Ei babybukse vokser sakte og eit spørsmål om juleblad

God morgen. Det er grått og vått ute, men skal bli fint utpå dagen. Det var skikkelig tåke i natt da eg var oppe og gjekk noen ganger, men da eg stod opp var den forsvunnet. Det er jo kjekt da. +4 og vindstille. Skal vel ikkje klage på det. 

Prøver å strikke på forskjellige ting. Men no har eg bestemt meg for at denne uken er det babybuksa som skal få vokse. Den er litt seig å strikke, men blir ikkje så verst, tror eg


Ja da eg fotograferer sjølv og det blir så bra så hehe. 5 bilder og eit klart ja ja. HAr mista grepet der. Buksa tar form da. Eg har valgt å strikke den med hele ben. Hadde litt problem med den første eg strikka at den ikkje vart fin oppe i skrittet. Så eg prøvde ikkje.Skal skrive mer om garn oppskrift og pinner når buksa er ferdig. Innimellom strikket på kvelden så blar eg visst og kikker etter nye oppskrifter hehe. Det er jo lov å kikke da. 

I går var det blant anna strikke kafe som stod på programmet og der koser eg meg veldig. Slapper av og føler meg som ein av gjengen. Sjølv om alle dei andre har holdt på lenge og eg er heilt ny. Det er kjekt. 

Før i gamle dager var det alltid fredag vi tok husvasken, no tar vi det når det passer slik. Og når det trengs hehe. På søndag ettermiddag hadde vi ånden og når man tar det i alg, så går det utrulig fort. Og da er det også veldig greit å ikkje ha eit stort hus hehe. Andre tider er det sjølvsagt kjekt å ha bedre plass. Men vi er jo to og når vi får besøk så  har vi plass da også. Sjleden vi er veldig mange. Men det såg vi jo hos eldstebror til T på lørdag. At man trenger ikkje stor stue for å huse alle. Dei har mindre leilighet enn oss og vi var 10 stykkjer og  det var da ikkje trangt. Er jo bare å inrette seg etter forholda. 

I dag er det trening som står først på planen. OG så må eg til byen og hente det garnet som eg bestilte til forrige uke. Ja når eg er inne på garn. Er spent på om eg får ene garnpakken eg bestilte. Eg har bestilt derifra før og når eg la inn ny adresse så vart den ikkje lagra. Eg glemte vel å trykke på lagre eller noe da. Hvertfall så oppdaga eg når eg gjekk inn på min side at det fortsatt stod den gamle adressen. Posten skal jo videresende. Men det er ikkje all post vi får alikevel. Det har vi merka. Så no er eg spent på om dei sender den tilbake eller om den kjem hit. I tilfelle den går tilbake til sender, så får eg den ikkje før i desember. Er vel ingen krise men. Ja ja, når eg ikkje karer å få det rett så.

Så eit lite spørsmål. Er jo så mange juleblad med diverse oppskifter. Tenkte eg skulle kjøpe ett. Men så vet eg ikkje hvilke. Og eg kan jo ikkje stå på butikken å bla i det også. Er det noen av dere som leser som ahr kjøpt noen og er det noe dere vil anbefale. ?

Huff no kom visst tåka tilbake jaja, får ta det likevel. Men liker no ikkje tåke da hehe. 

No får eg slutte. Ha ein flott dag kjære du som leser
 

20 kommentarer

venkesstrikk

15.11.2016 kl.09:11

God morgen:) her er det storm på morran, ser ut som vi har motsatt vær av dere hele tiden. Høres koselig ut med strikkekafe. De fleste strikkekafeer jeg kjenner til rundt her er på tider jeg ikke kan. Dumt for meg, men sånn er det nå bare. Ha en fin dag

Greta

15.11.2016 kl.14:49

venkesstrikk: God ettermiddag. Huff da. HEr er det strålandes sol no og skikkelig flott. Var litt tåke til og fra i formiddag, men no er det bare vakkert.
Det er veldig kjekt ja. du får bli med på strikkekafe når du blir gammel nok til å bli pensjonist hehe. Noen fordeler må ein ha vi som har fri på dagen. Veldig greit at det ikkje er om kvelden syns eg da. Håper du har ein god dag du og

Liv T gjesdal

15.11.2016 kl.09:54

Hei Har faktisk sett strikkekafe her og men kan jo ikke gå for de aller fleste snakker bare spansk.Men de har bomullsgarn og det andre er acryl.Er ikke glad i det,Prøver å finne litt ut av hva som er her rundt omkring.Ellers strikker jeg på jakken å har fått ferdig en vaskeklut Har ikke tatt det med men det er jo godt å ha av og til så jeg må nok strikke flere innimellom det andre,Nydelige bukse du strikker Ser ut som det er mye arbeid på den .Lykke til med treningen å jeg håper tåken slipper taket.Her er sol å blå himmel og alldeles perfekt.Ha en flotte dag og goe klem

Greta

15.11.2016 kl.14:52

Liv T gjesdal: Du må lære deg språket når du skal bo der nede. Det er jo litt greit å kunne snakke med folk. Foreløpig har du nok garn. Og eg tenker at det finnes garnbutikker med skikkelig garn der nede også. ellers får du skrive bestilling til bror din når han drar heim til Norge så du får nytt garn når han kjem ned att.
HEr er sol og blå himmel her og no. Skikkelig nvakkert. Morgentåken dro sin vei den. HA ein fin dag

mimouna

15.11.2016 kl.10:37

God morgen!

Kjekt å komme inn i gjengen på strikkekafe, men så er jo strikkere stort sett alltid kjekke folk da. :)

Buksen blir fin, den. Og så får vi leve med at det ikke er foto-vær ute for tiden. Her er jeg tilbake til blitzbilder på kjøkkenbordet, sukk.

Får håpe pakken din kommer fram. Og ha en fin tirsdag!

Greta

15.11.2016 kl.14:54

mimouna: God ettermiddag. Ja det er veldig kjekt å komme inn i gjengen. Det er jo sant da. Ja eg tror den blir veldig fin. No er det skikkelig fotovær. Skal tro om eg får tatt bilde av garnet mitt ute i dag. hm.
Ja det håper eg og. Vi får bare vente å se

Ellbjørg Skinderhaug

15.11.2016 kl.11:59

Hei. Ler litt med meg selv når jeg leser om vaskerutiner som e forandra--- slik har det lett for å bli med mangt

av det en hadde litt skikk på når det var arbeidstiden som bestemte noe. Dette blir også en vane snart---😊

Hadde i veninne med fem unger som etterhvert ble konfirmerte nesten en hvert år----. Da den sist festen var over hadde hun et hjertesukk: " hvordan skal jeg vite når jeg skal ta rundvaskinga heretter---?"

Du er kommet godt igang med strikkerutiner ser jeg. Den strikkekafeen var en grei måte og bli kjent vil jeg tro.

Storm og regn her i dag og vi tok rundvask på badet. Dusjkabinett, sluker og annet som samler bakterier måtte til pers. Da er det greit og ha hjelp. No står grove rundstykker til heving . Slik går no dagen-----. Mangler strikketøy----😱

Greta

15.11.2016 kl.15:13

Ellbjørg Skinderhaug: Hehe, du ahr eit poeng der. No vasker vi når det trengs og vi ahr eller tar oss tid til det. Slik er vanen no ja.
Den var ikkje verst da. Nedvaske rutiner får vi vete med ei stund. Kanskje vi må tenke på det om ett år eller to hehe.
JA strikker hvertfall på kvelden. Mulig eg får strikka litt no i ettermiddag også. Og i morgen tror eg ikkje at eg har noen planer. Men vi får sjå.
Her har vi hatt eit nydelg ver etter klokka 12 i dag. Fortsatt blå himmel, men sola forsvant no. skal komme regn her også etter hvert. Men ikkje storm nei.
MAngler du strikketøy, det høres trasigt ut. Vil du ah eit av meg hehe

fjellgeitbundingen

15.11.2016 kl.18:44

Hei Greta, jeg blar alltid i bladene før jeg kjøper dem. He he, ikke om det er plast rundt da. Leser dem ikke, bare ser. Ikke alltid populært, men aldri fått klager. Har funnet ut jeg skal si jeg holder på å finne ut om bladene var verd prisen...De jeg likte i år, så langt, var familiens småstrikk og alt om håndarbeid, men egentlig ikke så masse som la seg på strikkelista. Hørt at på Narvesen er det lov å bla i bladene før du kjøper em..

Greta

15.11.2016 kl.18:50

fjellgeitbundingen: Hei på deg vennen. Er litt sur når det er plast rundt. Kjøpte eit blad for litt siden med plast rundt. Der var ingen ting av interesse. HAdde eg bladd i det hadde eg aldri kjøpt det.
Noen plasser går det bra å smugtitte litt, men ikkje der bladene ligger rett ved kassen. Får vel finne ein plass eg kan smugtitte litt mer
Da skal eg dra til narvesen en av dagene og kikke litt for å sjå om eg bare må ha eit blad før jul Hører liksom med da. hm.

Irene

15.11.2016 kl.18:48

Hei på deg. Den baby buksen blir veldig fin og en nydelig farge. Her går det i toving av votter og festing av tråder. Nå har eg nettopp kommet hjem fra tur 😊. 9 grader ute så det ble en fin tur. Nå skal eg slappe av resten av kvelden. Ha en fin kveld. Klem fra meg.

Greta

15.11.2016 kl.18:54

Irene: Hei hei kjære venn. Tror den skal bli bra. Det er fine julegaver det. Flink du er. Har vel bevega meg litt eg og i kveld, men går for lite tur ja. Kunne nok ha gått litt mer akkurat no. Men men. Nyt kvelden. det skal eg og no snart. Stor klem fra Sem

fruensvilje

15.11.2016 kl.19:38

en nydelig strikkadress,håper den lille får nytte den lenge )

Satser på att du får strikkepakken din,Jeg synes det er veldig greit å ta husvasken når jeg ser det trengs,en uke et rom neste uke flere rom ))

Julemagasin ja,jeg har kjøpt ett men ble litt skuffet,jeg liker julemagasina som innholder både mat,hånsarbeid,julekaker og julepynt,det jeg kjøpte hadde ikke alle disse kategoria,har det på hobbyrommet og husker ikke navn,men jeg blade lett gjennom dei forskjellige på butikken før jeg bestemmer meg ))

Greta

16.11.2016 kl.09:31

fruensvilje: Ja tror den blir fin. Måtte rekkeopp en del i går. Ei flette hadde blitt feil veg Midt på ene skuldra også så det måtte rekkes opp.
Ja den kom i gårkveld. Så skal hente den i dag.
Spørs om det bli til at eg ikkje kjøpe noe blad. Noen blader er jo kjempebra. Og eg beholder dem i åresvis. Mens andre går i papirbosset fort. Får vel finne ut av det sjølv ja.

Hobbystua

15.11.2016 kl.20:18

Heisan Greta:-) Dette blir en nydelig og flott bukse du strikker og igjen må jeg si at fletter gjør det lille ekstra:-) Husvask får en bare ta når en trenger det og en ser at noe må gjøres. Men greit når dere er to om jobben så går det jo mye lettere. Men julemagasiner er noe ikke jeg kan anbefale deg,,er egentlig noe jeg aldri kjøper meg. Men du får ta en tur på Narvesen og titte for tror nok dem har mye i hyllene sine av forskjellige slag:-)) Koselig at du trives på strikkekafeen og får stiftet nye bekjentskaper. Men nå får du ha en fortsatt fin kveld og jeg antar du strikker.-)

Greta

16.11.2016 kl.09:34

Hobbystua: Hei på deg MArainne. Tror nok den blir bra ja. Måtte ta opp att litt i går. Flettene må gå rett vei hehe. Og når eg strikker fletter ja da vet eg at du liker det hehe.
Ja det er så mye kjekkere når vi er to og eg slipper det som er verst for ryggen min.
Det spørs om eg må la være å kjøpe, men eg skal sjå kva eg gjør. Gidder ikkje å kjøpe noe som ikkje er bra hvertfall.
Ja det er ein fin måte å treffe folk på.
Ja eg var nok komei strikkestolen da du postet denne kommentarer. HA ein flott dag vennen min

Oldemorbloggen

15.11.2016 kl.23:15

Eg kan godt forstå at det er mykje arbeid på den dressen, men fin blir den. Eg prøver å ta husvasken på fredagar, men det hender både tidt og ofte at eg sluntrar unna og tar den ein annan dag. Eg har det betre med meg sjøl når det er gjort og gjerast må det, elles tar hybekaninene overhand.

Greta

16.11.2016 kl.09:35

Oldemorbloggen: er ein del arbeide på den ja. Men den er jo fin da. Så flink du er da. Ja husvask må ein ta til tider ja.

fjellgeitbundingen

16.11.2016 kl.07:01

Jeg gjør det ved kassen også jeg da. Er egentlig perfekt når man kommer innom i rushtida. Da passer det å bla litt, mens man venter ;) Når du handler klær, sko eller El-varer, får du jo kikke på varene først. Se om det er kvalitet og det passer etc. Enda så har du i de fleste tilfeller bytterett. Så jeg synes det er helt urimelig at man ikke skal kunne bla i bladene deres å se om det er av intresse eller ikke. Det er jo så masse søppel håndarbeidsblad også. Kan være blader med kun resirkulærte oppskrifter, og med kanskje 99 kr per blad synes jeg at det faktisk må intressere. Burde ikke vært lov å framstille blad som strikkeblad om de har mest interiørutstillinger i det.. Å kjøpe blad usett kan fort være skuffende, og synes det er helt bortkastet. Er det noen oppskrifter jeg vil ha synes jeg

det er verd å kjøpe bladet, men synes en del strikkeblad bærer preg av kvantitet og ikke kvalitet.Betaler gjerne mer for et strikkeblad om det er mer innhold i det.

kjøpe bladet, og da tjener de penger på meg.

Greta

16.11.2016 kl.09:41

fjellgeitbundingen: Eg prøver å unngå ruchtida eg da. Der har du eit poeng. Det ahr eg ikkje tenkt på. Men viss eg skal kjøpe eit blad, vil eg jo helst ha eit som ser ut som ingen har bladd i. Skal tenke på dine ord når eg går i butikken. Må nok innom i dag eller i morgen.
HAr sett igjennom noen da og er der bare ein ting eg kunne tenke meg å lage, ja da betaler eg ikkje masse. Da får det heller bare være.
Du har nok blitt skuffet noen ganger skjønner eg. Og at du alltid kikker i bladet før du kjøper det. Ja man betaler gjerne litt mer for noe man vet er skikkelig.

Skriv en ny kommentar

Greta

Greta

56, Tønsberg

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits