Tyrkiske kringler som rundstykkje, kino og 4 rader med strikking.

God morgen denne black Friday'en. Har fortsatt ikkje bestemt meg om eg skal avgårde. Men T skal ihvertfall ein tur tidlig på dag. Eg skal på trening. Så skal eg prøve å  skjære ut og steike delene til eit pepperkakebyggverk som T har laga mønster til. Litt skeptisk men vi får no sjå da. Får bare prøve opp att da om det blir for skjørt. 

I går bakte eg igjen rundstykker etter ei oppskrift vi fant for mange år siden, på Tyrkiske kringler. Har nok utvikla den litt og kringlene har blitt til rundstykker


Eg har laga dei ein del ganger, men denne gangen vart dei fryktelig gode. 

4-4,5 dl youghurt naturell

oppkokt vann til passe varm deigveske. blir ca 7-8dl tilsammen.

450-500 sammalt hvete grov

 2 pk tørr gjær

5 ss olivenolje

4-5 ss mjuk margarin

2-3 ss honning ikkje flytende.

2 ts salt

2 sammenpisket egg

hvetemel til passe deig.

 

Jobb godt med deigen. Eg bruker å dele deigen i to og heve dem i hver sin bakbolle etter at eg har jobbet litt med deigen på benken. Heve deigen godt. Slå den godt ned og kjevle ut til ein passe deig. Trykk ut rundstykkene med eit glass. pensle og dypp i sesamfrø. Heves og steikes på varmluft i ca 11-12 min på 200-215 g. Litt varmere uten varmluft. 

Nyt. Dagens bakst var himmelsk om eg får sagt det sjølv. 

Torstein jobbet i garasjen mens eg bakte. Det er der han holder på no. Har kjøpt seg høvelbenk Og han ahr nok fått julegavene sine på forskudd hehe. Tar litt tid å få på plass alt slik at det er funksjonelt når han skal sage, høvle og pusse. Slike ting må han gjøre der ute. Borre skru og sette sammen kan han gjøre på loftet. Siste finnish får han vel ta i leiligheten også. Alt etter hva det er da. 

Da vi spiste lunch sammen, inviterte han meg å kino. sa ikkje nei eg. Koste oss og såg film. Klokka  var vel ca 21 da vi kom heim. Så eg fikk ikkje strikka så mye i går. For eg var skikkelig sulten og måtte ha noe mat. Middagen hadde vi hoppa over og eg hadde hoppe over å spise siden lunch. Ikkje bra. Men slik vart det i går da. Det vart strikket 4 rader på skjørtet mitt


Har vært fryktelig mange masker, men no blir det litt lettere. Felte mange masker på siste rad. Og da er det bare å strikke mye glattstrikk og bare noen få fletter oppover. Og det skal felles hele veien. Men dette har ikkje prioritet, så vi får sjå kor fort det blir ferdig. 

Malte mandler til kransekakestenger også i går. Så planen er vel å få lage dei og. Men om eg rekker alt eg har tenkt, det vet eg ikkje. Tenkte å strikke masse på oppdraget mitt og. Ja ja, vi får ta det som det kjem. Først er det ihvertfall trening før eg går heim og starter på pepperkakedeigen. 

Ha ein flott dag. 
 

 

25 kommentarer

Liv T gjesdal

25.11.2016 kl.09:09

God morgen Å de rundstykkene så himmelsk goe ur Må nok teste de.Så koselig å bli innvitert med på kino.Forstår dere har det veldig bra nå Men husk dere fortjener det begge to.Ja nå skal jeg og ha den første fellingen på kofta så da begynner det å komme seg.Er glad det var siste dagen å kjøre RosaLinn,jeg liker nok best å ikke være bundet til noe.Idag kl.11 skal Joy kjøre opp.Hun måtte ha mørkekjøringen først,Er så spent men tror og håper det går bra.Hvilket skjørt strikker du .Ha fine dagen uansett hva du gjør Lykke til med treningen.goe kelm

Greta

25.11.2016 kl.09:42

Liv T gjesdal: God morgen. Dei var kjempegode, så dei håper eg du prøver ja.
Takk takk snille deg.
Det er godt å ikkje ha noe ein må gjere kvar dag ja. Men i krotere perioder så går det jo bra da.
Det blir veldig spennende . Håper ho klarer det.
Eg strikker eit skjørt som eg har strikket ein gang før. Det er ei drops oppskrift. Skal vise det senere.
Takk for det. Ha ein flott dag. klem

mimouna

25.11.2016 kl.12:33

De der må prøves! Sender gemalen på butikken etter yoghurt. :)

Her holder jeg meg langt unna butikker i dag, blir stresset av alt salgsmaset. Plukket ut et par ting vi trengte, og sendte "assistenten" min ut før klokken 7 i morges. Ikke mye folk da, så vi fikk det vi ville ha. Og dett var dett, ferdig med Black Friday for i år.

Ha en fin fredag! *klem*

Greta

25.11.2016 kl.13:10

mimouna: Ja det bør du gjøre. Greit å ha mann til å handle inn til slike rundstykkjer da.
Hehe,håper at det har gitt til seg litt til i kveld, for da skal eg på shopping. Så lur du er da. Så gode dere er. God fredag til deg også klem <3

fruensvilje

25.11.2016 kl.15:39

så deilig med ferske rundstykker ) kan tenke meg at dei var helt perfekte ja ) .En høvlebenk kan være kjekt å ha når en ikke er i jobb lenger,kanskje vi får se litt av det han finner på å lage også da )

Greta

26.11.2016 kl.09:45

fruensvilje: Det er veldig deilig. Dei var så gode. Det har han ønsket seg lenge. Og diverse verktøy. Skal nok kjede dere med ting han lager ja. Men no går tida han ahr i garasjen til å lage det til funksjonelt.

tepausen.blogg.no

25.11.2016 kl.15:59

Spennende med det flotte strikket du har begynt på. Baksten ser nydelig ut... frister litt

Greta

26.11.2016 kl.09:45

tepausen.blogg.no: Mye spennende strikk her. Og ja dei var verdt å prøve.

annebe

25.11.2016 kl.17:08

Di rundstykkene så skikkelig gode ut..kringler eller runde smaker nok like bra :)) Pepperkakehus og kransekakestenger ..høres ut som du er godt i gang med juleforberedelser :)) Så artig at T har kjøpt seg høvelbenk..kan være kjekt å ha :)) Fredagsklem <3

Greta

26.11.2016 kl.09:49

annebe: Dei var veldig veldig gode.Det er enklere å lage rundstykkjer. Ja da det er eg vet du. Og julegavene er vel sånn ca i boks tror eg. T skal ta seg av litt gaver. Men skal ta ein skikkelig gjnnomgang over helgen.
Ja no er hihvertfall planene for snekkring og laging klar. Bare han får tid til å lage til garasjen slik at den er funksjonell.

Hobbystua

25.11.2016 kl.17:51

Heisan Greta:-) Disse rundstykkene så helt nydelige ut og smaker sikkert like godt. Ja med det triste været vi har nå så er det greit og holde på med litt inne også. Jeg selv har startet opp med og bake noen kaker som jeg skal ha med i bursdag til min mamma og noe tar tid og noe skal stå og godgjøre seg frem til i morgen. Så noen tur til butikker for og handle i kaoset her i dag ,,nei kun en tur til Rema for meg. Orker ikke dette hysteriet med handleville folk,,,er nok tilbud på varer hele året syntes jeg. Så artig for T og få en julegave nå som han kan få mye glede av og en praktisk og nyttig gave var det også. Skjørtet du har startet på skal bli artig og se fremgangen på og jeg er sikker på at dette blir juleskjørtet ditt for ferdig vil jeg tro du blir selv om du ikke får strikket like mye lenger. Du har blitt veldig aktiv etter flyttingen,,og bra er det til tider:-) Men nå får jeg ønske dere begge to en riktig fin helg og får håpe du får litt ro med strikkepinnene dine. Stor klem fra Marianne.-))

Greta

26.11.2016 kl.09:54

Hobbystua: Hei kjære Marianne. Ja rundstykkjene smaker supert. Må snart lage mer faktisk. Veret er da ikkje ille. Syns det er ganske så bra eg. Men det er vel hva eg er vandt med.
Du har nok å ta deg til du og skjønner eg. fikk med meg det meste eg i går. Det var ikkje kaos i det hele tatt i går kveld. Og vi skulle bare ha vanlige ting vi da. Hadde en avtale så det var like mye på grunn av den som hvilke dag det var.
Det spørs no det da vennen om dette blir ferdig til jul. Som du vet så har eg flere strikk på gang. Men vi får sjå. Tror nok at det blir roligere dager snart. Kanskje hehe
Ja det er kjekt og det gjør godt. Kjenner at eg lever eg da.
God helg til deg også søte kjære MArainne. Så får vi se hvor mye strikking det blir. Stor klem fra ei aktiv dame.

Strikkepinnen

25.11.2016 kl.18:00

Åååå!! Dei såg knallgoe ut . Takk for deling av oppskrift . Ønske deg en fin helg

Greta

26.11.2016 kl.09:54

Strikkepinnen: Å så kjekt da. Måtte jo det da. Takk det samme vennen

Irene

25.11.2016 kl.19:16

Hei. De rundstykkene så gode ut. Du er kommet godt i gang med bakingen til jul. Så kjekt at T inviterte deg på kino. Det er så kjekt å lese at T koser seg I garasjen med forskjellige ting. Skjørtet ditt blir spennende å se når det er ferdig. Her regner det alle veier så da er best å sitte I sofaen. Ha en fin kveld dere. Klem

Greta

26.11.2016 kl.09:57

Irene: Hei vennen. Rundstykkjene er nok ikkje julebakst da. Da varer nok ikkje så lenge hehe. Men jo eg har kome godt gang med julebakst. Vi koser oss veldig Både eg og T. Skjørtet blir nok bra når det blir ferdig.
JA eg har skjønt at veret der vest er det eg flytta fra. Og eg er glad eg slipper det. Ha ein super lørdag vennen klem

fjellgeitbundingen

26.11.2016 kl.07:33

Hei Greta, takk for oppskrift og koselig å lese hos deg i dag med gode undertoner og synes det er artig det ble kinotur på nytt. Hva så dere? Var det bra?Artig å lese om din strikking, men også artig å høre om hobbyen hans også. Ja, under oppbygging... Jeg er bare snarest innom å leser til frokosten min i dag. Tenker alt roer seg til neste uke, men dennne uka har det vært sosialt og har hatt mye sosialt og gjøremål etter jobb, slik at det har blitt null tid til blogg. Men håper jeg får tid å se innom i morgen formiddag.

Greta

26.11.2016 kl.20:31

fjellgeitbundingen: Hei vennen. Sorry seint svar. Vi såg Fabeldyr og hvor de er å finne. Veldig herlig film. Du er jo fornøgd med alt eg skriver du da hehe. Enkelte dager og uker også er travele og fyker avgårde. MAn rekker ikkje alt ein kunne tenkt seg. Men sånn er det. Så lenge ein ahr det ok og til og med kjekt så kan ein vel ah det litt travelt. Skal tro om du rakk det. Det får eg vel se litt lengre oppe i kommentar bunken. Ha ei flott helg skjønne lille venn

tepausen

26.11.2016 kl.10:46

mimouna

06.12.2016 kl.17:45

Og da står tre brett med tyrkiske rudstykker til heving her. Pent drysset med sesamfrø. Spent på å smake, deigen var i alle fall god å jobbe med. :)

Hilsen hun som alltid sier at hun skal bake, men aldri gjør det. I dag var visst dagen, hihi.

Greta

06.12.2016 kl.21:03

mimouna: Å så spennende og no er jeg jammen spent du. Håper virkelig dere likte dem klem fra meg

mimouna

06.12.2016 kl.21:19

De ble kjempegode! Har aldri bakt så luftige rundstykker før. Men frøene datt av. Jeg penslet med lunkent vann, det hadde sikkert vært bedre å bruke egg. Neste gang!

Greta

06.12.2016 kl.21:30

mimouna: Må bruke pisket egg ja. Gjerne med en skvett melk i. Og så kan du pensle med en gang og rett og slett dyppe kringlene i ei skaå med sesamfrø. Da blir de dekekt av det og det er godt. Og så tror jeg at jeg har glemt å skrive at det er godt å male litt salt over.

mimouna

06.12.2016 kl.21:32

Jeg puttet alt egget i deigen, jeg. Var det feil? De ble i alle fall veldig luftige og gode. :)

Greta

06.12.2016 kl.21:39

nei det var Ikkje feil. det som er feil er at Eg ikke har skreve opp egg til pensling og malt salt over til slutt.

Skriv en ny kommentar

Greta

Greta

56, Tønsberg

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits