Noen påbegynte strikk og jula startet tidlig i år (julefest i Buhagen klanen i Drammen)

God morgen kjære venner. Skal sei tempraturen skifter for tida. I går morges var det -14 da eg stod opp. I dag er det pluss 3 og overskya. Har ikkje vært mye i strikkestolen dei to siste døgna, men fått starta så vidt på to nye strikk


Dette skal ein gang bli eit skjørt til fruen sjølv.


Og dette er starten på tøfler til T. Men når dei blir ferdig, sei det veit ingen. Viss det blir noe strikking i dag, må eg få ferdig ein pulsvante til. Er jo strikkekafe i morgen og siste frist  for innlevering av ting til den lokale messen. Så må eg få ferdig babybuksa og så vil eg gjerne får begynt på eit par sokker som skal strikkes med omtanke og kjærlighet. :). 

Dagen gjekk i ett i går, men vi rakk alt. Og dagen vart avslutta med julefest i Drammen for Buhagen klanen.4 brødre med koner og ho som var samboer med yngste broren som døde så altfor ung. Hennes samboer er også med i klanen. Det var ein veldig hyggelig fest. Alle hadde med en gave til ca 100 kr. Så vart alle gavene lagt i samla og nommerert. Og så var det trekking og det vart mye latter av det. Spesielt når det var ein luregave med . En trakk en pkke som var brukt mye tid på å pakke inne og den vart mindre og mindre og inni til slutt låg der 4 rå poteter. Det er mye latter når gjengen er samla. Her er kveldens vertinne med alle gavene


MAnge flotte gaver var det. Og mye gøy


Ei meget fornøgd dame med sin julegave. For ei som er veldig gald i jula, kunnne vel gaven ikkje passa bedre. Det er ein feil med slike sammenkomster da. Hvertfall når det er hos Stella og Johannes. Der er så mye god mat. Eg kunne vel trilla ut i bilen da vi skulle dra. Så mett var eg. hehe. Og masse masse mat var det att. Var ein framifrå kveld.

Føret var litt spesielt på veg innover, så vi dro ganske tidlig heim. Men det var flere som brøt opp samtidig. Vi hadde problem med sikta i starten for det kom nedbør som såg ut som reg enda det var -5 grader og det frøs på frontruta. Vart slik at vi måtte ha på full vifte og god varme så løsna det. Var ikkje glatt på veien, men vi kjørte forsiktigt. Tror nok det var salta. Da vi parkerte i Drammen, var heile bilen nedisa. Men da vi kom ut og skulle dra var den heilt tørr. OG det var fortsatt minusgrader. Ikkje skjønner eg mye av det, men det var no slik da. 

Vi var heime litt før kl 22. Da var det godt å sette seg ned i godstolen og roe ned en hektisk dag med strikketøyet.  Ingen ting som kan roe en ned som eit strikketøy. Måtte være enkelt i går  da. Derfor ble det litt tøflestrikk. Saktestrikking kalles det. 

Ikkje så mye program i dag tror eg. Men vi skal blant anna på håndarbeidsmesse og sjå kva dei ahr der. Det er ei stor messe så der kan vel være litt av kvart. Så må eg innom ein søndagsopen butikk. Glemte helt å handle noe som helst  i går. Og vi orket ikkje å stoppe opp å handle på veg heim i går kveld. Er jo ikkje noe problem å få tak i mat når det skulle være, nesten her da. Så da er det ingen krise om ein ikkje får handla en dag. Men man blir litt sløv av det. 

Håper eg rekker å lese både kommentarer og svare på dem og lese andre  sine blogger i kveld. No må eg i dusjen og gjere meg klar for ein ny dag. Har litt andre ting som skal gjøres før vi skal på messen i 12-13 tida. Ha ein god dag og nyt livet og ta vare på dem man er glad i <3

 

26 kommentarer

venkesstrikk

13.11.2016 kl.10:10

Ha ein nydelig dag du også:) Før var jeg en del på messer og solgte ting, men det er lenge siden nå. Mange ting å kjøpe og fin inspirasjon på slike messer

Greta

13.11.2016 kl.15:08

venkesstrikk: Vart ikkje kjøpt noe på messen i dag. Hadde nok ikkje ånden. Men det var kjekt å ta ein tur da.

fruensvilje

13.11.2016 kl.10:25

God dagen får eg si nå ) du har nok et mye mere sosialt liv nå ja,full fart men det er jo superkoselig også da.

Juleselskapet hørtes veldig kjekk ut,ja det beste når en er mange er nok å leige lokaler,blir for mye jobb å ha det hjemme,et nydelig bilde av deg og T ) og nissen var akkurat slik jeg liker en nisse ) ha en koselig dag på dagens messe

Greta

13.11.2016 kl.15:10

fruensvilje: God ettermiddag ein gang til hehe. HAr heilt kalrt det ja. Det er to forskjellige verdner og eg trives så godt.
Det var veldig veldig vellykka Håper eg ikkje ahr skreve noe fiel. Men det var ikkje liegd lokale. Vi var i eldstebroren og konas leilighet. Den er ikkje så stor. Men vi koste oss alle sammen vi. Tusen takk, syns det var eit koselig bilde eg og. Takk vart ikkje så lenge. HAdde ikkje heilt ånden. Men var da kjekt å sjå litt da.

Liv T gjesdal

13.11.2016 kl.10:42

Hei.Så koselig med sammenkomst Flott bilde av deg og mannen din og flott gevinst du har fått deg.Vi var og på tur i går Kjørte langs havet til Nerja men stoppen underveis og hadde lunsj rett ved haven Det var nydelig Så stoppet vi på hjemturen og gikk langs havet i Velex Malaga,tok det med ro å koste oss Turen tok 6 timer så jeg var sliten når jeg kom hjem.Så lagde jeg meg litt kveldsmat og satt å strikket til klokken var nesten 10 ,Det er så kjekt å høre at du er med på mye Ha en fortreffelig fine dag begge to og goe klem til dokke

Greta

13.11.2016 kl.15:13

Liv T gjesdal: Det var veldig vellykka da. Tusen takk. Syns det var eit bra bilde eg og. Ja julegaven var kjekk å få den.
Det høres veldig koselig ut den turen deres i går. Er ofte litt slitsomt, men så lenge ein koser seg så er det ikkje så farlig. Ihvertfall ikkje når ein kan ta seg inn att seinare.
Takk for det. Og nyt starten på ny uke du og

mimouna

13.11.2016 kl.11:44

Ser ut som et koselig "klanstreff". Lurt med de gavene som trekkes, morsom måte å gjøre det på. Og godt å roe ned med et strikketøy etterpå. Bra dere kom trygt hjem, man vet jo aldri hvilket føre det er for tiden. Her gikk det også fra mange minusgrader til "vanlig" høstvær med regn og vind.

Du får parkere i strikkestolen og ta en rolig dag i dag, da. :)

Greta

13.11.2016 kl.15:15

mimouna: Det var ein veldig vellykka klans treff ja :). Veldig kjekt. Ja må roe ned litt før ein legger seg skal ein få sove. Nei det er heilt sant. Veldig greit at føret ikkje var så verst. Ingen nedbør her, men +4 no.
JA skal dit til slutt eg og. Men må kose meg med litt husvask først tror eg.

Hobbystua

13.11.2016 kl.12:17

Heisan Greta:-) Det hørtes ut som dere hadde en fin dag sammen med familien og så smart det var med pakkene også. Men nå har du mange prosjekter på gang i din strikkeverden og det blir i hvert fall spennende og se skjørtet ditt ferdig. Men får da håpe du lager ferdig sokkene til T så han ikke fryser på sine føtter:-) Her er det nå 7-8 varme gr og grått i dag,men deilig og slippe kulden. Ha en riktig fin dag og kos dere masse.-))

Greta

13.11.2016 kl.15:19

Hobbystua: Hei på deg igjen :). Ja det var ein veldig lur måte å gjøre det på. Kjempehyggelig var det. Ja har noen nå og har enda mange flere i hodet. Men no får eg roe ned å få noen ferdig først er planen hvertfall. Håper eg får skjørtet ferdig før neste vinter hehe. Ja skal lage ferdig tøflene til T fort. Han trenger nye tøfler heilt klart. Må finne soler å sy på også. Men først må eg strikke og tove dem.
Så pass varmt hos dere. JA det er litt godt at det er + grader no. Var kaldt nok ei stund.
Øsnker deg ei flott start på nye uke kjære venn. Klem fra gamla på Sem

akbhandy

13.11.2016 kl.13:37

Hei på deg Greta. Så koselig med slike familietreff. Og ser at du ble godt fornøyd med din pakke. :-) Mange prosjekter på pinnene igjen. Det tyder på at du begynner å komme godt på plass. :-) 2 plussgrader her og det er nå kommet litt snø. Men den forsvinner vel raskt, da det er meldt masse regn de neste dagene. Da får jeg ønske dere en fin farsdag og kos dere på messa. :-) Klem fra nord

Greta

13.11.2016 kl.15:22

akbhandy: Hei hei kjære venn. Ja det er alltid kjekt med slike treff. Er så sjelden alle 10 har vært samla siden vi bodde så alngt unna. Men no blir det nok oftere. Både alle på en gang og bare noen .
Har mye i hodet, det er bare tida til å gjennomføre dem det skorter på. Men på plass er deg. Trives som plommen i egget eg da.
Snøen er mulighe\ns snart vekke her no da. Tror ikkje det skal være s mye nedbør her fremover, men er ikkje heilt sikker.
Messeturen vart kjapp så får eg sjå om det blir forsinka helgavask eller strikking på meg utover dagen. klem

matja

13.11.2016 kl.15:22

Så koselig dere har det. Kjekt med sånne familie treff. Nytt strikk på pinnene, så nå er du i rute igjen :) Blir spennende å se det ferdig. Kos deg og ha en fin søndag :)

Greta

13.11.2016 kl.15:24

matja:Ja vi koser oss masse vi. JA det er veldig kjekt når alle 10 får til å treffes samtidig. Hehe, vet no ikkje heilt det da om eg er igang att for fult. Men planene er der hvertfall. Skal vaske litt hus no og så blir det litt strikkekos. Ha ei fin kveld vennen

annebe

13.11.2016 kl.19:12

Den feiringa så koselig ut, med julestemning i november..Også i Drammen da gitt, måtte jo bli hyggelig det ..hehe.. Jeg er litt kortfattet i dag, nakken er ikke helt på lag.. Men du var forresten veldig fin i strikkekjolen :)) Klem <3

Greta

14.11.2016 kl.07:42

annebe: Hei på deg. JA den feiringa var kjekk den. Ja det var litt kos da. Hehe, ja ikkje sant. JA men slikt skjønner vi. Og syns da du kommenterer langt nok eg da. Tusen takk for det. Vart en smule varmt, men det gjekk bra. HA ein fin dag sjølv om det visst nok blir drittver fremover. Klem <3

fjellgeitbundingen

13.11.2016 kl.22:50

Hei Greta, dette ble et langt og innholdsrikt innlegg med masse flotte bilder. Synes dere og nissen var et fint bilde :) Høres ut som dagen var kjempe fin, og at dette var en knallfin julefest, og at du har masse prosjekter og planer framover. Herlig. :) Gleder meg til å se alt sammen. Du har kanskje tatt kvelden nå. Håper du får ei god natt. Her skal jeg lese litt mer, og så blir det vel å snyte seg, Otrivin og høyt hodeleie i natt også. Håper å våkne frisk i morgen :)

Greta

14.11.2016 kl.07:51

fjellgeitbundingen: Hei vennen. Må visst satse på å lage dei litt lengre av og til. Spes når eg ikkje får tid til å skrive kvar dag. Liker jo helst å skrive om morgonen. HAdde nok rukket ett innlegg i dag. Men har så mange andre innlegg å lese. Noen kommentarer å svare på og flere mailer eg skal igjennom. Så eg får sjå om det blir innlegg i morgen.
Det var ein heilt topp fest ja. Enormt med planer. Bare det å rekke dem.
Ja i går tok eg tidlig kveld. Fikk litt kink i ryggen eller kva det no var. Så eg måtte bare finne senga.
Eg er sånn ca frisk att no etter forkjølelsen og den varte i vel 5 uker. Så er du frisk att i dag, så er du jammen heldig. MAsse god bedring og god uke til deg skjønne gode vennen min

Liv V.

14.11.2016 kl.06:40

Morn. Den familiesamlinga var nok trivelig! Er herlig å være i lag med heile flokken, er jo det det blir minst av for de fleste. Kjempelurt med gavene, god fantasi på personen som har hatt den ideen. Koselig nisse du fikk.

Ha ein fin dag. Klem.

Greta

14.11.2016 kl.07:53

Liv V.: God morgen vennen. JA den var veldig hyggelig skal eg sei deg. Det er heilt sant. Altfor elnge siden vi har fått til å være med på samlingene. Men no blir jo det enklere fremover. JA veldig god fantasi. Noen av brødrene til T har mer fantasi enn eg hadde trodd. JA ikkje sant. Midt i blinken for meg han der.
Håper du ahr ein veldig god dag også. Regner vel i vest også i dag. Stor klem fra meg her på Sem.

fjellgeitbundingen

14.11.2016 kl.17:57

Heisann, uff 5 uker forkjølelse og nå kink i ryggen. Huff, huff. Jammen bra du er bedre i dag. Her er jeg bedre i dag enn i går, så jeg tror det går rette veien. Fint å få noen lange innlegg når man har litt å fortelle :)

Greta

15.11.2016 kl.14:44

I dag var ryggen ikkje heilt med emg likevel hihi. Det går nok ei stund no. HAr time med fysioen min om ei uke. Så da får eg håpe ho kan gi meg litt god behandling. Ellers får eg gjøre ting eg veit er bra. Var for god for lenge no hehe.

Hekleri og Ra

14.11.2016 kl.22:06

Her var det mange flotte prosjekter på gang.

Så utrolig koselig tradisjon med pakker og middag dere har i Buhagenklanen :-) Hyggelig å treffe "familien" ;-)

Greta

15.11.2016 kl.14:46

Hekleri og Ra: Har noen ja. Og flere blir det visst. Ja ikkje sant. Det er veldig kjekt. No bor alle sammen på T sin side så nære at alle kan møtes innimellom.

fjellgeitbundingen

15.11.2016 kl.16:39

Uff, du må ikke si sånt. Håper du kommer deg snart nå..

Greta

15.11.2016 kl.18:46

fjellgeitbundingen: unskyld, skal ikkje sei det meir . Lover nesten

Skriv en ny kommentar

Greta

Greta

56, Tønsberg

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits