg veldig eg og har tenkt å fortsette med det ja. Du og

Liv T gjesdal

05.11.2016 kl.13:59

Blir et flott skjerf.Så kjekt at dere trives Det gjør jeg og .

Greta

05.11.2016 kl.14:03

Liv T gjesdal: Det er bra

Hobbystua

05.11.2016 kl.14:06

Heisan Greta:-) Ja nå laver det ned hvitt fra himmelen her også pluss at det blåser ganske så godt ute. Så vinteren kommer for fullt nå. Da er det godt og kunne være inne og fyre i ovnen og kjenne varmen sprer seg i hjemmet og i kroppen og ikke minst ha strikkesakene i nærheten. Fine farger på garnet og jeg vil tro det er godt og komme over til noe annet nå som du ble ferdig med genseren . Skal dere kjøpe ved så er det dyrt med disse små sekkene så det er lurt og kjøpe litt større kvanta av en bonde eller noen som driver med ved. Dere får ha en riktig fin helg og så får vi bare håpe det ikke blir for mye snø ut av dette nå. Klem fra Marianne.-))

Greta

05.11.2016 kl.18:09

Hobbystua: Hei kjære Marianne. Ja vinteren kom i dag. Og det får vi leve med. Eg har holdt meg heime i heile dag. T var ein tur til byen og testet bilen på vinterføre. Og den oppførte seg fint.
Veldig deilig å kunne begynne på noko nytt. Men veldig farlig som du veit. 4 nye strikk ligger her no jaja går vel bra.
Vi har avtale emd ein bonde som selger ved på tirsdag. Han er på ferie så til da klarer vi oss med dyr ved. Kan ikkje kjøpe sekker på butikk hele vinteren nei. Da blir det dyrt. Har sjekket og funnet den billigste og satser på at den er bra. Blir lett vel varmt her , men da får vi varme opp alle romma hehe. Deilig å slippe ull inne.
Skal kose meg hjemme resten av lørdagen også. Så blir det nok litt mer andre ting på søndag. Ha ein fin fin kveld du og Morten også klem fra oss på Sem

fruensvilje

05.11.2016 kl.14:11

kjekt å strikke noe nytt no )) ser deilig ut.Vedfyring er en kunst,for det blir fort altfor varmt,men du lærer det nok,en kan fyre opp om morgenen også for så å la det eppe ut og heller fyre opp igjen til kvelden )) ha en fin dag

Greta

05.11.2016 kl.18:12

fruensvilje: Veldig veldig kjekt. Så kjekt at eg har starta på 4 nye hehe. HAr strikket en liten vott i dag uten tommel da. Får prøve meg på to av dei andre resten av kvelden. Så får eg sjå kor mye eg rekker i morgen. Ja har gjort det litt sånn i dag. Greit å fyre så lenge luka til loftet var open, men du og du så varmt det vart når han lukka den. vi skal ikkje fryse i vinter nei. Nyt kvelden med din kjære

Skriv en ny kommentar

Greta

Greta

56, Tønsberg

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits