Det er 1. desember og nisseluen henger nok langt ned i øynene

God morgen da er desember igang. I går skulle eg ha en rolig dag, men så ombestemte eg meg veldig. Men kanskje det blir det i dag. Tror nok det. Skal stulle litt i hjemme og gjøre ting eg ikkje rakk i går. Og ja så får vi sjå. Men dagen i går valgte eg å gjøre innholdsrik

På  kvelden fikk eg ferdig denne her da


Og som dere ser den henger langt ned i øynene ;)


Soper ned i bakken når han går gjør den også. 


Trist konstaterer han at matmor har tatt heilt feil mål når ho strikket luen. Du får gi den til eit menneskebarn istede, mente nissen. Og det får eg heller gjøre. 


Da får vi håpe den passer bedre på noen andre. Eller så får eg skaffe emg ein stor nisse. 

eg har brukt oppskrift eg fant hos Anne Karin som har strikkebloggen http://strikkepinnen.blogg.no/ Veldig god oppskrift. Eg strikker stramt så eg valgte ett halvt nr større pinner enn henne. Håper det ikkje var eit feil valg. Det får tida vise. Bruke samme garn som ho. Drops sitt merino ekstra fin. Greit garn å strikke med. Sjølv om eg no har fått andre favoritter innen merino garn. Men det er eit forholdsvis rimelig garn og det får greie seg til ei nisselue.

Skulle bake pizzabunner i går og det gjorde eg, men så er det meg og bare sette en gjærdeig da. Det vart enda ein porsjon med Tyrkiske kringlerr. Men no er derr stappfult i frysen


Så da får eg holde meg unna bakebollen ei stund da. 

Ble en tur til byen også. Ville kjøpe inn litt så vi kan ha  juleverksted en dag det passer. Må jo det no når eg har fått meg så fine kongler. Ja da må vi jo bruke dem til noe. Men det er ikkje lett å kjøpe inn til slikt. For da vil ein jo ha både det ene og det andre da. Har sikkert nok til mange år no hehe. Det blir gøy. Torstein skal lage noen plater som vi kan bruke også. Vet ikkje når det blir, men no har eg ihvertfall min del klart. 

Og siden vi var i byen, ja så ville T ein liten tur innom JULA. Ja ja det er kjedelig det. Han fant ut at neste gang så skal han dra alene. For jeg ble så fort lei. hehe. Han er nok flinkere til å gå i "mine" butikker enn omvendt ja.  Da vi kom hjem var det tid for middag og damen var heilt tom. glemte å sei at før eg bakte, gjekk vi tur i eit byggefelt like ved. Der var det mye flotte hus gitt. Og vi har funne ut at jammen bor det mye mer folk på Sem enn vi ante. Skal vere mulig å gå opp i ein liten skog bak der også, men det får eg finne ut til neste gang. Har noen jeg trener sammen med som bor der borte. Så dei kan nok fortelle meg hvor jeg skal gå. Tror eg vil gå meg ein tur i dag også. gjør godt å komme seg litt ut også. Men tar det som det kommer. No skal eg surfe litt. Har ein laaaang frokost i dag. Det vart den ikkje i går. Nyt dagen livet og at det er desember
 

15 kommentarer

Liv T gjesdal

01.12.2016 kl.11:25

Hei.Så flott nisselue syntes nissen passet godt lua men litt stor Men du kan jo strikke en mindre for nissen ble så fin med lue.Ska sei du er aktiv Ser knasende godt ut alt du baker .Jeg har ikke fryseboks her men vurderer å kjøpe en liten må bare se om jeg får plass.Var godt å være ferdig med kofte Er mye arbeid med monteringen.Har hatt doe baldergarn liggende Der er tjukt så jeg tenkte å strikke et babyteppe.Så holder jeg på med en klut og en Nille jakke i perlestrikk,Så strikkeledeig blir jeg ikke med det første og bra er det,Nå har jeg skiftet på senga og nå har jeg tenkt meg en tur ut.Ha fin fin dag og kos deg Det gjør jeg Goe klem

Greta

01.12.2016 kl.14:18

Liv T gjesdal: Tror nok ikkje eg gidder å lage ei ny ei, men vi veit no aldri da. HAr ikkje garn til det no hvertfall.
Liker å være aktiv eg da. Men i dag er der forløpig hvertfall veldig rolig. Godt det og.
Kan tenke emg at det er godt å være ferdig med jakka ja.
Ha ein flott dag vennen klem

Ellbjørg Skinderhaug

01.12.2016 kl.11:26

Du har ikke lett for å begrense deg når du først starter du heller ser jeg---- enten det er håndarbeid eller baking.😀

Her er det litt litt kvitt ute i natt. Mildt i lufta, så best som det er så regner det vel. Jeg har " 5 minutt" etter tykklefsesteking.. Eli henter dem etter jobb og smører dem selv---- så steker jeg til oss selv --kanskje på lørdag.

I morgen går vi i kirken i begravelse for ei vi kjente . Ikke så mye en får gjort annet enn å vise familien denne respekt.

Advendtsukene går så fort så vi får nok fylt dagene både du jeg----

No er 5minuttet over--- får vaske opp etter meg og ta en prøvesmak sammen med den travle snekkeren min. Han er i kjelleren og lager julegaver til noen små.

Greta

01.12.2016 kl.14:24

Ellbjørg Skinderhaug: NEi har nok ikkje det. Men så lenge ein ikkje gjer for for mye så går det jo bra. Og i dag er eg flink. Bare stuller rundt strikket litt fakstisk, ikkje mye men litt.
Lefser er så godt. Eg håper å få kjøpt noen i år. Skal til Oslo en lørdag før jul, så da kommer eg kanskje over noe på toget der. Men vi får se.
Blir vel mer av det når ein blir litt eldre. Det er ikke mye mer enn akn gjøre enn å stille opp i begravelse nei. Trist men det betyr nok mye at en ser at dere er der.
Det gjør dei heilt klart. T skulle ønske han ahdde litt varmere snikkerbod. Men kler seg godt og koser seg i garasjen og det blir en julegave der og i år. I dag har han alga noen emner til juleverksted.

tepausen.blogg.no

01.12.2016 kl.12:44

Bakverket så bare helt herlig ut.

Greta

01.12.2016 kl.14:24

tepausen.blogg.no: Ikkje mye LK men veldig godt

tepausen

01.12.2016 kl.16:26

😊

fruensvilje

01.12.2016 kl.16:41

det var en fin nisselue,kanskje den kan passe til Trym ))

Synes det er godt å ha litt i fryseren eg,no kan du ta fram noe godt som tiner raskt i mange dager.

Ellers høres dagene dine spennende ut,kjekke og innholdsrike ,så får du ta med kamera når du går dine turer hi hi,vil jo se litt av plassen må vite

Greta

01.12.2016 kl.18:13

fruensvilje: Takk for det vennen. Mulig den passer til han, vi får sjå
Ja det er veldig godt å ha litt i frysen. Du ahr jo to store frysere du. Eg har 3 skuffer på kjøleskapet. Enn så lenge hvertfall.
Eg har gode dager. Og har jo alltid med mobilen når eg er ute å går, men ta bilder hm, skal skjerpe emg. Men i går når vi gjekk i boligfeltet da passer det seg ikkje helt da.

Hobbystua

01.12.2016 kl.18:27

Heisan Greta:-) Nisseluen ble riktig så fin,men du får kanskje strikke en litt mindre som passer til den fine nissen din. For jeg syntes den var så fin på den lille nissen din:-) Deilig bakst og det er alltid godt og ha litt ekstra i fryseren,,min er nå smekkende full så skulle nok hatt enda en fryser i disse dager. Men Jula liker jeg og gå inne og titte i og finner stadig et eller annet som kommer i handlevogna der også,,hadde dem hatt garn så hadde det vært toppers..:-) En fortsatt fin kveld i stua og nå skal jeg selv slå meg ned i sofaen og ta frem strikkepinnene for har sokker på bestilling nå. Klem fra Marianne.-))

Greta

02.12.2016 kl.08:55

Hobbystua: Hei kjære venn. Tror nok nissen får klare seg med den han har. Han var nok bare en model som stod lagelig til, sjølv om han var litt liten.
Veldig kjekt å ha litt ekstra i frysen ja. Eg har jo bare 3 skuffet i kombiskapet på kjøkkenet. Det er mulig eg virkelig bør vurdere å kjøpe ny fryseboks. Men vi får sjå. Veit ikkje heilt kva eg skal ha den i tilfelle.
Er noe som mangler i kommentaren din. Men regner med at det er matbutikker du mener?
Så kjekt med slike bestillinger. Tenker du koste deg med sokkestrikkingen din. HA ein fin dag og god helg klem fra meg til deg

mimouna

02.12.2016 kl.14:26

Fin lue, den passer nok mye bedre på et menneske enn på nissen. :)

Imponert over bakingen din, du er supereffektiv! Tror jeg må prøve å bake litt til fryseren også. Her forsvinner alt før det kommer så langt.

Greta

02.12.2016 kl.18:16

mimouna: Takk, ja den er nok beregna på menneskehode.
Er imponert sjølv eg hihi. Kjekt å ha litt til frysen ja.

fjellgeitbundingen

04.12.2016 kl.12:02

Nydelig nisselue dette :)

Greta

04.12.2016 kl.19:12

fjellgeitbundingen: Tusen takk for det

Skriv en ny kommentar

Greta

Greta

56, Tønsberg

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits