T har slutta å fryse på beina

God morgen. I dag er det +8 ute. Og jammen og det var det kjøligere inne enn i går morges da det var +3 ute. Skjønner ikkje så mye av det eg. Men får no bare leve med det hehe. Skal ihvertfall ikkje fyre opp når gradestokken viser + 8 ute. Varmovner har vi ikkje brukt på flere uker. Tente eit par t-lys på kjøkkenet og varmen steg med en gang. Er 22+ no, så eg skal vel ikkje klage. Men har vendt oss til å tåle mye varme siden vi begynte å fyre. 

Eg er ingen erfaren tover. Hverken ufrivillig eller villet. Men har laga noen votter og eit par tøfler før. No var T sine kjøpte tøfler så utslitt av det datt biter av dem kvar gang han gjekk over gulvet. Og når til og med minsten kommenterte det ein gong han var på besøk, ja da skjønte også T at han måtte skaffe seg nye tøfler. Eg foreslo å strikke ham eit par. 


Fine ikkje sant. ? hehe


Eg blir så fascinert over korleis dei ser ut før toving og etterpå eg da. Så måtte bare ha med bildet øverst. Men her er dei ferdige


Eg kommanderte føttene hans nedi dei da eg tok dei ut av vaskemaskina slik at han fikk rette størrelsen på dei. Han er så fornøgd. Lenge siden han har vært så varm på beina sei han. Og han fryser støtt på føtter og hender. 

Når mannen er fornøgd ja da er jo eg det også. Eg strikket dem i eskimo på pinner nr 8. Og det er ei drops oppskrift. Skal vere splitt i kanten oppe, men det ville han ikkje ha. Og tror nesten dei blir stødigere når dei er slik. Vi er ihvertfall fornøgde begge to. Kan vel ikkje forvente mer. 

I går var eg først og trente nesten en time i trenigssalen hos fysio som eg pleier på tirsdager og så fikk eg behandling i knappe timen etterpå. Priviligert dame. Bruker å gjøre husarbeide når eg kjem derifra. Men i går var alt gjort. Det var ganske så kjekt ja. Er ikkje så mye som skal til for å sette ein spiss på dagen. :). Føler seg veldig heldig denne dama her. 

I dag er eg fortsatt i tenkeboksen om kva eg skal gjere. Men lurer på om eg kanskje bør bake noen Tyrkiske kringler og så må eg sette opp liste over kva eg vil bake/lage før jul. Både i matveien og gave veien. Har egentlig ikkje tenkt å lage gaver, men får sjå. Har jo kjøpelista mi klar for dei siste gavene. Bortsett fra til en og ein halv. Hehe. 

Vart ein liten pause i skrivingen her. Og dagen lager seg visst sjølv, ihvertfall starten på dagen. Må eit ærend inn til byen når butikkene åpner. Da får eg vel avslutte her da. Så får eg sjå kva resten av dagen fører med seg. 
 


 

21 kommentarer

Liv T gjesdal

23.11.2016 kl.09:18

Hei Kan tenke meg de varmer godt på kalde føtter Et år fikk jeg og tovå sokker å de er bare perfekt på kalde dager.Igår fikk jeg ermene inn på bolen så nå begynner det å bli kjekt.På kvelden strikker jeg klut for jeg blir sliten i skuldrene av jakken.Idag kommer sola igjen å jeg ser den ute,Vi to skal ut å spise idag ,Rosa Linn slutter kl.1 mot 10 på halv fire.De har lange dager her menhar som regel ikke lekse for den gjør de på skolen.Ellers ønsker jeg deg en fin fin dag og goe klem

Greta

23.11.2016 kl.13:31

Liv T gjesdal: Ja det gjør dei virkelig og det er jo kjekt da. Er det beste å ha på vvbeina sier min kjære.
Kos dere ute å spise og nyt det fine veret. Så skrives vi klem

Ellbjørg Skinderhaug

23.11.2016 kl.10:10

Gratulerer med varme tøfler T. En pensjonist skal ikke fryse på beina.

Heldig er du som har ein mann som liker husarbeide og som tar det uten påminnelse om at det trengs.

Vi er vel flinke med hver våre ting ---

Jeg har ikke strikka og tova noe særlig på flere år--- bare småting som jeg her tova litt for hånd på den gamle tovefjøla.

I dag har den lille grå dressen fått noen omganger og er kommet ned til delinga for beina. Tar noen timer husarbeide mens dagslyset er her. Godt å ikke bli arbeidsledig---😀

Greta

23.11.2016 kl.13:34

Ellbjørg Skinderhaug: HAn bukker og smiler fra andre siden av bordet herr :). Nei det er jo helt sant da.
Vet ikkje om han liker det. Men i går fant han ut at han skulle gjøre det før han gjekk i garasjen og jobbet med sitt og det setter eg stor pris på.
Tenker det at man finner sin arbeidsfordeling. Men slike overaskelser gjør godt ein gong iblant. For det er liksom ting eg gjør da. :).
HAr aldri tova andre steder enn i vaksemaskina eg da.
Det er veldig godt å ikkje bli det. I går måtte eg begynne på nytt strikk, enda eg ahdde flere påbegynte. Ja ja, sånn blir det. HA ein fin dag videre

mimouna

23.11.2016 kl.10:43

Fine og varme tøfler. Toving er gøy, og du kan forme tingene mye mens de er våte. Lurt å ta dem på rett fra vaskemaskinen, da ble de jo "skreddersydde". Hvis du kjøper sånn puff-liner eller flytende silikon og smører under sålene, så blir de sklisikre + at de holder seg lenger uten å få hull.

Høres ut som om du har det bra for tiden, det er kjekt å lese! En god følelse å kjenne seg heldig. :)

Greta

23.11.2016 kl.13:39

mimouna: Dei vart ikkje så verst nei. Ja det var det eg fant ut og det var jammen ikkje dumt nei. Han har planer om å kjøpe seg såler å sy på. Men takk for tipset.
Eg har det jo bare så bra. Fortjener det ikkje. Men koser meg bare verre eg da. Får nyte det så lenge det varer. :)

Gro Gøransson Myran

23.11.2016 kl.14:09

Går det ann å få oppskriften på de grå tøffelene? :-)))

Greta

23.11.2016 kl.14:22

svart deg på mail

Liv T gjesdal

23.11.2016 kl.14:10

Ser du skriver at du ikke fortjener å ha det bra Der er jeg helt uenig Synes virkelig du trenger å ha det bra Du er jo så flott menneske som jeg setter stor pris på Er så kjekt å lese bloggene dine Ha en flotte dag videre

Greta

23.11.2016 kl.14:22

Så snill du er. takk skal du ja

mimouna

23.11.2016 kl.14:17

Sier meg enig med Liv over her! Du fortjener virkelig disse gode dagene. Så nyt dem!

Stor klem fra meg.

Greta

23.11.2016 kl.14:23

Tusen takk for det. Dere er no så grei da

annebe

23.11.2016 kl.15:22

Jeg liker å ha de varmt og godt inne..men til daglig skrur jeg opp strømmen om jeg fryser ..så blir det peisfyring når det er skikkelig kaldt ute :)) Tøfla er på, men mine er kjøpte da ...skikkelig stilige de du har tova der...:)) Deilig å komme hjem og slippe å sette i gang med rengjøring , heller pusle litt med andre småting :)) Nå skal jeg sette på poteter..så blir det koteletter og surkål til middag i dag :)) Klem <3

Anita T

23.11.2016 kl.19:09

De tøflene så skikkelig deilige ut :-)

Mulig å få oppskrift?

Greta

23.11.2016 kl.19:29

Dei er kjempe gode. svart deg på mail

Hobbystua

23.11.2016 kl.19:48

Heisan Greta:-) Så fint at T nå har fått seg gode og varme tøfler på føttene sine,for og gå inne med kalde ben er heller ikke bra. Men smart det mimouna foreslo at du kan smøre under på dem. Og tøflene ser både fine og bra tovet ut så dette kan du nå Greta:-) Ellers er det godt at du har det bra og trives på ditt nye bosted,og det fortjener du:-) Ønsker både T og deg en fortsatt fin kveld og så ses vi snart her igjen. Gode klemmer fra meg:-)

Greta

24.11.2016 kl.08:02

Hobbystua: Hei på deg kjære venn. JAikkje sant. HAn er så fornøgd så. Skal sjekke ut litt både det og såler som einsyr på. Må bare komme meg til byen først. Maskina tovet fint heter det. Eg gjorde da ikkje anna enn å legge dei i maskina og sette på rett program hehe. Men takk for skryt.
Takk for fine ord vennen. Du er no god da. Det gjør vi vet du. Klem til deg og tidelig ein morgen. Er kanskje ikkje så tidlig lengre hehe.

Irene

23.11.2016 kl.20:43

Hei. Så fine tove sokkene ble. De så gode og varme ut. Det høres ut så du nærmer deg slutten på julepresangene. Her strikkes det for harde livet for å bli ferdig. Prøver å lage flest mulig. Kvelden her er litt litt kald,bare 1 grad. Ha en fin kveld. Klem 😊

Greta

24.11.2016 kl.08:07

Irene: Tusen takk for det vennen. Det er dei ifølge han som bruker dem hehe. Ja det gjør det. Men er ikkje heilt i mål da. Heile familien får sokker i år eller ? :).
Da har dere det kaldere enn oss. +3 her no. Men kan ha vært kaldere i natt da. det har eg ikkje sjekket. Håper du får ein fin dag. klem

fruensvilje

24.11.2016 kl.08:42

veldig fine tøfler,og det er nok slik ja att det må fornyast innimellom ,selv et tøflepar ))

Greta

24.11.2016 kl.09:01

fruensvilje: Tusen takk. Ja det er klart at dei må fornyast slik som alt anna

Skriv en ny kommentar

Greta

Greta

56, Tønsberg

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits