Gjenbruk rett og slett :)

God morgen. I dag var det kjølig på  kjøkkenet hos oss. Vi var borte i gårkveld og fikk dermed ikkje fyrt. Varmovnen har vi ikkje tenkt på på ei stund. Dermed var det 18 + i dag. Men det stiger fort no når eg har fått fyrt opp. Kommer sol om ein times tid også, så  det skal vel bli varmt nok. Men da får eg ta ned solskjerminga da. Tar treningen i morgen og har ein rolig dag her heime. 

Vi var foresten ute å gjekk tur i  går. Eller vi skulle ein tur på butikken og hente ein pakke i samme slengen. Da blir det Rema 1000 vi handla på. Bestemte oss tidlig for at vi skulle gå på butikken uansett om regnet som var meldt kom eller ikkje. T skulle bare ein times tid på loftet først. Da han kom ned att regna det godt. Men da hadde vi bestemt oss, så vi gjekk på butikken i pissregn. Ikkje meir enn 1,3 km kvar veg. Men i motvind heim med mer varer enn planlagt, vart det ein bra tur. hehe

Apropo T og loftet. Han har alltid drømt om å ha tid , plass og mulighet til å snekkere og lære seg og lage forskjellige ting. Han lagde ein del ting som heilt ung og lagde litt da vi bodde i huset i Høyanger. Men etter at vi flytta i leiligheta vart det heilt slutt. Da hadde han verken tid, ork eller noen plass å holde på. No har han alt. Så da startar han i det små. Lager reoler og hyller til loftet. Da kan ting stå i hyller istede for i kasser. Alt som vi ikkje kan ha nede. Og siden ahn er oppe der så ofte, har vi laga oss litt spisskammers der også. Det må muligens tømmes før sommeren kjem. Da kan det vel kanskje bli varmt der oppe. Men det får vi ta da. Her kjem noen bilder av han enkle snekkering


Hyllene på innerste veggen hadde vi med fra Høyanger. Dei var bare å skru opp. Hyllene er heilt enkle og fjølene er slikt som dattera og dei har reve ned i huset. Så egentlig skulle det kastes. Så materialene han bruker for øyeblikket er gratis. Men han har måttet fornyet seg litt i utstyrs fronten. Og man er jo mann og trenger litt mer enn skrujern her. Men det er jo klart da. Han må sage opp i passe størrelse og beint skal han få det til å passe


Her vises hyllen litt bedre. Og han har kost seg med å pynte hyllen for anledningen. Til vanlig ligger nok kosedyra i ei kasse. hehe. Veldig greit å lage reolen sjølv. Da kan han lage den avstanden han vil mellom hyllene. Her er det plass til både store bøker, serier og cd'er. Den hyllen tvers over for var likedan. Og i går fikk vi ei hylle til matvarer. Den står rett oppfor luken. Så man kan hente det ein trenger uten å måtte gå heilt opp. 


Skal ha ei på andre siden av åpningen også. Er nøden stor nok, kan eg vel klare å komme meg så langt opp att eg får tak i litt eg og. Dei har lagt ned forbud om at eg skal kare meg opp på loftet. Og for øyeblikket har eg ikkje noe ønske om det heller. Men det kan være greit at ein veit ein kan få tak i det ein har bruk for. 

Han har mange planer og dei blir meir og meir avanserte. Men han får ta det litt etter litt. Så får vi sjå kva han får til. Det viktigste er at han koser seg og føler han gjør noe nyttig samtidig og det gjør han jo. blir noek noen timer på loftet i dag og. 

Planen min foreløpig er å få ferdig babybuksa. Men først skal eg kose meg med litt blogglesing er planen. Så må eg vel ut ein tur ser det ut for. No kjem jo sola også. Nyt dagen 
 

28 kommentarer

Magnar

17.11.2016 kl.09:17

Snekring er alvorleg artig! Hels Torstein!

Greta

17.11.2016 kl.10:32

Magnar: Ja har skjønt det. Han koser seg masse. HAn hilser masse tilbake

Liv T gjesdal

17.11.2016 kl.09:38

Hei så koselig å se hva Torstein lager Han er flink og jammen har han mye cd plater.Som du sier godt å ha noe å gjøre Vi skal til Fuengerola idag Totto og Joy reiser til Norge på søndag å skal ha med litt forskjellig fra Spania.I går var jeg og en lange tur Er så mye lettere å gå når været er så fint så gjør det så godt på hele meg.Vaskte litt klær igår å tok litt rengjøring Kommer utrolig mye lo rundt om kring Tror det er vanlig her,Er snart oppe til ermene på kofta men vil ha litt lengde på den,Håper du får en fine dag og jeg sender deg en goe klem

Greta

17.11.2016 kl.10:35

Liv T gjesdal: Hei. Ja han koser seg. Det der er bare ein liten del det der da med cd'er. Må ha litt forskjellig å gjøre på. Tida strekker sjelden til til alt vi vil gjøre. Men det er jo mye bedre det enn å kjede seg
Kos deg på tur. Blir det litt ensomt når dei drar til Norge, elelr går det greit da? Veldig godt å gå seg lange turer. Vi skal ut å gå i dag også vi. Må nytte veret når det er så fint som i dag.
klem herfra min venn

Liv V.

17.11.2016 kl.09:43

Hei. Dette var smart å utnytte loftet på denne måten!!! Vi hadde et sånt loft på Dale, hadde en tendens til berre å bli lager og rot....Blir nok kokvarmt om sommeren, men da har dere sikkert en anna plass å oppbevare tørrmaten.

Eg er heime noen daga, er så masse å ordne opp i. Skal til Førde igjen søndagskvelden. Da blir eg der på ubestemt tid, A.L. må bli bedre før ho kan klare seg sjøl. Jula nærma seg, vi tar det som det kommer. Eg har sagt at eg vil være heime julafta og et par daga til, så kan de komme her de som vil. Resten av jule/nyttårshelga kan eg være meir mobil.

Her sludda det litt nå. Eirin skal heim fra Nordsjøen idag. Spent på om ho kommer, er meldt utrykt for torevær. Da går ikkje helikoptera. Skal visst bli lettare seinare idag, så det er vel et håp.

Venta på Gjertsen idag. Han skal sjå kor det er mest praktisk å montere varmepumpa. Eg må nedover seinare idag, skal innom ungane da sjølsagt. Fin dag til dere. Klem.

Greta

17.11.2016 kl.10:47

Liv V.: Ja det er veldig smart syns eg også. Når der er plass og da får vi mye mer oversikt over kva vi har. Og han kan snekkere både der og i garasjen. Der sager han og skal ha ein høvelbenk der også. Saging og høvling og pussing blir nok i garasjen. Skruing og finarbeide på loftet.

Er nok mye som må ordnes heime også ja. Kjekt å få ordna ting heime og så er det kjekt at du kan være i Førde og hjelpe til der. Godt å være bruk for.
Tenker det er mange som vil komme til deg sjølve julaftan. Ser for emg fult hus og masse barn og glede.
Håper ho kommer seg heim greit da. Er ikkje kjekt å ikkje kunne dra når ein skal. Ikkje kjekt for dere som venter også.
Greit med varmepumpe sikkert ja.
Ja det blir nok tur til småttisene når du er nedover ja. Kose deg både da og resten av dagen. Klem fra meg til deg

fjellgeitbundingen

17.11.2016 kl.10:03

Hei Greta, høres ut så T. Koser seg og ser ut til at det blir gode løsninger hos dere. Det er bra.Så ut til å være mye spennende i hyllene også. Masse lydbøker :) I dag var jeg egentlig tenkt jeg skulle ut å gå, men gårsdagen på jobb fordret litt tynnere klær og litt upassende å ha så mye i halsen som jeg burde ha hatt og siden var vi i bursdag i går ettermiddag. Hyggelig, men så sliten i går kveld. I dag

var jeg tettnet i halsen igjen, og jeg lurte først på bare melde meg syk

ut uka, men har vel ikke helt hjerte til det, selv om jeg tror jeg trenger

det selv. Eller rettere sagt ikke har lyst til å bli liggende syk i helga..Hvordan går det med deg og ryggen? Gleder meg til å se framdriften med babybuksa :)

Greta

17.11.2016 kl.11:01

fjellgeitbundingen: Hei vennen. Ja T koser seg masse han og når det er gode løsninger for alle så er det ikkje noe som er bedre enn det. Masse kjekt i dei hyllene der ja. Måtte inn å sjå på bildene for å sjå kva som var der.
Ikkje alltid ein får til alt og ikkje alle dager at påkledninga gjør det mulig å gå tur nei.
Håper du passer på deg sjølv. Men du er jo stor jente så du vet kva som må til for at du ikkje skal bli sjuk, sant? Håper å kunne vise buksa snart. I helga blir eg opptatt så den kjem vel kasnkje ikkje før mandag eller tirsdag.

tepausen

17.11.2016 kl.11:35

Så flott

Greta

17.11.2016 kl.14:33

tepausen: Ikkje så avansert, men det er ein god start

Lillemor

17.11.2016 kl.12:20

God dag kjære venn :-) Har sendt deg en e-post (i går). Takk for at du ikke har glemt meg. Klemmer på vei fra Oslo i sol, men litt kjølig til vakre Sem<3<3<3

Greta

17.11.2016 kl.14:34

Lillemor: Takk for det vennen. Las den så vidt, men skal else den att no. Klem

Ellbjørg.

17.11.2016 kl.13:54

"Guten" er da riktig så flink han--😅Håper det er så høgt under taket at ha fåt gå med rak rygg der oppe. Hos oss er det litt for lavt så vi blir fort slitne i nakken av å være der oppe. Greit å ha som avlastningsrom likevel.

Julepynten er der og no går det fort mot at den kommer ned---😊

Sola har hilst på oss i dag etter stormen og ruskværet.

Greta

17.11.2016 kl.14:39

Ellbjørg.: JA "Guten"prøver å og kjem seg for kvar gong. Ja da Han kan gå der med rak rygg. Sjølvsagt ikkje heile loftet, men eit bra område. Det er veldig bra uansett ja, men kjekt når ein kan gå og stå og virkelig bruke det.
Ja om 14 dager er alt nede. Sjølv om ikkje alt er satt utover. Men da kan eg plukke litt no og da. Og sjå kva vi har plass til og kva som trengs om det er noe som trengs da.
Sola har dratt sin veg no. Og det skal visst kome uvær til kvelden. HAr vært ute å sett oss om litt i nabokomunen. No er det bare innetid for meg hvertfall. Ha ein fin kveld

Synnøve

17.11.2016 kl.16:20

Så kjekt å se at han koser seg. Viktig å ha hobbyer som man trives med. Flink er han jo også. Deilig å ha orden i "ting og tang". I dag har jeg passet lille godgutten til Hilde. Satt med ham i fanget i over to timer. Hsn sov og laget godlyder. Fantastisk å ha han i nærheten. I dag var det litt snø på bakken. Mfn så nærmer det seg jo jul også. Har ikke blitt så mye sykling i det siste. Er litt kaldt, men har vært flink å gå trappene. I går var det min 36 tuf i år Fikk piggsko til bursdagen min. Fantastiske på glatta. Hils Torstein og kos deg med strikketøy og vedfyring😘😘

Greta

17.11.2016 kl.19:38

Synnøve: Hei Synnøve. Ja han koser seg han. Det er heilt sant. Å ja veldig flink og flinkere skal han bli. Blir nok mer avansert etter kvart. Det er hvertfall alt han vil lage ;).
Det er veldig kjekt og mye lettere å ha oversikt no.
å som du har kosa deg i dag da. Det var ei behagelig passestund vil eg tro :). Så fantastisk da. Ja du er heldig og får bare nyte et.
Ja jula nermer seg. Ikkje første jul østafor men første jul i vår nye heim.
Du er jammen flink å trene da.
Takk du får kose deg du ogs¨. Klem fra oss begge

Oldemorbloggen

17.11.2016 kl.17:21

Kjempelurt å utnytte loftet på denne måten, ryddig og fint. Me har òg eit stort loft, men det ser ikkje slik ut der, det kan eg forsikre deg om.

Greta

17.11.2016 kl.19:43

Oldemorbloggen: Ja det er i grunnen ganske lurt ja. He he. Så uheldig du er da. Eg satser på at loftet forblir ryddig eg da.

Irene

17.11.2016 kl.18:41

Hei. Så fint det ble på loftet ditt nå. Dere har skikkelig oversikt over hva dere har der oppe. Smart løsning,så slipper du å lete I kartonger. Han er flink den mannen din og så koser han seg med jobben. Eg skulle gå en tur ,men så begynte det å tordner og hagle så da gikk eg inn igjen. Prøver igjen I morgen. Ha en fin kveld dere. Klem

Greta

17.11.2016 kl.19:46

Irene: Hei vennen. Det blir bedre og bedre. Kjekt for meg å sjå korleis det ser ut der oppe også hehe. Trengs noen flere hyller enno. Han er igang med neste reol. Eg treng aldri leite eg da, siden eg ikkje får lov opp. Hehe. Men T slipper å leite etter kvart og det er bra. Er jo fortsatt noe som må være i kasser da. Men dei kassene blir godt merka.
Han er kreativ og lærer for kvar dag. Koser seg gjør han også.
Det holder eg med deg i. Ikkje lurt å gå tur i tordenver nei. Fin kveld til dere også.klem

Hekleri og Ra

17.11.2016 kl.19:19

Det er nok godt for T å ha en hobby eller to også ;-) Nå har han jo tid til å holde på :-) Det ser ut til å bli veldig bra dette :-)

Greta

17.11.2016 kl.19:46

Hekleri og Ra: Det er kjekt for alle det. Og T har minst to hobbyer. Flere som har ligget på vent ei stund. Det blir topp. :)

Hobbystua

17.11.2016 kl.19:23

Heisan Greta:-) Det er nok godt for T og ha noe og holde på med nå som han har hele dager hjemme og jeg vil si at han har gjort en flott jobb med og lage hyller og få orden i bøker-cd plater og plass for hermetikk og annet godt. Så det er fint at dere har en slik plass på loftet som kan utnyttes på denne måten. Skal du opp på loftet så får du være forsiktig så du ikke faller. Fort gjort med hjemmeulykker...Men regner med at du holder deg nede med strikketøyet i fanget og gjør siste rest på babybuksen nå. Så fortsatt fin kveld til dere begge to:-))

Greta

17.11.2016 kl.19:52

Hobbystua: Heisann vennen. JA det er kjekt at han har tid til å holde på med alle sine hobbyer no. SPes godt liker er dei som er så nyttig som denne da. Kjekt å kunne bruke loftet til slikt. Ja det blir bra orden etter kvart. HAn er i gang med ny reol i dag.
Har ikkje tenkt meg opp uten at det er livsnødvendig. Er ikkje verdt det. Og T har gode bein. Hvertfall foreløoig.
Akkurat no har vi hatt sein middag. Og før det gjorde eg ferdig buksa ja. Så har vi vært på ein liten rekognoseringstur før i dag. HAr hatt ein dag saman bare oss to i dag. Saman og saman er vel ikkje heilt rett da. HAn ahr både vært i garasjen og saga og på loftet og borra. No skal han på loftet å skru litt til før han gir seg for dagen. Men han er i nerleiken.
Takk det samme til dere vennen

fruensvilje

17.11.2016 kl.21:39

her var det fint,oversiktelig og ryddigt på loftet ) kjet med en handymann som er flinke og gjør jobben fint i tillegg ))

Greta

18.11.2016 kl.08:51

fruensvilje: Ja ikkje sant. Veldig kjekt med Handyman. Og når man er perfeksjonist så blir det bra, sjølv med materiale som egentlig skulle kastes

mimouna

18.11.2016 kl.11:24

Åh, jeg vil også ha et så ryddig loft! Det var jo et helt genialt hyllesystem, kjekt å kunne lage det selv. Veldig praktisk. Og med gjenbruksmaterialer så er det jo super-miløvennlig også. Du har en flink mann! :)

God helg til dere begge!

Greta

18.11.2016 kl.14:11

mimouna: Hehe. Det er kjekt med ryddig loft uten at eg har løfta en finger for å få det :). Ja det er ikkje dumt nei. Veldig greit å kunne bruke gjenbruksmateriale ja. Han er ikkje så verst nei. Klem og god helg til deg

Skriv en ny kommentar

Greta

Greta

56, Tønsberg

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits