utrolig hva man kan lage og rekker å gjøre en dag.

God morgen. Starta dagen like effektivt som dagen var i går. Men resten av dagen i dag skal bli roligere. Men starta dagen med la steike kransekakestenger


Skolda halvparten av mandlene på torsdag og malte dem. Tanken var å lage deigen og steike dem i går. Men eg rakk bare å lage deigen. Så eg satte den i kjøleskapet og håpte på det beste. Det er det lureste eg har gjort. Så lett å trille dem ut. Slapp masse kliss. Men no er eg sulten. Så eg får spise litt samtidig her. Snart i mål med småkakene til jul hehe. 

Starta dagen med rolig frokost i går. Men så brått så var klokka gått fra meg og resten av dagen gjekk i rask temp. Dro på trening og hadde ei knallhardøkt på en time og så gjekk eg heim etterpå. T hadde bilen til byen. 

Vel heime skar eg ut deler til ein pepperkakebil som T hadde tegna og klippet ut. Har ikkje lage pepperkake hus og kanskje ikkje pepperkake også på nermere 20 år. Tror ikkje vi lagde pepperkaker i leiligheta i Høyanger. Bare i huset. Og for å sei det slik. Vi var mestere en gang. Men vi har tapt oss veeeldig og glemt alt styret med å lime det sammen med sukker. Vi skulle bare lime det sammen i full fart hehehehehe. Brukte vel 2 timer. T ble frustrert mange ganger og ville kaste hele greiene. Men da satte eg foten ned. Den har jo sjel sa eg. Og da gav han seg. I dag skal den pyntes enten den vil eller ikkje. Så det så. Og den skal få en fin plass på stua. Her er mirakelet før pynting


T mener den minner mest om en skadet Humwee fra Irak krigen. Eg var ikkje der og visste ikkje at T hadde vært der heller og sett. Så det tror eg ikkje noe på


Den har jo ein sjåfør også. Syns den er herlig på sin skakke og skeive måte. Skal sies at T egentlig er perfeksjonist. Men akkurat den delen av han forsvant heilt under sammenlimingen. Men det er vel kanskje litt fordi at eg rotet litt med delene. 

Etter å ha ryddet kjøkkenet etter å ha limt sammen denne "bilen"Måtte eg endelig komme meg på badet å dusje etter treningen. Så satte eg meg ned og strikket ett par rader på skjørtet. Før det var tid for å dra til byen. etter 3 timer i byen var det slutt på energi for meg. Vi var heime litt før klokka 21 og da datt eg ned i en stol og der ble eg til eg bikka i seng vel 23. Korleis eg klarer alt dette skjønner eg ikkje. Men eg veit at hadde eg ikkje vært på trening først, så hadde eg ikkje klart dagen i går. Skal ikkje gjøre så mye i dag. Men eg skal ikkje sitte stille å ikkje gjøre noe heller. vi får sjå kva eg får gjort. Tar dagen som den kommer. Men bilen skal pyntes :)

Ønsker dere ein fin dag og i morgen er det 1. søndag i advent vi skrives nok da. 

 

21 kommentarer

fruensvilje

26.11.2016 kl.10:07

godt du satte ned foten for den pepperkakebilen var knallfin,jeg liker alt det som er litt utenom det tradisjonelle og hjemmelaget både mønster og kake så kan det ikke bli bedre,så denne må få hedersplass i stuen ja )

noen dager kan bli fulle,andre dager vel rolige,bare dagen er god så er det grit hi hi ,kos dokke og ha en fin lørdag

Greta

26.11.2016 kl.20:36

fruensvilje: Ja har hatt mye glede av den i dag. No ahr den fått hedersplass her hos oss. Den har vært på tur i dag. Og eg har fått hjelp til å pynte den. Eller eg hjelpte til å pynte den. Noen andre hadde regien. Du får se den ferdig i morgen.
JA så lenge man har det bra så kan ein også både ha det travelt og veldig rolig. Ikkje rolig i dag heller. Men på ein litt anna måte. Fin lørdagskveld til deg

Liv T gjesdal

26.11.2016 kl.10:16

Hei Ja jammen var den bilen sjarmerende.og med en så koselig sjåfør,Så godt at dere beholdt den Er spent å se når den er pynta Ja idag lå jeg til kl var halv 10 og det var godt.Rosa LInn sover ennå.Idag kommer vertskapet hjem og godt er det Blir godt å komme hjem til seg selv.Nå begynner det å minke på koften og så regner med den blir ferdig til montering i morgen ,Vi hadde torden i natt og det høljet ned så nå må solen snart komme tilbake.Ønsker dere en flotte dag og kos dere med pyntingen på en helt spesiell flotte bil.Goe klem

Greta

26.11.2016 kl.20:39

Liv T gjesdal: Hei. Ja ikkje sant. Den ahr sjel. Og no er den virkelig hærlig hhi. Ja vi beholdt den. Du får se det i morgen. Det har ikkje skjedd med meg siden eg var tennåring. Hehe. Borte bra men hjemme best. Helt klart det. Du har bodd deg inn i leiligheten
Dagen ahr vært heilt topp. No skal eg snart finne frem strikkepinner. klem fra damen i strikkestolen

Torild

26.11.2016 kl.15:24

Pepperkakebilen ble kjempefin.

Greta

26.11.2016 kl.20:40

Torild: Takk for det vennen <3

Ellbjørg Skinderhaug

26.11.2016 kl.15:34

Tøffeste " pepperkakehuset" jeg har sett. Du har uventa talenter----😂Her er det kjøttkakesteking i dag. Henger opp noen advendtslys og hører på storm og regn. Halvmørkt hele dagen. God helg til dere.

Greta

26.11.2016 kl.20:42

Ellbjørg Skinderhaug: Tusen takk. Du har sikkert sett mange no. Den er hvertfall spesiell. Vel talent og talent hm.
Vi har vært borte heile dagen. Men har satt på plass den stiligste pepperkakebilen . Vi har flott vær. Misunner ikkje dere stormen. Syns synd på dere. Håper de3t snur snart. Fin lørdagskveld til deg

fjellgeitbundingen

26.11.2016 kl.16:22

Hei Greta, så flink du er og den kule bilen da. Blir jo tøft for voksen samler og barnebarn dette :) Du har mange jern i ilden og stor energi for tiden :) Det er bra :)

Greta

26.11.2016 kl.20:44

fjellgeitbundingen: Hei vennen. Flink, vel ok takk. Den ahr skapt mye glede i dag denne bilen. Ja det er sant. Eg har det så bra.

Gørill

26.11.2016 kl.18:18

Herlig bil ;) Så moro at gubben engasjerer seg :)

Greta

26.11.2016 kl.20:44

Gørill: Takker. Ja ikkje sant. Hehe

tepausen

27.11.2016 kl.01:06

Så flott pepperkakebil

Greta

27.11.2016 kl.09:14

tepausen: Den er ihvertfall spesiell.

Barwitzki

27.11.2016 kl.02:14

Er det fint :-)) Deilig har du laget pepperkakeBIL. Herlig.

Jeg har laget adventskrans og gleder meg i dag første lys.

God advent deg og dine. Hilsen fra Viola

Greta

27.11.2016 kl.09:15

Barwitzki: Takk for fin kommentar. Har ikkje fått laga og fiksa så mye enno, men kommer litt etter hvert. Takk det samme. Klem

mimouna

27.11.2016 kl.10:33

Bilen ble jo kjempetøff, med sjåfør og det hele! Ikke lett å lime sammen ting med varmt, smeltet sukker. Men bra dere ikke gav dere.

Rart hvordan morgentimene kan virke så lange, men så flyr plutselig resten av dagen avgårde. Du rakk jo mye uansett, da. Kransekakestenger er godt!

Hekleri og Ra

28.11.2016 kl.19:53

For en kul bil! Synes også den lignet på en Humvee ;-) IJår har jeg tatt en spansk en og kjøpt meg former til pepperkakehus. Så plutselig at Clas Ohlson hadde det til en grei penge. Er lei av de som vi kjøper som knekker for et godt ord! Så i år blir det skikkelig hjemmelaget pepperkakehus.

Jeg synes dere får gjort veldig mye jeg! Er imponert over tempoet deres. Føler ikke at vi får utrettet så mye, men det kommer seg forhåpentligvis etter hvert. Ligger greit an - noen julegaver som ikke er fikset, men har kontroll på en del.

Kos deg masse i adventstida Greta. Synes det er så utrolig koselig å få lov til å følge deg og bloggen din <3 Klem

Greta

28.11.2016 kl.20:08

Hekleri og Ra: Takk for det. Hehe, så du veit korleis den ser ut altså ikkje dårlig. Eg har ikkje peiling. Så stilig da.Kanskje vi får sjå pepeprkake huset da.?
Takk for det. Takk for det. Kan det se slik ut altså for andre da. Vi gjør jo en del, men tida løper fra oss føler vi da. Men vi slipper iallfall å kjede oss. Tenker at dere kommer i mål eg. Gavene har vi så og sei kontrll på. T skal ordne noen fortsatt. HAr delt det opp litt etter kva ting som skal ordnes. Eg tror eg er ferdig med min del.
Takk det samme vennen. Så kjekt at du syns det da

Hekleri og Ra

28.11.2016 kl.20:19

Jul blir det uansett ;-) enten vi er klar eller ikke ... Og sånn er det med den saken ;-)

Tusen takk. Er jo ikke så stabil på bloggingen som du da, men prøver å i hvert fall ha et innlegg i uka. Må jobbe litt med det :-)

Klem

Greta

28.11.2016 kl.21:03

Hekleri og Ra: man rekker det man rekker og det er jo ikkje så nøye da.
Du prioriterer andre ting enn å blogge kvar dag. Det er ikkje kvar dag på meg heller. Men no har eg vore jamn ei uke att. klem og hils

Skriv en ny kommentar

Greta

Greta

56, Tønsberg

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits