Ei helg med god tid og samtidig ha en del nytt garn og nye prosjekter som bør bli ferdig fort, kan være farlig

God morgen. I dag ligger det 5 -10 cm snø her det  er-2 grader og blåser litt. Er mulig det blir enda ein innedag på meg. I går var eg bare inne. T var ein tur til byen, men eg tok ein dag heilt iro. Gjorde sjølvsagt litt i huset, men ellers bare koste eg meg. Skulle tro eg fikk gjort masse på strikkefronten da, men ikkje så veldig mye. Eller eg fikk bestemt meg for kva eg skal alge fremover. så fikk eg da begynt på eit par strikk. Ett av dem bør vel bli ferdig fort eller det bør kanskje det andre også når eg tenker meg om

Dette skal bli ei babybukse til ei lita jente i Oslo. Strikker den i minste størrelse, men siden den er så passe vid så strikker eg den litt lengre også. For jenta er jo snart en månad og da er det kanskje greit å  lage den litt større enn 3 mnd. Så kan ho bruke den i hele vinter. Å  strikke 6-9 mnd fant eg ut vart litt dumt. For da får ho ikkje brukt den før til sommeren. Ho er ikkje så stor tror eg. 

Det andre eg begynte på som kanskje haster litt mer, siden vinteren kom fort er eit par votter 


En bestilling det. Strikker dei i falk. Dei trekker seg godt sammen med fletten, men etter en vask blir dei alltid mjukere og videre. Godt garn falk, sjølv om det er superwash. Spørs om eg må lage eit par til som er litt større fort.Har ingen oppskrift så eg får håpe dei er stor nok no. Og så kan det jo være greit med eit par til som er litt større. 

Begynte jo på eit skjerf på fredag og så bør eg begynne på eit par pulsvanter til for egentlig så skal eg levere 2 par på strikkekafen på i morgen. Men tviler på at eg rekker det i dag. Det skal være ei salgsmesse på lørdag som eg ikkje skal være med på, men andre i foreninga skal det. 

Vi har det vaarmt og godt inne. Fyrte godt i går og det gjekk bra for T var på loftet lenge og da var luken open. Men så kom han ned att og lukka luka. Ops da vart det varmt da. Men da sluttet vi å fyre før eg fyrte opp att godt utpå ettermiddagen. Den varmer enormt den ovnen altså. Har på litt varme på kjøkkenet om natta og så fyrer eg opp når eg står opp. 

Vi fant fort ut at å kjøpe sekker med ved på butikk og bensinstasjon blir fort dyrt. Så no har vi avtalt med ein bonde om å kjøpe en kubikk på tirsdag. HAr plass i garasjen og da har vi nok heile vinteren vil eg tro. Viss ikkje får vi kjøpe mer. Får teste det ut. Det er så deilig med slik varme. Det ahr eg virkelig savna i alle åra vi bodde i blokka. 

T sov lenge i dag, men kom tuslende opp no. Så  da får eg avslutte tenker eg. Ha ein fin fin dag alle sammen

 

22 kommentarer

mimouna

06.11.2016 kl.09:23

God morgen!

Ingen bilder som synes i dag, så da titter jeg innom igjen senere. Samme problem på min blogg. Mye tull med blogg.no for tiden.

Greta

06.11.2016 kl.10:14

mimouna: God morgen . Ser at andre har sett bilder på bloggen. Så kanskje du kan sjå det no

fruensvilje

06.11.2016 kl.09:56

dette blir en fin lite babybukse ) ja vinteren kom nok fort for dere skjønner eg ) fortsatt bart her,men vi får det nok vi også.Fine votter,har lyst til å strikke et par eg også,må bare gidde gå på loftet og finne rett garn hi hi ,har jo flytta hobbyrommet mitt 2 etasjer opp )) ha en fin dag da

Greta

06.11.2016 kl.10:18

fruensvilje: Takk skal du ha. Ja den gjorde det. Brått så var den der. Er nok mer snø her enn i vest. Men eg var her på denne tiden for eit år siden og da var det ikkje snø. Så det varer her og.
Huff håper ikkje det at du har laga hobbyrom på loftet har gjort det slik at det blir mindre strikking. hehe. Tenker du alt har gått opp dit eg no.
Ha ein så fin dag som mulig vennen

Liv T gjesdal

06.11.2016 kl.10:04

Er så koselig å høre at du har det så bra og koser deg med ved varme Er jo bare deiligt.Jeg ble ferdig med den minste genseren igår men har trådfesting igjen .Hadde du bodt nærmere hadde jeg spurt om du ville gjort det Haha.Fikk strikket litt på vrangborden på jakka mi men det går tregt når en strikker med 2 oe en halv i pinnestr.og har 271 masker ,Tar litt hver kvelv når jeg ser på tv.Får begynne på den andre senere i dag .Må snart ut å nyte sola litt først Liker å rusle rund her i byen Mange koselige plasser til å ta en kopp kaffe hvis en vil Kaffen koster rund 10 kr.Du får den som regel i glass her.Ønsker dere en fine dag og goe klem.

Greta

06.11.2016 kl.10:23

Liv T gjesdal: Så kjekt at du sier det da. Ja det er bare deilig :). Du er no dyktig da. Strikker og strikker masse i varmen. Og hadde du spurd om det så hadde eg sagt nei hehe.
Ja da skjønner eg det går sakte. Du får mye tid til strikking skjønner eg. Men du gjør vel andre ting også.
Kvar er det egnetlig du bor? Kjenner du noe eller bare bror din og kone og har du fått deg noen nye venner. Klem herfra

fruensvilje

06.11.2016 kl.10:21

har ikke vært på loftet etter garn nei hi hi ,ville vente til karane hadde stått opp,tror dei trengte å få sove ut i dag )) men no er dei oppe og spiser frokost

Greta

06.11.2016 kl.10:49

fruensvilje: Ja da trengte dei å sove ut ja. Men når dei går å gjør det som trengs, så kan du springe opp å hente deg garn :).

Liv V.

06.11.2016 kl.10:30

Hei. Forstår du ikkje er arbeisledig framover, og bra er vel det. Du klarer jo å bli ferdig når du må være ferdig. Eg har ikkje strikka ei maske på lenge, tar seg vel opp igjen.

Ja det er om å gjøre å fyre til passelig temp. og prøve å holde det der. Eg venta på varmepumpe. Ungane som tok den avgjørelsen. Men å fyre i tillegg når eg føle for det, det fortsette eg med. Har kjellaren full i ved, så eg har nok noen år når veden blir attåtvarmen. Men eg ha innsett at jevn varme i huset er ikkje å forakte, pluss at det er lettvint og strømrekninga blir mindre. Det var reklamen...😊

Vi slapp unna snøen denne gangen, heldigvis. Blå himmel her, så ingen fare...Ha en fin søndag. Klem.

Greta

06.11.2016 kl.10:56

Liv V.: Hei. Arbeidsledig er eg da ikkje. Har hatt god tid denne helgen, men neste uke er det fult kjør att. HVertfall til fredag. Tror ikkje eg ahr noe på fredag enno hehe. Ellers en eller anna avtale kvar dag. Ikkje like mye kvar dag, men no alle dager. OGså senere i dag. Ja da det kalrer eg. Og ikkje noe har eg egentlig tidspress på. Bare slikt press eg setter på emg sjølv.
Håper du finner frem strikkepinnene att snart. Da begynner livet å normalisere seg.
Ja eg lærer etter kvart.
Er nok greit med varmepumpe på eit hus ja. Det behøves ikkje her. Får det varm med vanlige ovner om vi vil. Men vedfyring har eg jo savna i 17 år, så no koser eg meg med det. Det har du nok heilt kalrt da ja. Ja det var reklamen hehe. Kos deg med jamn varme du.
Det er enormt mye mer lengre inn i landet. Bare en times kjøring og dei har 3-4 ganger så mye etter det eg fikk høre fra svigerinner i går.
lett skydekke her. Men vi skal få kulde hele uka, så det blir nok fint ver. Og da er det jo greit med eit lite snødekke. Så slipper dei barfrosten bøndene rundt her.
Ønsker deg ein god søndag. Kasnkje skal du ned og kose med minstemann :)

mimouna

06.11.2016 kl.12:08

Da ser jeg bildene. :)

Godt i gang med mange forskjellige strikketøy nå. Fin babybukse, og enig i at Falk er et godt garn. Det er tid for votter nå, her er det også kaldt. Men sol, utrolig nok. Skikkelig vintervær i november.

Ingenting varmer så godt som en skikkelig vedovn, det gir en veldig behagelig varme. Lurt å kjøpe ved i stort da.

Håper resten av søndagen blir fin. :)

Greta

06.11.2016 kl.13:24

mimouna: Så kjekt da. Ja hvertfall i går. Så får eg sjå om og kor mye eg får gjort i dag. Ja det er tid for votter no. OG falk passer til det. Strikker dem på p nr 3, så blir dem tett også. Buksa er i merino. Det glemte eg visst å skrive.
-1 og lett skya her men ingen sol.
Ja det er heilt sant. Og den varer ganske lenge. Vart litt varmt her no, men etter lunch skal T på loftet og da forsvinner litt av varmen. Ja det er ikkje dumt å kjøpe stort nei. Og det blir ein heilt anna varme. Sjølv om det no kanskje vart vel varmt. Men luka til loftet er no opna. Så får han opp litt varme før han går opp. . Takk det samme vennen

Liv T gjesdal

06.11.2016 kl.12:11

Hei jeg bor i Benalmadena.Kjenner ingen her ennå men har kjente bare 12 minutter med toget,Jeg er mye ute å går for jeg håper det vil hjelpe knærne etter hvert men må ta smertestillende i mellom.Gjør jo ikke så mye men dagene forsvinner utrolig fort.

Greta

06.11.2016 kl.13:30

Liv T gjesdal: Måtte google det og da såg eg kor det var. Ikkje så langt fra Torremelinos såg eg. Håper du blir kjent med noen litt nermere også da. Godt å gå litt, men det spørs hva underlaget man går på. Håper kneet ditt blir bra der nede da. Kos deg vennen

Alex

06.11.2016 kl.12:15

Hei!

Lurer på hvilket mønster/oppskrift du bruker på den baby-buksa? Den så kjempefin ut! :-D

Greta

06.11.2016 kl.13:29

Alex: Hei. Eg bruker ei drops oppskrift. Babydrops 17-3. Har laga den ein gong før som sagt og det er veldig god passform.

annebe

06.11.2016 kl.14:42

Koselig å være inne å fyre i peisen, og bare roe ned :)) Her er det kommet veldig mye snø, så mannen har måkt flere ganger allerede :))

Først når jeg gikk inn på innlegget ditt så jeg ikke bildene, men prøvde igjen og da så jeg dem..skjønner det er litt tull med det på bloggen om dagen..

Fine strikkeprosjekter ser jeg, og nå er det jo tida for varmere klær :)) Klem <3

Greta

08.11.2016 kl.08:52

annebe: Sorry seint svar. JA det er veldig koselig. Blir fort varmt i leiligheten, men da lar eg det brenne ut og fyrer heller opp att når tempen går ned. Slutta litt tidlig å fyre i går, så det var bare 19+ da eg stod opp. Men no er det 22-23 + så da begynner det å komme seg.
Fikk nok mye mer snø dere enn oss. Men no snør det tett att. Jaja, det vart tidlig vinter i år.
Har vært litt rot med blogg.no og bilder ja. Men no tror eg det er ordna att.
Ja koser meg no når eg setter meg ned med garn og pinner. HA ein flott dag. <3 klem

venkesstrikk

06.11.2016 kl.22:09

Tror det blir kaldt i hele landet til uka. Her ligger det på to minus akkurat nå, men vi var hos mamma på Stranda i dag og der var minus ni. Greit med litt fyring når det blir kaldt. Ser fin ut den rosa buksa

Greta

08.11.2016 kl.08:54

venkesstrikk: Ja vinteren kom tidlig i år. vært -7 på det verste her. I dag er det -5 og det snør tett no. Er det så stor forskjell på Stranda og byen . JA det er vel det. Veldig greit. Det blirså fort varmt her. Så vi fyrer opp og legger på noen stokker og så alr vi det brenne ut. OG fyrer opp att senere. Tror den blir fin ja. Takk

tepausen

07.11.2016 kl.23:09

Så fint strikk. Vedfyring gir en egen gode og lune varme.

Greta

08.11.2016 kl.08:54

tepausen: Takk for det. Ja eg har savna det i 17 år, så nok koser eg meg veldig. Med vedfyring

Skriv en ny kommentar

Greta

Greta

56, Tønsberg

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits